16.-19. juni 2022: Mange sterke prestasjoner fra Follo SK innenfor Landevei-Terreng-Tri

Postet av Oskar Andreas Kleven den 17. Jul 2022

Helgen 18.-19. juni var en stor idrettshelg for mange ryttere og medlemmer av Follo Sykkelklubb. Vi hadde bred og god deltakelse i Styrkeprøven, NM Terreng og HoveTri.

Styrkeprøven, Trondheim-Oslo
20 påmeldt og 8 personer i fem nøytrale servicebiler

Sten Marius Holmen vant og fikk vinnertrøya i Styrkeprøven. Tarjei Gilbrant ble nr. 2 og Fredrik Henne nr. 4

Videre hadde vi en solid tropp inn på i overkant av 18 timer.

NM terreng Lillehammer:
Tekst Knut Gravdal:

Torsdag:

Denne helgen er det NM terreng på Birkebeineren Skistadion. Allerede i går var det sprint på programmet for klasse 17+. Follo SK stilte med 5 utøvere til start; Adrian og Oliver Aasgaard, Stian, Markus og Fredrik. Dessverre for Fredrik ble det en kort NM visitt da et stygt fall i gjennomkjøringen ødela for resten av NM. Ble ambulanse til sykehus og påvist lett hjernerystelse, brudd i ribbbein, sting i en finger og en masse skrubbsår. God bedring Fredrik!
Resten av gjengen gjorde sine saker bra. I prologen skilte det 5 sek mellom de og alle kom videre til 1/8-dels finale. Herfra kom Markus, Adrian og Oliver videre til kvart. Oliver var den som kom videre herfra og leverte et gnistrende semi-finale det luktet svidd av. I finalen ble det litt i tøffeste laget men kan være storfornøyd med en fantastisk flott 4 plass.
NM fortsetter idag med sprint for yngre enn 17 år. På lørdag er det XCO (rundbane) og søndag XCC (short track) Vi gleder oss til mange fine konkuranser i flotte løyper på Lillehammer.

Flotte bilder som alltid av Jan Strøm Aasgaard. Flere bilder av Follo ryttere kan ses her; https://lightroom.adobe.com/.../70c7dfb7928b42af91703a741...

Fredag/Lørdag/Søndag:

Et flott NM terreng på Lillehammer er vel overstått. 4 dager med fantastiske prestasjoner av unge Follo ryttere.
Sprinten torsdag ble etterfulgt av UM sprint for 10-16 år. Her hadde vi med Jonas, Sander, Anton, Eivind og Magnus Eikemo. God innsats av samtlige. Anton nr 8, Magnus og Jonas nr 15, Sander nr. 28 og Eivind nr. 43. Det gror godt i terrengsykkel-Norge hvor hele 45 ungdommer stilte til start i M15/16.
Lørdag var det duket for XCO, eller tradisjonell rundbane. Løypene i Lillehammer krever alt av syklistene med hopp, bratte bakker, flyt og krevende tekniske partier. Igjen gjorde Follo-rytterne gode prestasjoner. Anton Feldt var med helt i teten hele veien. 5 ryttere kjempet om seieren i M14 og det var en durabelig kamp om pallplassene. Anton kom så vidt utenfor pallen med en glitrende 5 plass og viser med dette at han kan kjempe om pallen fremover. Veldig fortjent.
I klassene M 15 og 16 startet 3 Follo ryttere. Jonas har slitt med magen i hele år og fikk desverre kjenne på det idag og. Han valgte å stå av. Ellers god innsats av Sander og Eivind Eikemo.
Hedda Steine Gulholm var eneste jente fra FolloSk til start. Hedda kjører maks av det hun er god for nå og tar en 6 plass i K junior. Kanskje ikke helt det hun hadde håpet på før start her på "hjemmebane"
Stor spenning var knyttet til M junior hvor Follo SK hadde hele 5 ryttere på start. Historisk med så mange juniorer i et Norgesmesterskap. Hele 4 runder skulle juniorene sykle og med ca 150 høydemeter pr runde og sterk varme ble det en kraftprøve. Fra start går det styggfort i front og feltet strekkes godt ut. Oliver henger med topp 5 fulgt av Stian, Markus, Adrian og Eirik Eikemo.
Farten er høy og det merkes men Follo gutta kjører bra. Det veksles på i topp 15. Adrian får problemer på første runde med oppkast og står av.
Sandegutten Sivert Ekroll bli suveren vinner. Ikke overraskende da den gutten holder internasjonal topp-nivå. Gull i EM i fjor og 4 plass i WC Nove Mesto i år viser at det er høyt nivå. Og gutta våre er ikke langt bak, Til slutt har vi 3 Follo ryttere inne blandt topp 15, av 35 startende;

Eirik Eikemo nr 29
Det var god stemning i lagsteltet etterpå 😀
Erik Kay gjorde comeback i NM sammenheng og stilte denne gang i Master-klassen. Desverre ble det DNF på Erik etter et fall i løypa. Tok du en Van der Pool der Erik?
Søndag var det kortbane. Kortbane sier seg selv men løypa er enklere og med tettere dueller og mer taktisk sykling. Veldig underholdende for oss som ser på og spenning hele veien.
Flere løfter seg fra dagen før. Magnus Eikemo smeller til med en 10 plass i M11. Anton viser at formen fortsatt er bra og tar en sterk 8 plass. Sander våkner plutselig og klinker til med en 12 plass. Jonas og Eivind hadde ikke helt dagen dessverre.
Hedda ville vise at hun kunne bedre enn dagen før. Starten var glimrende og hun lå blandt topp 5. Hedda kjører bra hele veien og klatrer 1 plass opp fra dagen før til 5 plass
I M junior går det i 100 ut fra start. Oliver er igjen topp 5 ut fra start, tett fulgt av Markus. Stian får en ok start men må stoppe helt i første sving og er blandt de bakerste ut på langstrekket. Foran går det i rykk og napp og det skiller seg ut en tetgruppe hvor Oliver sitter godt plassert. Stian avanserer kraftig hele veien og er snart topp 15. Det rykkes og kjøres takstisk hele veien som gjør at Oliver må slippe teten. Han beholder posisjonen og kjører igjen inn til en flott 8 plass. Stian avanserer ytterliggere og klatrer opp til 12 plass. Markus fikk smake på en hard start men kom seg igjen på sisterunden og avanserte  inn til en flott 16 plass. Alle Follo gutta inn til topp 16 er veldig bra.