Neptunrittet 2014

Postet av Follo Sykkelklubb den 7. Jun 2014

I dag gikk Neptunrittet, det andre i rekken, av stabelen hvor Jeanett Jensen hentet seieren i aldersklassen!! En liten gjeng i rosa og blått hadde tatt veien til Svelvik for å kjøre Neptunrittet, også Team Niner og City Ride var representert med sine Folloryttere.

Rittet er et maratonritt i distanse, men løypedesignet er sterkt inspirert av rundbaneløyper, hvor det kjøres 3-6 runder a 13km avhengig av klassen man stiller opp i. Rittet byr på en variert og artig trasee. Ut fra Svelvik sentrum bærer det oppover på asfalt, grusveier og etter hvert på sti. Når melkesyra virkelig har festet taket dukker det opp plakater med smileys på trærene rundt forbi – klatringene er ferdig å moroa begynner. Det går utover, bortover og oppover på finfin flytstier med doseringer, kjappesvinger, klopper, dropp og søkk som skal forseres. På vei ned mot Svelvik sentrum er det lagt inn noen morsomme stipartier i sikksakk og et par dropp.

Selv om løypa er mindre teknisk krevende enn forrige helgs Terrengsykkelrittet fikk en del ryttere testet utstyret, to av våre ryttere endte opp med brutt ritt, mens andre igjen fikk øvet inn slangebytte med høyt stressnivå og høy puls.

Beste plassering sikret Jeanett Jensen med første plass i kvinner 20 – 29. Også i eliteklassene ble det kjørt bra med Heidi Sandstø på annen plass i kvinner elite, mens Erik Kay kjørte inn til en 5 plass i menn elite.

Rittet anbefales å få på plass i rittkalenderen 2015!

Nå er det bare å begynne å lade opp til Tyrifjorden Rundt neste søndag! Vi ses ute på veien eller på en sti i nærheten!