Heidi Sandstø tok sølv i danskenes Shimanoliga.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Aug 2010

Etter nesten to måneder siden forrige rundbaneritt, tok Heidi turen til Fredriksværk i Danmark for å være med i Shimanoligaen. Etter Fredriksværk ligger Heidi på en 5.plass sammenlagt.

Sakset fra Heidi's egen web-side.

Søndag var det dags for ritt. Alle damene startet samtidig. Både juniorer og seniorer skulle kjøre 4 runder i løypen. Det høres ikke så veldig mye ut, men med 296 høydemetre per runde, og en sluttid på 1t 48min var det tilstrekkelig. Med mye regnvær de siste dagene før rittet var vi redde for at den tøffe løypa ville bli såpeglatt. Utover dagen (starten gikk 14.30) ble løypa kjørt opp, og sporvalg ble faktisk mye lettere.

Jeg fikk en særdeles treg start da jeg hadde plassert meg bak alle de danske jentene i startområdet. Jeg kom meg ikke forbi med en gang, og den beste danske jenta fløy av sted, og fikk en drøy luke i løpet av få meter. På første strekka inn mot skogen kom jeg meg til slutt forbi. Med godt feste takket være mine race king 2.0 kom jeg nesten helt opp i ryggen til den ledende jenta. Det var ingenting å gjøre med suverene Annika Langvad, og hun økte sin ledelse til målgang. Jeg kom i mål som nr.2, men med rundt 6minutter ned til 3.plassen ble jeg godt fornøyd med resultatet.

Høy fart, mye akslerasjon og skarpe svinger og utforkjøringer er ord som beskriver internasjonale løyper. Det er liten tvil om at man kan ha stor fordel av å trene i slike for å kunne nærme seg de beste i verden. Man blir god til det man trener på.