1. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Des 2010

Første luke i kalenderen vil hjelpe deg om du har fått kjepper i hjulene.

Sykler man i skogen er man stadig i nærheten av pinner, kvister og grener. Det bare må gå galt en gang i blant. Og når det først går galt er det lurt om man fulgte med16.12.2006 da er det bare å montere ett nytt girøre og man er på vei i løpet av kort tid. 

Har man ikke ett med, og giret ikke har brukket helt av går det an å forsøke å rette på det man har. Problemet er å få skikkelig tak i den lille metalldelen. Det er fristende å bruke selve giret. Men det kan lett bli dyrt, faren for å knekke eller bøye det er i høy grad til stede.

Har man med en gasspatron av typen med gjenger har man også ett nyttig verktøy til girøreoppretting! Gjengene passer nemlig i hullet der giret skrus fast. Da får man et solid håndtak å bøye med. 



På bildet ser vi gasspatronen montert i et helt rett girøre. Sjansen for å få det sånn er minimal. Men muligheten til å få det såpass bra at man har et par gir som virker på turen hjem er til stede. Pass bare på at girørene er beregnet på å brekke ved belastninger så ta det med ro. Er girøret så bøyd at du må rette i skogen bør du bestille to nye så snart du kommer hjem. Ett på sykkelen, og ett i verktøyet.

Dette trikset lærte jeg av Frode for mange år siden.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.