Grus før taco - Alle skal med

Postet av Follo Sykkelklubb den 9. Okt 2022


Kopi av artikkel i Ås avis.
Nyheter, Sykling | Denne spreke gjengen vil ha flere sykkelvenner: – Alle skal med! (aasavis.no)

Hver fredag ettermiddag, og iblant lørdag formiddag, spinner en gjeng på to-hjul ut fra plassen foran Rustad skole med kurs ut mot kjente og ukjente veier. 

Det varierer litt hvor turene går, og de varer i underkant av tre timer. Alle som er i noenlunde god sykkelform kan møte opp og bli med, og alle er velkomne så lenge de klarer å henge med i svingene.

Det er Follo SK som arrangerer turene. De startet opp under pandemien, da mange hadde hjemmekontor og aktivitetstilbudet for syklister var litt redusert.

Tor-Einar Skog har ledertrøya, og han sørger for variert terreng, til både kjente og ukjente steder.

Han finner stier der jeg ikke har vært før, selv på steder der jeg er virkelig godt kjent. Den mannen har nese for stier, slår Halvor Aalerud fast.

Alle skal med

Denne fredagen går turen til Hobøl, og området rundt. Ellers er turen langs den gamle smålensbanen, som nå er gjort om til gang- og sykkelvei, en yndet sykkeltrasé. Og de sykler like gjerne på asfalt som på grus.

Om gjengen er kommet i bedre form etter at de har begynt å sykle med på disse turene, er deltagerne litt usikre på. Men at man i alle fall ikke får dårligere kondisjon av å komme seg opp på sykkelsetet noen timer en gang i uka, kan alle enes om.

– Vi sykler stort sett hele tiden, men vi har noen stopp innimellom, slik at vi kan samle troppene hvis noen henger etter. Alle skal med, forsikrer Skog, som ønsker alle de som vil være med velkommen til sykkelturer rundt i distriktet.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.