Kom deg ut på sykkel i romjula!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Des 2006

Kom deg ut på sykkel i romjula!

Sånn kunne det vært om det var snø!  Foto Øystein Haugen

Jeg planla dette tipset i midten av november, og hadde regnet med en hvit jul. I stedet har vi endelig byttet gjørme med barfrost. Barfrost er nesten like fint som hardtråkket snø.

Espen Rekkdal på vei til Barlindåsen 21.12.2006 Foto:Per Andreas Norseng

Det siste tipset i Follo Sykkelklubbs julekalender for 2006 er altså:Kom deg ut og lek!

En gledelig jul og et godt nytt år ønskes alle kalenderlesere fra Follo Sykkelklubb.

Bonustips! Følg med på follosk.no i januar. Konkurranse, premier og mer.Lær et tricks i vinter!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Des 2006

Lær deg et triks du ikke kan. Vi har alle et tema vi unngår siden vi er ”for dårlige”. Vinteren er en fin tid å øve på slikt. Lær å kjøre på bakhjulet. Stå stille ute å sette ned foten. Bunnyhoppe. Lær cyclocross av- og påstigning. Sykle på fortauskanten uten å falle ned. Bli trygg på å kjøre over en stokk. Plukk opp en flaske i fart. Sykle uten å holde på styret. Alt dette kan trenes på gårdsplassen eller nærmeste åpne plass. Det går an å stikke ut en liten halvtime en kveld en gang i blant og øve seg.

Julekalenderforfatteren tre sekunder før øvelsen i halsbrekkende urbane stunts brått tok slutt.             Foto: Peter LütkenKjedelås

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Des 2006

En skjelden gang i blant ryker kjedet, det er alltid en ubehagelig opplevelse. De fleste miniverktøy har kjedekutter så det er ikke noe problem å fjerne leddet som har røket. Det er litt verre å skjøte kjedet igjen. Et Shimanokjede skal skjøtes med en egen skjøtepinne. Det er litt fiklete å få til ute på tur med kalde fingre og møkk på kjedet. En SRAM kjedelås virker helt fint på andre kjeder enn SRAM også. De koster noen få kroner på f.eks Sportshuset.

En SRAM kjerdelås til nidelte kjeder, en Shimano kjedesplint til det samme, og en kjedekutter som brekker neste gang den må brukes.

Putt en splint eller kjedelås sammen med verktøyet ditt og vær beredt. Bonusen med SRAMs kjedelås er at du lett kan ta av kjedet for å vaske senere. En kjedelås og/eller av Shimanos kjedepinner kan tapes på verktøyet med en bit gaffatape. Pass på at du får riktig bredde på kjedelåsen eller kjedesplinten. Å bruke en for kort eller for lang låsepinne er å be om at kjedet ryker med en gang du sykler videre. Å bruke en for smal kjedelås går ikke an. Hvis man prøver å bruke en for bred kjedelås er resultatet problemer med at kjedet hopper på kassetten bak.

Bred? Smal? Kjeder kommer i ulike bredder. Kjeder for 6-7-8 gir er 7,1 mm brede og bruker en svart kjedesplint. Nidelte kjeder er 6,5 mm brede og bruker en sølvfarget kjedesplint. SRAMs smale 9 delte kjedelås er gullfarget. Den til 8 delte kjeder er sølvfarget.

Når det gjelder racersykler er de nye 10 delte kjedene enda mer avhengige av å skjøtes korrekt enn 8 og 9 delte kjeder er. Shimanos kjeder er 6,05 mm brede og bruker en egen kjedesplint. Campagnolo har to bredder på sine tidelte kjeder. Det nyeste er på kun 5,9 mm og leveres med kjedelås.

Bonustips! Øv deg på bruke kjedekutteren din hjemme i ro og fred.Kombinert ski- og kjederens

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Des 2006

Tidvis føler man for å få litt fett og møkk bort fra drivverket sitt. Det finnes ulike avfettingsmidler til formålet. Weldtite lager en fin som heter CD1. Citrus Degreaser Spray. Den er forholdsvis snill mot miljøet, man blir ikke fjern av å bruke den, og den virker. I tillegg lukter den sterkt av falsk sitron! For skiløpere burde dette høres kjent ut.

Swix Base Cleaner er ganske snill mot miløet og lukter sitron og virker bra for å fjerne skismøring. Forskjellen er at Swix leverer Base Cleaner i flasker på 0,5 liter og sikkert større også.

Uansett hvilken du velger kommer det ikke til å lukte salmiakk og grønnsåpe til jul!

Disse flaskene er mye rimeligere enn Weldtitesprayen, og funker like bra også til rensing av drivverk. Skaff deg en tom Jif spruteflaske, f.eks. ved å vaske badekaret etter å ha fulgt tipset mandag 4. desember, og hell Base Cleaner på den. Da har du dekket fettfjernebehovet for en lang stund.

Bonustips!
Weldtite CF1 kan brukes til å rense ski med om det kniper.Puss bremseklossene

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Des 2006

Synes du at bremsene dine som var så fine for en stund siden tar dårligere nå?
Hvis du kjører mye på vei eller grusvei der du ikke trenger å bremse så hardt og ofte kan det tenkes at bremseklossene dine får et hardt, glassert belegg. Da vil de litt etter hvert ta dårligere enn de gjorde når de var nye. Dette kommer gradvis akkurat som slitte støtdempere på bilen og dårlig syn. Du merker først hvor ille det er etter at det er fikset.

Puss bort det blanke laget på bremsklossene dine med fint sandpapir. Dette gjelder både skive og klossebrems og vil gjøre at de funker som nye en stund til.Har du syklet mye i den våte sølete høsten i år, kan du se helt bort fra at det skal kunne danne seg belegg på bremseklossene, da er det vel heller på tide å passe på at man har reserveklosser på lager.

De to øverste er fine, den nederste er pusset litt for mye!

Bonustips!
Lær deg å arbeide med bremsene dine enten det er V-bremser, skivebremser eller racerbremser. Du finner mye i manualene til skivebremser om innstilling, montering og lufting. V-bremser og racerbremser er mye mindre dokumentert.
Park har en fin side med instruksjoner. V-bremser her  Racerbremserher.Demperdata

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Des 2006

Har du en dempergaffel med luftkammer? Kanskje du har en fulldemper med luftdemper bak?  Vanlige gafler kan ha opptil fire luftkamre! Vanlige bakdempere ett eller to luftkamre. I tillegg er det alle disse små justeringsrattene som kontrollerer oppførselen til enheten.
Dette tipset er ikke om hvordan du skal stille inn dempergaffel og bakdemper. Det er alt for omfattende, og du kan lese om det i manualen til din gaffel og bakdemper. Når du har funnet den hellige gralen, akkurat det lufttrykket som gir helt riktig oppførsel er det bare å kose seg og kjøre. Dessverre er det slik at ikke noe holder evig. Lufta kan sive ut av et kammer. Den lille nevøen din kan fikle med ting du sa han skulle holde seg unna. Da gjelder det å vite hva det var som var riktig oppsett. Med to-tre luftkamre, fire-fem justeringsratt og dårlig tid er gode råd dyre.

Enten skrive opp eller pugge.

Skriv opp innstillingene du kommer frem til på en lapp!
Lag den så detaljert at du vet hva det skal være om et par måneder når du trenger det igjen.
På bildet er det oppgitt trykket i gaffelen og returjusteringens innstilling. Trykket i hovedkammeret i bakdemperen og IFP kammeret samt returjusteringens innstilling. Dette er det jeg trenger for å stille sykkelen tilbake til mitt foretrukne oppsett.

Bonustips!
For å finne igjen lappen når den trengs kan du tape den rundt demperpumpa så vet du hvor du har den.Håndrens

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Des 2006

Av og til passer det ikke med gummihansker fra tipset den 10. desember. En liten fixing ble plutselig en større jobb. Resultatet av nærkontakt med sykkelkjeder kjenner vi alle til. Svarte inngnidde fingre som såpe knapt biter på. Ufortynnet Zalo gjør vei i vellinga men huden på fingrene liker ikke sånt. Våre venner på Biltema og Clas Ohlson og Biltema har igjen redningen for en rimelig penge.
Håndrens løser opp og fjerner fett, olje og møkk på en enkel måte. Ta litt i hånda og gni, deretter håndvask på vanlig måte. De ulike variantene er omtrent like effektive enten de er naturlige, med aloe vera eller "contains lanolin"

Fordi jeg fortjener det! tror jeg

 Clas Ohlson Biltema

Bonustips!
Noen sier margarin gjør samme nytte. Jeg har aldri turt å teste, det ville være helt umulig å bortforklare fingeravtrykkene.Vanntette sokker

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Des 2006

Slik som høsten og vinteren har vært i år har det vært mulig å sykle hele tiden. Det har imidlertid vært VELDIG mye vann enten man har syklet på asfalt, grusvei eller i skogen. For det meste holder man seg varm med fornuftige vanlige sykkelklær når temperaturen ligger på 8-10 grader og nedover. Våte føtter er imidlertid ikke moro. Med stive sykkelsko er det vanskelig å få igjen varmen om man har blitt ordentlig kald på beina. Ikke er det behagelig heller.

Vanntette sokker kan gjøre høst og vårturer på sykkel mer behagelige. 
Sealskinz er den lettest tilgjengelige modellen. Jeg har sett dem på Spinnbutikker eller du kan også i sports og villmarksbutikker her hjemme.

Med en tynn ullstrømpe under holder dette til terrengsykling i ned til 2-3 grader med lav fart og litt gåing innimellom. Det kommer an på hvor frossen du er og hvilke sko du bruker.

En Porelle vanntett sokk. En dressmannsokk i ull og et hårete vinterbleikt bein!

Du kan finne sokkene på nettet bla hos Chainreaction Cycles

eller hos Cyclecomponents.com

Bonustips! Tynne ullsokker koster skjorta i sportsbutikker og 69 kroner for tre par på Dressmann! Ingen skal bskylde dressmannsokkene for å være "tekniske" men de innholder for det meste ull og er så tynne at de ikke blir bulkete inni Sealskinz sokkene.Ekstra girøre

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Des 2006

De fleste sykler enten det er racere eller terrengsykler har utbytbart girøre. Girøret det er den lille delen av ramma som giret er skrudd fast i. Den er der for å spare rammen i tilfelle uhell med navgiret. Rammer av aluminium kan maksimalt rettes opp en eller to ganger om uhellet skulle være ute. Det er derfor bedre at en liten utbyttbare del brekker og må skiftes ut enn at hele ramma må kasseres.

Girører er spesifikke for hver enkelt ramme, og kan som oftest skaffes gjennom importøren via en forhandler. I likhet med mye annet kan dette ofte ta tid. Det er kjedelig med et avbrudd på et par uker midt i sesongen for en liten filledel til mellom 100 og 300 kroner.

Skaff deg derfor en i reserve på mandag! Hvis du liker å være beredt på det meste, og misliker å gå hjem putter du den sammen med verktøyet. Ellers legger du den på et lurt sted til du trenger den.

Bjørn Fehn demonstrerer feltbytte av girøre på en Intense Spider på blåsti mot Kikut

Bonustips! Får du ikke tak i girøre via forhandler eller importør, enten fordi de er for treige eller fordi du har en ukurant sykkel finnes det selvsagt en spesialbutikk for girører på nettet. Prøv http://derailleurhanger.com/Gaffatape og strips

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Des 2006

Putt et par strips sammen med verktøyet ditt. Rull litt Gaffatape rundt torxnøkkelen fra tipset 5. desember. Da kan du fikse det utroligste på tur. Igjen er det Clas Ohlson og Biltema som er stedet for billige innkjøp.

Hvis det ikke kan fikses med tape, strips og ståltråd er det ødelagt!

Les merFine blanke bolter

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Des 2006

Er du av typen som bryr deg om utseendet på sykkelen din? Det er ikke noe å være flau over, det er mange som har det sånn. Det som derimot er flaut er rustne bolter!
Løsningen er å bytte stygge rustne bolter med fine blanke. På Grünerløkka ligger Zacchariassen Jernvare de er kjent for et digert utvalg av skruer og bolter i løs vekt. Ta med den gamle bolten og la dem finne en ny rustfri til deg. Ikke er det dyrt heller. 

Hvilken er det morsomst å ha i topplokket på stemen sin?

Det blir derimot dyrere å bytte ut en vanlig stålbolt med en lettere spesialbolt i titan eller aluminium. På bildet ser vi en rusten billigbolt og en fin, blank og lett erstatningsbolt i titan. Det har den fordelen at det ikke ruster og er bare 60 % av vekten til stål. (Som om det spiller noen rolle.) Enda lettere er aluminumsbolter. De veier ca 1/3 av stålbolter men er vesentlig mindre sterke. Det er derfor ikke så mange steder aluminium kan erstatte stål i bolter. Sjekk med leverandøren av boltene hva de kan brukes til. For kunnskap og tilgang på fine bolter i titan og aluminium kan man kontakte Frode Nilsen mangeårig Follomedlem og eier av FN-Sykkel.
Spør man pent er det kanskje en klubbrabatt å hente?

Bonustips! Dette er helt unødvendig og bare noe man gjør for å jåle sykkelen sin. Gåkke no fortere vett!Redningsduk

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Des 2006

Hvis du følger tipset vi hadde mandag om å skaffe, og ta med et føstehjelpsett, er du langt på vei til å unngå de mest banale katastrofene. Bortsett fra å blø er det andre ting som kan hindre deg i å komme ut fra skogen eller hjem fra landeveien i ett stykke. Det er nok å tråkke over når du skal sette ned beinet etter å ha misset en bratt kneik for å få ødelagt turen. I en del tilfeller kan det tenkes at du trenger hjelp til å komme ut av skogen eller hentes langs landeveien. I andre tilfeller kan det være andre som trenger hjelp. Som regel inntreffer dette når det minst passer, det er mørkt eller kaldt og man er tynnkledt.

En redningsduk kan være gull verdt i disse tilfellene. Å pakke inn en skadet gjør at vedkommende ikke taper så mye varme, ikke bare er det ukomfortabelt å fryse, men varmetap på høsten/våren kan også være farlig.

Liten og lett men kan gjøre ventetid i skogen eller langs veien mindre ubehagelig

På bildet ser vi en redningsduk fra Salewa Det er en tynn duk på 160*210 cm med metallisk overflate som reflekter varme. Den pakkes ned til 13*7*2 cm og veier 60 gram. Prisen var 49 kroner for to år siden og denne er kjøpt på Fjellrävenbutikken i Oslo. Det burde være mulig å kjøpe slike i fjellsport/villmarksbutikker med et visst utvalg.Alternative kulelagre

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Des 2006

Nyere hjul, de fleste fulldemperrammer og de fleste pedaler bruker ofte såkalte maskinlagre. Det er kulelagre der både baner og kuler er montert i en kompakt enhet. Disse kan byttes ved behov. Det er ikke meningen at man skal smøre og vedlikeholde dem slik man kan med for eksempel Shimanos hjullagre med løse kuler og lagerbaner. Du får kjøpt reservelagre der du kjøpte sykkelen din. Det er ikke alltid sikkert at de har det du trenger på lager, kanskje må det bestilles, og alle som har sportsutstyr vet at det godt kan gå både vinter og vår før importøren har fått sendt til butikken, butikken husker å ringe til deg for å fortelle at de er kommet osv.

Nå er det slik at kulelagre til sykler ikke er noen unike sykkelspesifikke spesialgreier, men oftest plukket rett ut av katalogen til kulelagerprodusentene. De som trenger kulelagre for å få skikkelige maskiner til å virke og tjene penger er mer krevende enn syklister. Derfor finnes det spesialbutikker som har nesten alt av kulelagre på lager. To av dem er Transmisjoner og Kulelager AS Thv Meyers g 7, 0555 Oslo 23 40 87 50 og Industrifokus i Alf Bjekes vei.Begge har kunnskap til å finne riktige produkter, og varer på lager.

Lite men viktig!

Det er lettest å få riktig lager om du klarer å finne typebetegnelsen på det du har. Det står oftest preget inn i gummien. På bildet ser vi et japansk NSK lager av typen 6803DD. Klarer du ikke å finne en betegnelse kan du dunke ut det gamle lageret og ta det med. Siste mulighet er å måle det lageret du har. Utvendig diameter, innvendig diameter og bredde er det som skal til. Lagre fra NSK og svenske SKS er av riktig god kvalitet. Til vårt bruk er det ikke vits i å spare så spør om hva som er best!

Det beste ved det hele er at prisen er myyye lavere enn i sykkelbutikken!Førstehjelpssaker - kan komme til nytte

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Des 2006

Når man sykler kommer man ofte et godt stykke hjemmefra. Av og til er man et stykke fra hjelp om noe skulle skje også. Det er ikke gøy å tenke ”hva hvis jeg tryner nå”. Ikke koselig, ikke kjører man bedre av det heller. Det betyr ikke at det ikke er greit å forbrede seg på at noe kan komme til å skje. Et lite førstehjelpssett i sekken eller på baklomma er et greit hjelpemiddel om uhellet skulle være ute.  De fåes i flere størrelser og prisklasser i sports- og reisebutikker og på apoteket.

Om du aldri får brukt for dette selv, kan andre være mere uheldige.


På bildet er ett av de minste, fra Ortlieb. Det veier 85 gram, og er ca 12*12*3 cm. Det er pakker i Ortliebs vanntette patentpose og finner man en fast plass i drikkesekken eller seteveska er det der når det trengs.

Bonustips:Ta en titt inni for å se hva som er der, og sjekke at du vet hvordan du skal bruke det du finner.Gummihansker, ikke bare for eldre husmødre

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Des 2006

Hvis du driver med din egen mekking kan det være lurt å tenke på at grease, olje og bremsevæske og ikke minst skivebremsrens LINK er usunne saker. I de fleste tilfeller er det også møkkete saker. Møkk er en ting. Noe helt annet og mer alvorlig er det at disse vanlige sykkelkjemikaliene kan gi gufne utslag som allergi, tørr og sprukken hud og betente neglebånd. Alt dette er ting vi ønsker å unngå. Gummihansker er ikke bare for leger og tollere!.

Beskytt deg mot elementene!

Engangshansker i vinyl kan du kjøpe for en rimelig penge på Clasc Ohlson. De på bildet er av nitrilgummi som er ikke-allergifremakallende og litt mere solide. Engangshansker får du også på apoteket.

Les mer!Dreneringshull i krankhuset

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Des 2006

Hvem har ikke vært ute en skikkelig våt og sølete dag?
Sykkelen drypper av sand, gjørme og vann. En hel del av dette slynges opp fra bakhjulet og treffer setepinnen. Akkurat der det er som mest vått og møkkete har de fleste sykler en fin utskjæring som virker som en trakt på dette sølevannet. Vann som renner inn i ramma og ned i krankhuset trenger et sted å forsvinne.

Et dreneringshull i krankhuset gjør at sølevannet kan renne ut igjen. Finn det laveste stedet på krankhuset og drill et hull på et ca 1,5 – 2 mm så lever kranklageret lengre, ramma har det bedre og sykkelen blir lettere uten alt vannet. Skru ut kranklageret for å unngå uhell, og puss bort grader på innsiden av hullet så vannet renner lettere ut.

Om sykkelen din fortsatt har garanti kan det være lurt å spørre forhandleren om dette først. Og husk: Mål to ganger, bor en gang.

En av de få rammene med fabrikkborret dreneringshull. Noen har tenkt seg om, enten i Sandnes eller i Taiwan!

