Rundbane-NM 2020

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 22. Sep 2020

2020 har vært et spesielt år med korona, utsettelser, avlysninger og flytting av ritt, inkludert NM som ble flyttet flere ganger. Etter siste avlysning i august tok Rye på seg jobben med å arrangere NM med drahjelp fra andre klubber i området. Follo SK stilte med flere på dugnad til merking og løypevakter som bidro til at arrangementet lot seg gjennomføre. Mesterskapet arrangeres over to dager med rundbane på lørdag og kortbane på søndag.


Rye har et godt utviklet område på Langsetløkka med stier som byr på flyt, tekniske klatringer og nedkjøringer, raske og sugende gruspartier, med andre ord alt du kan forvente av en rundbaneløype.


Tiltross for at korona har bydd på sine utfordringer, er det veldig gledelig å se at så mange har holdt motivasjonen oppe gjennom sesongen og på kort varsel blir med på NM, ungdomsmesterskap eller ungdomsleker. For Follo SK sin del så var det Y&F som dekket opp for deltagelsen med 15 deltagere fordelt på aldersklassene fra 8 år til 16 år. Ser vi på fordelingen av antall deltagere per klubb så er vi den 4. største klubben ift. antall deltagere.

Rye 72 i barne og ungdomsklassen (86 totalt)

Frøy 23 i barne og ungdomsklassen(38 totalt)

Asker  16 i barne og ungdomsklassen (22 totalt)

Follo 15 i i barne og ungdomsklassen og totalt

Soon 13 i barne og ungdomsklassen (19 totalt)


Som vanlig var det rigget opp med “basecamp” i arenaområdet som er et naturlig samlingspunkt for klubben underveis. Vi har også litt utstyr og verktøy tilgjengelig dersom det skulle bli behov.

De yngste (6-10 år)

I klassen 8-9 år stilte Ole Sigurd Sletten fra Follo Y&F og Samuel Berge Aarstad fra Terrengsykkelskolen til start for klubben på lørdag og søndag. I 8-9 årsklassen kjører de i en rundbane på 1,3 km som kjøres to runder i en artig løype hvor rytteren ses stort sett hele tiden. Ole Sigurd dro det lengste strået og syklet inn som beste rytter på lørdag og nest beste på søndag. Gratulerer seier og med godt gjennomførte ritt til begge to.


De mellomste (11-14 år)

I 12 årsklassen stilte Einar Andreas Sletten og Anton Schultz Feldt til start for Follo SK. På lørdagens rundbane kjører de to runder på 2,6 km som kombinerer stier, grus med A- og B-spor. Gutta kjørte med godt driv og hadde fight med flere andre ryttere fra Rye og Asker underveis. Dessverre måtte Anton en tur i grusen, men kom seg til mål og videre i sanitetsteltet. Einar holdt unna og tok med seg 3. plassen i M12 På søndagens kortbane er det en kortere med mer intensiv runde som kjøres. Her stilte Einar som eneste Follorytter og stakk av med nok en tredjeplass etter knappe 10 intensive minutter på sykkelen.


I 14 årsklassen stilte Jonas Fjeldstad, Sander Skjong og Hanne Sofie Sletten til start for Follo på både rundbane og kortbane. Sander var uheldig på lørdagens rundbane og måtte bryte rittet med punktering. Jonas viste form etter en periode med sykdom og kom inn på en sterk 7. plass. Hanne Sofie stilte som eneste Follo-jente i klassen og kjørte inn til en finfin 8. Plass og var kanskje den blideste jenta i feltet.  


På søndagens kortbane slapp vi unna noe teknisk krøll og alle tre plasserte seg fint innenfor topp ti i sine klasser.


Gratulerer med godt gjennomførte ritt og gode resultater til alle sammen.


De eldste (15-16 år)

Til lørdagens rundbane stilte Oliver Aasgaard og Fredrik Breyer i M16, Adrian Aasgaard og Filip Martinsen i M15 samt Hedda Steine Gullholm i K15. Vi stilte med litt få deltakere men dette skyldtes konfirmasjonsfeiring for endel 15 åringer.


I 16-års klassen syklet Oliver styggfort og kjempet en durabelig kamp om pallen. På sisterunden ble han dessverre forhindret av en deltaker i Master-klassen og måtte ta til takke med den sure 4-plassen. Fredrik har slitt litt etter sykdom og valgte å stå av.


15 års klassen syklet rett etter 16 åringene i samme løype. Nivået her er skyhøy og Adrian hadde prikket inn toppformen og syklet sesongens beste ritt til en 6 plass. Dette var en seier. Filip fullførte og var godt fornøyd med egen innsats.


Adrian gir gass i løypene på Langsetløkka

 


Hedda klinket til med 3 plass i K15. En fantastisk prestasjon. Underveis var hun nedpå og fikk en punktering hun valgte å sykle til mål med. Til tross for at lufta sakte sivet ut av bakhjulet og hun måtte løpe i motbakkene kom hun inn til en fantastisk 3 plass. Hedda har jobbet målrettet for NM i hele år og det var fantastisk å se at hun lyktes.Til søndagens kortbane var et par av konfirmantene tilbake på start. Spennende å se om de ville dra fordel av uthvilte bein eller om konfirmasjonsdagen hadde tappet de for overskudd.

I M16 var det en innbitt Oliver som var lysten på å revansjere den sure 4 plassen lørdag, men dessverre fikk han problemer med pusten rett etter start og sto av. Fredrik kjørte på det jevne men manglet fortsatt litt på formen.


I M15 var Emil Huss Brøste og Stian Ustvedt Gravdal tilbake på startstreken sammen med Adrian som viste storform dagen før. Stian hang godt med i starten, kjørte sterkt og var en periode topp 6 men fikk det litt på slutten. Endte til slutt på en hederlig 11 plass i et veldig sterkt felt. Adrian kjente lørdagens ritt godt i beina men kjempet seg inn til en flott 14 plass. Emil har vist fremgang i hele høst etter en litt trøblete vårsesong. Syklet sesongens beste ritt og kom inn til 16 plass. 


Etter 3 plass dagen før var det en spent og sprudlende Hedda klar for start i K15. En litt dårlig start så kom hun litt bakpå og måtte jage pallen hele veien. Ble til slutt 4 plass etter et veldig bra gjennomført ritt.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.