Follo Express - Rittrapport Lillehammer – Oslo

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 21. Jun 2015
Fredag møttes nærmere 50 Folloryttere småspente opp i Ski for å ta turen samlet til Lillehammer. Klubben var innkvartert på hotell Breiseth som bød på rom både til rytter og sykkel. Etter ankomst Lillehammer var det felles middag på Cafe Stift hvor 58 Folloryttere snakket ut om dekkvalg, farge på styretape og hva som er riktig farge og lengde på sokkene. Lagene avsluttet kvelden med et lagmøte for å gå gjennom planen for lørdagen.

Follo SK er i år den fjerde største klubben i antall deltagere på Styrkeprøven, med 86 påmeldte. 75 stykker har fullført en av distansene. Fra Lillehammer stilte Follo med Expressen, Follo 5 og Follo SK Damelag. Også på servicefronten har Follo SK markert seg bra med å rigge startområde i Trondheim, servicebiler ute i traseen og bemanning av kommandoplassen på Ekeberg.

For Expressen startet lørdagen med felles frokost kl. 0500, og nå var dagen kommet hvor resultatet av trening gjennom en lang vinter og tre intensive vårmåneder skulle blåses ut langs Mjøsas bredd, videre gjennom grunnlovens hjemplass før en ny og krevende avslutning skulle tas oss inn til Ekebergsletta. Målsetningen for dagen var i år mer fokusert på plassering enn tid og fart. Dog hadde vi gjort oss opp en mening om hvor gjennomsnittsfarten måtte ligge for å nå målsetningen om topp ti plassering i NM lagtempo. 20 mann utgjorde det rosa toget som stod klare på Lillehammer.

Vi hadde bestemt oss for å gå ut kontrollert fra start, holde rulla på 10-12 mann og ha en sekk slik at vi skulle disponere kreftene i laget lengst mulig mot Oslo. Første etappe gikk til Kapphøgda hvor Sissel og Asbjørn stod klare for å lange oss drikke og litt mat. Vi jobbet snittfarten sakte, men sikkert oppover. Laget så ut til å takle farten fint og vi la oss litt over planlagt snittfart. Etter Kapphøgda er det et 9 kilometer langt veiarbeidsområde som veksler på asfalt, grus og redusert veibane. Heldigvis kom vi oss gjennom uten punktering og uhell. Vi holdt bra trøkk nedover mot Minnesund og forbi Eidsvoll. Da hadde vi allerede passert CK Øst som hadde stoppet for piknik på en rasteplass og begynte å se Ceres foran oss. Det ga motivasjon når lagene som startet fem og ti minutter foran oss kjøres inn.

Inn til Olavsgaard viste klokka 43,5 i snittfart, vi var foran skjema og klare til å ta fatt på de siste 30 krevende kilometerne. Krampene kom snikende inn flere steder i rulla, og det ble tygd litt styretape, men først og fremst er det jernviljen som regjerer. Vi klarte å holde laget fulltallig frem til Ellingsrud hvor tre mann måtte slippe.

Det ble jobbet og jaget gjennom Oslos forsteder, noen hadde en alvorsprat med seg selv og beina, mens enkelte utøvde vold mot egen lårmuskulatur. Den siste halvtimen er alltid en fornøyelse å være «tilskuer» til!

Etter 4 timer og 34 minutter kom vi i mål på Ekeberg til foreløpig bestetid, når alle lagene er kommet i mål viser resultatlisten 5 plass! En fantastisk prestasjon av laget som vi skal være veldig fornøyde med.
I målområdet ble det en matbit og duggfrisk drikke, rik på karbohydrater og B-vitaminer, før vi trillet fornøyde hjemover.

En stor takk til de som gjorde dagen mulig for oss 20 som syklet:
-Magnus som kjørte ledebil og guidet oss stødig inn til Oslo
-Jan-Inge som kjørte servicebil
-Sissel og Asbjørn som langet
-Isabel som stilte som dommer
-Andresen bil i Ski som stilte med biler
Topp ti lagkonkurransen:
1.Kjekkas IF (4.16.45)
2.Lillehammer CK (4.24.16)
3.Stovnerkameratene (4.24.19)
4.Rye (4.25.02)
5.Follo (4.34.02)
6.Team Stord (4.34.46)
7.Holmenkollen (4.34.57)
8.IF Frøy (4.37.09)
9.Ottestad (4.37.25)
10.Sagene IF (4.38.22)

Resultater finnes her: http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=2483&language=no

Jørgen

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.