21. Luke i kalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Des 2010

Glemt noen gaver? Blakk?
Lag selv med strips og et gammel dekk og slange! 
Luke 21 viser deg hvordan.


Husker du Birken i år, og i fjor og i 2004?
Det er mulig du ikke kunne se det fordi du hadde så mye grus i øynene. Men veldig mye av den sanda, gjørma og vannet som treffer deg i ansiktet følger med forhjulet opp og flyr av omtrent på toppen.

Får man stoppet den gjørma som går opp og fram, er man langt på vei til ett mindre grisete ansikt. En enkel skvettlapp som gjør dette klipper du til selv av fjorårets rittdekk. For det har du vel spart på i boden i tilfelle det kunne komme til nytte?

Bildene taler egentlig for seg. Poenget er å dekke til åpningen over dekket så godt det lar seg gjøre. Under ser du en versjon for sykler med stiv gaffel og en for dempergafler.




Her er flappen stripset fast rett på gaffelbeina og rundt gaffelen rett under lageret. Hadde jeg gjort meg mer flid når jeg laget den kunne jeg lagt den enda tettere inntil dekket. Men den har virket fint i nesten hele fjor. 



Til dempergafler passer ikke patenten over så godt. En produsent som heter RRP lager en type skvettlapp som passer til dempergafler til rundt to hundre kroner Den er av neopren med borrelåser. 

For ingen penger i det hele tatt kan man lage en tilsvarende skvettlapp selv av en gammel slange og noen strips. Den hjemmelagde er i tillegg til å være gratis bedre enn den fra RRP. Den er lettere og går an å holde rein uten å ta den i vaskemaskinen. Ta en gammel slange, klipp den øverste delen som en H og trim litt på den nederste delen så den lett brettes rundt gaffelbroa. Stikk hull til strips. Og vips!


Her er en lenke til terrengsykkel.no der flere utgaver av slike skjermer vises.

Bonustips!
En skjerm på underrøret i tillegg vil gjøre Birken til en nesten rein affære.
I alle fall om du ikke ligger på hjul med noen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.