Bonustips! Ha med en voksen om du aldri har borret i dyre sykler før!Talent – fins det?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Des 2006

Talent er et ord som etter min mening bør kastes på dynga. Ordet blir sovepute for noen og til mismot for andre.

Da jeg var ung, brukte vi ikke ordet talent. Når en ung rytter presterte noe utenom det vanlige, kunne en nøktern beskrivelse være slik: - Han har sykkelhue og bein som en gammel mann.

I dette lå beskrivelsen av en ungdom som både gjorde de rette tingene – og som arbeidet hardt. Og det er dette det handler om i sykkel – ikke talent, men hardt arbeid over mange år

Ikke bare i sykkel forresten, i andre idretter også. Pele, Maradona og Ronaldinho hørte/hører til det man kunne kalle spesielle talenter i fotball. Ja vel – men det var deres lek med ballen – eller trening – hver eneste dag i timevis som gjorde/gjør dem til store fotballspillere.

Alle kan bli gode
De fleste vil kalle Kristian Johansen for et talent, jeg gjør det ikke. På juniornivå er han som første års junior en svært god syklist.

Det betyr at han har gjort mye riktigog trent systematisk de siste årene. Han kan bygge videre på dette, men det er jobben framover og ikke talentet som avgjør hvor god han kan bli. Derimot kan dere andre sikkert ha mye å lære av måten han har jobbet på .

Dere andre er kanskje ikke like gode som han var på deres alder. Det kan skyldes flere ting, som hvor tidlig dere er utviklet fysisk, og hvor godt eller lenge dere har jobbet. Det er ingen ting i veien for at hver eneste en av dere kan bli like gode som Kristian, men da må dere jobbe like godt som han.

Rett fokus
Jeg skal ikke her si noe om treningsprogram, det får Gjertrud og Amund ta seg av.

Men den eneste måten å bli god på, er 100 prosent fokus på treningsarbeidet. Dere må trene tålmodig og mye i mange år. Dere må utnytte treningstiden til å terpe teknikk og bygge fysisk kapasitet.

Så mye tid som en syklist bruker på trening, har dere ingen tid å kaste bort. Alt må være seriøst idrettslig, selv om det også i treningsarbeidet skal være plass til både moro og spillopper. Å ha det gøy på trening er den beste måten å klare de mange langøktene på.

Men det må ikke gå på bekostning av treningsmomentene.

Jobb nummer en
Hvordan kan man klare å ha fokus hele tiden?
Jobb nummer en er å være i mental harmoni. Ting må stemme rundt dere. Først da kan dere fokusere fullt ut på idretten når dere trener.

Viktigst i så måte er skolearbeidet. Hvordan skal du kunne fokusere på trening, når du vet med deg selv at du har slurvet med skolearbeidet? Altså skolen først – så trening.

Dette stiller krav til å organisere seg sjøl, men det blir fort en vane. Det stiller også krav til prioritering. Skole, så treningsarbeid, så playstation med kompisene lenger ned på lista.

Noen klarer å fokusere på trening ved å gi blaffen i skolen. Det er en kortsiktig og dum strategi. Noen få kan leve av sykling i få år, selv de beste må jobbe senere i livet.

Gener
Er så talent helt uinteressant? Neppe, men i en idrett som sykkel er har det antakelig ikke så stor betydning – dessuten vet vi lite om hvordan det funker. Dessuten, om en rytter er bedre enn deg, kan du likevel vinne – om du gjør de smarte tingene underveis i rittet, og har dagsformen inne. Det er tross alt ikke mer enn et par prosent yteevne som skiller de beste fra de litt lenger ut i leksa. Den forskjellen kan utliknes i et enkelt løp.

Gener bestemmer en del av hva du kan bli god i. I friidrett er sprintere, kastere og langdistanseløpere forskjellig utrustet fra naturens side. Slik er det også i sykkel. Noen blir etter spesialisering gode spurtere, andre klatrere og noen blir gode i tempo. Andre kan kombinere, men sjelden slik at de blir helt topp i alt. Thor Hushovd kan bli en av verdens beste på tempo, men har så langt satset på spurttrening. Dermed har han prioritert eksplosivitet fremfor stayeregenskaper, som en temposyklist må trene opp. Hushovd er god til å spurte etter at han og konkurrentene har syklet 15-25 mil. I en 200 meter sprint på bane ville han vært sjanseløs.

Disse eksemplene viser at helt forskjellige mennesketyper kan finne sin plass i sykkelsporten. Uansett gren, kreves det årevis med systematisk trening – deretter spesialtrening på det du vil bli god på.

Her har jeg ikke sagt noe om hvordan du skal trene, for det er en annen sak. Poenget her er dette: DU og ingen annen avgjør hvor god DU kan bli. Og om du ikke vil gjøre den jobben som skal til for å finne det ut, er det fortsatt plass til deg i sykkelsporten. Du kan ha mye moro på det nivået du velger, og du kan bidra til å hjelpe fram den av kameratene dine som er villig til å stå løpet helt ut. Det er like viktig som å lykkes selv, og faktisk enda mer morsomt – for du sparer deg selv for mye pine. Når vi snakker om at sykkel er lagidrett, tenker jeg mer på kameratskapet i treningsperioden enn det som skjer under selve løpet.

Lykke til med vintertreningen – som vil bety mye for nivået ditt i 2007.

PS! Neste kommentar vil være om hvorfor dere unge varierer så frustrerende mye i prestasjonene.


Snekkerhansker

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Des 2006

Alle ting som kan henføres til sport eller hobby er pr. definisjon dyre. Sykkelhansker er ofte skikkelig dyre, og i tillegg er de ofte lite slitesterke. Snekkere derimot gidder ikke betale 500 for et par hansker. I tillegg sliter de på hanskene enda mer enn syklister. De er også ofte ute i kulda med rennende nese. Slik blir det behov av.

Snickers lager fine hansker som selges på Byggmakker for en billig penge. 9502 General Purpose er passende til høst- og vårbruk. Tynn forsterket håndflate skreddersydd for å gripe rundt ting og nesetørketommel gjør at den er en meget bra sykkelhanske til ca 140 kroner .

Forsterket på de rette stedene, med nesetørkefille. Klar til bruk.

Les merTEMAs corner: Talent – fins det?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Des 2006

Talent er et ord som etter min mening bør kastes på dynga. Ordet blir sovepute for noen og til mismot for andre. Se Temas corner.

 Brillerens gir et nytt syn på saker og ting!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Des 2006

Bruker du briller når du sykler? Blir du svett? Det er ofte en dårlig kombinasjon. Svette på brilleglass lager tåkesyn og dugg. Kjøp engangsbrilleservietter hos optikeren. Putt et par slike i verktøyveska eller baklomma så kan du få et tilfelle av klarsyn etter en liten pause. Hvis du ikke liker engangsting finnes det fine mikrofiberkluter som varer og varer. De virker fint når de er våte også. Begge deler kjøpes hos din lokale optiker for ca. 50 kroner.

Fine briller hjelper lite om du ikke kan se ut av dem!Bremseskiverens.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Des 2006

Alle som har skivebremser bør også ha skivebremsrens. Fjerner fett, olje, såpe og lignende fra bremseskivene og gjør bremsene såååå mye bedre. Fås i sykkelbutikken eller på Biltema. For 45 kroner har du nok til resten av sykkelkarrieren.

Supert til å få håndtak av og på styret med også, en liten sprut er nok. Håndtaket sklir lett av og på, men blir sittende når rensen har fordampet.

Fjerner olje og møkk fra bremseskiver, fingre, øyne og mye annet. Vær forsiktig, bruk ute.

Les merBremeskivebolt + nøkkel.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Des 2006

Putt en ekstra bolt til bremseskivene dine sammen med verktøyet ditt. Kjøp en torxnøkkel i størrelse T25 om det ikke er på miniverktøyet ditt. Da slipper du å bære sykkelen hjem om det skjer noe med bremseskiva eller bremsen på tur. I verste fall kan du skru bremseskiva helt av og kjøre hjem med bare en brems.

Koster lite, veier mindre. Redder dagen når det gjelder.

Om du har centerlock bremseskiver må du ha så digert verktøy at det ikke er vits i å tenke på å ta med på tur. Da får du heller unngå å falle med bremseskiven mot en stein.Temas corner: Vil dere drepe oss?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Des 2006

Bilister presser syklister, på vårt idrettsanlegg. Men begge grupper må leve med hverandre.
Flere episoder har fått meg til å skrive et debattinnlegg på www.oblad.no, nettutgaven av Østlandets Blad. Der går jeg i rette med bilister som opptrer bøllete overfor oss syklister.
 
Når jeg nå skriver her på hjenmmesiden til Follo SK, minner jeg om at også vi skal opptre hensynsfullt. Dessuten må vi sykle passivt i den forstand at vi må unngå farlige situasjoner selv om retten er på vår side. Skulder mot skulder - der den ene "skuldra" er en bil, er en duell vi er dømt til å tape.
 
Samtidig er det viktig å at både vi og bilister er klare på at landeveien er idrettsarenaen for en landeveissyklist, med de rettigheter og plikter som det fører med seg. Det er få sykkelstier som egner seg til hardtrening på sykkel.
 
Nedenfor gjengir jeg innlegget i oblad.no. Hvordan diskusjonene utvikler seg, kan dere følge med der.
 
Ha en fin-fin dag!
 
Terje Marøy
 
***
Fra åpent forum i oblad.no
Kjære debattanter

Min høye alder til tross, Follo SK har bedt meg pese ungdomssyklistene på landevei framover. Fra jeg selv var aktiv på 60-tallet ser jeg en merkbar endring i mange bilisters reaksjoner langs landeveien.

Nå tror jeg godt om mine medtrafikanter, så jeg tror ikke at dere er ute etter å avlive oss, selv om det er farlig nær noen ganger. Derimot tror jeg det er mangel på kunnskap om hva sykkelsport er som kan få folk til å reagere. Derfor inviterer jeg til debatt om dette.

1. Bilister har god kontroll over sin egen adferd. Men de vet ikke hvordan en syklist reagerer når de kjører tett innpå bakfra, henger på hornet og sprøyter oss ned med spylevæske. Jeg skvetter, når en skvetter i et treningsfelt, oppstår lett domino - hele feltet skjærer ut, i verste fall med velt eller kollisjon som resultat.

Jeg skjønner godt at bilister kan la seg irritere av at syklister sinker trafikken, men løsningen er definitivt ikke å markere seg med bilen mot en myk trafikant.

2. Vi bruker sjelden sykkelstiene, av flere grunner. For det første er det uforsvarlig å sykle i 60-70 km/t på en smal sykkelsti, hvor man nede i første dump kan møte en far med barnevog og svigermor med en dachs i bånd tversover stien. For det annet finnes ikke sykkelkonkurranser med idealtid, for eksempel verdensmester i å holde seg nærmest 20 km/t.

Dessuten fins ikke sammenhengende sykkelstier som gjør det mulig å trene effektivt med sykkel. Man må på landevei for å kunne holde vedvarende trykk på pedalene i de to-fire timene som en vanlig treningsøkt varer.

Så når dere bilister - med god grunn blir irritert over at vi okkupperer veien - så fins det fra vår side gode grunner til å gjøre nettopp det.

3. Vi kjører to i bredden, det er også en grunn til dette. I 40 km/t på flat vei utgjør luftmotstanden 85 prosent av den motstand vi slåss mot. Når vi ligger på hjul, bruker vi bare 70 prosent av den kraft som den som drar feltet. Å ligge på lang rekke, ville bety at bare førstemann får effektiv trening. Derfor bytter vi på.

Det er heller ingen løsning å trene hver for oss, fordi vi da ikke får trent i det tempo vi skal konkurrere, og vi trenger trening for simpelthen å kunne bevege oss rett i et sykkelfelt.

4. Spesielt i rundkjøringer må både vi og bilister være oppmerksomme. Vi har vikeplikt fra venstre, som alle andre. Problemet er at når vi ligger i et større feltyt, kan det være klar bane for første del av feltet, mens bakre del har vikeplikt. Da er det fort gjort at vi har for mye oppmerksomhet på bakhjulet til mannen foran i stedet for bilen fra venstre. Selv om feilen er vår, hjelper det ingen om vi straffes med påkjørsel.

5. Ofte vil bilister lære oss ei lekse ved å presse oss inn mot autovernet, flere trailerepisoder handler om nettopp dette. Når vi presses inn slik, har vi ikke manøvreringsrum når vi blir slått ut til side av luftbølgen rundt bilen. Dermed er det fort gjort å stivne i kroppen og få et ufrivillig slag til side. Havner vi under en trailer er det dessverre bare en utgang. Dette har litt med psykologi å gjøre. Det er ikke vanskelig å balansere på ei fjøl som ligger på bakken. Heis samme fjøla 50 meter opp, og de færreste vil klare å balansere på den. Samme skrekk får vi med en trailer fem cm fra styret,

6. Ofte opplever vi at bilister kjører forbi oss, for så å bremse opp og svinge til høyre inn i et kryss eller boligfelt fem meter foran oss. Bråbremsing i et felt går nesten alltid galt.

***

Summa sumarum, jeg bere dere som den sterke trafikant ta hensyn til oss myke som vil drive sporten vår. Selv føler jeg dette særlig ille når jeg sykler med ungdommene våre, og opplever slikt som her er beskrevet. Noen ganger er vi selv skyld i farlige situasjoner - men det hjelper ingen om en av oss blir drept.

Vis hensyn. Så skal nok vi - entusiaster i landets sykkelklubber - gi dere sykkelsprestasjoner dere kan glede dere med foran tv'en i åra som kommer.

Med vennlig hilsen
Terje Marøy


Bruk gryteskrubb på bremsebanen.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Des 2006

Rimi selger billige grytesvamper i tipakninger. Disse er fine til sykkelvask. Bruk den grønne grove skrubbesiden til å rense felgene med om du har felgbremser.

Ekstratips: Vask badekaret godt etter deg!Avslutt vaierender med krympestrømpe.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Des 2006

Krympestrømpe lager en fin avslutning på vaierender. Det ser profft ut, og vaieren fliser seg ikke opp, men kan trekkes ut og inn av vaierstrømpa flere ganger. Kjøpes på Chlas Ohlsson. 2,4 mm er fin. Bruk et par cm og varm opp med en lighter.

Krympestrømpen trekker seg sammen når den blir varmet opp med en usynlig flamme!

Les merBruk ringeklokke!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Des 2006

Hvis du ferdes på veier eller stier der folk går har du sikkert opplevd å komme innpå gående bakfra, de merker ingen ting og hører deg ikke. Et høflig kremt, et forsiktig unnskyld, Det er ikke sikkert du får noen reaksjon. Hugge inn en brems som hyler eller brøle løype pleier å skape en reaksjon, men ofte ikke en positiv reaksjon. Derimot vil nesten alltid lyden av en ringeklokke bli forstått av selv de tregeste turgåere.
Folk flytter seg automatisk ved lyden av en ringeklokke, det virker i 99 % av tilfellene.

En klokke veier 20-30 gram, er ikke i veien og koster fint lite i alle sportsbutikker. Kjøp en til jul!
Alle kjenner lyden!Reparer slitt skinnsete med superlim.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Des 2006

Har det fine skinnsetet ditt fått en rift eller blitt slitt i kantene? Bruk tynt superlim for å forsterke området. Fåes bla på bensinstasjonen eller hos Clas Ohlson. Kjøp den tynneste typen som suger seg godt inn i skinnet. Reparasjonen varer en evighet.

Pass på så du ikke limer fast fingrene!

Et slitt Gobisete har fått forlenget livet med superlim!

Les merÅrsmøtet vel overstått

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Nov 2006

Årsmøtet i Follo Sykkelklubb ble avholdt torsdag 23. november.

Nytt styret ble valgt og består i 2007 av:

Leder                            Runar Heen                             2 år      Gjenvalg

Nestleder                     Francess Burgess                  1 år      Ikke på valg

Styremedlem                Pål Jahr                                   1 år      Ikke på valg

Styremedlem                Gunn K. Lesteberg                1 år      Ikke på valg

Styremedlem                Amund Riiser                         2 år      Ny

Styremedlem                Ronny Skjellum                      2 år      Ny

Styremedlem                Egil Antonsen                        2 år      Ny

Varamedlem                Christian Sandstø                    2 år      Ny

Det vedtatt å øke årskontingenten med kroner 40 for å dekke ny medlems- og klubbforsikring.

På medlemsmøtet i etterkant ble det diskutert nye drakter og litt rundt neste sesong. Det vil bli laget to eller tre forslag til nye drakter.

Årsmeldingen kan du lese her: Folloberetningen 2006 

 

 

 

 Temas corner - hva blir det?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Nov 2006

Her kommer fagstoff om sykling, trening, taktikk og mye mer. Det blir egne kommentarer og intervjuer, både med klubbmedlemmer - og folk utenfra.


Vintertrening t.o.m. 19. desember og f.o.m. 4. januar

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Nov 2006

For juniorer, seniorer og for de på 15-16 år med ambisjoner og lyst til å holde seg i god form.
Siste trening før jul finner sted tirsdag 19. desember kl. 18 i Åshallens trimrom. Vi starter opp igjen torsdag 4. januar, samme klokkeslett og sted.

Hvis du drømmer om å nå toppen og å holde deg i form, bør du i 15 års alder begynne å trene mer seriøst. Det innebærer at du bør trene regelmessig og prøve å trene mest mulig riktig. Du bør trene variert i grunntreningsperioden. Løping og rulleskitrening bør trekkes inn i høsttreningen. Syklingen kan legges til vei eller terrenget avhengig av være og føre.

 

Erfaringsmessig er det lettere å holde varmen når vi sykler på stier. Der bruker du kroppen mye mer, samt at lavere fart gir mindre luftavkjøling. På høsten og vinteren er det ekstra viktig å ha ullsokker, skoovertrekk eller vintersko. Hendene er også et utsatt punkt. Tjukke hansker er godt å ha på de kaldeste dagene. Skulle vi allikevel fryse hopper vi av sykkel og løper litt. Når det er som våtest og kaldest er jogging å foretrekke. Da skal det mye til for at vi vil fryse om vi kler oss riktig. Fra sesongslutt og til midten av november trener vi i hovedsak langkjøring. Etter en lang og tøff konkurransesesong har kroppen godt av å slippe hardkjør. Med regelmessig trening vil vi med langkjøring bygge opp et godt grunnlag for å tåle tøffere trening og konkurranser når det kommer. Flere av de ivrigste har trent en del sykling med tyngre gir på en del turer for å jobbe med styrken i beina. Lett styrketrening for overkroppen bør vi også få til så det ikke er andre ting en beina som vil være en begrensning når vi kjører løp. Foruten å veksle mellom å løpe og sykle har vi passet på å variere treningssted. Det har gjort det mer inspirerende å trene. I høst har vi syklet bl.a i Nordmarka, Lillomarka, Østamarka og på Larkollen. Løpingen har vi lagt til Gaupesteinsmarka og Østmarka. Vi løper på stier og en del fritt i terrenget for å skåne beina og for å komme på nye steder.

