www.godfisk.no støtter klubben

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Jan 2007

Fisk er naturens beste proteinkilde. Uten protein visner både unge og eldre sykkelbein. Eksportutvalget for fisk gir ikke fisk, men penger til klubbens arbeid.

Noen hver i klubben prøver i disse dager å hente inn sponsorer til klubbdraktene. Ingen enkel jobb, og Eksportutvalget for fisk ønsker heller ikke draktreklame nå. Derimot gir de klubben en gave på 5000 kroner.

Selv har jeg spist fisk i hele mitt liv. Både som overvektig og nå i god form har fisk sørget for at jeg er ved god helse. Vi syklister trenger mye mat, og proteinrik mat. Og vi trenger fett til forbrenning på langturer. Det beste fettet er fiske- og plantefett. Det krevs mye mat for å bygge opp slitne muskelfibre etter treningesturer på tre-fire timer de fleste av ukens dager. Og fisk er sunt.

Dessuten smaker det godt, men man må ta seg tid til å tilberede den skikkelig.

Nettstedet www.godfisk.no har enkle og avanserte oppskrifter på de mest aktuelle fiskeslag og skalldyr. Disse oppskriftene er utviklet av mesterkokker, i nært samarbeid med Gastronomisk intitutt.

Selv bruker jeg oppskriftene på laks og ørret om hverandre, likeså oppskriftene på hvitfisk. Oppskrifter på klippfisk og lutefisk går også om hverandre.

Problemet på Østlandet har ofte vært dårlige råvarer. Det hender dessverre at så fortsatt er tilfelle i enkelte butikker. Men de fleste selger nå god fisk, for logistikken fra feltet og til ditt eget bord er en helt annen idag enn for 30 år siden.

Er du i tvil, kan du spørre ekspeditør om pakkedato. Et tjuvtriks jeg benytter meg av hvis jeg er usikker, er å si at fisken skal brukes til sushi. Om ekspeditøren ikke er trygg på sin egen fisk, vil han hente en ny på bakrommet. Derfor kan jeg ikke minnes sist jeg fikk dårlig fisk. Kjøper du frossen fisk, sjekker du at det ikke er slakk i vakumpakningen.

Selv bruker jeg ofte egne oppskrifter av det jeg har tilgjengelig. Min i skrivende stund siste søndagsmiddag besto av bakt regnbueørret fra Meny, stuffet med rømme, hvitløk, rødløk dill og sitronpepper. Servert med kokte mandelpoteter, rømme og agurksalat.

Som forrett hadde jeg en mousse bestående av røket laks, reker, krabbeklør, rødløk, purreløk most sammen med stavmikser og blandet med pisket krem, servert med toast, salatblad og lakserogn.

Det smakte fortreffelig. Men bevares, Eksportutvalgets oppskrifter er nok vel så bra.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.