Follo SK og birkebeinerhelgen

Postet av Oskar Andreas Kleven den 31. Aug 2015

Hele 67 stykker fra Follo sykkelklubb deltok i de ulike birkebeinerarrangementene i helgen. For mange er dette treningsmål nr. 1. Mange treningstimer er lagt ned gjennom sesongen for å være best mulig forberedt. Sykkel har gjennomgått en service, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Været viste seg fra sin beste side med mye sol. Noe vind var det, men det gjorde at grusveiene tørket opp etter regnværet tidligere i uken.

Det startet på fredag med fredagsbirken og Ultrabirken. Spesielt Ultrabirken ble en kraftanstrengelse av de sjeldne. Etter mye regn dagene før, var stiene bløte. Dette sammen med mange høydemeter og krevende stipartier, gjorde at vinnertiden ble nesten en time lengre enn hva arrangøren hadde estimert den til.Kjetil Westgaard, klasseseier i Ultrabirken M50-54

Lørdag var det birkebeinerrittet. Her hadde vi 55 stykker på startstreken. Mange med ambisjoner om å klare merket, andre med mål om å forbedre tiden fra tidligere år. Det var god sikkerhet langes hele løypa. Inntrykket er at det er enda flere vakter enn tidligere som gjør det enda tryggere å være syklist i rittet.

Robert fra Sykkelboden på Ski stod like etter Rosinbakken og delte ut flasker med energidrikk. Suverent tiltak som mange satte stor pris på.Ola Morken, sykkelfotografen fra Vestby var også tilstede og tok bilder av syklister fra de ulike Folloklubbene. Alltid gode bilder, og som han deler via sin egen facebook side.

Søndag var det ungdomsbirken på Birkebeinerskistadion. Løypa går i hovedsak på grus, korte partier med sti og noe asfalt. Startfeltet viser stor bredde, og at det er mange unge som også har dette som treningsmål.Årets arrangement var meget god reklame for terrengsykling. Været gjorde sitt, men også stemningen ved start, langs løypa og i mål gjør dette til noe unikt. Birken er fortsatt verdens største terrengsykkelritt og viser hvilken fantastisk sport terrengsykling er.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.