 

Fra midten av november kan vi så smått begynne med litt kvalitet i treninga. Vi vil variere mellom løping og sykling. Hva vi gjør på de ulike dagene vil fram til vi får stabilt skiføre bestemmes ut fra værmelding og hva vi har lyst til. I helgene prøver vi å få til en løpe og en sykkeltur. Begge dager trener vi langturer. Løpeturene er nå oppe i over to timer. Sykkelturene ligger på 3- 4,5 t. Underveis spiser vi litt medbragt brød, sportsbarer og stikker innom en sportshytte for en vaffel eller bolle om det er mulig. Vi er seriøse, men ikke så ekstreme at vi ikke er sosiale nok til en bollestopp! Så hvis du vil bli med på langturer i helgene husk å ta med brødskiver, drikke og penger. Litt tøy til skifting kan også være greit hvis vi kjører bil til startsted. Hvis du ikke er interessert i å være med på hele turen kan du selvsagt hoppe av underveis, men da må du selv finne veien hjem/tilbake. Målet bør være å sykle med hele langturen om du ikke er av de yngste eller om du ikke har en dårlig dag. Det er disse lange helgeturene som skal gjøre at vi står distansen godt på ritt. 

 

Fra tirsdag 21.11 begynner vi innetreninger på styrkerommet ved Ås videregående skole. Vi vil sykle på rulle og spinningsykkel på tirsdager og torsdager fra kl. 18. Første del av disse treningene varierer vi sykkelprogrammene. Vi trener intervaller av ulik lengde, distansetrening og styrketråkk. Opplegget tilpasses alder og nivå. De som har tid og lyst spiller innebandy etterpå. Onsdager bør du trene deg en lett tur ved å jogge, gå på ski eller sykle. Fredager og mandager bør brukes til hviledager. Hvis du har skikkelig lyst til å trene disse dagene er det greit, men pass på å ha i bakhodet at du er pigg til treningen som kommer dagen etter.

 

I fjor vinter syklet jeg cykelcross konkurranser i Danmark og Belgia i desember og januar. Jeg har allerede vært en helg i Syd-Sverge og syklet ritt. 45 min-1 t ritt på grus, asfalt og enkel stier med mye svinger og korte bakker får vi en gjennomkjøring som er helt unik. Det er ikke uten grunn at mange av verdens beste beste syklister på landevei og mountainbike konkurrerer på bane eller cykelcross om vinteren. Derfor planlegger jeg flere helger med ritt i månedene framover. Jeg håper flere hiver seg med. Det er viktig å prøve noe nytt for å uprøve å utvikle seg som utøver. Når snøen kommer, vil langrenn være ypperlig til langturer. Foruten god utholdenhettrening kan du også bruke skitrening til styrking av overkroppen din. Staking gjør at du får trent armer, men også rygg og mage. Er du tung i beina anbefales en skitur i flatt terreng hvor du bruker dobbelttak. Slik får beina lett trening, overkroppen får jobbet bra og du får trent hjerte og lunger godt. Min erfaring er at kombinasjonen sykkel, rulletrening og skigåing er den optimale treningen for en syklist på vinteren i Norge. Når våren nærmer seg, vil vi gradvis legge inn mer sykkel. Om det ikke er akseptable sykkelforhold i Follo, reiser vi til kystområdene ved Larkollen og Jeløya. Vanligvis er det mye mindre snø og is der. På samme måte som høsten vil vi avtale aktivitet og treningssted ut fra der vi tror vi får best treningsutbytte og for å variere.

 

Ønsker du å være med på dette opplegget i klubbens regi, kan du kontakte Gjertrud Bø. Da kan du få e-post, SMS eller ringe og høre om hva som er planene de nærmeste dagene. Ved å være flere som trener sammen, får vi det sosialt, og det er lettere å få til regelmessig og bra trening.

 

Telefonnr.: 64 94 35 54   Mobil: 90 62 46 87    E-post: gjertrud.bo@aas.vgs.no Ny utvidet klubbforsikring

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Nov 2006

Vi har tegnet ny klubbforsikring som dekker alle medlemmene på treninger og ritt. Forsikringen dekker både ved egen-, organisert trening og ritt. Den erstatter ikke rittlisensen. I tillegg er klubben ansvarsforsikret.

If - KLUBBFORSIKRING - en spesiell forsikring som tilbys klubber og lag tilsluttet Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite.

Forsikringen består av følgende 3 elementer:

1. Idrettsforsikring er ulykkesforsikring med idrettsvilkår som innebærer at det ikke, som i vanlig ulykkesforsikring, er nødvendig at utøveren rammes av en plutselig uforutsett ytre begivenhet - som å bli truffet av noe eller sammenstøt med med- eller motspiller. Pådrar utøveren seg en varig medisinsk skade som f.eks. ved å ha snublet i egne ben ellet trådd over, er skaden erstatningsmessig innenfor de oppgitte forsikringssummene.

Forsikringen er et godt supplement til eksisterende lisensforsikring dersom den foreligger, eller en god løsning for de klubber som ikke kommer inn under noen lisensordning.

Forsikringssum ved dødsfall: kr. 30.000.

Forsikringssum ved invaliditet som overskrider 30% : kr. 300.000.

Ved invaliditetsgrad utover 50 % økes forsikringssummen med 2% av forsikringssummen.

Forsikringssummen er da kr. 600.000 ved 100% invaliditet.

Behandligsutgifter (fysioterapi etc.) omfattes ikke.

2. Ansvarsforsikring omfatter det rettslige erstatningsansvaret klubben kan komme i overfor tredjeperson ved person- og tingskade i forbindelse med arrangementer, turneringer ol. En viktig forsikring som høyst sannsynlig vil bringe klubben i et økonomisk uføre, dersom den ikke er på plass.

Forsikringssum kr. 10.000.000 pr. skadetilfelle

3. Underslagsforsikring sikrer klubben dersom den lider et økonomisk tap som følge av at ledere eller administrative personer begår bedrageri, tyveri eller dokument-forfalskning. Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite har pålagt alle tilsluttede lag og foreninger å dekke slik forsikring.

Forsikringssum kr. 500.000.Sesongavslutning for Landeveisgruppa i Follo SK

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Nov 2006

Vel møtt til sesongavslutning for landeveisgruppa torsdag 16. november kl. 18.30 på Langhus

Alle interesserte (og det bør være mange!) ønskes herved velkommen til årets formelle avslutning på sykkelsesongen, torsdag 16. november kl. 18.30. Sted for dagen er Sagstuvn. 17 på Langhus. Se kart lenger ned.

 

Programmet blir:

 

            Et tilbakeblikk på årets sesong

            Premieutdeling, KM 2006

            Planer for neste års sesong

            Tour de Mallorca 2007, siste nytt

 

Det vil bli servert litt mat og drikke, så vi er avhengig av å få påmelding så vi vet hvor mange som kommer! Send påmelding til torlysen@online.no

Spørsmål? Ring meg på 90966838

 

Med vennlig hilsen

Follo SK
Tormod Lysenstøen

 Sesongavslutning for ungdomsgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Okt 2006

Oppdatert med Agenda!
Hold av tirsdag 14. november klokken 19.00. Sesongavslutningen holdes i lokalene Sagstueveien 17 på Langhus. Se kart og oppdatert Agenda neste side

Agenda Sesongavslutning Ungdomsgruppa

Vi håper flest mulig av dere møter opp! Francess har ordnet med hamburgere til bevertning.

- Bilder fra årets sesong. DVD blir utdelt.
- Terrengruppa og neste sesong. Vintertrening. Runar Heen
- Ny landeveisgruppe for ungdom. Terje Marøy
- Utforsykling? Tommy Folkøy (tidligere Norgesmester, World Cup syklist)
- Sammenlagtpremiering for deltagelse i 9 ritt eller flere (i følge terminlista)
- Diskusjon rundt neste sesong. Skal vi ha et juniorstyre?

- Gratis lodd med premier fra Raske Sykler

 Velkommen

Runar

   

Sagstuveien 17, Langhus

 

 

 

 

 

 

 
Sagstuveien 17, felleslokale


Årsmøte torsdag 23. november

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Okt 2006

Oppdatert Agenda
Årsmøte i Follo SK holdes torsdag 23. november klokken 19.00 i lokalene til Norsk institutt for skog og landskap, Raveien 9, 1430 Ås (tidligere NIJOS).  Etter årsmøte blir det medlemsmøte. Velkommen!

Årsmøte i Follo Sykkelklubb

Torsdag 23. november 2006 kl. 19.00 på Norsk Institutt for Skog og Landskap

Raveien 9, 1430 Ås (tidligere NIJOS).

 

I henhold til klubbens lover skal årsmøtet ha følgende saksliste:

1. Åpning

2. Valg av ordstyrer, referent, og to personer til å underskrive protokollen fra Årsmøtet

3. Godkjenning av innkalling og dagsorden

4. Årsberetning og regnskap for 2006

5. Innkomne forslag

6. Budsjett for 2007, fastsettelse av ny kontingent

7. Valg:

Styremedlemmer (leder, styremedlemmer, varamedlem)

Revisorer

Valgkomité

8. Avslutning

 

Etter årsmøte blir det medlemsmøte med servering av pizza.

Saker på medlemsmøte blir:

-         Nye drakter.

-         Videreutvikling av klubben neste sesong

-         Forslag

 

 

Norsk Institutt for Skog og Landskap, Rav. 9 1430 Ås (NIJOS)


Fellestrening i helgen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Okt 2006

Løping fra golfbanen ved Smerta (Ski) lørdag 21/10 klokken 12.00. Søndag 22/10 er det sykling fra Langhushallen klokken 11.00. Trener er Gjertrud.
Oppmøte lørdag golfbanen ved Smerta


Terrengtreninger

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Okt 2006

Tirsdag 17.10 er det oppmøte ved Langhushallen kl. 17.30 for U-gruppa. Dette blir siste trening for de yngste. Terrengtreningen med Gjertrud fortsetter en stund til. Oppmøte tirsdag/torsdag klokken 17.30 Hebekk skole. Lørdag 14.10 er det løpetrening, oppmøte P-plassen ved Granerud skytebane kl. 12.00. Ta gjerne med noen korte skistaver. Søndag 15.10 er det langtur med Gjertrud i Lillomarka. Oppmøte P-plassen ved Teknisk Museum kl. 11.00. Det blir teknisk stisykling :-) - Kart neste side.

 

Lørdag løpetur. Oppmøte P-plassen ved Granerud skytebane (mellom Ski og Tomter).

Søndag oppmøte P-plassen ved Teknisk Museum

 Scott Cup avslutning og oppsummering

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Okt 2006

Aleksander på pallen

Søndag 10. september i Holmenkollen var avslutningen for årets Scott Cup. Flere gode resultater av Follo ryttere også i år!

I de aldersbestemte klassene fikk Aleksander Heen en klar andre plass i M13-14 sammenlagt. Aleksander har hatt en jevn sesong med blant annet en seier og tre andre plasser i Scott Cup.  I UM på Hafjell kom Aleksander også på pallen med en flott 3. plass.

 

I K13-14 ble Heidi Lesteberg nummer fire og Ida Knudsen Wennerberg nummer syv sammenlagt. Heidi har hatt en sterk sesong og kan skilte med tre pall plasseringer i Scott Cup. Heidi vant også KM i Brummundal. Ida har også syklet meget jevnt og bra i Scott Cup. Ida deltok også i KM og tok sølvplassen. Neste år er jentene eldst i sin klasse og da skal det bli vanskelig å være konkurrent J

 

I M11-12 ble Tobias Antonsen nummer ti i sammendraget etter jevn og fin sykling i alle åtte rittene. Tobias har i løpet av sesongen utviklet seg, noe vi ser på tråkket og teknikken. Vi tror Tobias kommer sterkt neste sesong.

Martin Bye Westgård begynte først å sykle i våres. Han har vært ivrig på treninger og Scott Cup. Sammenlagt ble han nummer trettifem i M11-12, men vi er sikre på at han kommer sterkere neste sesong.

 

I M15-16 ble Stig Ole Gundersen nummer syv, Espen Knudsen Wennerberg nummer elleve, Christian Westgaard nummer tolv og Jørgen Hellevig nummer tjuesyv i sammendraget. Stig Ole satser en del landevei og viser styrke på gruspartiene, men det hindret han ikke i å ta andre plassen i den tekniske løypa på Skullerud i våres! Espen har syklet jevnt hele sesongen og liker seg hvor det ikke blir for teknisk, noe klasseseieren i årets Bockstensturen vitner om! Christian har også syklet jevnt i årets Scott Cup. Når vi tar i betraktning at det er langrenn han satser på i år er vi spent på hvordan årets skisesong kommer til å bli. Han er i hvert fall observert oftere på rulleski enn sykkel J. Jørgen Hellevig har deltatt på nesten alle Scott Cup rittene. Han liker best teknisk sykling og er kjempeblid når treningen går på knotete stier.

 

Vi får også nevne at Kristian Johansen ble suverent nummer en med fem seire i juniorklassen. Kristian vant jo også årets Norges Cup (se egen sak). Yngve Høiseth ble nummer åtte sammenlagt i juniorklassen. Yngve har vært trener for de yngste denne sesongen, noe vi i klubben har satt stor pris på! Dag Martin Holten vant i tillegg Scott Cup rittet på Langsetløkka.

 

I sport ble Lars Birger Nielsen nummer tre og Ståle Eklund nummer fem i sammendraget. Vi utfordrer flere voksne til å delta neste sesong.

 

I K-senior gikk også Gjertrud Bø helt til topps på hjemmebane i Drøbak.

 

Totalt har trettito Follo ryttere deltatt i et eller flere Scott Cup ritt i år (20 på flere enn to ritt). Tretten ryttere totalt, hvor av ni under 17 år, har deltatt på seks eller flere ritt. I klubbsammendraget for deltagere under 17 år kom Follo SK på en 5. plass. Det er nok noe svakere enn forrige sesong så vi får satse på flere deltagere neste år.

 

Følgende fra Follo SK har deltatt på et eller flere Scott Cup ritt i år:

 

 

 

Elise Heen

Heidi Lesteberg

Ida Knudsen Wennerberg

Gjertrud Bø

Herman Sundberg

Eirik Bredahl Sæby

Tobias Antonsen

Martin Bye Westgård

Sondre Bredahl Sæby

Sebastian Frost Bo

Even Laksesvela

Aleksander Heen

Hans Jakob Mollatt

Stig S. Kirkedam

Henrik Dreierstad Ruud

 

Stig Ole Gundersen

Espen Knudsen Wennerberg

Christian Westgaard

Jørgen  Hellevig

Erik Engh Gunnerud

Kristian Johansen

Dag Martin Holten

Yngve Høiseth

Andreas Ungersnes

Christian Sandstø

Amund Riiser

Petter Bøhren

Lars Birger Nielsen

Ståle Ekelund

Runar Heen

Gunnar Ingvaldsen

Bjørn Erik Walle

 

 

Stig Ole Gundersen i Holmenkollen

 

Christian Westgaard (med pappa som innpisker :-)

 

Martin Westgård inn i skogen i Holmenkollen

 

Aleksander Heen

 

Tobias Antonsen på Gratishaugen

 

Jørgen Hellevig runder ved Gratishaugen

 

Heidi Lesteberg etter målgang i Holmenkollen

Ida Knudsen Wennerberg (bilde fra Svelvik)

 

Espen Knudsen Wennerberg (bilde fra Svelvik)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trening i høstferien

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Sep 2006

Det blir trening på dagtid i høstferieuka for ungdomsgruppa i terreng. Oppmøte på Hebekk skole klokken 12.00 tirsdag og torsdag!
Lørdag
løpetur fra Granerud (Parkeringen ved skytebanen). Oppmøte kl. 12.00, ta gjerne med noen korte staver. (se kart neste side)

Søndag er det langtur i Nordmarka. Oppmøte kl. 11.00 fra parkeringen ved Sognsvann. Det blir innlagt bollestopp.

Granerud mellom Ski og Tomter. Kjør forbi avkjørsel til Granerud gård og parker ved skytebanen

 

 

Oppmøte P plass innerst til høyre ved Sognsvann (v. Idrettshøyskolen)Norgecupen i terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Sep 2006

 
Kristian Johansen og Jan Fredrik Grue, henholdsvis nummer 1. og 2. i årets Norgescup.

Søndag 10. september var det avslutning i Holmenkollen for årets Norges Cup i terreng. Follo SK sitt sterkeste kort var igjen Kristian Johansen som gikk helt til topps i juniorklassen. Kristian vant også suverent rundbanecupen sammenlagt.

Flere gode resultater av Follo SK ryttere i årets Norges Cup!

Kristian Johansen vant suverent rundbanecupen med fem tellende seire i juniorklassen. Dag Martin Holten ble sammenlagt nummer seks i rundbane og nummer fire i maraton blant juniorgutta.

Christian Sandstø første år med satsing i seniorklassen har også gitt resultater med en 12. plass sammenlagt i rundbane. Sterkeste resultat var på hjemmebane med en 5. plass.

Gjertrud Bø ble nummer to blant seniorjentene i rundbanecupen, kun slått av Maria Kalnæs. Ja, og i Veteranklassen ble Lars Birger Nilsen nummer to.

Scott Cup oppsummering med bilder er også på gang....

 

Her følger noen tanker fra årets sesong fra gutta:

Hei!
Sesongen har gått litt opp og ned. Den startet veldig bra, god form og toppresultater. I sommer mistet jeg litt form, vanskelig å si hvorfor men vinteren har ikke vært optimal og kanskje litt hard trening gjorde meg sliten og dårlig. Jeg vant ikke NM fikk "bare" sølv, og etter det gikk ikke det noe særlig bedre. Men jeg var heldig og fikk kjøre EM som gikk i Italia noen uker etter NM. Der var det selvsagt veldig høyt nivå på rytterne, og jeg kom et stykke bak.
Birkebeinerrittet gikk heller ikke som planlagt, men jeg kom meg heldigvis over. Plasseringen og tiden var dårligere enn i fjor, og det er ikke veldig morsomt. 
Etter sommeren og mot høsten har jeg vunnet veldig lite, men etter litt ro vant jeg heldigvis siste løpet i rundbanecupen. Det var selvfølgelig veldig morsomt!   

Hilsen Kristian Johansen

Hei, sender en oppsummering av sesongen!
Dette var første sesongen hvor jeg hadde trent en del på rulle i løpet vinteren, og jeg følte meg egentlig ganske godt forberedt til sesongstart.
Hovedmålet for sesongen var å få sammenlagt resultat i både NC rundbane og maraton. Sesongen åpnet til meg å være ganske bra, og jeg var bare en tapt spurt unna pallen under NC i Marikollen. Formen var stigende og jeg gikk for første gang helt til topps i et Scott cup ritt. Under NM i maraton var jeg egentlig ganske langt fremme, helt til jeg punkterte og trillet i mål til en 7. plass. NM rundbane var et av sesongens store mål, men dagsformen var elendig, og jeg syklet inn til en 8. plass. Hele høstsesongen har vært preget av konstant sykdom av forskjellige slag. Jeg fullførte alle NC rittene, og fasiten ble 4. plass i NC maraton og 6 plass i NC rundbane.

Mvh Dag Martin

Sesongen 2006 begynte med ett kanon opphold på Mallorca. Treningssamlingen var en opplevelse av de sjeldne. Etter ett lite uhell i Sverige tidlig i sesongen måtte jeg stå over det første NorgesCup rittet på Skullerud. Kneet kom seg og første rittet på norsk jord 06 ble Follorittet. Der satt Amund og jeg i det avgjørende bruddet. I siste kneika sa beina takk for seg og krampe stoppet den sykkelturen. Under NC Lørenskog kom jeg igjen i slaget og lå lenge på en 8. plass, dette i takt med målsettingen for sesongen. Ett lite uhell på siste runden gjorde at jeg mistet noen plasser men et lovende resultat for neste år. Videre ble det en del maraton og andre ritt utover sesongen. Under NM rundbane hadde jeg ett av årets løp, kjørte kontrollert og målrettet mens jeg passerte favoritter som Håkon Austad & Co. På nest siste runde kom den mystiske krampa og jeg ble stående i bakken i snaut to minutter mens tre av mine argeste konkurrenter gjennom året passerte. Jobbet med beina og satte meg som mål at slik skulle det ikke ende. Jeg kjørte inn alle tre og fikk en luke på minuttet. Det ble med 12 plassen.

