Follo 5 Rittrapport Lillehammer - Oslo

Postet av Jan Strøm Aasgaard den 22. Jun 2015
For Follo 5 startet lørdagen med felles frokost kl. 0600, og nå var dagen kommet hvor resultatet av trening gjennom en lang vinter og tre intensive vår måneder skulle blåses ut langs Mjøsas bredd, videre gjennom grunnlovens hjemplass før en ny og krevende avslutning skulle ta oss inn til Ekebergsletta. Målsetningen for de 29 rytterne på start var i år å fullføre på 5 timer. Men vi var veldig usikre på hvor fort vi kunne komme oss gjennom den nye avslutningen.


Vi hadde bestemt oss for å gå ut kontrollert fra start, holde rulla på 16-18 mann i starten. Etter noen km begynte vi å fylle på med flere i rulla slik at vi var rundt 20 stk foran. Ved Biri tok vi igjen Lillehammer som startet 3 min før oss, kom oss forbi dem før vi svingte ut på E6. Vi jobbet for å få rulla til gå jevnt. Laget så ut til å takle farten fint og vi la oss litt over planlagt snittfart. Vi avpasset farten i bakkene slik at vi ikke kjørte oss i senk. Knut røk dessverre en eike i stigningen opp til Kapphøgda og måtte stoppe, han kom seg i gang igjen, men mistet gruppa.

Etter Kapphøgda er det et 9 kilometer langt veiarbeidsområde som veksler på asfalt, grus og redusert veibane. Heldigvis kom vi oss gjennom uten punktering og uhell. Vi holdt bra trøkk nedover mot Minnesund hvor vi hadde planlagt langing av drikkeflasker.

En stor takk Geir Aaslund som hadde skremt ut faren sin til å gi oss påfyll.

Vi fikk heldigvis Chris tilbake i laget ved Minnesund etter at han hadde en punktering før Biri. Chris hadde kjørt smart og kom tilbake i laget ganske uthvilt, og kunne bidra med en gang.

Inn til Olavsgaard viste klokka ca 38 i snittfart, vi var på skjema og klare til å ta fatt på de siste 30 krevende kilometerne. Krampene kom snikende inn flere steder i rulla, og det ble tygd litt styretape, men først og fremst er det jernviljen som regjerer. Vi klarte å holde oss ganske samlet frem til Lørenskog, men da begynte slitne ben å takke for seg.

Det ble jobbet og jaget gjennom rundkjøringer, bakker og svinger.


Etter 5 timer og 16 minutter kom 17 stk samlet inn i mål på Ekeberg.

En fantastisk prestasjon av laget som alle skal være veldig fornøyde med.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.