Langhelg i Jotunheimen 13.-14. august 2022

Postet av Tor-Einar Skog den 11. Jun 2021

Beitostølen - Valdresflya - Lom - Sognefjellet - Turtagrø - Tyinkrysset - Beitostølen


Dag 1 (12/8)

Vi samles på Beitostølen fredag 12. august fra ca kl 18 med overnatting på hytta til Sissel (Vien)

Dag 2 (12/8): Beitostølen - Valdresflya – Lom – Sognefjellet - Turtagrø. 175km bortover, 2600m oppover
https://www.strava.com/routes/2786661022054186462

Oppstart fra Beitostølen lørdag morgen kl 09.00 med retning Lom over Valdresflya. Flott stigning fra første tråkk, hvor vi kommer raskt opp til Valdresflya sitt høyeste punkt på 1389 moh.

Kaffestopp på Kalven seter ved Lemonsjøen før vi suser ned mot Lom.

I Lom blir det lunsj, alle MÅ teste bakevarene på Bakeriet før nok et fjell skal bestiges. Turen fortsetter i retning Turtagrø innover Bøverdalen, og opp mot Nord-Europas høyeste fjellovergang over Sognefjellet på 1434 moh. Er vi heldige med vær og vind så blir dette helt magisk. Overnatting på Turtagrø.Dag 3 (14/8): Turtagrø - Tindeveien - Øvre Årdal - Tyinkrysset - Beitostølen. 133km bortover, 2900m oppover

https://www.strava.com/routes/2786662350121015798

Vi blir raskt varme etter oppstart på dag 3. Fra Turtagrø setter vi kursen mot Øvre Årdal. Flott stigning opp Tindeveien som kun er åpen i sommerhalvåret. Høyeste punkt 1315 moh. Rå nedkjøring til Øvre Årdal hvor vi tar en enkel stopp for påfyll.

Opp fra Øvre Årdal og over mot Tyinkrysset byr det igjen på klatring. Fylkesvei 53 er helårsvei men ofte stengt på kort varsel vinterstid pga tøffe værforhold.

Lunsj på Tyinkrysset Fjellstue. “Mat for folk i farta” med lokale råvarer, helt sikker på at de fleste finner noe som faller i smak her.

Videre går ferden et stykke på E16, vi kjører noen alternative sideveier slik at vi slipper mye trafikk. Her blir det noen strekninger med grusdekke som fint kan kjøres med vanlig racer. Ved Ryfoss tar vi over mot Beitostølen som blir siste stigning for møre muskler og forhåpentligvis fornøyde syklister. Tempoet blir satt i forhold til hvem som blir med. Blir vi mange så deler vi oss i små grupper, men møtes underveis. Det vil bli følgebil som er med oss begge dagene. Følgebilen tar med bagasje og teknisk utstyr. Noe bagasje må festes på sykkel.

Praktisk informasjon

  • Transport t/r Beitostølen ordner hver enkelt. Kameratkjøring anbefales!
  • Ta med sovepose og håndkle (og tannbørste osv....)
  • Vi stiller med følgebil. Vi har dermed rikelig med plass til bagasje til Turtagrø. Alle tar med forbruksvarer (slanger evt. dekk), vi ordner verktøy.
  • Vi deler i utgangspunktet noenlunde likt på å kjøre følgebilen. Så husk sertifikat :-)
  • Pris: Ca 3000 NOK, som inkluderer to overnattinger, samt middag og frokost på Turtagrø. Praktisk info om betaling kommer etterhvert.
  • NB! Vi har booket sengeplasser til totalt 15 stk på Turtagrø. Hvis antall påmeldte overstiger dette vil vi prøve å booke flere senger, men vi kan ikke garantere at det er mulig. Førstemann til mølla gjelder.


Påmelding på Spond innen 1. august

Håper mange blir med på tur 😊

Med hilsen

Tor-Einar og Bjørn Erik


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.