Rittrapport – Eresfjord Grand Prix 2014

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 7. Jul 2014

For 2. gang ble rittet arrangert i spektakulær natur i Kurt Asle Arvesens hjembygd i Eikesdalen. Jeg deltok også i fjor, da var målet og slå Kurt Asle! Dessverre tapte jeg spurten mot Kurt Asle med sure 50 cm. Dog fikk jeg en hederlig 5.plass. I år er Kurt Asle som kjent på plass i Frankrike (og England) for Team SKY. Så da var målet for årets ritt å henge med hovedfeltet så lenge som mulig.

Løypa er 13 km og kjøres 6 ganger. Høydepunktet er en aldri så liten bakke(Brekka) som har stigningsprosent på et sted mellom 20-30 % !! Ellers er løypa ganske flat. Da masterbilen slapp feltet så smalt det umiddelbart fra front da ryttere som representerer den lokale sykkelklubben Nesset CK ville vise seg frem. Så det ble kjørt ganske hardt med mye støting. På nest siste runde slo en fersk sølvmedaljør i NM i tempo til i Brekka-bakken. Da var det liten tvil om nivåforskjellen mellom glad amatør og svært lovende proff stor. Bjørn Tore Hoem fra Team Sparebank SØR kjørte lett fra i front og kunne sykle alene inn til seier.

Så hovedfeltet bestod av kun 13 ryttere da målgang nærmet seg. Jeg tenkte at alle dragene vi har kjørt med Folloekspress kunne benyttes til en real «langspurt». Så da hovedfeltets ryttere tittet nervøst på hverandre da det var ca 300m til mål ga jeg full gass! Det eneste som stod i hodet mitt var #5 samt « ikke snu deg» ! Kaggestad og Paasce på TV2 maser jo alltid om det.... Med 100 meter til mål var jeg stokk stiv, syre rant ut av øra og hørselen lettere nedsatt. Men beit tenna sammen og tro det jeg maktet! Målstreken passeres og ingen ryttere ved min side! Min første ,og mest sannsynlig eneste plass på podiet i ett sykkelritt, var et faktum! En svært hyggelig kar ved navn Martin Flåten(Rauma SK) kapret 3. plassen. Han kunne fortelle at det var ca et sykkelhjul som skilte ved målgang.

Podiedamer, store pappsjekker og topp natur! Perfekt ferie på vestlandet!


Link til artikkel på nett: http://www.driva.no/_incoming/article9888527.eceh... (med video)
Om rittet og Eresfjord http://eresfjord.no/eresfjord_grand_prix_2014/Sykkelhilsen
Espen Kristiansen

50 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.