Etter NM fikk jeg ett lengre avbrekk med sykdom, og gikk glipp av birken som var ett av årets store mål. Men fikk allikevel vist de eldre i klubben at terrenggutta har noe å kjøre med på landeveien, da jeg tok fellesstarten i klubbmesterskapet. De eldre gutta var mer rutinerte på tempoen, noe som skal jobbes med til neste år, da blir det no mersey. NC i Drøbak, arr. av Follo gikk glimrende. Stilte til start med ett slitent kjede, Hadde byttet kjede før NM men tydeligvis gått noen km. etter det. En BOC rytter lå helt i ryggen på meg i det jeg kom inn på siste 200m. Kjede hang seg og jeg måtte bare konstatere at der røyk 4. plassen. Men det ble en 5. plass 1,5 min bak vinneren som er det sterkeste jeg har gjort til nå i ett NC ritt.

Etter en oppsummering av sesongen må jeg si meg fornøyd med første året med satsing på sykkelfronten. Utviklingen går en vei og målrettet trening gjennom vinteren vil gi nye resultater til våren. Har allerede bestilt billett til Mallorca og kan nesten ikke vente.

Hilsen Christian Sandstø

 

Kristian Johansen ved runding i Holmenkollen

 

Christian Sandstø over brua mot Gratishaugen, Holmenkollen

 

Dag Martin Holten ved runding, Holmenkollen

 Fortsatt landeveistrening for ungdom

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Sep 2006

Etter lørdagens gode erfaring med landeveisykling for ungdom bestemte vi oss for å holde på litt til utover høsten.

Det blir dermed et eget tilbud til ungdom på torsdag 28. september kl. 18.00 og søndag 01. oktober kl. 10.00.

Frammøte er på Hebekk Skole, og treningene ledes av Terje Marøy.

 

 

Terje Marøy har sagt seg villig til å ta et ansvar for ungdommene, og vil øse av sine kunnskaper om trening generelt og sykling spesielt. Det planlegges med både en teori-del og en praktisk del hvor de som møter opp får prøve å sykle sammen.

Målgruppen er i første omgang ungdom over 14 år.

Målsetningen med tiltaket er tredelt:

1. Å gi et tilbud nå i høst om å bli kjent med landeveisykling til de som ønsker det

2. Å la ungdom som er interessert i landeveisykling få mulighet til å bli litt kjent med hverandre

3. Å lodde stemningen med sikte på å etablere et opplegg for neste sesong

Hvis du er interessert er det bare å møte opp på Hebekk Skole lørdag 23. september kl. 14.00. Vi holder på maks. 2 timer tilsammen(inkl. teori)

Husk hjelm!

Hvis du har spørsmål kan du kontakte Tormod Lysenstøen på 90966838Treningsleir til Mallorca også i 2007

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Sep 2006

For 3. år på rad inviteres alle som har lyst til å bli med på 1 ukes treningsleir til Mallorca. Avreise i 2007 blir søndag 18. mars, slik at alle Birkebeinerfrelste rekker skituren over fjellet dagen før.

 
Deltagerne på 2006-turen

Turgeneral Anders har beskrevet opplegget under. Les, og meld deg på.

OK - DA ER DET PÅ TIDE Å TENKE PÅ NESTE SESONG, LITT FORDI DET ER KULT Å HA NOE Å SE FRAM TIL OG LITT FORDI DET ER MULIG Å SPARE LITT SPENN!! MED Å VÆRE TIDLIG UTE.

 

TUREN BLIR LIK SOM DEN I 2006, DVS:

 

1 UKE PÅ "TOPP" HOTELLET VISTA SOL(SE LINK)

PRIS CA 750,- + FROKOST CA350,-

http://www.ving.no/book/hotelOnlyMatrix.aspx?hotelid=9676&resortid=9121

 

VI SATSER PÅ Å VÆRE INNTIL 5 PERSONER PR. ROM(3 ROMS), DET ER INGEN PROBLEM HVIS NOEN ØNSKER ANDRE ROM TYPER MEN PRISEN ØKER NOE(KONTAKTET VING OG PR. 04/09-2006 ER DET 2 STK 3 ROMS IGJEN + MANGE 2 ROMS)

 

FLYET GÅR SØNDAG 18/03 KL 1535.

HJEM REISE SØNDAG 25/03 KL 1955.

BEGGE AVGANGENE ER DIREKTE.

PRIS FRA 1867,-(BILLIGSTE BILLETTENE SELGES FØRST)

http://www.sasbraathens.no/

 

SYKLER SATSER VI PÅ Å LEIE. PRISEN VAR CA 800,- FOR EN UKE. SYKLENE VAR AV

TYPEN FOKUS + NOEN ORBEA MED SHIMANO 105 UTSTYR + TRIPPEL KRANK (GREIT I

FJELLENE). TROR ALLE VAR FORNØYD MED SYKLENE OG IKKE MINST AT ALLE HADDE LIKE SYKLER - VIKTIG !!!!!

HUSK Å OPPGI STR. VED BESTILLING. HÅPER LARS-KÅRE TAR OPPGAVEN MED Å ORDNE

SYKLER I ÅR OGSÅ - HAN ER JO BLITT KAMERAT MED CLAUDIO.

 http://www.belori-bike.com/

 

TRENING/TURER.

DETTE REGNER JEG MED AT SJEFEN(AMUND) TAR ANSVARET FOR, REGNER MED AT DET

BLIR SOM I FJOR - MYE ROLIGE LANGE TURER + LITT MORO DVS. SPURTING, FØRSTE MANN TIL TOPPEN, TA IGJEN CHRISTIAN OG KNEKKE HANS FREDRIK OSV. DET SISTE ER DET STORT SETT TORMOD SOM TAR SEG AV.

 

MAT/FOR.

FROKOST TAR VI PÅ HOTELLET(CA 350,- FOR EN UKE) DEN VAR HELT GREI. RESTEN

ORDNER ETTER HVERT SOM VI BLIR SULTNE.

 

SPØRSMÅL ??

DE AV TYPEN LETTE/GREIE TAR JEG MEG(ANDERS) AV

ANDERS.CHRISTIANSEN@BROADPARK.NO

 

RESTEN OVER LATER JEG TIL MIN REISE ASSISTEN ESPEN EGUST@BROADPARK.NO

HAN OVERTAR OGSÅ ALLE OPPGAVER NÅR VI ANKOMMER GARDERMOEN - UTROLIG FLINK ALTSÅ !!!

 

 

HVORDAN GJØR JEG DETTE??

1. GI ANDERS BESKJED OM AT DETTE SKAL DU IKKE GÅ GLIPP AV OG JEG ORDNER

MED HOTELET

ANDERS.CHRISTIANSEN@REKO.NO

 

2. KJØPER SELV FLYBILETT(BEGRENSET ANNTALL BILLIG PLASSER)

18/03-2007 SK4691

25/03-2007 SK4692

 

3. GIR LARS KÅRE BESKJED LARS.HELVIK@NORILD.NO  OM STR PÅ SYKKEL+HUSKE Å TA MED PEDALER SELV.

 Kretsmesterskapet i terreng 2006 - vinner fra Follo SK

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Sep 2006

Kretsmesterskapet i terrengsykling ble avviklet i Brumunddal søndag 17.9.06

I helgen ble kretsmesterskapet i terrengsykling avviklet i Brumunddal. Arrangementet ble avviklet for kretsene Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland.

I klasse jenter 13 - 14 år ble Heidi Lesteberg, Follo SK kretsmester for Oslo Cyklekrets. Ida Knudsen Wennerberg, Follo SK tok sølvmedaljen.

Heidi og Ida på pallen.

 

I klassen gutter 15 - 16 år tok Espen Knudsen Wennerberg, Follo SK sølvmedaljen.Bockstensturen 2006 - klassevinner fra Follo SK

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Sep 2006

Bockstensturen er et av Sveriges mest populære terrengritt. Rittet går i Varberg, sør for Gøteborg og distansene er 100 km, 50 km og 25 km.

 

Søndag 10. september gikk årets utgave av Bockstensturen. Rittet ble avviklet under fine forhold.

I klassen 25 kilometer for herrer vant Espen Knudsen Wennerberg, Follo SK.

Vinner 25 km herrer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I klassen 25 km for damer ble Ida Knudsen Wennerberg nr. 5 og samme plassering fikk Frances Burgess i klassen 50 km for damer.

Se forøvrig www.bockstensturen.nu

 Oslo Sykkelfestival

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Sep 2006

Oslo Sykkelfestival var en positiv erfaring på rittfronten i år, og vi 4 som deltok fra Follo håper dette blir en årviss foreteelse

Rammen rundt rittet var den aller beste i år, Akershus Festning, Rådhusplassen og hele VM-løypa fra 1993 lå badet i strålende sol og masse varmegrader. Det var en krevende løype arrangøren hadde å by på, med både en skikkelig stigning opp Kongsveien, svingete utforkjøringer fra Ryen til Gamlebyen, og kryss, svinger og akselrasjonsøvelser mellom trikkeskinner i sentrum. Men veldig morsomt, og alle fant noen å kjøre sammen med. Sikkerheten var godt ivaretatt av masse politi og frivillige vakter, så med noen småjustering og bedre markedsføring ligger det til rette for et kanonbra arrangement neste år.

Her er lenken til noen bilder fra rittet, den eneste som klarte å snike seg unna var Joachim, som dessuten ble beste Follo-rytter.

Tormod

 Klubbmesterskapet i terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Sep 2006

Her er resultatene og bilder fra årets klubbmesterskap i terreng

Gjertrud

Trettito ryttere hadde funnet veien til årets klubbmesterskap i terreng. Vi hadde nok håpet på flere i det fabelaktige været, men de som møtte opp fikk sykle i morsomme løyper. Francess hadde sørget for servering av kake, pølser og brus etter målgang. Kaken var forøvrig dedikert til Gjertrud Bø som nylig ble veteranverdensmester. Premier til alle var det også!

Det var en knallhard kamp mellom Kristian Johansen og Christian Sandstø om å være dagens raskeste. Kristian Johansen vant med en sykkellengde etter en spennende sluttspurt.

Resultater fra klubbmesterskapet 2006 terreng

 

Gjertrud verdensmester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekruttene klare til start!

 

10 til 12 år klare til start

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jentene og gutta i M13 og sport
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gutta 15 år og eldre på full fart
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekk konkurransen som ingen klarte å løse ... :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian J.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian S.

Aleksander

Espen

Sondre

Gjertrud

 

Martin

Petter

 

Stig-Ole

 

Heidi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Påmeldinger til klubb- og kretsmesterskap i terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Sep 2006

Klubbmesterskapet i terreng blir onsdag 13. september.
Kretsmesterskap i terreng søndag 17. september, Brumunddal. Påmelding innen mandag 11. september!

Klubbmesterskap i terreng.
Vi arrangerer klubbmesterskap i terreng onsdag 13. september. Oppmøte og påmelding på sletta ved radiostasjonen innenfor Dagbo klokken 17.30. Første start er klokken 18.00 presis!
Start for alle klasser og egen nybegynnerløype. Vi håper flest mulig stiller til start på rittet. Ingen startkontingent.

Premier til alle!

Obs. Parkering ved Hebekk skole. Ingen parkering ved Dagbo er tillatt.

 

KM landevei og terreng.
Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo innbyr til deltakelse i regi av Brummundal Sykkelklubb.
Vi regner med å stille mannsterke opp søndag 17.september i KM terreng. Rittet er for alle i de  aldersbestemte klassene M/K10-16 og M-junior/M-senior. Felles påmelding og behov for transport rettes til Runar  (95212096) innen mandag 11.september (ingen etteranmelding..)

Invitasjonen gjelder også KM landevei lørdag 16. september med start for de samme klassene.

Invitasjon Resultater fra Follo SK NC ritt i terreng rundbane

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Sep 2006

 

Her er resultatene fra søndagens Norgescup-ritt i øsende regnvær.

Oppdaterte resultater og bilder

 

Årets NC-ritt i Follo SKs regi ble en våt opplevelse. Ole Christian Fagerli og Jan Fredrik Gruve var raskest i henholdsvis menn senior og menn junior. I jenteklassen stilte det ikke så mange. Kine Sten Holst vant kvinner senior og Tuva Kirkerud kvinner junior. Av Follorytterne kom Christian Sandstø inn til en sterk femteplass i menn senior. I menn junior ble Dag Martin Holten nummer 7 og Kristian Johansen nummer 8. I veteran deltok det bare 6 stykker, men de fikk god pes av juniorer og seniorer i løypa.

I ungdomsklassene var det bra deltagelse været tatt i betrakting. Spesielt M13-14 hadde bred deltagelse med flere av det beste rytterne denne sesongen. Fint å se at regnvær ikke spiller noen rolle! Her er det jo lov å bli skikkelig møkkete. I en periode i rittet regnet det så mye at enkelte ryttere fikk dusjet av seg gjørma inn mot mål! Da de yngste skulle starte til slutt dukket jammen sola opp etter en lang dag med regn!

Resultater Follo NC 3.september 2006

 

Kvinner senior og junior

Menn senior, Christian nummer 3 fra høyre

 

Menn junior

 

M15-16

 

K13-K16

 

M13-14

 

M11-12

 

Cecilie og Lone i k11-12

 

 

M10

 

Elise i K10

 

 

 

 

 

 Gjertrud Bø Veteranverdensmester!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Sep 2006

Vi i Follo SK GRATULERER evigunge Gjertrud Bø med nok et internasjonalt mesterskap!

Følgende SMS tikket inn søndag kveld!
"Akkurat kommet i mål. Er blitt verdensmester. Knallhardt. En like bra utfor. Jeg måtte presse hardt oppover for å dra i fra. Vant med ca. 1 min." - Gjertrud

Resultater UCI Master 2006 Bilder fra KM 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Sep 2006

Tor Gustafssons bilder fra KM er nå lagt ut på så alle kan se hvor gøy vi hadde det... Følg denne lenken for å se på bildene


Klubbritt terrengsykkelskolen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Aug 2006

Vi har klubbritt på terrengsykkelskolen mandag 28. september. Oppmøte klokken 18.00 som vanlig på Hebekk Skole. Vi kjører først igjennom løypa i Hebekkskogen. Alle i Follo SK kan selvfølgelig delta!Internpåmelding NC rittet søndag

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Aug 2006

Internpåmelding for Follo SK til NC rittet søndag 3.september gjøres i påmeldingen ovenfor. Klubben dekker startkontingenten. Follo trøyer (små størrelser) selges til rittdeltagere for kroner 100.- (begrenset antall)!

Lisens kan kjøpes rittdagen. Vi ønsker flest mulig spesielt fra ungdomsgruppa og terrengsykkelskolen velkommen! Internpåmelding innen torsdag. Etteranmelding inntil 1 time før start rittdagen.

 TURRITTGRUPPAS PLANER FOR HØSTEN 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Aug 2006

Turrittgruppa fortsetter med trening og ritt. Dette burde være noe for enhver smak, så det er bare å møte opp og delta.

I korsammenheng kreves det alle synger med sitt nebb, men hos oss kreves det bare sykkel og hjelm...

Torsdag

24.aug

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Søndag

27.aug

10.00

3-4 timer

Langkjøring

 

Tirsdag

29.aug

18.00

2 timer

Bakkeintervall

 

Torsdag

31.aug

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Søndag

03.sep

10.00

 

NorgesCup Drøbak

Follo SK er arrangør

Tirsdag

05.sep

18.00

2 timer

Bakkeintervall

 

Torsdag

07.sep

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Søndag

10.sep

10.00

3-4 timer

Langtur

www.Bockstensturen.nu

Tirsdag

12.sep

18.00

2 timer

Bakkeintervall

 

Torsdag

14.sep

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Søndag

17.sep

10.00

3 timer

Langkjøring

 

Tirsdag

19.sep

18.00

2 timer

Bakkeintervall

 

Torsdag

21.sep

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Lørdag

23.sep

11.00

 

Hortensmarka rundt

 http://hoc.no/hmr

Tirsdag

26.sep

18.00

2 timer

Bakkeintervall

 

Torsdag

28.sep

18.00

2 timer

Intervall terreng

 

Lørdag

30.sep

10.00

 

Ritt Torsby

www.mountainbiking.se

Søndag

01.okt

10.00

 

Ritt Torsby

www.mountainbiking.se

 

Som dere ser fortsetter vi med treningene tirsdager, torsdager og søndager frem til innetreningen begynner. Vi møter opp ved Hebekk skole og langturene avtales ved fremmøte etter at vær og dagsform er vurdert. Ta med penger til bolle.

Det er blinket ut tre ritt etter "Birken":

Søndag 10.09.2006 Bockstensturen, Varberg. Dette er et kjempeflott terrengritt med valgfri distanse 100 km, 50 km og 25 km. Anbefales !!

Lørdag 23.09.2006 Hortensmarka rundt, Horten. I år er det ny løype, men jeg er sikker på at våre venner i Horten har klart å lage en like fin løype som i fjor. Anbefales !!

Lørdag 30.09.2006 og søndag 1.10.2006 2006 Abbastouren i Torsby, Sverige. Dette er et todagers ritt med 48 km på lørdag og 50 km på søndag. Jeg håper vi kan reise en skikkelig gjeng fra Follo SK og at dette rittet kan bli en klassiker.

 Trond Smogeli klubbmester på landevei 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Aug 2006

Dagens gjennomføring av klubbmesterskapet ble meget vellykket, og årets klubbmester og Champion of the year heter Trond Smogeli
Trond i tet på feltet

En svært spennende og krevende utgave av klubbmesterskapet på landevei ble gjennomført med slitne, men strålende fornøyde deltagere. Kombinasjonen av tempo og fellesstart, og med innlagte spurter på flater og i bakker, gjorde at både fysiske og mentale ferdigheter fikk brynt seg skikkelig.

22 ryttere stilte til start for å kjempe om den gjeveste av alle titler, Klubbmester Landevei 2006, og i tillegg de prestisjetunge titlene Årets Spurter og Årets Klatrer.

Trond Smogeli trakk det lengste strået takket være en sterk tempo og en enorm vilje til å sanke bonussekunder ved de innlagte spurtene.

Amund Riiser kan smykke seg med tittelen Årets Klatrer, han tok 35 poeng av 45 mulige, og var helt suveren i denne konkurransen.

Christian Sandstø var meget hissig når det dro seg mot spurt, og sikret seg tittelen Årets Spurter med en kanonavslutning hvor han klemte til alt det gikk kjørte solo til mål den siste kilometeren.

Vi gratulerer vinnerne, og takker alle for kjempeinnsats.

Resultatlista finner du her

Flere bilder vil følge etterhvert, og nok også en filmsnuttPåmelding til Norgescup-ritt i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Aug 2006

Påmelding til Norcescup-ritt i Drøbak søndag 16. september skjer via skjemaet nedenfor. Påmeldingen er først gyldig etter at korrekt innbetalt startkontingent til vår konto er registrert.

