6. luke - Mossetrappa, Son-Mossemarka

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Des 2011

Har du hørt at det finnes noe som kalles Mossetrappa også utenfor Moss sentrum? Da er du antagelig en real stientusiast. Kent Siggerud har sendt oss en GPX-fil og selve trappa er benhørlig filmet.

Ser man nøye på ruten (GPX-file lengre ned) finner man en liten krusedull på sporet mellom 15 og 16 km, det er her man skal finne selve Mossetrappa. Krusedullen skyldes vel at det er vanlig å prøve seg noen ganger på denne tenkiske utfordringen. Dette kommer også tydelig frem på denne filmen som vi tilfeldig kom over på internettet: Mossetrappa

Etter drøyt 12 km på den utlagte ruta passerer du Skihytta i Moss. Her bør man absolutt ikke passere uten å ta en stopp. Sist vi var der ble det kjempegod ertesuppe med vafler til dessert, med Nordthug-seier på storskjem i bakgrunnen. Bildet under viser stemingen på Skihytta 1. søndag i advent (fotograf Asbjørn Strømberg).

Et annet høydepunkt på denne ruten er Hølen idrettsklubbs hytte på Ødemørk.

Om man ønsker noen bilder fra Ødemørk eller en historie som illustrerer at sykling langt til skogs kan ha sine ulemper, kan man ta en titt på denne linken.

Kart med integnet rute: Her

GPX-file Her NB: Høyreklikk og lagre som GPX som tidligere.

For ordens skyld, slik ser orginalen i Moss sentrum ut når den er kledd til fest:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.