Flott Follodeltakelse i Ringerike Petit Prix!

Postet av Lars Kenneth Knutsen den 26. Aug 2014

Flott Follodeltakelse i Ringerike Petit Prix!
4 Folloryttere deltok i helgens etapperitt i Hønefoss, og kjørte sterkt og godt hele helgen, med god og stødig klatring på sammenlagtlisten etter hver etappe.

 
Helgen startet med en kort, men brutalt bratt, bakketempo i Riperbakken i Hønefoss sentrum. Veldig morro med start midt på torget, med skikkelig proff startrampe, franske gjerder, stengt vei, masse tilskuere og en speaker som ropte opp startende ryttere og resultater etterhvert. Her trengte vi ikke å vente på resultatlistene for å få tider. Veldig morro, veldig kult ,og veldig bra organisert.



 
Lørdagen hadde to etapper på programmet. Vi startet med rask tempoløype på formidagen, som i de minste klassene virkelig favoriserte de som kan trå med høy kadens på den noe "sparsommelige" utvekslingen disse har. Her var det om å gjøre å utnytte de lettkjørte partiene og ta med seg farta og holde trykket på flatene. En ganske teknisk avslutning med mye svinger gjorde sitt til å skille ytterligere.
 
Gateritt!
Lørdag ettermiddag ble det kjørt gateritt. Dette er for mange det morsomste man kan gjøre på en sykkel. Det er høy fart, mye svinger, mye støting og bruddforsøk hele veien. Det skjer noe hele tiden. Masse action og høy puls (på både syklister og publikum) Det er veldig publikumsvennlig da rytterne passerer mange ganger slik at man kan følge løpsutvklingen tett.
 
Gaterittet ble kjørt på "hermetisk" lukket vei i industriområde. En 900meter lang runde med innlagt sløyfe og ekstra svinger som gjorde det hele enda mer teknisk og spennende. Det gir fordel til de som kan kjøre svinger. Her er det ikke bare å "tråkke watt" som gjelder. Bra! Follo kjørte veldig godt klatret på sammenlagten.

 
Søndagen var det duket for avslutning og fellesstart i rundløype.
Når fellesstarten går i runder blir det igjen veldig pulikumsvennlig, man kan følge løpsutviklingen godt. Morro for alle.
M13/14 og eldre kjørte "lang runde" som inkluderte 2 GRUS-partier!
M11/12 kjørte kort runde uten grus.
Begge rundene hadde godt med stigninger, og den lengste var opp mot målgang/passering. Det var her slaget skulle stå, og det ble antatt å bli "utslagningsritt"


 
Follogutta hang svært godt med på fellesstarten også, og samtlige klatret på sammenlagten på denne siste etappen. Sammenlagt gjorde Follo det langt over alle forventninger. Med mer erfaring fra slike ritt vil det bli enda bedre, det lover godt! Bra levert gutta!
 
Sammenlagtplasseringer Follo:
M11/12; Magnus Knutsen, 16. plass

M13/14; Mathias Skjevdal 13. plass. Erling Horn Svennevik 19. plass
Sett i forhold til rittererfaring på landevei er dette veldig, veldig sterkt!
Jonas M Bråten deltok også, og kjørte sterkt, men kjørte ikke alle etappene og kommer derfor ikke med på sammenlagten.
 
Fantastisk ritt!
Her burde "alle" være med neste år, sett av helgen allerede nå. Det er knallgodt organisert, på veier som i praksis er omtrendt hermetisk lukket for trafikk. Resultatlister kommer på veggen minutter etter endt etappe... sammen med oppdatert sammenlagt... det kjøres for gule, grønne, polka, og "ungdoms" -trøyer..... Fellesstarten hadde vanvittig godt bil-opplegg; førstebil, politibil, moto1, moto2, ledebil, så kom ryttere, nøytral service, sopebil, sistebil. I ALLE klasser!! Det er det råeste jeg har sett i "barneritt"
 
Se også artikkel på landevei.no;
http://landevei.no/Nyheter/VEL-GJENNOMFOERT-ETAPPE...
 
Link til rittet;
http://www.rpp.no



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.