Rittrapport Enebakk Rundt

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 1. Mai 2015

Så var dagen kommet for den tradisjonsrike åpningsfesten rundt Enebakk og sykkelsesongen 2015 er for alvor sparket i gang. Follo stilte også i år med over 60 ryttere til start, noen som er veldig morsomt og gjør oss til en av de største klubbene. Vi stilte med to lag, 25 mann med Follo Express og over 30 i Follo 5.

Østlandets Blad har også dekket rittet: http://www.oblad.no/__Holder_det__eller__-5-68-538...

Expressen trillet først over startmattene, planen var å gå ut kontrollert uten stress og finne flyten gjennom de første milene for å kunne gi gass fra Marikollen. Men det er alltid en utfordring å holde igjen, men i dag gikk det kontrollert.

Når vi passerte Marikollen begynte vi å fylle på med folk i rulla og holdt bra trøkk utover mot Ytre Enebakk. Laget jobbet kjempe bra sammen og gutta motiverer og pusher hverandre hele veien. Når vi kommer til Ytre er vi usikre på om målet på under to timer vil være mulig. Alle gutta mobiliserer det de har og går på en "langspurt" langs Osloveien. Rett før Sværsvann kjører vi inn en svær gruppe med et langt heng av biler. Litt forstyrrende for flyt og takt, men vi kommer oss forbi etter et realt magadrag. Når vi skyter fart ned fra Nordstrand ser vi at det kan gå å komme inn under 2 timer og det legges inn en bakkespurt opp siste bakken.Tom kosa seg hele veien rundt Enebakk og gapskratter på vei inn mot mållinja!

Årets utgave av Enebakk Rundt bydde på til dels mye sprekker og hull noe Børge og Anders fikk kjenne ekstra på. Kjedelig å miste to kjøresterke ryttere tidlig i rittet.


Børge slo styret ut av stilling og fikk gjennomslag i dekket.

Sesongens første ritt er kjørt, målsettingen ble innfridd og vi kjører inn til en 6. plass i lagkonkurransen. Nå gleder vi oss til Randsfjorden rundt 30. mai!

Jan Aasgaard oppsummerer dagen for Follo 5.

En vellykket gjennomføring av ER 2015 av Follo 5. Med tidsmål på under 2t 20 min, resultatet ble 2t 16 min. Follo 5 var over 30 mann på start, vi startet med 15 mann i rulla og kjørte kontrollert gjennom rundkjøringer og bakker på de første 20 km.

Etter Rælingen ble det satt høyere fart og det ble litt byttinger i rulla men vi holdt en stamme på 6-7 mann, noen fikk det litt etter hvert som tempoet økte. Follo 5 hadde litt kluss med Holmenkollen 2 som tok oss igjen, men de satt ikke noe særlig fart, så vi tok de igjen.

Noen ryttere fikk smake på syra når vi kom oss forbi Holmenkollen, men vi fikk etter det kjørt vårt eget tempo mot Ytre Enebakk og videre inn til Hauketo. Det ble tynt i rulla fra ytre til Hauketo, men fikk fylt på litt etter hvert.

Med ca 20 mann samlet opp den siste bakken og inn i mål, må dette være en veldig god start på sesongen. For flere av rytterne som var med Follo 5 i dag, var dette deres første ritt noen gang. Kjempekudos!!

Takk til alle for en kjempeinnsats hele veien

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.