Påmeldingsfristen er torsdag 13. september, men etteranmeldinger er mulig på rittdagen inntil en time før start.

Innbetaling av startkontingenten skal skje til vår konto: Follo Sykkelklubb, Postboks 211,1400 Ski, kontonummer: 5082.08.32725
NB! I merknadsfeltet på giroen vennligst skriv ditt navn og sekssifret fødselsnummer (ddmmyy).

Startkontingentene (voksen\ungdom) er som følger:
Forhåndspåmelding via nett: 200\100 kr
Etteranmelding på rittdagen: 300\150 kr
Engangsturrittlisens: 125\50 kr

Spørsmål vedrørende rittet kan rettes til Folle SK på e-post til Runar Heen.

Alternativ påmelding: Send en e-post til Runar Heen med opplysningene nevnt under. Skal du melde på flere fra samme klubb, kan du oppføre alle nødvendige data for hver enkelt i "tilleggsopplysningsfeltet" i skjemaet under eller i e-posten.

Påmeldingsskjema (* obligatorisk)

Fornavn: *
Etternavn: *
Klasse: *
Fødselsnr.: * (ddmmyy)
Lisensnr.:
Klubb:
Sum (kr):

NB! Du får bekreftelse pr. e-post når du er registrert.

Spørsmål eller tilleggsopplysninger:Rittplan United Bakeries cup, Seiersten skanse i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Rittplan United Bakeries Cup 2013, Seiersten Skanse

Årets ritt i Drøbak vil bli gjennomført som en fellesstart etter samme mal som UBcup-rittene på Gullhaug og Skullerud.

Se rittplan for UB CUP på Seiersten Skanse

 

 Løypekart NISSAN cup 2010, Seiersten Skanse

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Lang løype - 4,3 km

 

Kort Løype - 1,8 kmFollo SK inviterer til Norgescup-ritt søndag 3. september i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Påmelding til Norcescup-ritt i Drøbak søndag 3. september skjer via påmeldingsskjema. Påmeldingen er først gyldig etter at korrekt innbetalt startkontingent til vår konto er blitt registrert.
Vi har forlenget fristen for forhåndspåmeldingen til torsdag 31. august!
Etteranmeldinger er også mulig på rittdagen inntil 1 time før start.

Innbetaling av startkontingenten skal skje til vår konto: Follo Sykkelklubb, Postboks 211,1400 Ski, kontonummer: 1644.34.59565.
NB! I merknadsfeltet på giroen vennligst skriv ditt navn og sekssifret fødselsnummer (ddmmyy).

Startkontingentene (voksen\ungdom) er som følger:
Forhåndspåmelding via nett: 200\100 kr
Etteranmelding på rittdagen: 300\150 kr
Engangsturrittlisens: 125\50 kr

Spørsmål vedrørende rittet kan rettes til Folle SK på e-post til Runar Heen.

Meld deg på!Dugnad: Follo SK trenger flere frivillige!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Klubben trenger DEG! Follo Sykkelklubb arrangerer Norgescup-ritt søndag 3. september. For at arrangementene skal la seg gjennomføre og gå knirkefritt, er klubben avhengig av at medlemmer stiller opp og gjør en innsats.

Norgescup-rittet søndag 3. september er en gyllen anledning for å promotere klubben og en viktig inntektskilde. Klubben håper dens medlemmer er seg sitt ansvar bevisst og stiller opp på denne festdagen for Follo SK.

Vær med på laget og hjelp til å gi Follo SK et godt rykte som en dyktig og pålitelig arrangør!

Dugnadsarbeidet er dessuten en fin måte å bli kjent med andre medlemmer på og å se Norgeseliten på meget nært hold.

Med deg allerede i dag til klubbens dugnadsansvarlige Pål Jahr, 48 89 70 65.Rittplan Follo NC, Seiersten skanse i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Rittplan Follo NC

Starttider

Klasse

Løype

Runder – distanse

 

 

 

 

10:30

M Senior

Lang

8 – 28 km

10:32

M Junior

Lang

6 – 21 km

10:33

M Sport/Veteran 30/39

Lang

6 – 21km

10:34

M Sport/Veteran 40+

Lang

6 – 21 km

10:35

M Sport 17-29

Lang

6 – 21 km

 

 

 

 

13:00

M 15-16

Lang

5 – 17,5 km

13:02

K Senior

Lang

6 – 21 km

13:02

K Junior

Lang

5 – 17,5 km

13:02

K Sport 17-29

Lang

5 – 17,5 km

13:02

K Veteran/Sport 30-39

Lang

5 – 17,5 km

13:02

K Sport/Veteran 40+

Lang

5 – 17,5 km

13:04

M 13-14

Lang

3 – 10,5 km

13:05

K 15-16

Lang

3 – 10,5 km

13:05

K 13-14

Lang

3 – 10,5 km

 

 

 

 

14:30

Nybegynner

Ekstra kort

1 – 1 km

14:40

M 11-12

Kort

3 – 6 km

14:41

K 11-12

Kort

2 – 4 km

14:42

M/K 10

Kort

1 – 2 km

 

Opprop 15 minutter før start.INNBYDELSE TIL MTB-RITT 30. SEPTEMBER OG 1. OKTOBER 2006, TORSBY SVERIGE

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2006

Forleng sykkelsesongen og bli med til Torsby på todagers MTB-ritt.

Våre venner i Norra Värmlands Mountainbikeforening innbyr til todagers MTB-ritt i Torsby, Sverige.

Rittene sykles lørdag 30. september og søndag 1. oktober, med h.h.v. 48 kilometer på lørdag og 50 km på søndag. På lørdag er det også en 17-km løype for nybegynnere og den passer godt for de barna som ikke vil sykle de to rittene.

Det ble opplyst at løypene ikke skal være veldig tekniske.

For mer info om rittet: www.mountainbiking.se

For info om overnatting: www.abbasstugby.se

Det blir flere fra Follo SK som skal delta i rittet. Den helgen rittet går er begynnelsen på skolens høstferie og det kan da passe godt med noen dager hos "søta bror".

For de som er glad i å gå på ski kan det opplyses av verdens lengste innendørs skiløype ligger i Torsby og de som har prøvd den sier at den er kjempefin.

For info om innendørs skimuligheter: www.fortumskitunneltorsby.se

Ta kontakt med Stig på stig.knudsen@gmail.com dersom du har spørsmål.

 Velkommen til Follorittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Aug 2006

Kartet under viser opprinnelig løype for Follorittet. Løypa går på lite trafikkerte veier i kulturlandskapet i Follo og er 78 km langt.Ferien endelig over ...

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Aug 2006

Vi er i gang igjen etter ferien. Terrengsykkelskolen starter opp igjen i dag mandag 14.august.

Hei

 

Håper alle har hatt en flott ferie! For de som fortsatt lurer er vi i gang med vanlig treninger igjen etter ferien. Birkeformen må nå finpusses!

Terrengsykkelskolen starter også opp igjen i dag mandag 14. august. Se ellers treningstider under gruppene. Minner om at Follo SK arranger Norges Cup i terreng rundbane søndag 3. september i Drøbak, hvor Norges eliten kommer. Det er også start for de aldersbestemte klassene og vi satser på stor deltagelse fra terrengsykkelskolen. Info kommer på hjemmesiden.

 

Fortsatt mye igjen av sykkelsesongen!

 

Mvh

Runar HeenSpennende opplegg for Klubbmesterskapet på landevei

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Aug 2006

Landeveisgruppa lanserer i år en helt ny vri på klubbmesterskapet, søndag 20. august, med fellesstart og tempo, bonussekunder og poengopptjening til spurtere og klatrere.

Her følger programmet for søndag 20. august, som er den store dagen i år. Jeg kan nå endelig bekrefte at Floyd Landis, Jan Ulrich, og Ivan Basso ikke kommer, forøvrig er mesterskapet helt åpent…….

I år vil vi for første gang kåre 1 klubbmester i landeveisykling i herre- og 1 i dame-klassen. Det betyr at vi ved et sinnrikt system nøytraliserer naturgitte forskjeller som skyldes ulik alder. For å bli klubbmester 2006 må du beherske både tempo og fellesstart, spurtegenskapene må være gode og klatreegenskapene likeså. Dette blir en thriller av de sjeldne, så her er det bare å forberede seg best mulig til den store dagen.

 Kl. 10.00 til 10.50.

Vi møtes ved avkjøring til Hølen(gamle E-6 sørover fra Vestby), ved Hølen kafé/Hølen camping for påmelding og oppvarming.

 Kl. 11.00 til 12.00

Dagens første økt, temporitt.

Start ved påmeldingsstedet, og løypa går 5 km. sørover retning Kambo før det er vending og retur samme vei. Start i samme rekkefølge som påmelding.

 Kl. 12.30 til 14.00

Dagens andre økt, fellesstart.

Starten er samme sted, men vi kjører nå nordover mot Vestby. Videre følger løypa Garderveien til Garder kirke, og deretter ned igjen til start. Det skal sykles 3,3 runder, til sammen ca.  50 km. Målgang er på et flatt parti like før Vestby, derfor 3,3 runder. Altså 3 hele runder, og så de siste kilometerne fra Hølen og nordover mot Vestby.

 Tidtaking osv.

Klubbmester 2006 blir den som har lavest samlet anvendt tid, når tempo og fellesstart er gjennomført. Det vil tjenes opp bonussekunder og poeng etter følgende system:

Tempo:

Vinneren får 15 spurtpoeng, nr. 2 får 12 spurtpoeng, nr. 3 får 10 spurtpoeng, nr. 4 får 9 spurtpoeng osv. ned til 1 poeng.

Fellesstart:

På 1. runde deles det ut 15 bonussekunder og klatrepoeng til den som er først til toppen av bakken ved Garder kirke. Nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder.

På 2. runde deles ut 15 bonussekunder og spurtpoeng til den som passerer mål først, nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder. Videre er det bonussekunder og klatrepoeng ved Garder kirke, se for runde 1.

Runde 3 er lik som for runde 2, og når 3 runder er gjennomført gjenstår kun de få kilometerne tilbake til mål hvor det denne gang spurtes alt remmer og tøy kan holde, noe som belønnes med doble spurtpoeng og bonussekunder, altså 30 til vinneren, 20 til nr. 2, og 10 til nr. 3.

 Nøytralisering av aldersforskjeller

Ryttere mellom 20 og 29 år starter på tid 0.

30 til 39 år starter på minus 15 sekunder

18 til 19 år starter på minus 15 sekunder

40 til 49 år starter på minus 30 sekunder

16 til 17 år starter på minus 30 sekunder

50 til 59 år starter på minus 45 sekunder

60 til 69 år starter på minus 60 sekunder

 

Utstyr

For de som har tempobøyle, temposykkel osv., er det anledning til å benytte dette på tempoetappen, i henhold til cykleforbundets regelverk. Men på fellesstarten må slikt utstyr være fjernet/satt vekk.

 Premiering

Det vil være premiering av:

Klubbmester 2006, samt nr. 2, 3, 4 og 5 med lavest samlet anvendt tid, inkl. opptjente bonussekunder

Årets klatrer, for flest oppnådde klatrepoeng

Årets sprinter, for flest oppnådd spurtpoeng

Premiering vil skje på en klubbkveld senere i høst

 

Spørsmål ? Ikke nøl med å ringe!

 Velkommen til mesterskap!

 Mvh Tormod Lysenstøen

90966838GRENSERITTET 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Aug 2006

Follosyklister med gode plasseringer i årets Grenseritt.

Grenserittet 2006 ble avviklet under varme forhold lørdag 5. august og det deltok mer enn 30 syklister fra Follo. Antallet er p.t. ikke helt klart da noen står oppført uten Follo SK som klubb.

I herreklassen var det Amund Riiser som ble best av våre og hos damene var det Sissel Vien som gjorde best fra seg. Deretter fulgte flere meget gode plasseringer i flere av aldersklassene.

Jeg vil fremheve Unn Modin fra turrittgruppa som ble nummer 9 i klassen damer 40-44 år. Turrittgruppa stilte forøvrig med en fin gjeng og flere av disse var "førstereis". Alle gjorde en fin figur og jeg tror mange alt er klar for Grenserittet 2007.

Foto fra rittet vil bli lagt ut. Superinnsatts av landeveisgruppa i Lillehammer-Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Aug 2006

En godt bevart hemmelighet? Det har kommet terrenggruppa :-) for øre at landeveisgruppa ble tilkjent andreplassen i lagkonkurransen Lillehammer-Oslo under Styrkeprøven!

Vi gratulerer landeveisgruppa med kjempeinnsats. Gledelig at rotet med tidtakingen ble oppklart slik at Follo SK fikk sin rettmessige andre plass på lagkonkurransen. Vi regner med at landeveisgruppa kommer med mer info og bilder etter ferien!

Lagkonkurransen var hovedmålet denne sesongen.

 

 Sterk sykling av Aleksander og Kristian under NM/UM

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jul 2006

Aleksander Heen og Kristian Johansen på pallen under NM/UM i terrengsykling i Hafjell!

Aleksander

 

 

 

Søndag 16. juli arrangerte Hafjell Friride klubb NM/UM i terrengsykkel rundbane i Hafjell. Rittet ble arrangert i samme område som utfor-NM dagen før og dermed var det duket for en løype med harde stigninger og tøffe utforkjøringer. I stekende hete måtte rytterne klatre 170 høydemeter pr. runde før de fikk en morsom og krevende utforkjøring inn til runding ved midtstasjonen i Hafjell. Både senior/junior og ungdomsklassene kjørte samme løype.

 

Follo SK hadde 11 ryttere til start. I aldersklassen 13-14 år ble Aleksander Heen nummer tre. Aleksander vant spurtoppgjøret om den siste pallplassen etter sterk sykling i de siste utforkjøringene mot mål. Aleksander har ellers hatt en jevn god sesong og ligger på andre plass sammenlagt i Scott Cup.

 

I menn junior gjorde Kristian Johansen igjen et flott løp og syklet inn til andre plass, bare slått av Jahn Fredrik Gruve fra Kristiansand CK. Kristian Johansen leder forøvrig Norges Cupen for junior og har hatt en sterk sesong som første års junior. Dag Martin Holten ble nummer 8 i den samme klassen.

 

I jenter 13-14 ble Heidi Lesteberg og Ida Knudsen Wennerberg h.v. nummer 5 og 6. Flott syklet av jentene som er de yngste i klassen.

 

I menn senior deltok Christian Sandstø. Christian åpnet fornuftig og syklet seg inn til en 12. plass i årets NM. Første plass og kongepokal gikk til Anders Hovdenes, Drammen CK/Team Høydahl.

 

For de yngste klassene 10-12 år ble det arrangert ungdomsleker hvor Tobias Antonsen deltok. Tobias har fått fart på sykkelen denne sesongen og gjorde en flott innsats.

 

Andre resultater Follo SK:

Espen Mathiesen nummer 19 (punktering) i M13-14.

Espen Knudsen Wennerberg nummer 15 i M15-16.

Gjertrud Bø nummer 7 i K Senior.

Lars Birger Nielsen nummer 11 i Veteran 40+.

 

(Det kommer flere bilder fra NM/UM..)

 

 

 

Aleksander Heen, UM 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Johansen, NM 2006Kristian nummer 59 i EM

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jul 2006

Kristian Johansen ble nummer 59 i EM i Alpago, Italia. Rittet ble kjørt 29. juli og Kristian ble uttatt til EM uken før av Norges Sykkelforbund.

Kristian sier til follosk.no at løpet gikk relativt greit for hans vedkommende, men han hadde håpet å komme litt høyere på resultatlisten. Han klarte ikke åpningstempo og kom nesten bakerst i starten, men kjørte seg oppover gjennom hele løpet. Det er et høyt nivå i utlandet har jeg erfart sier Kristian. Kristian slo den andre norske deltageren i juniorklassen Jan Fredrik gruve (90) klart. Ellers ble beste svenske nummer 6 i juniorklassen. Kristian har deltatt i flere ritt i Sverige hvor de har et jevnt høyt nivå sier han. Alt i alt en godkjent debut av Kristian internasjonalt.

 

Jentene gjorde det bra med sølv til Gunn Rita og Lene Byberg på 13. plass. I damer junior ble Kine Steen Holst nummer 29. I menn senior brøt både Hovdenes og Austad.

 

Svenskene deltok for øvrig med mange ryttere med gode plasseringer som resultat. De stilte også i lagkonkurransen.Sesongplanene for høsten 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Jul 2006

Landevei_sesongplaner_H06 for landeveisgruppa er nå gjort tilgjengelig for alle.


TRENINGSTUR I SOMMERVARMEN

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Jul 2006

Tropehete er ingen hindring for turrittgruppas ivrige sykkelryttere.

Tirsdag 25.7.06 stilte med over 30 varmegrader da turrittgruppa la ut på nok en treningsøkt.

Selv om at det var midt i fellesferien og rimelig hett, møtte 5 stykker ved Hebekk skole.

Vi syklet via Skremma, Jørgenrud, Boger, Stunner, Karlsrud, Bru, Krokhol, Sandbakken, Sværsvann, Siggerud, Langhus og tilbake til Hebekk skole.

Turrittgruppa i skogen mellom Stunner og Karlsrud.NM MTB Maraton

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Jul 2006

Kristian Johansen inn til andre plass under NM MTB Maraton på Skeikampen. Les mer om Follo rytterne.

Kristian Johansen (arkiv)

Lørdag 1. juli ble Bukkerittet arrangert. Dette rittet var i tillegg til å være et vanlig turitt, NM i maraton for senior, og NC maraton for junior.

Til å være et maratonritt var dette en usedvanlig tung og teknisk løype, og man tilbrakte minst like mye tid på tekniske knotestier som på grus. Løypa var 80 km lang og man fikk mer enn god nok tid på å slite seg ut, så her gjaldt det å åpne fornuftig. Fra Follo Sykkelklubb stilte Gjertrud Bø i kvinner senior, Christian Sandstø i menn senior, Kristian Johansen og Dag Martin Holten i menn junior.

Gjertrud fant først ut på torsdagen før rittet at hun ville sykle NM maraton.  Hun stilte derfor til start uten å ha ladet opp til rittet. Dette merket hun godt under veis, og det gikk litt tungt den første halvdelen av rittet. Men Gjertrud trivdes godt på de krevende stiene og fikk etter hvert opp farten. Gjertrud kom i mål som nummer 5, på tiden: 04.15. Suveren vinner ble Lene Byberg.

Christian Sandstø hadde kjørt gjennom løypa noen dager før, og var klar over hvor tungt det kom til å bli. Christian startet fornuftig og kjørte seg sakte men sikkert oppover på resultatlistene. Men etter å ha kjørt i ca to timer  fikk han hammer'n, beina ville ikke jobbe og pulsen dalte fra 175 til så vidt over 155. Siste delen av rittet gikk derfor i trim tempo og han ble passert av en god del ryttere, deriblant Kristian Johansen som fikk en luke på 6 min i løpet av de siste 40. minuttene. Christian kjørte de 80 km på tiden 03.31, noe som holdt til en 31 plass. Vinner ble Håkon Austad.

Kristian Johansen åpnet etter eget utsagn alt for hardt og fikk sure ben. Junior klassen startet samtidig med senior og da er det fristende å starte i samme tempo. Kristian lå langt bak i hele løpet inntil siste mila hvor Kristian kjørte inn alle utenom vinneren Jan Fredrik Grue. Sterk innsats når vi tenker på at Kristian satser på rundbane. Tid i mål 3:26.

