14. luke - Svensk sykkelferie

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Des 2011

Dagens tips er familieferie utenlands med muligheter for Taxfree-handel og billig godis.




Dag 1: Kart Follo-Fredrikstad 

Fra Vestby til Moss, kan man ta Erikstadbygda og langs kysten gjennom Son. Dette er jo en ganske krevende vei med mange bakker, så om man har med barn er kanskje gang og sykkelsti langs gamle E6 et bedre alternativ.

Når du komer forbi Moss og Rygge er det mange alternativer, men husk at mange av veiene er godt trafikert av biler. Om man er litt kjent, eller spør seg frem underveis, er det greit å finne gode alternativer.

Det finnes mange steder for overnatting i Onsøy. Da vi tok turen, valge vi å telte i et skogholt nær sjøen. Men det er mye privat og strender med camping forbudt, så en camping e.l. er jo det enkleste om man ikke er så kjent.


Dag 2: Startet vi med en liten tur inn til Fredrikstad sentrum og etterhvert til brygga hvor du finner båten Sagasund Ta denne til Strømstad hvor en super trivelig sommerby venter med svenskehandel og mye mer.
 

 
Et alternativ kan være å ta noen dager i Strømstad før man drar videre. Det er flere barnevenlige campingplasser rett syd for byen (en av disse er kåret til Sveriges beste). Når dere er fornøyd med å være i utlandet er det ikke lange biten bort til fergen Colorline fra Strømstad til Sandefjord. Her er det også taxfree osv.

Vi valgte å dra videre til Sandefjord samme dag, og det passer derfor å ta kvelden etter noen få kilometers sykling nordover fra Sandefjord-sentrum. Det er mange campingplasser i området, og vi valgte Solløkka camping. Der koste store og små seg med bading og teltliv.


Dag 3:
Siste dagen ble hele veien hjem. Dette er et godt stykke så det er viktig å legge inn noen gode raster underveis, og når man har tatt fergen tilbake til Moss er det jo mulig å avslutte med tog hjem. 


 

Første stykket denne dagen følger man samme rute som avslutningen av Vestfold rundt langs RV303. Dette er en kupert, men meget trivelig vei. Det finnes et øvre alternativ et stykke av veien med RV270. En trivelig vei med mindre trafikk som anbefales. Det kupperte landskapet gjør stykket fra Sandefjord til etter Åsgårdstrand til turens tøffeste parti, og når elitesyklistene er erstattet med et felt bestående av barn og foreldre tar det også en stund å komme seg til Åsgårdstrand. Her er det derimot et perfekt sted for en stopp på strand for grilling og bading, før den tøffe Åsgårdstrandbakken og siste stykke til Horten-Moss-ferga som bringer dere tilbake til Oslofjordens solside og Follo.

Jeg fikk ble tipset om denne turen fra en av spinninginstruktørene på Spenst i Vestby, og om man legger det opp riktig ut fra barnas nivå er jeg sikker på at alle kan få smaken på sykkelferie etter dette. For vår familie har det endt med at sommerens sykkeltur har blitt en av de årlige høydepunktene, så takk til Mona L. 
 
Vi var på denne turen før det var GPS på en hver mobiltelefon, så det ble ingen GPX-fil i dag.
God tur!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.