Dobbelt verdensmester, Sissel Vien

Postet av Oskar Andreas Kleven den 4. Sep 2016

Tekst fra fagbladet Landevei:


DOBBELT VERDENSMESTER

Med spurtseier på fellesstarten sikret Sissel Vien seg to VM-gull av to mulige i Australia.


Sissel Vien fra Follo SK fulgte opp torsdagens temposeier med seier på fellesstarten i veteran-VM i Perth.Vien spurtslo newzealenderen Carol McCallum og ble dømt først over mål i klassen K55-59, som syklet 105.8km. Vien og McCallum to var raskest i en gruppe på fire, der tredje og fjerde rytter var 3 og 5 sekunder bak Vien og McCallum.

– Strategien var å kjøre i bakkene, og det funket bra. Problemet var krampa kom to mil før mål, så jeg fikk ikke kjørt ifra. Men det var utrolig deilig da å ta dem i spurten, de tre andre i klassen som var i bruddet, og å balansere med krampen, sier Vien etter rittet.

Torsdag tok hun gull på temporittet, som var første øvelse i Veteran-VM.


Totalt var det fem norske ryttere som syklet fellesstarten i Perth. Alle dameklassen og menn 55 og eldre syklet 105.8km, mens menn under 55 syklet 159km.

Eli Rogneby vant målspurten i sin gruppe og kjørte inn til 9.plass i K40-44, drøyt åtte minutter bak Astrid Schartmüller fra Tyskland, som vant klassen overlegent. Schartmüller kom i mål over sju minutter foran trioen som kjempet om de to andre pallplassene. Camilla Helen Landsverk ble nummer 15 i samme klasse, også hun vant sluttspurten i sin pulje.

Jon Lorentz Rangfred Hanssen kom på 19. plass i klassen M60-64, som også syklet 105.8km.

Gaute Vikøren ble nummer 85 i klassen M40-44 som kjørte 159km. Michel Jean fra Canada tok gull etter at han vant treveisspurten med Borja Jelic fra Slovenia og Matthew Warner-Smith fra Australia, som ble dømt henholdsvis nummer to og tre.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.