5. luke - Sjøskogen-Kolbotn-Svartskog

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Des 2011

Her har vi en real langtur for terrengentusiastene fra Roar Furuhaug.

Ruten er variert og inneholder en salig blanding av asfalt, grusvei og sti. Hovedfokuset er sti og alt annet er å anse som transportetapper mellom noen flotte stier i området. 

Ruten har utgangspunkt fra Veidemannsveien på Sjøskogen og går ned til det naturlige møtepunktet Shell hvor morgenkaffen kan inntas dersom man har startet tidlig og har noen minutter til overs før evt. syklende venner dukker opp.

Deretter går turen til golfbanen på Oppegård via grusvei gjennom Nøstvedtmarka. Om man har dårlig tid, så er det nå laget en flott gangvei rundt Ringnes-tunnelen (bildet). 





Fra golfbanen følger ruten lysløype til Fløysbonn. Herfra går turen over åskammen på østsiden av E6 frem til pukkverket ved Taralrud. Her krysses E6 og ruten går til nordenden av Grønliåsen. Grønliåsen er full av alternative stier, men denne ruten følger hovedstien sørover til Hurlumheihuset. For å komme raskest mulig frem til Bestemorstranda, følger ruten asfaltveien ned til Bestemorstranda.


Fra Bestemorstranda går ruten sørover gjennom skogen. Her er det vanskelig å unngå fotisett og stiene er relativt små. Området er fullt av flotte alternative ruter som bl.a. går gjennom et naturreservat hvor det i følge skiltene er lov til å sykle på stier. Når man etterhvert kommer ut på
Bekkenstenveien, så fortsetter man i retning Svartskog/Oppegård kirke. 



Når man kommer ut på Roald Amundsensvei, så kan man velge å krysse denne og sykle en flott sti som etterhvert kommer ut på Østby, men ruten som her er beskrevet følger veien til kirken og tar her av på grusveien som går mot Sjødal. Her går det en morsom grusvei hele veien til Kjærnes. Sykle rolig gjennom gårdstunene! Her går det ofte løse dyr av ymse slag.




Fra Kjærnes følger denne ruten raskeste asfaltvei tilbake til Sjøskogen, men her finnes det også alternativer. Det går en gammel grusvei på vestsiden av Pollenvann. Denne blir temmelig gjengrodd i løpet av sommeren og blir veldig gjørmete når det er vått, men den er et godt alternativ til asfalt og man kommer etterhvert ut ved Tusenfryd eller via stier til den øvre delen av Sjøskogen. 

Kart med ruten plottet inn: Her
GPX-file: Kolbotn-Svartskog-Sjøskogen NB. Høyreklikk på linken -> velg "Lagre mål som ..." Legg på filendelsen GPX for å lagre på hard-disken.

Her er også et alternativ hvor man kan kombinere denne turen med en tur til Vangen alá det vi hadde i luke 1. Så for real langtur (som dekker hele sydsiden av Oslo...?), følg denne linken: Sjøskogen-Vangen-Kolbotn-Svartskog


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.