Demperdata

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Des 2006

Har du en dempergaffel med luftkammer? Kanskje du har en fulldemper med luftdemper bak?  Vanlige gafler kan ha opptil fire luftkamre! Vanlige bakdempere ett eller to luftkamre. I tillegg er det alle disse små justeringsrattene som kontrollerer oppførselen til enheten.
Dette tipset er ikke om hvordan du skal stille inn dempergaffel og bakdemper. Det er alt for omfattende, og du kan lese om det i manualen til din gaffel og bakdemper. Når du har funnet den hellige gralen, akkurat det lufttrykket som gir helt riktig oppførsel er det bare å kose seg og kjøre. Dessverre er det slik at ikke noe holder evig. Lufta kan sive ut av et kammer. Den lille nevøen din kan fikle med ting du sa han skulle holde seg unna. Da gjelder det å vite hva det var som var riktig oppsett. Med to-tre luftkamre, fire-fem justeringsratt og dårlig tid er gode råd dyre.

Enten skrive opp eller pugge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv opp innstillingene du kommer frem til på en lapp!
Lag den så detaljert at du vet hva det skal være om et par måneder når du trenger det igjen.
På bildet er det oppgitt trykket i gaffelen og returjusteringens innstilling. Trykket i hovedkammeret i bakdemperen og IFP kammeret samt returjusteringens innstilling. Dette er det jeg trenger for å stille sykkelen tilbake til mitt foretrukne oppsett.

Bonustips!
For å finne igjen lappen når den trengs kan du tape den rundt demperpumpa så vet du hvor du har den.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.