Sier vi MOUNTAINBIKE - så mener vi MOUNTAINBIKE

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Okt 2008

 

  Espen og Bibbi har vært på en skikkelig sykkelferie i Utah, USA. Les historien nedenfor og drøm deg bort i høstmørket.

Mountainbike en ny dimensjon:

Endelig kom dagen for avreise til USA og vår reise med Adventurebus. Vi hadde en lang reise foran oss. Vi reiste via København, Chicago og til Salt Lake City. En og en halv dag hadde vi i Salt Lake City før vi ble hentet av bussen.

Første sjokket kom ved synet av bussen. Inne i bussen skulle 13 stykker sove, ikke var det do i bussen heller. Hjelp, og jeg som er oppe hver kveld. Espen fikk klar melding om å følge meg på ”restroom”. Redd for slanger som jeg er.

Neste sjokk kom første natten, da sjefen, Steffani, kom inn i bussen og ga oss beskjed om ikke å sette oss på krakken ute når vi våknet. De hadde observert en giftig ”spider”. Gruet meg ennå mer nå.

Bussen kjørte til første stopp. Der skulle vi sykle ut på en klippe, ruten het ”Gooseberry Messa”. Det var lett teknisk terreng, med smale stier på grus, og fjellskrenter. Temperaturen var 30 varme grader. Kjempetur. Vi fikk en fantastisk utsikt over ”prærien” på alle kanter. Vi var stumme. Syklingen gikk greit, lett kan jeg ikke si det var, men vi kom igjennom alle sammen, uten de store uhellene.

Slik fortsatte det. Alle sykkelturene var forskjellige. Den morsomste og tøffeste kom på dag to. Det var sykling på meget smale stier, bratt opp og ned. Ruten heter ”Thunder Mountain”. Fikk beskjed om å sette ned foten på riktig side. Fjellet var rett ned mange hundre meter. Kjempetøft og utfordrende. Spesielt svingene som var trange og bratte.

Neste utfordring var ” Slickrock” som var fjellsykling. Ruten var på fjellet i smale og trange traseer. Det gikk bare opp og ned. Skikkelig intervalltrening, men for en utsikt! Vi gikk ganske tomme på denne turen, fordi det var så varmt og med tøffe oppoverbakker, men så moro!

En dag var fri for sykling. Da var vi på ”haike”-tur i fjellet. Her beveget vi oss i ”Arches national park” Fantastisk hvordan fjellet var formet med sirkler, hull og bruer.

Det var til sammen 5 dager med sykling. Vi er både gule og blå. Ingen klarte å holde seg på sykkelen hele uken ute fall.

Det har vært en stor opplevelse, og en ting er sikkert, vi reiser igjen til neste år. Her har vi mye ugjort og utfordringer står i kø for gode sykkel opplevelser.

Sykkelhilsen fra Bibbi og Espen.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.