7. luke - Drøbak-Hvitsten (Familietur?)

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Des 2011

I dag har vi en kystrute fra Drøbak City til Hvitsten og Rammegård, hvor det er perfekt for barna med café og mange dyr osv. å se på.

Vi startet fra Drøbak City og tok via sogsti over til Vestbyveien hvor vi tok inn i mot Røys gjennom Hyttefeltet (Røysepyttveien) i bunnen av siste lange bakke opp til Haveråsen.
Ønskes litt mer tekniske utfordringer og en ekstra tøff kneik, kan man ta nedover fra Sogsti mot Skiphelle hvor man tar til venstre opp i skogen ved Hotellet (http://www.dfh.no/). Det er flere alternativer som bringer deg opp gjennom hyttefeltene og videre til Saga (som nå er en stor parkeringsplass på Ekebergveien). Ved Saga tar man stien ned gjennom skogen og langs jordene ned mot Solbergstrand. Her er det flere valgmuligheter fra asfalt til sti hele veien.

Det er også flere alternativer nede ved Ramme gaard, som man evt kan variere med på vei hjem.
Ramme gaard  har Diversen café åpent på lørdager og søndager. De har nydelige skillingsboller, supper, kaker og en mengde andre økologiske varer til salgs. Masse morsomt å finne på for barna er det også.
Når det blir snø, lages det fine løyper både fra Drøbak og Vestby, slik at caféen fungerer som en "skihytte".

Er man kunstinteressert har Diversen et lite kunstgalleri og man kan ta en tur ned for en titt over porten på Nedre Ramme som tidligere var i Edvard Munchs eie (mer info her).

Fra Ramme går en fin grusvei ned til Hvitsten hvor man har en mengde severdigheter og stranden med de flotte sjøbodene.
 
 
På sommeren er det åpen kiosk hver dag, og det selges vafler og annet godt i sjøbodene. I år var det også mulig å ta seg en halvliter der på onsdager. Ganske fint med sommer når man kan sykle fra jobben og rett hit for et bad. Spesielt når ungene har nygrillet middag og det serveres kald øl på brygga.

Kart med inntegnet rute: Her 
 
GPX-file: Drøbak-Hvitsten (høyreklikk og "lagre mål som" GPX-fil som tidligere)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.