Expressen på Nordmarka Rundt 2016

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 22. Mai 2016

Så var dagen kommet for årets første skikkelig ritt for Expressen, og det første av tre ritt for Oslo Klassikerne. Trasen for Nordmarka Rundt er som kjent hard, med noen gode høydemetre som skal forseres. Når vår kjære værgud byr på klassikervær, ja da ble det en tøff og hard søndag for de 14 som stilte til start for Expressen.


En våt og godt fornøyd gjeng etter målgang av Nordmarka Rundt 2016. Hans Kristian var ute å kjørte høy frekvens på singelspeed'en sin når bildet ble tatt.


I utgangspunktet skulle vi stilt med 22 ryttere i dag, men dessverre var det litt stang ut for oss med skader, sykdom og konfirmasjoner som gjorde at vi hadde tynnet ut laget med 8 stykk før start. Når i tillegg to stykker forsvinner ut av rulla med tekniske problemer så blir det mye hard jobbing.

Strategien for dagen var alle mann i rulla, vi starter hardt, men kontrollert og har respekt for de tre klatringen før Grua, så ikke laget er kjørt i senk før de siste milene mot mål. Første del av rittet fra Årvoll til Skui kjøres det jevnt og alle er med og bidrar til god fart i rulla. Oppover mot Sollihøgda går det kontrollert før vi skyter fart nedover mot Sundvollen og inn Steinsfjorden. Like før langing på Norderhov ser vi Gjøvik/Raufoss i bakspeilet, men de sklir i fra i klatringene opp mot Klekken. Ved matstasjonen får Terje trøbbel med drivverket og må dessverre slippe oss. I kneika som forseres fra Jevnaker til Roa er det Hans Kristian som må gå over til singelspeed og se det rosa toget forsvinne i horisonten. Oppover mot Grua begynner laget å kjenne at søndagstrimmen tærer på. Men de som fortsatt er med biter tenna sammen og bidrar det beste de kan. Den siste timen klarer vi å holde en liten rulle på 6 mann som jobber det vi er gode for i motvinden. Etter 4 timer og et lite minutt triller vi over målstreken på Årvoll til en 7. plass.

Takk for en kjempe innsats av alle som var med i dag, jeg synes vi gjør en god prestasjon på en tung dag med et lite lag. En ekstra klapp på skulderen til Geir Lothe som gikk i kjelleren mang en gang for laget i dag. Og ekstra hyggelig at to av våre yngre nykommere Håvard og Fredrik gir jernet for laget i 148 km!

Til slutt en takk til Oslo Klassikerne som varter opp med noen veldig gode rammer for arrangementet, fra påmelding, sekreteriat, skilting og alle de hyggelige løypevaktene som guidet og heiet oss frem! Målgang på Årvoll skole var en skikkelig opptur med masse mat, kaffe og vafler var helt suverent!

Jørgen

Link til resultater: https://rittresultater.no/nb/sb_tid/669/resultat/t...

1. Rye XP
2. Team Aurora Borealis
3. Frøy I*
4. SK Rye XP gruppe 2
5. BOC 1

6. Lørenskog CK

7. Follo Express

8. Raufoss & Gjøvik Sykkelklubb

9. Eiker CK

10. SK Ceres

*Kjekkas hadde tredje plass, men skal ha blitt disket.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.