Terrengsykling 2016 for barn og ungdom

Postet av Oskar Andreas Kleven den 29. Jan 2016

Styret ønsker å informere om hvordan vi tenker at terrengtreningene for barn og ungdom skal organiseres i 2016.

Terrengsykkelskolen(TSS) er en god tradisjon i Follo sykkelklubb og vil bli arrangert på det 23. året i 2016. TSS vil være vår viktigste rekrutteringsarena for å få barn/ungdom/voksne til klubben som vil begynne med terrengsykling. TSS vil starte opp i april måned, og er fra 6 år til voksne. Målet er å etablere grunnleggende ferdigheter på terrengsykkel i terrenget. Vi følger NCF sitt opplegg.


Ønsker du å trene enda mere og være med i treningsgrupper hvor det trenes flere dager i uke, og delta på sykkelritt?

I 2015 har det vært to treningsgrupper på terreng. Follo Young and Furious(Follo YF) fra 9-12 år og Team Follo ung(TFU) fra 13-19 år.

Det var i 2015 vært utfordrende å skaffe trener til TFU gruppa.
Det har i hovedsak vært gutter som har deltatt i begge gruppene, vi ønsker sterkt flere jenter med.

I 2016 gjør vi en del endringer. Hovedgruppene Follo YF og TFU består, men vi har felles oppmøtested og felles treningssted. Intensitet og form vil variere i de ulike gruppene. Vi jobber nå med å organisere dette, og det er nedsatt en gruppe som jobber konkret med et opplegg. De eldste i TFU vil bli trukket med i planleggingsarbeidet for å dra nytte av erfaring og behov som de har.

Dette er to grupper hvor det blir etablert treningsplaner, rytterne deltar på ritt, både Kalas cup, Norges cup, og andre lokale ritt.

Treningene legges opp for de som deltar på ritt både med tanke på intensivitet og tekniske utfordringer, selv om vi også har det moro. Det kreves litt erfaring fra terrengsykling og 1-2 år på terrengsykkelskolen eller lignende er et glimrende utgangspunkt for deltagelse.

Vi planlegger et foreldremøte medio mars, Tid og sted kommer vi tilbake til så snart som mulig.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.