Norges Cup Rundbane Svelvik 19.06.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Jun 2011

Idag fortsatte Norges Cup rundbane i Svelvik i en krevende og tøff løype, som ikke ble mindre krevende med såpeglatte svaberg og røtter og mye gjørme.

Både Kevin Skofteby og Heidi Sandstø tok flotte 2 plasser.

 

Komplett resultatliste

Bilder finnes også

Undertegnede rakk akkurat frem til å se Kevin og Markus kjempe om pallen i M11-12. Kevin kjempet lenge om første plass og ledet inn mot passering mål før siste runde. Desverre hektet Kevin i gjerdet slik at Martin Lundteigen fikk et forsprang han ikke klarte å kjøre inn. Men Kevin kjørte sterkt og fikk en meget fortjent 2 plass. Markus fulgte opp med en flott 6 plass.

Ikke så mange fra Follo med denne helgen men kan nevnte flotte prestasjoner av Rebeccca Caroline Skofteby, Sebastian Berg, Mikkel Skjellum, Bastian Haug og Bjørnar Jacobsen. Alle fullførte med stil og gjørmete sykler.

Dagens heiakoordinator og "ropert"-etustiast var atter Robin Skjellum som måtte stå over dagens ritt pga et vondt kne.

Spennende var det å følge eliteklassene også. Først ut var mennene med juniorene hakk ihel. Iom at dette var et UCI ritt var hele norges eliten minus Ole K Fagerli, som trynet stygt på Konnerud dagen før, på startstreken. I tillegg hadde Emil Lindgren, Sverige, tatt turen sammen med et par dansker. Emil og Ola Kjøren fikk raskt en luke og bare økte og det var plutselig ikke spennende lenger. Emil forann Ola Kjøren på andre og Klaus Nielsen, Danmark på tredje.

Så dagens dessert. Kunne Heidi Sandstø ta Merida-proffen Elisabeth Sveum? På Konnerud ledet Heidi med over 1,5 minutt på Sveum før en flenge i dekket gjorde at Sveum kom før Heidi i mål. Tipper Heidi var rimlig revansjesugen før start.

Ut fra start var Sveum raskest. Heidi hadde en litt trøblete start og var nr 5 før en velt satte henne enda lenger bak. Men ikke værre enn at hun etter halvkjørt første runde var på 2 plass, drøye 20 sek bak Sveum. Dette klarte aldri Heidi å ta inn. Det var spennende å følge de to beste jentene kjøre i stort sett samme tempo hele vegen. Men desverre økte Sveum til ca 50 sekunder og gikk ikke på noen smell, slik vi mange patriotene rundt løypa håpte på. I mål var Heidi ca halvminuttet bak. Velfortjent andreplass og fortsatt gul ledertrøye på Heidi.

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.