Follo-syklister viste seg frem i landeveiscupen

Postet av Jan Strøm Aasgaard den 6. Sep 2018

 

Årets sjette ritt av Oslo Landeveiscup ble en regntung affære, men tilreisende ungdom fra Follo SK lot ikke været bli en hindring da Smaalenene Sykkelklubb arrangerte Glava Petit Prix ved Slitu.
Tekst og bilder: Jonas Orset


– Det var litt kaldt, men morsomt, fortalte Oliver Aasgaard. Ski-gutten prøvde å gå solo fra konkurrentene like før mål, men ble hentet og måtte nøye seg med en 5.plass i Menn 13-14. 

– Jeg frøs ikke, konstaterte lillebroren Adrian Aasgaard. 13-åringen ble 13 i den 12 kilometer lange runden rundt Slitu, ved Mysen, rett foran lagkamerat fra Follo SK, Stian Ustvedt Gravdal. Denne aldersklassen skulle sykle 3 runder og en samlet distanse på 36 kilometer. 


Totalt hadde 45 barn og ungdom fra hele Oslo og Akershus tatt turen. Oslo Landeveiscup er en regional satsing på å gi unge syklister et konkurransetilbud i nærområdet. Det er to ritt igjen, før selve finalen er et gateritt på Drømtorp i Ski 13.september. 


Rittleder for Glava PP, Samir Tawfiq, var fornøyd:

– Etter en sommer omtrent uten regn og med temperaturer på over 30°C er det klart vi er litt bortskjemte med finvær. Men det viktigste er å være med å spre godt humør og sykkelglede, og det er veldig gøy å se så mange glade ungdom på et sted. 


Drøbak SK hadde med tre ryttere til start. Oliver Melsom-Johansen lå lenge bra med i teten på Menn 13-14 år, men var uheldig og gikk ned i en velt.

– Selv om vi hadde en velt i 13-14-årsklassen har det gått veldig bra. Vi må takke bilister og naboer for at de har vist hensyn slik at vi har kunnet arrangere ritt for barna, skrøt Samir.

I tillegg til Oliver syklet Tobias Askildsen (M 11-12) og Callum Gran (M 15-16) fra Drøbak. 

Anton Schultz Feldt (10 år) fra Follo SK var siste lokale rytter med i Slitu. Han debuterte på landeveien med 2 runder av 4 kilometer og vi møtte en fornøyd Langhus-gutt.

– Vanligvis sykler jeg terreng, men det var morsomt at jeg klarte å rykke var han andre rytteren i klassen min. Jeg gleder meg til neste gang!  


http://landeveiscup.no/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Jan Strøm Aasgaard