7. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Des 2010

Viltvoksende kabelsalat på styret?
Rask opprydning i luke 7.


De fleste av syklene våre har fire kabler på styret, to til gir og to til brems. På avanserte terrengsykler kan det være opp til tre til. Lockout foran, lockout bak og justerbar setepinne. Selv om kombinasjonen av de tre vel er heller sjelden.

Disse kablene stikker ut i alle mulige vinkler og skal svinge rundt til sine respektive fester på ramme og gaffel. Får de svinge fritt har de en lei tendens til å gnisse mot hverandre og slite hverandre i stykker. Gjør de ikke det klaprer de stygt på ujevnt underlag.

Dagens tips er derfor enkelt. Det er en hjemmelaget kabelklemme du kan bruke til å holde orden i kabelsalaten.

Du trenger en ventilhette, en strips og en skarp kniv. Skjær toppen av ventilhetta. tre stripsen gjennom som vist på bildet. Stram stipsen og kapp enden. Presto! orden på de kablene. Du kan selvsagt også bruke dette trikset til å feste kabler til ramma med. Dette er så nytting og enkelt at noen selvsagt har laget en variant man kan kan kjøpe men hvor moro er vel det?


Bonustips:
Bruk litt tid på å justere deg til den beste lengden på kabelrotet, alle nye sykler har minst en halv meter kabel som er i veien og gir mindre presis giring og bremsing. Nøye justerte lengder er både penest og best.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.