Rittrapport Norges Mesterskap Masters Fellesstart

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 6. Jul 2014

I helgen har Norges Mesterskap i Masters vært gjennomført. Lørdagen ble det kjørt tempo og søndag var det fellesstart.

Klubbens verdensmester i tempo, Sissel Vien, innfridde alle forventninger og feide alle damer av veien på lørdagens tempo. Søndag blir ikke noe dårligere og Sissel kan smykke seg med to NM-titler på en helg! Imponerende! Gratulerer!Søndagens fellesstart hadde start og mål ved Nordby kirke og fulgte Follorittrasseen via Ås, Årungen, Bunnefjorden og den etter hvert så beryktede Askhaugbakken. Som forventet så skulle det vise seg at Askhaugbakken ble så avgjørende som den var forventet å bli. Hele 7 ganger skulle den forseres.

Jeg stod bakerst startfeltet for M 30-34 og 35-39 og det var en ganske kontrollert start som gikk avgårde. Allerede før vi kom til Ås fikk vi en regnskyll, heldigvis veldig kort. Ikke alle i feltet innser at våte veier betyr lavere fart i rundkjøringer, og i første rundkjøring måtte tre fire mann smake på asfalten. Heldigvis ble det med skrubbsår og banning! Langs Årungen er det bra fart uten særlig mye støting og rykk. Inn mot Askhaugbakken første gang blir det trangere og kamp om å være fremme. Hvem har vel ikke lært av Hushovd at man kan slippe seg bakover i feltet og spare krefter i bakken. Allerede i første klatring begynner feltet å strekkes og etter hvert deles. Askhaugen er brutal.

Andre runde og tredje runde, fortsatt går det kontrollert, veien tørker opp og det kjennes jo riktig så bra ut! Spise litt, drikke litt, ligge langt fremme uten å gjøre for mye jobb. Opp Askhaug, mer strekk og deling. En gruppe på 10-12 stykker kommer seg løs, jeg er sikker på at dette er bruddet som jeg burde vært i. Men i bakken opp til Ås er feltet igjen samlet. Etter hvert blir klatringene opp Askhaugbakken hyggeligere for en ensom Follorytter i feltet, det dukker stadig opp Follotrøyer oppover i bakken! Det gir meg et dytt i ryggen og ekstra motivasjon! Takk til Hans Petter og Hans Kristian som står klar med flasker til meg!

På femte runden er det noen av gutta som bestemmer seg, nå skal det kjøres. De får luke, kjempe luke, tre mann! I hovedfeltet blir det stadig mindre kjørevilje og etappen langs Årungen minner til tider mer om søndagstur enn NM. Vi er noen som prøver å få i gang et samarbeid, men Åsane sykkelklubb har mann i brudd og to særdeles sterke karer i hovedfeltet som tar knekken på alle initiativ til å sette fart.
Sjuende gangen opp – siste gang #5 HTFU!! Strekk og deling for siste gang! Det som er igjen av hovedfeltet sprenges, jeg kommer meg med gruppe to med et par andre. Rød sone og melkesyre – klart for å spurte – for min del betyr det å bli parkert! Min første tanke er at jeg må trene mer kommuneskilt-spurt med Anders! Jeg triller inn til en 8. plass i M30-34, egentlig ganske fornøyd.

Alt i alt en kjempe dag, god stemning rundt start og mål. Mange fra Follo SK hadde tatt turen for å heie og se på. Kjempe inspirerende!

Neste år!!

Jørgen

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.