Rittrapport Ultrabirken 2014

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 30. Aug 2014

Omsider var sykkelsesongens siste høydepunkt kommet for tur, Birkenhelgen, for en 12-mannsgjeng var det Ultrabirken og Fredagsbirken som skulle avslutte sykkelsesongen. Og for en avslutning det ble! Kristian Johansen fra Follo/Team Niner kjørte inn til en særdeles sterk 3 plass.

Som Hogne har oppsummert: Ultrabirken inviterer til flott vær, nydelig utsikt, høy fart på grusen, krevende klatringer opp flere fjelltopper, utforsykling ned bikepark traseen i Hafjell og sist men ikke minst mange mange kilometer med singeltrack stier som krever sin mann!



Vi hadde trommet sammen et felles opplegg med transport og overnatting på Rena, og reiste avgårde torsdagsettermiddag fra Ski småspente på hva fredagen skulle by på. Turen til Rena innebar iherdig studier av Ultrabirkens løypetrasee, gode råd fra rutinerte Ultrabirkere og hyppig sjekk av yr.no – kunne det virkelig bli så fint vær? Torsdagen ble avsluttet med felles middag på Milano Pizza før siste finpuss og klargjøring av utstyret.



Fredagsmorgen kom og frokosten ble inntatt på bakrommet til en bowlinghall, en høyst original start på rittdagen. Været var upåklagelig og varmegradene kom også snikende etter hvert. Vi gjorde oss klare til start og hadde spredd oss i de tre startgruppene som Ultrabirken bød på. Starttempoet var mer kontrollert enn i Birkebeinerrittet. Ultrabirken følger en egen trase fra start til Djuposet, men også her måtte jobbes for å holde med feltet når vi begynte å plukke de første av ca. 2400 høydemetrene som ventet oss. Inn i Djuposet er vi inn i Birkebeinertrasen og folk småløper gjennom ”gåpartiet”. Deretter følges grusveier til Bringbusætra, Kvarstad og Rosinbakkene, og etter 57 kilometer går det over på sti. Og hvilken opplevelse som ligger foran oss, drøye 40 km med sti som byr på klatringer, utforkjøringer, flyt, litt knot og rot og masse smil! Ca. Midtveis i stipartiet byr Ultrabirken på dagenshøydepunkt når vi dropper ut i downhill-løypa på Hafjell! Doserte svinger, kuler, hopp, varme bremseskiver og masse moro! Men moroa hadde sin pris når det gikk rett opp alpinanlegget igjen! Deretter fulgte noen flotte partier inn mot Sjusjøen før nedkjøringen til Lillehammer startet.



Gratulerer til Kristian Johansen som cruiset inn til 3. plass!!

Jeg anbefaler virkelig flere av oss i Follo til å bli med på Ultrabirken. Det er sjelden man er så sliten samtidig som man har det så artig! Jeg gleder meg allerede til 2015-utgaven!

Jørgen

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline