Seier i Festningsrittet UCI cat. 2

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Jun 2009

Follo SK stilte med tre ryttere i det sterke elitefeltet i Trondheim. Ettersom løypa skal brukes som NM løype neste år var det stort oppmøte. En utfordrende og spennende løype med høy fart, raske utforkjøringer og noen knallharde kneiker. En løype der den sterkeste vinner.

 

Rapport fra herrefeltet kan man finne på terrengsykkel.no. Løypa er såpass hard at kjører du alt du kan fra start er det ingen steder å hente seg inn, dette fikk litt eldre enn unge Johansen oppleve, noe som resulterte i bein som stod i øst og vest og ett brutt ritt. For herr Sandstø gikk det litt bedre, han kom i mål.

I damer elite var det mye mer spennende. Jentene startet sammen med gutta, en utfordring i den trange løypa. Etter startskuddet klinte Elisabeth Sveum og Heidi Sandstø til og klarte å kjøre seg opp i feltet blant gutta, dette for å slippe å ligge bak de tregeste i menn senior. Heidi lå på hjulet til Elisabeth to tredjedeler av førsterunden, før Heidi tok en tøff forbikjøring i den trange løypa. Hun fikk en luke som vokste og vokste. Litt spenning ble det da hun hadde ett uhell på tredje runden og havnet ett stykke utenfor løypa. Luka ble litt mindre men det holdt. I mål var hun ett minutt foran Elisabeth i den kommende NM løypa. Forøvrig var det 8 startende i kvinner senior. 

Det er nå to som ligger å kniver om sammenlagt i NorgesCupen, Heidi og Elisabeth. Fortsettelsen blir spennende.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.