Kjempeinnsats av norske MTB ryttere i Sverige

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2008

Kristian Johansen og Ola Kjøren etter målgang
 Kristian Johansen inn til en flott andre plass sammenlagt i årets Kattegattour!

Det var duket for årets Kattegattour i Varberg denne helgen hvor det stilte fire norske ryttere i eliteklassene; Frans L. Mustaparta, Tønsberg i M-jun, Gjertrud Bø, Follo SK i Damer Elite, Ola Kjøren, CK Victoria og Kristian Johansen, Follo SK begge i Menn Elite . Bra deltagelse blandt de svenske med bla flere landslagsryttere på plass.

Løpet kjøres i to etapper, en på lørdag og en på søndag. Samme løype begge dager, men motsatt vei søndag. Relativt flat løype, men svært teknisk. Gjørme, stein, dropp, singletracks osv.

Frans L. lå som nummer to etter 1. dag, 21. sekunder etter landslagsrytteren Oskar Byhlinder. Han åpnet svært offensivt på søndag for å forsøke utlikne til den ledende svensken. Det gikk greit, og lenge hadde Frans faktisk totalseieren i lomma, men gikk nok litt tom på slutten og endte opp totalt på 2. plass, 49 sek bak. Kjempe løp av Tønsberggutten!

Gjertrud Bø fikk tekniske problemer på lørdag og måtte ta begge etappene som trening pga disk, men viser at farten er høy og hun var kun 2min 26sek bak teten og 3. beste tid.

De norske Elite gutta Ola og Kristian hadde en grei dag på jobben på lørdag og viste solid kjøring mot svenskene. Det var imidlertid veldig tett hvor 5 mann lå med totaldiffereanse på 31 sekunder, deretter 3min ned til 6. mann. Ola vant, med Kristian på 4.
Etter løpet var det virkelig påtagende hvordan de norske gutta nå fokuserte på restitusjon. Skikkelig nedkjøring, næring, massasje, søvn, alt etter boka.

Søndag skulle det avgjøres, og løypa ble kjørt i motsatt retning.  7 mann stakk sammen fra start og fikk luke med en gang, Ola og Kristian hang meget godt med.
Etterhvert falt svenskene fra en etter en, klarte ikke tempoet til nordmennene som helt klart hadde minst et gir ekstra.  Ola vant i dag også, tett fulgt av Kristian som kjørte seg opp til 2. plass totalt. Sistnevnte kjørte altså to og et halvt minutt fortere på søndag enn beste svenske Elite rytter. Kristian er 1. års senior.