Våre syklister var torsdag kveld i en trafikkulykke

Postet av Oskar Andreas Kleven den 5. Mai 2017

En gruppe på 14 Follosyklister var torsdag kveld innblandet i en stygg trafikkulykke ved Bølstad gjenbruksstasjon. Etter bakkedrag i Askehaugbakken ved det rolig nedsykling på vei hjem. De syklet to i bredden og det var ikke høy fart.

Ved innkjøring til Bølstad står det en bil med henger stille og venter på å svinge til venstre inn til gjenbruksstasjonen. Når vår gruppe har 2-3 m igjen, svinger bilen brått til venstre, over kjørefeltet, og våre syklister har ingen mulighet for å stoppe. Flere går inn i/over bilen.


Status på skadeomfag slik jeg har oversikt nå, er at det er fire på Ahus og en på Ullevål. Skadeomfang er ulikt fra store tann- og kuttskader i ansiktet til slagskader i nakke/rygg og store og mindre skrubbsår. Alle var ved bevissthet etter kollisjonen og alle pårørende ble varslet så fort det lot seg gjøre. 10 stykker var i asfalten. Det er store materielle skader på syklene, men det er underordnet. Billisten kan ikke ha sett sykkelgruppen og var i sjokk etter ulykken. Politiet har nå i kveld bekreftet hendelsesforløpet på sine nettsider.

De som ikke ble fraktet til sykehus, og stod igjen på ulykkesstedet, var preget, men rolige. Det var mye media tilstede, og det ble gjort mange intervjuer. Like etter ulykken tok de som ikke var hardt skadet seg av de som var mere skadet, og det ble ringt 113 umiddelbart. Tusen takk for organiseringen på ulykkesstedet, og at dere passet på hverandre.

Jeg har i kveld snakket med flere av de involverte. Dette var en alvorlig ulykke, med store skader på flere av våre medlemmer. Vi fra klubben vi følge opp de skadede fremover.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.