Follorittet 2017 begynner å ta form

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 12. Feb 2017


Follorittet kommer i 2017 med ny drakt, dagen for rittet er 7/5-17. I løpet av vinteren har vi vært en liten gjeng som har jobbet med å se på nye rammer for rittet. Her finner dere litt informasjon om hva som er nytt eller annerledes i det nye Follorittet, samt en oppfordring til klubbens medlemmer om å delta på rittet enten som rytter eller med gjennomføringen.


Nyheter oppsummert:

  • Follorittet består av fem ritt, fra barn til voksen, og for ulike nivåer fra de som synes det er hyggelig med sykkel til de som «biter styreteip».
  • Rittet er flyttet fra medio august til tidlig mai (7. mai i 2017).
  • Trasene er helt nye.
  • For to av rittene får du testet ut gruspartier.
  • Start og mål i Ski Næringspark (Drømtorp).
  • Rittet har fått egen hjemmeside, follorittet.no. Siden er under utvikling og ikke fullstendig per medio februar.
  • Kompakt arenaområde med kiosk, ferdighetsområde, og utstilling av godbiter fra våre samarbeidspartnere.


Om rittene

Barnerittet er til og med 12 år. Rittet gjennomføres inne på området til Ski Næringspark og kjører i runder på 1 km. Antall runder vil variere med alder. Gjennomføring av rittet inne på et industriområde gir en enkel og oversiktlig trase, som har lite trafikk, spesielt på en søndagsmorgen. Trasen er mye brukt i forbindelse med treningsritt for klubben og landeveisritt for barn og ungdom i regi av Norges Cyckle Forbund Region Øst, samt YR Sport Vårcup.

Strava: https://www.strava.com/routes/7350457


Ungdomsrittet er til og med 16 år. Rittet gjennomføres inne på området til Ski Næringspark og kjører i runder på 1,5 km, trasén vil ha noe mer svinger og bakker enn barnerittet. Rittet gjennomføres på tid+avsluttende runder. Gjennomføring av rittet inne på et industriområde gir en enkel og oversiktlig trase, som har lite trafikk, spesielt på en søndagsmorgen. Trase er mye brukt i forbindelse med YR Sport Vårcup.

Strava: ttps://www.strava.com/routes/7350699


Follorittet Trim er fra 17 år eller eldre og for deg som setter pris på det sosiale og opplevelsen av å sykle. Rittet starter på i Ski Næringspark og følger Rv. 154 fra Ski til Ytre Enebakk. Fra Tangen bru følges Rv. 120 mot Tomter før rittet svinger inn på Kråkstadveien/Tomterveien som følges forbi Ski flyplass mot Ski. Rittet avsluttes inne på Ski Næringspark. Løypa er ca 37 km hvor legges opp til mat- og drikkestasjon underveis.

Strava: https://www.strava.com/routes/7594409


Follorittet Tur (70 km) er for deg som liker at det kan gå fort, konkurrerer med andre eller deg selv. Follorittet Master (70 km) er for deg som kjører i mastercupen eller ønsker å prøve deg i denne. Blir det tørt og fint får du oppleve Follos svar på brostein, gruspartier. Byr dagen på en litt våtere værtype svinger rittene utenom grusen. Rittet starter i Ski Næringspark, følger Rv. 154 fra Ski til Ytre Enebakk. Fra Tangen bru følges Rv. 120 mot Enebakk kirke hvor rittet svinger høyre inn på Ignaveien. Traseen følger Dalefjerdingen inn på Stegenveien. Inn på Haugenveien fra Stegenveien som følges mot Lyserenveien som følges til Rv. 120. Rv. 120 følges mot Tomter før rittet svinger inn på Kråkstadveien/Tomterveien som følges forbi Ski flyplass mot Ski. Rittet avsluttes inne på Ski Næringspark.

Strava: https://www.strava.com/routes/7334831


Klubbdeltagelse i rittet

Vi håper det nye formatet på Follorittet frister til deltagelse, enten som rytter i et av de fem rittene eller med å bidra i gjennomføringen av rittet.


De siste årene har det vært i lengste laget mellom Follorytterne i feltet, vi håper det endrer seg i 2017. Klubbensmedlemmer får startkontingenten til en veldig rabattert pris, samt en ypperlig mulighet til å vise frem litt lokalt taktikkeri i feltet! Spesielt håper vi å se Follo Ladies med venner til start! Mer informasjon om klubbpåmeldingen kommer i nær fremtid.


Gjennomføringen av rittet betyr også at vi trenger noen som kan være med å bidra. Mulighetene er mange: løypevakt, arenavert, rigger, kommisær, kioskselger, kakebaker osv. Det har blitt opprettet en ritt- og arrangementsoversikt for 2017, klikk her og gi oss et vink om hva du kan bidra med.

Nedtellingen til sykkelsesongen 2017 er for alvor i gang, vi gleder oss til å møte dere ute på sykkel igjen!


Sykkelhilsen fra

Ørjan, Oskar, Peter, Espen, Hans Kristian, Terje og Jørgen

www.follorittet.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.