Dag Martin Holten var klar over hvor tung løypa var, og startet i et fornuftig tempo og kjørte seg under rittet oppover på resultatlistene. Teknikk er ikke Dag Martin (eget utsagn :-) sin styrke, noe som resulterte i et par solide tryn, men det var ikke verre enn at det gikk an å sykle videre. Dag Martin punkterte ca 6 km før mål, kløna noe voldsomt med ventiler og slanger (igjen etter eget utsagn :-), og tapte ikke ubetydelig med tid og plasseringer. Dag Martin kom i mål på tiden 03.50, noe som holdt til en 7. plass. Dag Martin satser på maraton cupen og med stor kjørestyrke kan han utvikle seg til å bli "Follos svar på Geir Lien".

 

 SOMMERTRENING - TURRITTGRUPPA

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Jul 2006

Turrittgruppa fortsetter treningene i sommer.

Turrittgruppa holder koken i sommer.

Tirsdag og torsdag kl 1800 og søndag kl 1000 fra Hebekk skole.

På grunn av ferie er antallet deltagere varierende, men det er alltid noen som skal ut på trening, så møt opp til de fastsatte tidene for en god treningsøkt.PÅMELDING NM/UM/UL TERRENG!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jul 2006

Felles påmeldingsfrist til NM og UM/UL i terreng rundbane er søndag 9. juli.

Søndag 16. juli er det NM-UM-UL i terreng rundbane i Hafjell. Vi satser på bred deltagelse fra Follo SK under arrangementet. Foreløpig har vi reservert overnatting i tre leiligheter hos Ilsetra (Hafjelltoppen) med til sammen 12 sengeplasser. Pris er 250/person inkludert frokost, sluttvask og gratis bruk av svømmebasseng/badstu og trimrom.

Felles påmelding til Runar (95212096) innen søndag 9. juli. Gi beskjed om dere også ønsker overnatting fra lørdag til søndag så raskt som mulig. Lørdag vil vi ha felles gjennomgang av løypa siden det i praksis blir liten tid til dette søndag.

 

Invitasjon NM-UM-UL Hafjell 

 

 Dag Martin Holten nummer fem i junior på Farrisrunden!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jul 2006

Dag Martin Holten og Christian Sandstø deltok i Farrisrunden fra Follo SK.

Farrisrunden ble i år arrangert lørdag den 17. juni, dette er et ritt med Norgescupstatus så nesten hele norgeseliten var på plass. Frem til man har syklet ca 3 mil er løypa temmelig lite kupert. Men derifra til mål er det mange seige, lange bakker.

Både Christian Sandstø (22) og Dag Martin Holten (18) deltok i Norgescupen.Farten var stor og det ble et ganske stort felt som lå rimelig samlet den første mila. Christian hang lenge bra med, men ble litt for sliten i de slemme bakkene og ble passert av en del ryttere den siste biten av rittet. Christian brukte i alt: 02.22 på de 70 kilometrene og endte på 25 plass. Dag Martin havnet i en fin gruppe og lå lenge og kjempet om 2. plassen. Men måtte slippe gruppen sin ca 2 mil fra mål med krampe bak begge lårene. Dag Martin kom i mål på tiden: 02.29 og endte til slutt på en 5. plass.

Flott innsats!

 Kristian Johansen nummer tre i Ymerracet i Borås

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jul 2006

Kristian Johansen var i Borås 19. juni og kjørte Ymerracet som er et av rittene i Svenske XC cupen. Det som preget rittdagen, var meget sterk varme. Den som klarte å drikke skikkelig her hadde de beste forutsetningene.   Løypa kan karakteriseres som noe over middels hard; ganske kupert med noen tøffe bakker og minimalt  "landevei". Teknisk sett også krevende, med muligheten til å velge frekk linje mange steder. Mye røtter og stein, skikkelig terrengløype.

Kristian hadde bestemt seg for å åpne rolig, noe han også gjorde. Han hadde is i magen og lå nest sist etter 8-10 minutter, og så begynte kverna å gå. 4 mann lå i tetklynge men begynte å splitte seg etter en drøy runde, først slapp Rasmus Johansson, så slapp selveste Mattias Wengelin og vips så var Kristian oppe på tredje. De to i tet; Mattias Nilsson og Niklas Gustavsson fikk kjøre alene sammen, mens Kristian ble liggende litt alene mye av racet, men økte avstanden bakover hele tiden. Kristian gjorde som vi avtalte rundt langing; leverte tom flaske ved hver passering. Rundene gikk på 22-23 minutter. Han var kjempefornøyd med innsatsen, som kan karakteriseres som årsbeste. Hadde kun noen tekniske småproblemer med drivverket på sykkelen.


RIKTIG SITTESTILLING

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jun 2006

Riktig sittestilling er viktig. Oslo sportslager har en artikkel om justering av sittestilling. Det er mye å hente for de fleste på å sjekke sittestillingen, ikke bare for elitesyklisten.

Trykk på linken for å lese artikkelen.

 

http://www.oslosportslager.no/artikkel/417577/Noen_tips_om_riktig_sittestilling..htmlSYKLING I FORMASJON

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jun 2006

Å "ligge på hjul" er energiøkonomisering og gjør at du kan spare krefter ved at du slipper å motarbeide luftmotstanden. Turrittgruppa øver litt på dette foran kommende ritt og for mange er dette nytt. Det virker til "skummelt" å ligge nær bakhjulet til syklisten foran, men etter å ha øvd på dette en stund, vil du fort merke at det går greit og at du sparer mye krefter.

TVK har laget en side som tar opp forskjellige sider ved dette å kjøre flere sammen i formasjon.

Trykk på linken for å åpne siden:

http://www.tvk.no/Tips/gruppesykling.htm

 GRENSERITTET 2006 - Bli med på turrittgruppas sosiale opplegg

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Jun 2006

Meld deg på GRENSERITTET 2006 og bli med på turrittgruppas sosiale opplegg.

Det nærmer seg GRENSERITTET 2006 og Follo SK kommer til å stille med mange deltagere.

Turrittgruppa prøver å få til et sosialt opplegg i forbindelse med rittet og kommer med følgende forslag:

Rittdagen kjører vi ned til Strømstad og parkere utenfor Laholmen hotel. Vi sykler derfra og til startområdet.

Etter fullført ritt tar vi bussen fra målområdet i Halden og tilbake til Strømstad. Bussavgang ca. hver time mellom kl 1400 og 1700.

Etter ankomst på Laholmen samles vi og spiser god mat og utveksler erfaringer fra rittet.

Søndag reiser vi hjem etter en god natts søvn på Laholmen hotel.

Gå inn på www.grenserittet.com og www.laholmen.se for nærmere opplysninger, priser m.m.

Ta kontakt med Stein Ola på tlf. 90614216 eller steinof@broadpark.no dersom du lurer på noe.Eldre herre søker....

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Jun 2006

Temposykkel ønskes lånt, les en bønn om hjelp fra NM-deltager

Dere unge ...

Da et av mine yngre avkom ønsket dykkeutstyr, ble dette prioritert foran temposykkel. Derfor er eldre herre i dag en temposykkel i manko til veteran-nm neste helg.

Om noen har en slik sykkel til leie i et par uker, som passer en 177 cm lang og 88 kilo tung 56-åring, vil vedkommende bli rundhåndet belønnet, i form av ...

* rede penger
* eller røket laks
* eller fryst laks
* eller klippfisk
* eller krabber
* eller en kombinasjon av forannevnte

Den eldre herren kan nok alltids karre seg et stykke ned på 29-tallet på en tomil, men det holder ikke langt når min ædle generasjon stiller til dyst der det det kappes om heder og ære, hvor man søker å revansjere det man mistet i de unge år...

Terje M

917 02 481
tema@online.noFelles arbeidsinnsats påkrevd!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Jun 2006

Klubben trenger DEG! Follo Sykkelklubb arrangerer egne ritt og gjør en innsats i Ridderrittet. For at arrangementene skal la seg gjennomføre og gå knirkefritt, er klubben avhengig av at medlemmer stiller opp og gjør en innsats.Rittene er en gylden anledning for å promotere klubben og en viktig inntektskilde. Klubben håper dens medlemmer er seg sitt ansvar bevisst og stiller opp på de ulike arrangementene utover sesongen.

Vær med på laget og hjelp til å gi Follo SK et godt rykte som en dyktig og pålitelig arrangør!

Dugnadsarbeidet er dessuten en fin måte å bli kjent med andre medlemmer på og å se gode syklister på meget nært hold.

Klubben trenger frivillige til

Med deg allerede i dag til klubbens dugnadsansvarlige: Pål Jahr, 48 89 70 65.

Nødvendig opplæring vil bli gitt. (Brukermanual)

Nødvendig personale

 Oppgave/ritt  Follorittet  Scott cup   Follo NC
 Rittleder  T. Lysenstøen  R. Heen  R. Heen
 Sekretariat  5  Gunn Lesteberg + 3  Gunn Lesteberg + 3
 Løypelegging/merking  T. Lysenstøen/2  Stig Knudsen/2  Stig Knudsen/2
 Løypevakter  7  10-16  10-16
 Masterbil/MC  1/1  -  -
"Oppsamler"  1  -  -
 Hallvakt  -  2  2-4
 Speaker  -  1  1
 Bevertning  -  3-5  3-5
 Sykkelvask  -  2  2
Navn representerer hovedansvarlig, mens tall representerer antall nødvendig frivillige.Veibeskrivelse til United Bakeries Cup, Seiersten Skanse i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Jun 2006

Parkering og sekreteriat er ved Frognhallen, Belsjøveien 2, Drøbak. Innkjøring fra Osloveien, RV 152. Adkomsten er skiltet fra rundkjøringen ved AMFI-senteret.

Det er ingen parkering ved Follo Museum eller på veien fra museet og ned til hallen.Bli med på sykkelritt!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Jun 2006

Onsdag er det Scott Cup i Follo SKs regi. Meld deg på til sykkelritt. For de yngre er det mulig å  få kjøpt trøye til halv pris!

 

Bli med på Sykkelritt!

 

Hei, her kommer en glimrende muligheter for deg til å bli med på sykkelritt.

Vi ønsker å få med deg som ikke har deltatt på ritt tidligere, du som deltar på terrengsykkelskolen, og selvfølgelig alle dere som pleier å være med på ritt. 

Follo SK er medarrangør av Scott Cup onsdag 14. juni, og vi håper å se deg der!

 

For alle yngre er det mulighet for å kjøpe Follotrøye til halv pris, 200 kroner. Begrenset antall og størrelser.

 

Scott Cup i Drøbak, Seiersten Skanse, onsdag 14. juni. Fremmøte kl. 17.00.Informasjon Scott Cup Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Jun 2006

For informasjon om vårt Scott Cup-arrangement 14. juni, se menyen til venstre under Ritt.


Langtur for U-gruppa søndag 25. juni

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Jun 2006

Sett av søndag 25. juni til langtur! Oppmøte Hebekk skole klokken 11:00. Mere info kommer.

 Påmelding til Askerittet!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Jun 2006

Påmeldingsfrist for Askerrittet søndag 18. juni er tirsdag 13. juni klokken 18:00.

Askerrittet som er en del av Norges Cupen arrangeres ved Holmen idrettspark i Asker. I tillegg til Norges Cup kjøres det ritt for aldersbestemte klasser (10-16 år) og Veteran Cup. Løypa er kjempekul og anbefales! Vi regner med å stille mange fra ungdomsgruppa også i år!

Påmelding og transportbehov sendes Runar (95212096) innen tirsdag 13. juni klokken 18:00.

Se invitasjon

.


Topp resultater og uhell i Scott Cup på Langsetløkka

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jun 2006

Dag Martin Holten vant juniorklassen og Aleksander Heen nummer to i M13/14. Lars Birger Nilsen nummer tre i M40+.

Dag Martin Holten

Vi hadde 16 startene fra Follo på Langsetløkka. Dette var en helt ny løype hvor vi fikk en blanding av teknisk terreng og grusstrekker. Dag Martin Holten tråkket fra alle og vant junior klassen. Dag Martin har vist en sterk økende form i år, og dette er nok ikke det siste vi hører fra ham denne sesongen.  Aleksander Heen hadde det tungt på første runden, men så fort gikk det på siste runden at det holdt til andre plass. Lars Birger Nilsen viser kjempeform i M40 og kjørte inn til 3. plass.


I M15/16 var vi uheldige. Espen Knudsen kolliderte med en rytter under oppvarmingen og skadet benet. Allikevel holdt det til en 9. plass. Christian Westgaard og Stig Ole Gundersen var uheldige og punkterte i et steinete parti.


I K13/14 syklet Heidi Lesteberg inn til 5. plass tett fulgt av Ida Knudsen Wennerberg på 8. plass. Flott syklet mot de eldre jentene. I M11/12 sykler Tobias Antonsen stadig fortere og kom inn til en fin 7. plass. Martin Bye Westgård er nybegynner og kom inn til 35. plass. Martin er ivrig på treningene så der kommer det til å gå fort etter hvert. Andre plasseringer: Hans Jakob Mollat 23, Jørgen Hellevig 26, Erik Engh Gunnerud 27, Christian Westgaard 33 (punktering), Andreas Ungersnes 7, Yngve Høiseth 8, Ståle Eklund 8.

 

Start yngste klasse..!

 

 

 

 

 

 

Martin i farta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag Martin, Yngve og Espen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias før start..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Jakob

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere bilder! 

 

 

 

 

 

 Flere bilder Scott Cup Langsetløkka

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jun 2006

Ståle varmer opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stig Ole og Christian W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Birger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Flott innsats i Trondheim

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Mai 2006

Kristian Johansen vant begge Norges Cup rittene i Trondheim i helgen. Gjertrud Bø ble nummer 1 på sprinten og nummer 2 i rundbanen. I aldersbestemte klasser vant Ida Knudsen Wennerberg sprinten i K13-14.

Det ble kjørt NC terreng i Trondheim i helgen. Dessverre var det dårlig deltagelse fra klubbene lengre syd. Lørdag ble det kjørt sprint som en ny øvelse. Kristian Johansen vant finalen hårfint med 1. sekunds margin til Jørn Huseby fra Drammen CK. I dameklassen vant Gjertrud Bø sprinten på en taktisk avgjørelse i en løype hvor det var vanskelig å ta forbikjøringer. Ida Knudsen Wennerberg vant sprinten for jenter K13/14 og Espen Knudsen Wennerberg ble nummer 7 i K15/16.

I søndagens rundbaneritt startet junior og senior menn samtidig. Kristian holdt følge med vinneren av seniorklassen, Jan Sæther, til halvveis i siste runde, men vant alikevel med nesten 6. minutter til Jørn Huseby på andre plass. Gjertrud Bø kom inn på andre plass etter Maria Kalnes fra Hasle Løren.

 

Kristian i mål på sprinten lørdag

 Scott Cup Gullhaug

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Mai 2006

Aleksander Heen syklet inn til 2. plass på Gullhaug.

Litt færre deltagere fra Follo SK på det tredje Scott Cup rittet onsdag. Vi får håpe dette tar seg opp igjen nå som vi nærmer oss vårt eget arrangement 14. juni. Aleksander Heen syklet inn til 2. plass kun slått av Vegard Iversen fra Skarphedin. Andre plasseringer : Christian Westgaard 8, Espen Knudsen Wennerberg 12, Heidi Lesteberg 6, Ida Knudsen Wennerberg 8, Martin Bye Westgård 36, Erik Engh Gunnerud 28, Yngve Høiseth 13, Andreas Ungersnes 14 (Tobias Antonsen og Jørgen Hellevig deltok men har foreløpig falt ut av resultatlista)

 Kristian vant også det andre NC-rittet i Marikollen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Mai 2006

 

Kristian Johansen

 

Meget bra innsatts i Marikollen søndag 21. mai. Kristian Johansen vant juniorklassen med Dag Martin Holten på 4. plass. Aleksander Heen nummer 3 i M13-14.

Det ble avholdt Norgescup i Terrengsykling i Marikollen søndag 21. mai, og Follo SK hadde flere ryttere til start. Det som møtte rytterne var en sølete, våt og tung terrengløype. Først ut var ryttere i M-Senior og M-Junior hvor Follo SK hadde med ryttere i hver klasse; Christian Sandstø i M-sen, Norgescup-lederen Kristian Johansen og Dag Martin Holten i M-jun. De skulle kjøre hhv 9 og 6 runder. Kristian Johansen tok ledelsen fra start i sin klasse og økte hele tiden frem til en ny klar seier. En like klar nummer to ble Jan Fredrik Grue fra Kristiansand CK. Det ble imidlertid en hard kamp om tredjeplassen mellom Dag Martin, som kjørte seg fint opp etter en fornuftig åpning, Endre Sommer fra Rye og Jørn Huseby, Drammen. Dag Martin gikk ut på sisterunden som nummer tre, men måtte tilslutt se seg slått av Jørn Huseby med noen fattige sekunder og endte på fjerde. Dag Martin har i dette rittet tatt et nytt stort steg fremover mot toppen i M-junior klassen. Christian Sandstø havnet til slutt på en 12. plass i senior klassen.

Videre fikk Follo SK ytterligere en seier i Veteran 40+ ved Lars Birger Nilsen. Flere gode plasseringer ved Gjertrud Bø og 2. pl i K-senior.

I aldersbeste klasser markerte også Follo SK også seg bra. I M13-14 kjørte Aleksander Heen inn til en sterk 3. plass. Aleksander mistet nok 2. plassen pga. et teknisk problem i den gjørmete løypa. Aleksander vant forøvrig første rittet på Skullerud tidligere i mai.

M15-16 ble Christian Westgaard nummer 6. Christian har trent mye ski i vinter og er nå på hugget til å sykle seg helt opp i teten i denne klassen.

I K13-14 ble Heidi Lesteberg nummer tre og Ida Knudsen Wennerberg nummer 4. Jentene kjører for tiden veldig bra mot de eldre jentene.Tobias Antonsen begynner å få taket på terrenget og kjørte flott i klassen M11-12.

 

Resultater NC Marikollen 

 

 

Kristian J. (1) og Dag Martin (høyre)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag Martin Holten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian Sandstø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Johansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksander Heen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi Lesteberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias Antonsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Birger Nilsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trening for U-gruppa også tirsdager (alle) !

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mai 2006

Se under ungdom for oppdatert aktivitetsplan
Husk langtur torsdag 25. mai til Østmarka. Oppmøte kl. 11.00 Hebekk Skole. Ta med penger til boller.Informasjon Elite/junior klassene Birkebeinerrittet 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mai 2006

Ikke fått meldt deg på Birkebeinerrittet, prøv eliteklassen.

 

HVEM KAN DELTA?

 

Elite klasse:      Rytterne må i løpet av 2006 fylle 19 år- født 1987 eller tidligere.

Junior klasse:    Rytterne må i løpet av 2006 fylle 17 eller 18 år, født 1988 eller 1989.

ELITE KLASSE

Deltakere til elite klassene og/eller junior klassene må ha gyldig lisens utstedt av det Nasjonale Sykleforbund tilknyttet UCI. Denne må vises ved registrering. Hvis lisensen ikke kan benyttes som identifikasjon, så må annen identifikasjon medbringes.

For å kvalifisere seg til elite klassene må menn gjennomføre rittet på under 3 timer og 15 min, kvinner på under 4 timer.

Birkebeinerrittet er på UCI`s internasjonale kalender for MTB ritt og teller på  UCI MX-rankingen.

