VM gull til Sissel Vien

Postet av Oskar Andreas Kleven den 2. Sep 2016Tekst fra fagbladet Landevei:

Sissel Vien fra Follo SK gjorde unna den 19.8 kilometer lange tempoløypa på 30:11.7, og fikk gjort opp for andreplassen i fjor. Da ble hun slått av Jeannie Longo, som riktignok ikke stilte til start i år. Samtidig mener Vien at årets VM-tempo var vel så tøff, og anser dagens ritt som ett av sine beste. Hun var over minuttet raskere enn australske Deb Kempe på andreplass.

– Det er veldig vanskelig å sammenlikne, men det var tøffere konkurranse her i år enn det var da jeg vant VM-tempoen sist. Jeg var fornøyd i fjor også, da det ble sølv bak Longo, men dette er nok toppen, sier Vien, som ble tempoverdensmester også i 2012.

Temporittet var første konkurranse i veteran-VM 2016, som går i Perth i Australia. Rittet ble kjørt på Rottnest Island, og Vien forteller om bedre forhold i dag enn under løypebefaringen tidligere i uka.

– Det var veldig fine forhold og lite vind. Løypa var veldig teknisk og tøff, småkupert, svingete og sand i veien, men skikkelig morsom, forteller Vien.

I tillegg ble Eli Rogneby nummer 10 i klassen K40-44. Hun kjørte på 31:24.9.

Fullstendige resultater alle klasser

Mesterskapet fortsetter med stafetter i morgen, men Norge stiller ikke lag. Søndag kjøres fellesstart for alle aldersklasser, med distanser fra 159km for menn under 55 år, og 105.8km for alle kvinner og menn fra 55 år og eldre.

Totalt er det over 1600 deltakere fra 37 nasjoner som deltar i veteran-VM, som offisielt heter UCI Gran Fondo World Championships. Det er første gang mesterskapet arrangeres i Australia. I fjor gikk mesterskapet i Danmark, og neste år er det Frankrike som arrangerer. Sju ryttere utgjør årets norske tropp, en sterk kontrast til fjorårets delegasjon på nesten 50 utøvere.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.