Ekstraordinært forbundsting i NCF 20. januar 2018

Postet av Oskar Andreas Kleven den 18. Des 2017

20. januar 2018 avholdes det ekstra ordinært forbundsting i NCF. Bakgrunnen er et brev fra Sportslubben Rye, hvor de ønsker åpenhet rundt økonomien etter Sykkel VM i Bergen. Follo SK mottok brevet 17/11. Vi behandlet det i et eget møte etter årsmøtet 18/11. Vi sendte tilbakemelding til NCF og Rye 19/11 hvor vi støttet Rye sitt forslag om et ekstraordinært forbundsting. Vi har to stemmer på forbundstinget, og kommer til å være representert der.

Vi diskuterte saken også i styremøte 11/12. Etter vårt svar 19/11 er flere forhold avdekket rundt økonomien, både når det gjelder størrelsesorden på potensielt underskudd, og flere forhold rundt NCF, bl.a. det siste nå rundt medieavtalen med Ladys tour. Dette forsterker og viser nødvendigheten av et ekstra ordinært forbundsting i NCF.

------------------Utdrag fra vårt svar til NCF og Rye, sendt 19/11----------

Først, vi er enige om at Sykkel VM i Bergen var en fantastisk opplevelse, været, naturen og sykkelprestasjonen var topp. Sykkel VM kunne gitt sykkelsatsningen i klubben et ekstra moment til å skaffe flere medlemmer og vi kunne brukt reklamen fra sykkel VM mere lokalt. Vi er også enig om at utviklingen innen sykling i Norge har vært meget bra, og NCF har bidratt betydelig til det.

Sykkel VM har dessverre blitt skjemmet av mange negative mediaoppslag om økonomirot, rolleblandinger og et potensielle underskudd. Vi som klubb er urolige for dette. Hvordan vil dette påvirke oss i årene framover? Det vanskelig å si, men skal vi tro på alle mediaoppslagene, så blir det (store)rødetall på bunnlinja etter dette arrangementet, noe som ikke er bra.

Vi synes NCF dessverre ikke har tatt en aktiv rolle i denne debatten og i den videre informasjonen etter sykkelfesten i Bergen. Selv om ikke alle tallene og regnskapene er klare, kunne det vært informert ut om hvordan ståa egentlig er, og om prosess framover. Hva skjer, hvordan jobbes det osv. Selv om det er vanskelig burde NCF styrt informasjonen om sykkel VM ved å tatt en aktiv del i den.

Det er beklagelig at det må skrives et brev som det Rye nå har skrevet for å få større åpenhet, men nødvendig.

Follo Sykkelklubb støtter Sportsklubben Rye sitt krav om en ekstraordinær generalforsamling i NCF.
--------------------------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.