En stor sykkelhelg for Follo sykkelklubb

Postet av Oskar Andreas Kleven den 18. Jun 2017

En av de største sykkelhelgene i 2017 er gjennomført, og for en helg det ble for ryttere fra Follo sykkelklubb.

Status etter helgen er seks førsteplasser og over 100 andre solide plasseringer

NM i terrengsykling, Styrkeprøven og Skiptvetrittet er de store rittene denne helgen. I tillegg er Hallingrittet, Vätternrunden og Hvaler tri gjennomført med solide prestasjoner fra klubbens medlemmer.

NM i terrengsykling
Konnerud sykkeklubb gjennomført NM i terrengsykling 17. og 18. juni. 13 påmeldte ryttere fra klubben. Hedda Gulholm fikk 1. plass rundbane, klasse K 11-12 år.


Joar Markus fikk 1. plass i rundbane, klasse M45


I tillegg var mange andre gode prestasjoner fra klubbens ryttere.

Styrkeprøven.
Den store Styrkeprøven er for mange sesongens hovedmål. 76 påmeldte fra Follo sykkelklubb på de ulike distansene i arrangementet. Rytterne var fordelt på både sammensatte lag og på lag med kun klubbens medlemmer.

Fra Lillehammer hadde både Follo Adrenalin og Follo Fun egne lag.

Ladies Edition Race team, et sammensatt lag med bl.a. flere ryttere fra Follo sykkelklubb, syklet inn til ny damerekord på distansen Lillehammer Oslo.


Follo Adrenalin og Fun syklet meget sterkt og kom inn på gode tider.


Fra Trondheim hadde klubben ryttere med på både sammensatte lag og Follo SK lag. Team Coop startet i regnvær fredag kveld. Mange fra Follo SK var med der. God laginnsats på veien mot Oslo, og mange gode tider ble det.

Team Follo er et sammensatt lag med ryttere fra i hovedsak klubbene i Folloregionen. Follo SK har med flest ryttere av Folloklubbene. De startet kl.04:20 lørdag morgen i fint sykkelvær. Mye vind i tillegg til 540 km gjorde turen til Oslo utfordrende. Tiden ble like under 15 timer som er veldig bra.Follo Adrenalin startet 06:30. Adrenalin fikk med hele laget fra Trondheim til Oslo. En meget solid laginnsats, ga en meget solid tid på 17t 31 min.

Foto: Stig Knutsen

I fellesstarten på Styrkeprøven hadde vi med fire ryttere. Jonas Orset som har medlemskap både i Follo SK og IK Hero vant fellesstarten.


Fredrik Henne syklet inn til en 4. plass og Johan Nossen til en 6. plass.


Mange fra klubben deltok også på dugnad for Styrkeprøven. Oppgavene var sekretariat på fredag, rigge startområde, kjøre frontbil for ekspresslagene med start kl.04:00 fra Trondheim og å være nøytral service bil under hele rittet. 10 personer fra klubben var med å arrangerte rittet.


Styrkeprøven har etter noe prøving i feiling de siste årene funnet sitt rittkonsept. Rittet i 2016 og 2017 er solid gjennomført med mange gode tilbakemeldinger. Rittleder Morten Mørk og hans stab har revitalisert rittet og kvalitetssikret alle ledd. Dette gjør at deltakerantallet i Styrkeprøven er stigende.

Skiptvetrittet
Skiptvetrittet er et ritt i vårt nærområde. Vanligvis er det mange Folloryttere med, men siden rittet var lagt til samme helg som Styrkeprøven var det noen færre enn vanlig fra vår klubb. Rittet er stort i deltakerantall og i år var det rundt 400 deltakere. Klubben fikk tre klasseseiere, i tillegg til mange andre gode prestasjoner.

Hege Aamodt syklet inntil seier i K40-44, Håvard Martinsen til seier i M25-29, og Jon Otto Lien til seier i M70+

Foto: Tine Wennerberg

Håvard Martinsen:

Foto: Tine Wennerberg


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.