 

START

Starttidspunkt:

Kvinner elite / Kvinner junior elite                                    26. august        kl.        14.00

Menn elite / menn elite junior                                         26. august        kl.        14.00

 

PREMIER

I eliteklassene er premiene som følger:

 

FJELL PRISER                                                           MÅL PRISER

 

Beløp

 

Plassering

 

 

 

Menn

Kvinner

 

Menn

Kvinner

Skramstadsetra

NOK. 2.500

NOK 2.500

1

NOK 12.500

NOK 12.500

Kvarstadseterlia

NOK 2.500

NOK 2.500

2

NOK 7.500

NOK 7.500

Storåsen

NOK 2.500

NOK 2.500

3

NOK 5.000

NOK 5.000

 

 

 

4

NOK 2.500

 

 

 

 

5

NOK 1.500

 

 

 

 

6

NOK 1.000

 

 

I junior klassene er premiene som følger:

 

MÅL PRISER JUNIOR KLASSER

Plassering

Menn Junior

Kvinner Junior

1. plass

NOK 1.500

NOK 1.500

2. plass

NOK 1.000

NOK 1.000

3. plass

NOK 500

NOK 500

 

Premieseremonien for elite klassen og junior klassene foregår i Elvegata, Lillehammer lørdag kveld kl. 21.00. Alle som vinner fjellpriser eller målpriser må møte her for å få premier.

 

 

STARTKONTINGENT

Startkontingenten er NOK 670,-.

Frist for påmelding til elite klassene er: 22.08.2006

Vennligst benytt vår online påmelding som finnes via vår hjemmeside www.birkebeiner.no

Påmelding er ikke gyldig før betaling av startkontingent er foretatt.

NB: Merk at fristen for å komme med i startlisten i programavisen er 4.august.

 

 

 

 

 

RITT REGLER

Rittet arrangeres i henhold til UCI’s MTB reglement og NCF’s lover og regler.

Deltakerne må følge arrangørens instrukser og de spesielle ritt regler gjennom hele rittet. Ta hensyn til naturen, andre deltakere og tilskuere.

Det utdelte startnummeret må festes på sykkelen som anvist.

Tilleggsutstyr som er festet til styresystemet (f.eks. tempobøyle) er ikke tillatt.

Elite klassene kan ikke motta manuell hjelp fra andre deltakere, lags medlemmer eller andre personer.

Følgebil eller andre kjøretøyer er ikke tillatt, og deler av løypa vil bli stengt for motorferdsel.

Deltakere som ikke følger instruksene og reglene vil bli diskvalifisert.

NB: GODKJENT HJELM ER PÅBUDT.

 

LANGESONER OG TEKNISK STØTTE

Langesoner vil bli plassert nær de ordinære matstasjonene. Det er 4 matstasjoner. Nærmere informasjon om plasseringen av disse vil bli gitt på www.birkebeiner.no.Teknisk støtte er tillatt på våre servicestasjoner. Teknisk støtte er begrenset til å forsyne deltakerne med verktøy til reparasjoner (så som kjedekutter, dekk spaker og lignende) eller enkle reservedeler (som slange, dekk, kjede).

 

En deltaker som mottar ekstern hjelp vil bli diskvalifisert.

 Flere bilder fra Scott Cup

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mai 2006

 

 

Kristian J

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stig Ole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jørgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjertud og Andreas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yngve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ståle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Invitasjon til treningsritt i Askim

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mai 2006

Et alternativ til flate drag fra Tusenfryd på tirsdag 23. mai, er treningsritt i løypa til Nordisk Veteranmesterskap.

Her er meldingen fra arrangørene:

Jeg minner om treningsritt i Askim tirsdag 23. mai kl 18.30

Start og mål er ved Korsegården Skole (der hvor Smaalenene Rundt normalt har start/mål)

 Her får vi muligheten til å teste løypa til Nordisk Veteranmesterskap, en rundløype på 25,3 km ( vi kjører 2 runder på treningsrittet)

 Sarpsborg Sykleklubb
v/Øystein Lægreid
sarpsk@online.no

tlf:   92 40 20 00
fax:  69 12 70 91
www.n3sport.no/sykkel/sarpsborgUngdomsgruppa i Follo SK markerer seg i Norges- og Scott Cup

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mai 2006

Nå er sesongen endelig godt i gang og ungdomsgruppa markerer seg med gode plasseringer.

 

 

Scott Cup

Alt i alt er det rundt 20 rytter påmeldt til årets Scott Cup fra Follo SK. Etter grusrittet på Hasle Løren var vi tilbake i terrenget på Skullerud 10.mai. Som vanlig viste Follo ryttere tenner når terrenget blir teknisk. I M15-16 kjørte Stig Ole Gundersen inn til en sterk andre plass. Espen Knudsen Wennerberg ble nummer 6.

 

I M13-14 kjørte også Aleksander Heen inn til en sterk andre plass. Jentene våre i K13-14 kjørte som yngste inn til sterke plasseringer. Heidi Lesteberg ble nummer 3. og Ida Knudsen Wennerberg ble nummer 7.

 

I M11-12 har Tobias Antonsen fått opp farten noe en fin 8. plass vitner om.

 

I junior klassen var Kristian Johansen igjen suveren med en klar første plass. Dag Martin Holten kom inn som nummer 6. Christian Sandstø kjørte inn til en 10. plass i senior klassen hvor Norges eliten var med.

 

NC Skullerud

En noe nervøs Kristian Johansen ble observert før start. Som første års junior var han nok spent om han hadde truffet formen. I forkant av Norges Cup starten hadde Kristian blant annet kjørt ritt med de beste svenskene i Kattegattouren og Mjølbybiken med en 5 og 6. plass som resultater. På Skullerud viste deg seg at Kristian var i kjempeslag og han kjørte inn til en klar første plass i juniorklassen. Dag Martin Holten fulgte opp med en 8. plass.

 

I aldersbestemte klassene (utenfor NC) likte Aleksander Heen i M13-14 den lange Skullerudritt løypa og han kjørte også inn til en klar første plass. I M15-16 kjørte Christian Westgaard og Espen Knudsen Wennerberg inn til en 5. og 9. plass. Heidi Lesteberg og Ida Knudsen Wennerberg ble nummer 2. og 4 i K13-14. Tobias Antonsen ble nummer 6 i M11-12.

 

 

Bildene er fra Scott Cup Skullerud :

 

 

Hans Jakob

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espen og Christian W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Flere Bilder! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Landevannskrigere

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Mai 2006

Det er torsdag ettermiddag og regnet høljer ned. Middagen er inntatt og jeg ser fram til en rolig kveld på sofaen med bok og pledd.

Det er torsdag ettermiddag og regnet høljer ned. Middagen er inntatt og jeg ser fram til en rolig kveld på sofaen med bok og pledd. Da kommer jeg på det, det er jo treningsritt. Pokker heller, jeg får sykle opp til ski, konstatere at ingen møter opp og komme meg tilbake på sofaen fortest mulig. Synet som møter meg på industrifeltet få meg nesten til å begynne å grine. Gutta ligger ikke på sofaen de, de skal i krigen. Væpnet til tennene med aluminium og karbon skal de utkjempe et av de hardeste slagene som noen sinne har stått på Ski.

 

Kavaleriet ruller av gårde og allerede under de fem innledende rundene mumler jeg en stille bønn om de 45 minuttene skal gå fort og at smerten skal være kortvarig. Lovnad om ære, berømmelse og en mulig plass i Valhall motiverer hordene til en hemningsløs spurt etter 15 minutter. Han som fortjener aller mest ære er som så ofte i krig, en navnløs soldat. Fram mot andre spurt blir det bare blir det bare verre, gutta fyrer av det ene bruddforsøket etter det andre og undertegnede begynner å utvikle tunellsyn. Andre spurtpris går til en grenlandsrytter som gjennom hele krigen bidrar til uhyggelig stemning ved aktiv og offensiv kjøring. Når jeg var helt sikker på ar det ikke kunne bli verre klemmer gutta enda hardere på tuben. Martin og Christian dundrer i fra, jeg håper at de andre innser at slaget er tapt og bestemmer seg for å dra hjem, men neida. Det pumpes på, de siste 5 rundene ligger jeg kun på hjul med Harald. Tårene strømmer som melkesyren i beina, jeg roper gråtkvalt at jeg lover å bli snill, men Harald ser bare dumt på meg, legger på et gir til og kjører fra i siste bakken. Forran har allerede Martin dratt i land sin første treningsritt seier og alt jeg kan tenke på er dusjen. For en bedriten kveld

 

Jeg vil først og fremst takke alle dere som ikke kom for å plage meg. Til dere 15 som kom, det er lov å være god og motivert, men et sted går grensen.  Håper ikke dette gjentar seg og at alle fellestreningene heretter gjennomføres i SOL.Terrengsykkelskolen godt i gang!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Mai 2006

Mandager møter et 50 talls nye og gamle medlemmer opp til terrengsykkelskole. Se bildene :-)

 

Gjertrud Bø er som tidligere år primus motor for årets terrengsykkelskole. Ivrige deltakere er godt i gang med å lære bremseteknikk, giring og svingeteknikk. Bildene nedenfor er fra første kveld hvor man øvde på riktig bremseteknikk og balanse! Neste mandag fortsetter vi med bakkesykling og hopping over små stokker. Husk tøy etter værforholdene nå som vi har noen fuktige dager!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trening for alle i U-gruppa tirsdag 16.mai

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Mai 2006

Det blir trening for alle i U-gruppa tirsdag 16.mai. Vi kjører nå to grupper (også tordager selvfølgelig) så nye medlemmer er velkomne!


Vel blåst for Follorittet 2006!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Mai 2006

Årets utgave av Follorittet ble en suksess såvel sportslig som arrangementsmessig.
Bilde oppdatering.

Det er alltid hyggelig med gode tilbakemeldinger, og i dag fikk vi rett og slett skryt av rytterne for et godt gjennomført arrangement. Så en stor takk til alle mastersjåfører i bil og MC, vakter, tidtagere, kakebakere, løypemerkere og andre som bidro til at rittet ble så bra som det ble.

Sportslig sett må vi også si oss fornøyd våre ryttere sin innsats. Sissel Vien stakk av med seieren i dameklassen, hipp hipp Sissel, og Amund Riiser fulgte opp med en flott 2. plass blant gutta. Vi gratulerer Lars Erik Andersen fra Ceres med seieren!

Resultatlista finner du her

 

Sissel Vien beste dame i mål!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Erik Andersen i mål som første mann!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amund Riiser inn til andre plass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jimmy Eriksen inn som nummer tre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yngstemann Espen Knudsen Wennerberg i mål!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian Sandstø med krefter til en siste sluttspurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nervøse før start??

 

 Påmelding til Marikollen Rælingen NC rundbane, M/K 10-16, Veteran og Sport

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Mai 2006

Felles påmeldingsfrist for Follo-ryttere til Marikollen 21. mai er mandag 15. mai kl. 17.00.

Lørenskog CK inviterer til Norges Cup rundbane terreng, samt klassene M/K 10-16, Veteran og Sport. Felles påmelding til Runar (95212096).

Vi regner med å stille mange fra ungdomsgruppa også i år. Lørenskog hadde et flott arrangement med blant annet sykkeloppvisning og show i forrige sesong!

Behov for fellestransport meldes også til Runar.

Se invitasjon til Marikollen 21. mai.

(Påmeldingsinformasjon og frister vil kun bli annonsert under nyheter for de respektive gruppene fremover.)Sesongplan for terreng 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Mai 2006

Terrenggruppas plan for sesongen 2006 er nå klar.
NB! Oppmøtested er flyttet fra Dagbo til Hebekk skole (parkeringen på nordsiden), Sørjordet 7, Ski. Terreng_sesongplaner_06


Terrengsykkelskolen starter mandag 8. mai!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Mai 2006

Terrengsykkelskolen starter mandag 8. mai med oppmøte kl. 17.30 på Hebekk Skole (nordsiden). Se terrengsykkelskole i venstre meny.


Nytt oppmøtested for terreng, ungdom og turrittgruppa!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Mai 2006

På grunn av nye parkeringsbestemmelser ved Dagbo, er parkeringskapasiteten blitt kraftig redusert. Oppmøtested flyttes derfor fra Dagbo til Hebekk skole (Sørjordet 7) på Ski hvor man kan parkere på nordsiden. De som har muligheten, oppfordres til å sykle til treningen. Dette gjelder f.o.m. tirsdag 2. mai. Denne uken sykles det innom gammlet og nytt sted slik at alle blir kjent med Hebekk skole og den nye ordningen.

Hebekk skole er også et godt utgangspunkt for landeveissyklistene når de skal sykle "griserumpa".God innsats i Enebakk Rundt!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Mai 2006

Med vel 25 ryttere på start i 4 grader og lett regnvær, klarte Follo SK å prege Enebakk Rundt med gode individuelle resultater og god lagkjøring.

Gjennomføringen av Enebakk Rundt må i år kunne kategoriseres som svært vellykket for klubben vår. Av individuelle resultater må vi nevne klasseseire til Sissel Vien og Pål Aasvestad, 2. og 3. plass til Harald Kolderup og Terje Marøy, og 5. plass til Martin Skaarer i M20-24. Vi gratulerer!

Lagmessig gikk det også kjempefint, med svært jevn og god rullekjøring, forholdene tatt i betraktning. Takk til Nittedal som åpnet fint og satte farten, mens våre ryttere raskt supplerte og ble en dominerende del av rulla hele veien. Harald, Martin, Anders og Espen gjorde en kjempejobb og satt i rulla hele veien. Pål måtte en tur i asfalten, men kjempet seg tilbake og tok sin plass i rulla. Stor takk også til Bjørn Håvard som gjorde en kjempejobb siste timen (med nattens etappe i Tio-mila i kroppen!), og selvfølgelig også alle oss andre som jobbet det vi orket og bidro til at resulatet ble svært godt!

I forhold til de andre klubbene må vi også si oss fornøyd. Ceres, forsterket med flere ryttere på Norges-cup nivå var klart best i år på 2.00.05. Bærum var drøye minuttet bak, og Rye like bak der igjen. Frøy fikk 13 mann inn på 2.06, like mange som vi kom inn med på 2.09. Det skal vi være godt fornøyd med folkens!

Ser vi på disse resultatene og synser litt rundt det som skal skje senere i år, jeg tenker da spesielt på Lillehammer-Oslo, må vi nok fastslå at Ceres er klare favoritter på den distansen. Men de øvrige klubbene bør vi kunne kjempe med om en plass på pallen. De fleste som kom foran oss i går er av ulike grunner ikke med når vi setter oss på sykkelen i Lillehammer. Derimot finner vi mange av de som skal kjøre fra Lillehammer bak oss på resultatlista i går, så dette ser lovende ut...

Resultatlista finner du her.Turrittgruppa er godt i gang med sesongen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Apr 2006

Turrittgruppa er Follo Sykkelklubbs mosjonstilbud for syklister og har siden første treningsdag godt oppmøte på treningene. Nivået varierer fra de topp trente til de som startet treningen i vår.

Oppmøte på treningene har vært bra, og det er fin gjeng som tråkker rundt på veiene i Follo. Frem til nå har vi stort sett syklet på asfalt og noe på grus. Etter hvert som snøen forsvinner, vil vi også prøve oss på noen stier i skogen.

Treningene vil etter hvert omfatte intervaltreninger og styrketråkk slik at vi også får øvd på disse momentene.

Langturene på søndager går i rolig tempo hvor pulsen ikke skal være særlig høy. Vi forsøker å legge turene innom steder hvor vi kan få kjøpt oss en bolle før vi vender nesen hjemover igjen. Det er mulig å korte ned/legge til lengde på disse turene ved f. eks. å velge en lengre eller kortere sløyfe frem mot målet for turen.Trener 1-kurs i sykling

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Apr 2006

Follo sykkelklubb inviterer til Trener 1-kurs lørdag 20. og søndag 21. mai 2006. Kurset passer for alle som ønsker grunnleggende treneropplæring i sykkel. Sett av lørdag 20. og søndag 21. mai 2006 til Trener 1-kurs i sykkel. Kurset er lagt opp med 4 timer teori og 12 timer praktiske øvinger. Kurset er gratis, og det passer for alle. Vi oppfordrer særlig foreldre og tidligere aktive til å delta. Fullstendig informasjon følger.

Ta kontakt med Frances Burgess, 93043805.


Vellykket treningsleir til Mallorca!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Apr 2006

Treningsleiren til Mallorca i slutten av mars ble en stor suksess med stort utbytte for de 13 deltagerne. Værgudene var med oss og sikret en perfekt oppladning til sesongen.

For flesteparten av deltagerne ble det tilbakelagt vel 30 timer og 80 mil på sykkelen i et naturskjønt område med mange og lange bakker på svingete og morsomme veier. Heldigvis klarte vi oss uten uhell av betydning selv om et par av gutta måtte en liten tur i bakken. Opplegget med å leie sykler fungerte svært godt og var et rimelig alternativ.

Det ble mye langtur for de fleste; det var vanskelig å prioritere korte kvalitetsøkter når fjellene ropte på oss. Dermed ble det stort sett ut kl. 10.00 og inn igjen mellom 17.00 og 19.00 - slitne og fulle av inntrykk og godord om naturen, været og sykkelforholdene på øya.

Eneste skår i gleden var at vi fikk Thomas og Ståle på sykelista med dårlig mage som naturlig nok satte sitt preg på deres muligheter til å utfolde seg.

Takk til Anders som var primus motor for bestilling og organisering av opplegget, Lars for å ordne med sykler til oss og Amund for å lage treningsplan, lede gjennomføringen og ikke minst finne fram i vrimmelen av veier, og tusen takk til alle sammen for en kjempetur!

Du finner et utvalg av bilder fra turen her.Påmelding Scott Cup og NC Skullerud

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Apr 2006

Første rundbanerittene nærmer seg for aktive og ungdom. Påmeldingsfrist til Scott Cup og NC Skullerud er 1. mai! Se også foreløpig terminliste for ungdomsgruppa under ungdom i menyen til venstre. Husk å bestille lisens!

Felles påmeldingsfrist til Scott Cup er mandag 1. mai klokken 16.00. Vi håper at flest mulig av både ungdom, aktive og voksne melder seg på. Med flere deltagere i de eldre klassene kan vi kanskje hente hjem sammenlagtpremien for flest deltagere i år. Ungdomsgruppa var flott representert i forrige sesong.

Felles påmeldingsfrist til NC Skullerud 6. mai er også 1. mai klokken 16:00. Dette rittet har også start for alle i ungdomsklassene.

NC HR Askerrittet 7. mai blir flyttet til en senere dato.

Invitasjon NC Skullerud

Påmelding til Runar Heen, 95 21 20 96.

For fellestransport ta kontakt med Runar. Vi har minibuss og sykkelhenger tilgjengelig.

 

Vi er nå 18 påmeldte til Scott Cup, men vi ønsker at enda flere melder seg på! U-gruppa utfordrer flere voksne; superbra trening! Husk også pokalen for beste klubb! Fellestransport.
Vi har også 12 påmeldte til NC Skullerud. Her er det også plass til flere!

 Dugnad

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2006

Klubben trenger DEG! Follo Sykkelklubb arrangerer egne ritt og gjør en innsats i Ridderrittet. For at arrangementene skal la seg gjennomføre og gå knirkefritt, er klubben avhengig av at medlemmer stiller opp og gjør en innsats.

