11. luke - Tømmerås og mye mer

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Des 2011

Knut Gravdal har sendt oss en flott stitur til Tømmerås. Dette er høyeste utsiktspunkt i ski.

Ruta går gjennom boligfeltet til Greverud golfbane. Derfra på sti gjennom lysløypeområdet på Greverud og videre til Fløisbånn og Hurlumheihuset. På herlige stier og svaberg over Grønliåsen til Bjørndal før en krysser E6 ved grustaket og stien over til Steinsrudtjern. Krysser Enebakkveien og tar opp Hanåveien og rundt idylliske Setertjern. Her er det en utrolig flott gangsti før en tar opp siste bakken til en velfortjent bollestopp på Sandbakken.

Fra Sandbakken tar man videre skiløypa mot Krokhol/Skjelbreia. Etter å ha passert speiderhytta tar man av til høyre på blåsti mot Tømmerås (Beskrivelse som kjentmansmerke), Ski kommunes høyeste utkikspunkt. Når vi var der skimtet vi Gaustadtoppen og så Norefjell dekket i snø. 


 

Stien her er tidvis veldig teknisk med mye utfordrende klatringer med stein og røtter. Etter Tømmerås bærer det ned mot Fjellfugleleiken, et myrområde som krever litt bæring av sykkel og leting etter stien mot Bysetermosan. Stien herfra er bare herlig hvor den går over en åsrygg med flott barnålsteppe under hjula.

 

Vel fremme blir det nå strake veien tilbake til Ski da høstsola begynner å falle ned. På asfalt til Bru og Siggerudveien før vi tar inn i stinettet i sørmarka forbi Karlsrudtjern og inn på Eikjolveien. Herfra er det bare å trille inn til Ski eller Langhus.

 

En tur som inneholder mye sti og flytstier men også med partier av grus og asfalt.

 

Kart med plottet rute: Her

 

GPX-fil: Tømmeraas(høyreklikk og velg "lagre mål som" og lagre på pc som gpx-fil)

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.