Ekstra girøre

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Des 2006

De fleste sykler enten det er racere eller terrengsykler har utbytbart girøre. Girøret det er den lille delen av ramma som giret er skrudd fast i. Den er der for å spare rammen i tilfelle uhell med navgiret. Rammer av aluminium kan maksimalt rettes opp en eller to ganger om uhellet skulle være ute. Det er derfor bedre at en liten utbyttbare del brekker og må skiftes ut enn at hele ramma må kasseres.

Girører er spesifikke for hver enkelt ramme, og kan som oftest skaffes gjennom importøren via en forhandler. I likhet med mye annet kan dette ofte ta tid. Det er kjedelig med et avbrudd på et par uker midt i sesongen for en liten filledel til mellom 100 og 300 kroner.

Skaff deg derfor en i reserve på mandag! Hvis du liker å være beredt på det meste, og misliker å gå hjem putter du den sammen med verktøyet. Ellers legger du den på et lurt sted til du trenger den.

Bjørn Fehn demonstrerer feltbytte av girøre på en Intense Spider på blåsti mot Kikut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonustips! Får du ikke tak i girøre via forhandler eller importør, enten fordi de er for treige eller fordi du har en ukurant sykkel finnes det selvsagt en spesialbutikk for girører på nettet. Prøv http://derailleurhanger.com/ 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.