Rittene er en gyllen anledning for å promotere klubben og en viktig inntektskilde. Klubben håper dens medlemmer er seg sitt ansvar bevisst og stiller opp på de ulike arrangementene utover sesongen.

Vær med på laget og hjelp til å gi Follo SK et godt rykte som en dyktig og pålitelig arrangør!

Dugnadsarbeidet er dessuten en fin måte å bli kjent med andre medlemmer på og å se gode syklister på meget nært hold.

Klubben trenger frivillige til

Med deg allerede i dag til klubbens dugnadsansvarlige Pål Jahr, 48 89 70 65.Utetreningen starter!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Apr 2006

Utetreningen for ungdomsgruppa, terrenggruppa og turgruppa starter torsdag 20. april klokken 18.00 ved Dagbo (Lysneveien 51, Hebekk) i Ski.
Se kart...

Utetreningen starter nå opp. Siden det fortsatt er mye snø, vil treningen gå på vei og sykkelstier i området. Husk derfor ringeklokke! For dere som må kjøre til trening, vær oppmerksom på parkeringsbestemmelsene ved Dagbo. Velkommen til nye og gamle medlemmer!

kvasir - kartFlott treningssamling i Danmark!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Apr 2006

Med 28 deltagere og variert program, ble treningsoppholdet i Danmark en fin oppstart på sesongen. Gjertrud Bø hadde laget et flott og variert treningsprogram med både terreng-, intervall- og landeveisøkter. Uten mat duger heltene ikke. Stig Knudsen organiserte lunsj og middag med bistand fra engasjerte foreldre.

Lørdag før palmesøndag dro de fleste av oss nedover til Hillerød. Ungdomsgruppa hadde en minibuss og sykkelhenger til disposisjon. Søndag var det tidlig frokost og avreise til Korsør for å sykle ritt. Kaldt vær og regn bidro til en kald fornøyelse. Rittet hadde ikke alt for mange deltagere, men for juniorene og seniorene var dette faktisk det første rittet i den danske cupen. Kristian Johansen tro til og vant juniorklassen, og han fikk dermed også den gule ledertrøya. Hjemme venter norske ritt så noen oppfølging blir det neppe.

 

Alle deltagerne i Hillerød påsken 2006.

Vi hadde to treningsøkter daglig med variert trening. Teknisk trening i motbakker og svingteknikk ble vektlagt. Intervalløkter i skogsløype og på landevei (rulle) ble også gjennomført. Rolig langturer i skogen var det selvfølgelig også satt av god tid til. Leirskolen ligger genialt til mellom tre store skoger og i kort avstand til slottsparken i Hillerød. På et par regnværsdager benyttet vi sjansen til å besøke den flotte svømmehallen i Hillerød. Vi rakk også to turer til København hvor vi besøkte Experimentarium og Planetarium. Siste helgen tittet sola endelig fram.

Oppholdet ble avsluttet søndag med et klubbritt i en rask og morsom løype. Mye bra sykling i alle klassene. Noe bildene viser.

Neste år vurderer vi å leie hele leirskolen for enda flere deltagere!

 

 Tobias og Gjertrud.

 

 Vinner av dekkonkurransen.

 

 Lars i farta!

 

 Ståle - først i mål...

 

Heidi, Tobias, Ida og Herman!

 

 Marius, Hans J. og Aleksander.

Tuva, Espen, Kristian, Stig Ole og Jørgen (bak).

Gjertrud!

Kristian i dansk, gu ledertrøye.Sesongplan for landevei våren 2006

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Apr 2006

Landeveisgruppas plan for vårsesongen 2006 er nå klar; Landevei_sesongplaner_v06.


Follo SK ønsker alle en god påske!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Apr 2006

Sesongstart nærmer seg kjapt, noe denne videoen fra Scott Cup 2005 på Korsvoll minner oss om. Terminlister og oppdatert treningsinformasjon vil bli lagt ut for alle gruppene rett før/over påske. Husk også å bestille lisens!

Mens vi venter, skal noen på treningsleir...
Et 30-talls store og små syklister skal til Hillerød i Danmark i påsken. Her ligger Danmarks største skog og venter helt uten skispor. Heldig for oss har vi med Gjertrud Bø som hovedtrener som også er lommekjent i området. Skogen er nemlig et nettverk av små veier og stier, og det er lett å kjøre seg bort hvis man ikke har med seg et kart. I oktober arrangeres det et stort ritt med start i Hillerød og Fredriksborg Slott. Rittet er på hele 10 mil på kryss og tvers, noe som stiller store krav til temposkifte for de som skal konkurrere.
Billede af Frederiksborg Slot

Fra Hillerød turistkontor:

Frederiksborg Slot og Slotshave
Frederiksborg Slot ligger midt i Hillerød på tre slotsholme i slotssøen, omkranset af Frederiksborg Slotshave. Slottet er bygget i nederlandsk renæssancestil i begyndelsen af 1600-tallet af Christian IV - og genopført ca. 250 år senere efter en ødelæggende brand af en anden stor dansker, brygger J. C. Jacobsen.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot viser Danmarkshistorien og dens vigtige skikkelser via en betydelig samling af portrætter, historiemalerier og moderne kunst. Slotskirken blev skånet, da resten af slottet brændte i 1859. Derfor kan man i dag se kirken, som den fremstod på Christian IVs tid.

Frederiksborg Slotshave består af en romantisk landskabshave, hvor man bl.a. kan nyde synet af Frederik II's lille Badstueslot, der af og til benyttes af Kongehuset til jagtfrokoster - og en barokhave, som blev genskabt i 1996 efter studier af J.C. Kriegers anlæg fra 1725. Haven er især seværdig for sine fire kongelige monogrammer, udført i buksbom, de historiske blomster og det festlige kaskadeanlæg.

Nordsjællandsk Folkemuseum (Hillerød Bymuseum) har en afdeling af museets lokalhistoriske udstillinger i udkanten af slotshaven.


Treningssamling Hillerød

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Mar 2006

Program og informasjon for påskesamlingen i Hillerød. Se video 2005 fra Hillerød. Treningssamling Hillerød 8.–16. april Avreise med minibuss fra Greverud Skole lørdag 8. april kl. 10.00. Greverud Skole ligger rett ved Oppegård togstasjon. Sykler må leveres hos Runar Heen i Rolf Presthusvei 20, 1415 Oppegård fredag kveld, tlf. 95212096.

Siden det er relativt mange påmeldte, og det er oppstått et problem med leirskoleplasser mandag, bor vi alle lørdag til tirsdag i fine campinghytter på Hillerød Camping. Campingen har hus for fellesbespisning og aktiviteter. Tirsdag flytter vi opp til Nordisk Leirskole for resten av oppholdet. Dere som har meldt ankomst søndag møter også opp på Hillerød Camping.

Hillerød Camping, Blytækkervej 18, 3400 Hillerød, tlf. +45 48 26 48 54.
Nordisk Lejrskole, Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød, tlf. +45 48 26 19 86.

Dere kan medbringe sovepose til campingen, men det er ikke tillatt med sovepose på leirskolen. Det er mulig å leie sengetøy begge plasser. Vennligst gi beskjed om dette innen fredag til Stig tlf. 90572518.

Når det gjelder deltager fra ungdomsgruppa kan vi legge ut for transport, opphold, mat og utflukter. De trenger dermed bare å ta med lommepenger til brus og godteri. Kroner 300 burde holde til dette.

(Estimat ca.: Reise 450 kr (inkl. ferge), opphold 185 kr/dag, mat 100 kr/dag + inngangspenger experimentarium/planetarium)

Husk å sjekke sykkelen før avreise!

Hjemreise kl. 12.00 søndag 16.april.

Dette bør du ha med i bagen
 • Penger; norske og danske/ev. kort, lisens
 • Badetøy
 • Sykkelbukser
 • Sykkeltrøyer
 • Lang bukse/løse bein
 • Langermet trøye/ ekstra genser for kalde forhold
 • 2-3 supertrøyer
 • Vindjakke
 • Regnjakke
 • Tynne ullsokker
 • Sykkelsko
 • Hjelm
 • Lange hansker (og korte hansker)
 • (Skoovertrekk om du har. Hvis det regner kan det også hjelpe med plastpose på utsiden av sokken.)
 • Håndkle
 • Sengetøy (kan leies, gi beskjed)
 • Klut
 • Toalettsaker
 • Vanlig tøy
 • Reserveslange
 • Pumpe/patron
 • Kjedekutter
 • Lappesaker
 • Skjerm
 • Sykkelflaske
Program

Lørdag 8.4 Formiddag: Reiser ned til Hillerød.

Ettermiddag: Lett trilletur, ca. 1-1 1/2 t.
Avreise minibuss kl. 10.00 fra Greverud Skole, 1415 Oppegård
Søndag 9.4 Formiddag: Mulighet for å delta på ritt i Korsør. Husk god til befaring av løypa, oppvarming og nedkjøring.
De som ikke vil delta: Hvis bra vær tar de seg en treningstur i løypa inntil rittet starter. Ca. 2 t. Hvis regn og vått blir dere igjen i Hillerød og trener.

Ettermiddag: Hvis bra vær; 1 t rolig sykling på asfalt. Samlet. To rekker. Sosialt.
Ikke garderobe. Ta med tøy til å skifte. Håndkle og våt klut.


Fellesaktiviteter
Mandag 10.4 Formiddag: Rolig langkjøring 2 t.

Ettermiddag: Svømmehall/1-2 t langkjøring/ballspill.

Fellesaktiviteter
Tirsdag 11.4 Formiddag: Langtur 2-4 t. Ta med mat på lomma.
Ettermiddag:

København Experimentarium
Onsdag 12.4 Formiddag: Teknikktrening; øve i motbakke og sving. 1 1/2-2 t.

Ettermiddag: Intervalltrening i rundløype. Forfølgelse. 3-5 drag. 2 t. Rolig oppvarming og nedkjøring.


Fellesaktiviteter
Torsdag 13.4 Formiddag: 1-2 t rolig langkjøring.

Ettermiddag: Fotball på sykkel og parallellslalåm.


Bowling eller annen aktivitet.
Fredag 14.4 Formiddag: 1-1 1/2 t teknisk trening. Av og på sykkel, over stokker og grøfter. Leker.

Ettermiddag: Langtur på asfalt. Innlagt 4 intervalldrag av 5-7 min. 3 min pause imellom. Tenke teknikk og flyt. Ligge nær.

Fellesaktiviteter
Lørdag 15.4 Formiddag: Rolig langtur 2-4 t. Ta med mat på lomma.

Ettermiddag:

København Planetarium – krokveld
Søndag 16.4 Treningsritt Avreise ca. 12.00

Alle dager
 • Frokost kl. 08.00 (søndag 9. april: kl.07.00 for de som skal sykle ritt i Korsør)
 • Lunsj kl. 12.00
 • Middag kl. 17.00
 • Kveldsaktiviteter kl. 19.00


Vellykket Kick off for turrittgruppa med Rune Høydahl!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Mar 2006

Mange nye ansikter og en vellykket kveld i regi av den nyetablerte turrittgruppa.

Over 60 personer møtte opp for å høre om den nye turittgruppa og treningsmetoder fra Rune Høydahl. Rune, med mange internasjonale meritter, er alltid engasjerende å  høre på, og her fikk tilhørerne høre om pulssoner, tråkk og ikke minst om forskjellige aspekter rundt dette med sykling. Rune vektlegger også dette med det sosiale, noe også Follo SK skal ha fokus på denne sesongen. Vi hadde i tillegg fått til en fin sykkelframvisning, ikke minst takket være Eivind fra Foss sykler som stilte med mange flotte modeller. Vi må også nevne lotteriet med mange flotte gevinster. Stor takk til alle sponsorene!

Til slutt takk til Stig og Egil i turittgruppa som hadde organisert det hele!

Rune Høydahl og pulssoner.

 

Gjertrud, her sammen med Karin, viser frem sin nye sykkel for sesongen. Treks toppmodell med karbon for alle penga! Legg merke til de matchende sykkelsokkene... :-)Skulle bare minne om at...

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Mar 2006

Været på Mallorca fortsatt virker lovende pr. fredag 24. mars!
Fredag
Sporadisk skyet. Maksimum: 62° F / 17° C Vind VSV 24 mph / 39 km/h
Fredag natt
Klart. Minimum: 60° F / 16° C Vind VNV 20 mph / 32 km/h
Lørdag
Klart. Maksimum: 62° F / 17° C Vind V 8 mph / 14 km/h
Lørdag natt
Klart. Minimum: 59° F / 15° C Vind SSV 11 mph / 18 km/h
Søndag
Sporadisk skyet. Maksimum: 61° F / 16° C Vind SSV 11 mph / 18 km/h
Søndag natt
Klart. Minimum: 58° F / 14° C Vind SSV 13 mph / 21 km/h
Mandag
Klart. Maksimum: 64° F / 18° C Vind SV 11 mph / 18 km/h
Mandag natt
Klart. Minimum: 60° F / 16° C Vind SV 17 mph / 28 km/h
Tirsdag
Klart. Maksimum: 64° F / 18° C Vind VNV 13 mph / 21 km/h
Tirsdag natt
Klart. Minimum: 60° F / 16° C Vind NV 2 mph / 3 km/h
Onsdag
Sporadisk skyet. Maksimum: 60° F / 16° C Vind N 13 mph / 21 km/h
Onsdag natt
Klart. Minimum: 57° F / 14° C Vind S 8 mph / 14 km/h
Torsdag
Klart. Maksimum: 59° F / 15° C Vind SV 6 mph / 10 km/h
Torsdag natt
Klart. Minimum: 57° F / 14° C Vind SSV 13 mph / 21 km/h


Sykkel og sex

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mar 2006

Vi har jo alle visst at sykling er bra. Vi har da kanskje hatt kondisjon i tankene, men nå viser det seg at det er noen hyggelige bieffekter også.

Kanskje klubben kan bruke dette i rekrutteringen av nye (kvinnelige) medlemmer? Eller kanskje et gavetips til noen og enhver? Les mer her!Uoffisielt klubbmesterskap i langrenn

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mar 2006

Etter at det tidligere i vinter ble antydet at Hans Fredrik (HF) led av kronisk svikt i treningsmoralen og enkelte gikk så lang som å antyde at hans hegemoni som ”kurvekonge” var forbi, viste han seg igjen som Follo SKs sterkeste.

De som følger Follo SK tett, skjønte nok tidlig at noe var i gjerde da HF erklærte at Birken var uoffisielt klubbmesterskap i langrenn, og alle med ambisjoner skulle melde fra til han. Som eneste Follo-rytter i 1. pulje, hadde HF et visst favorittstempel, men allerede i puljen bak kom Martin og Amund med planer om å presse hverandre mot nye høyder.

Lenger bak i puljene fantes også Tor Gunnar, Håvard, Erik og Thomas. Startskuddet går, og løperne køer ut av stadion. Med -6 grader og faste spor kommer alle seg fint av sted med godt feste og bra glid. Allerede før Skramstad ser vi dog de første som stanser for å smøre om, for temperaturen stiger i takt med pulsen oppover fjellet. Amund kommer litt langt bak i starten og sliter med å forsere mens han ser Martin manøvrere seg elegant fram i feltet og bli borte opp over bakkene. Ved Skramstasetera har Hans Fredrik koblet grepet og ligger hele et og et halt minutt foran Martin, med Amund halsende kun få sekunder bak. Over Dølfjellet blåser det kraftig motvind, og Amund føler seg på hjemmebane. Han legger inn ett ekstra gir, og tankene går til Johan Museeuw der han fosser frem på vifta. Ved Kvarstadammen har ledelsen til Hans Fredrik krympet til 26 sekunder, og Martin har seilt litt akterut. Lenger bak i feltet sliter de andre gutta.

Tor Gunnar som startet dagen med å snakke i den store telefonen etter at svigerfar brukte grillkrydder på havregrøten til fordel for kanel, har innsett at dette ikke er hans dag og bestemmer seg for å ta seg over fjellet på billigs mulig måte. Håvard derimot er overmodig etter Vasaen og åpner det remmer og tøyler kan holde; det går som det må, og kjempesmellen er et faktum allerede før Skramsta. For Amund som var i så bra driv over Dølfjellet, er rullgardina i ferd med å gå ned, og på Midtfjellet har han begynt å tale i tunger. Kun det at han treffer på en gammel kompis som han greier å henge seg på til Sjusjøen, hindrer den helt store kollapsen, men her avgjør HF Birken til sin fordel. Med tiden 3.23.25 sikrer han seieren med Amund på 3.25.07 og Martin på 3.31.21 (pers med 5 minutter). Ingen av de andre gutta kommer under 4-timersgrensa.Rune Høydahls terrengsykkelskole 6.-9. juli!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Mar 2006

Det haster nå med å melde seg på Rune Høydahls terrengsykkelskole til sommeren. De som vet de skal være med, bes melde seg på så raskt som mulig.

Påmelding skjer fortløpende og kan gjøres til Runar på e-post ru-heen@online.no.

NB!
Ved påmelding må dere oppgi:

 • Navn
 • Klubb
 • Fødselsår
 • Postadresse
 • Ev. e-postadresse
 • Ev. lisensnummer
 • Tlf.nr. til foresatte
 • Str. på sykkeldrakt

Dette gjelder alle som melder seg på, også ledere/foreldre

Terrengsykkelskolen anbefales på det varmeste!

Se kul
introduksjon og invitasjon.Klubbkveld hos Oslo Sportslager

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Mar 2006

Oslo Sportslager og Racing/dele-avdelingen inviterer til handlekveld for sykkelklubber i Oslo og Omegn onsdag 22.03.06 kl. 18.00-21.00. Det blir gode introduksjonstilbud på 2006-sykler og utstyr denne kvelden, samt at representanter fra fra Time, Powerbar, Crank Brothers, Tune og Polar vil være til stede for informasjon og spørsmål. Se tilbudene i invitasjonen.


Treningssamling i Hillerød, Danmark, i påsken (9.-16. april)

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Mar 2006

Også i år blir det treningssamling i påskehelgen på Nordisk Lejrskole i Hillerød. Vi vil ha treningstilbud for aktive og ungdomsgruppa, men også familier er velkomne. Det vil det være mulighet for fellestransport i minibuss med egen sykkelhenger.
Skogene rundt Hillerød er fantastisk flott å sykle i med variert terreng og flotte parker. Det blir utflukter til bl.a. København med Danmarks Akvarium og Experimentarium. Vi har tilgang til felleskjøkken, mekkerom og aktivitetsrom. Pris for opphold på leirskolen er 168 DKK per person i 4-sengsværelse inkl. frokost. Dette ble benyttet forrige gang og fungerer fint i egen bygning.

Gjertrud Bø (2 x veteranverdensmester) vil være hovedtrener. Treningen starter mandag 10. april, og det anbefales å komme nedover søndag 9. april. Alternativ er å komme nedover til selve påskehelgen.

For de som er interessert, er det mulighet for å delta i et
terrengritt søndag 9. april i Korsør.

Det kan være begrensinger i ledige rom og alle interesserte om bes derfor å melde seg på så raskt som mulig. Absolutt siste frist for påmelding er
1. april til Runar Heen, 95 21 20 96.


Kick-off for Turrittgruppa!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Mar 2006

Follo SK satser på en nyetablert turrittgruppe i år. Det blir en "flying start" tirsdag 21. mars kl. 19-21Haugjordet ungdomskole (Vevelstadveien 25) på Langhus. Gratis inngang! Årets nye sykler vises frem. Rune Høydahl kommer – kommer du?