3. luke - Bakkemorro rundt Vestby og Ås

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Des 2011

Nå skal vi på landeveien sammen med Henrik Østerman.

Bakgrunnen for denne turen er å få med seg så mange av de bratte bakkene i nærområdet, men samtidig få til en god runde.
 
Bildet viser E6 over Hølenselva 
(mer info: Hølen)
 
Bakkene som skiller seg ut på turen er : Gjølstadbakken (Opp bakken under bua på bildet, beryktet som Kyllingbakken), Hvitstenbakken og Vassumbakken. 
Ellers er kanskje strekket fra Hvitstenveien til 152 og videre mot Osloveien, Norges vakreste kulturlandskap. Bortsett fra Garder øst som forøvrig er nevnt som kulturlandskap av nasjonal verneverdighet. Det er liten vits å krangle om de fineste plassene i Follo, for denne turen svinger innom de fleste. Her er det duvende åkerlandskap og bakker som virkelig får pulsen til å stige. UMB kan også være verdt en stopp i blomstringen. 
 



 
 
Da foreslår jeg Landbruksmuseet og en kaffekopp ved andedammen, da kan man i tillegg kaste blikket opp på plantefeltet. Her er det garantert noen blomster du aldri har sett før. 

God tur!
 

Kart med plottet rute: Her
GPX-file: Bakkemorro
NB: høyreklikk på linken og velg "lagre mål som ... " og lagre filen som GPX-fil, for så å overføre ruten til din GPS-dings fra pc'n.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.