Ekstraluke 31.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Des 2010

Dette ekstratipset har kommet inn fra Brede Arntzen. Han har funnet det eneste som garantert gjør at man slipper sprut i øynene en lørdag i slutten av august.

Jeg hadde et brilletrix på Birken i år som fungerte helt perfekt. Kjørte rett og slett med et par motorcrossbriller med roll-off. Kjørte hele turen med åpne øyne og koste meg i utforkjøringene med god sikt og nada stein/gjørme/grus i øynene. Folien holdt akkurat til hele turen.
Bakdelen var vel egentlig kun at folk synes jeg så ut som en tulling :-)

Brede

Bildet av Brede og brillene finner du her. (edit: Finndittbilde har visst stengt i romjula)

Omtrent sånne briller er det snakk om. I følge Brede dugget de ikke igjen når han klippet vekk skumgummi rundt ved ramma:Ekstra-Ekstra luke 31.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Des 2010

Asbjørn Stømberg har også sendt inn tips til hjemelgde enrgikaker. Bak selv på nyåret! Undertegnede har planer om å vente med dette til nærmere sesongen og klare seg med kaldt vann og furubark en stund.

Billige og gode energikaker! Se link til Rune Larsons enegikaker:Oppskrift!

Linken gir en oppskrift (på svensk) til noen meget gode og effektive karamellhavregrynsenergikaker. Pass på ! Dette er høypotenten kaloribomber, som kan gi kvalme ved uforsiktig bruk. De er så gode at de er fristende å buke som hverdagssnacs, og de er en garantert suksess for ungene. Men de er også her skumle dersom man er opptatt av et begrenset kaloriinntak.....

bon appetitt

 

Tekst Asbjørn StømbergVinneren er!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Des 2010

Det er kåret en vinner av tipskonkurransen. Lukk opp den aller siste luka i romjulskalenderen for å se hvem som stikker av med den aller gjeveste prisen.

 

Når festmaten er fortært og rakettene smeller farvel til det nye året er det på tide å avslutte hele Follokalenderen for denne gangen. Jeg vil takke alle som har fulgt med på adventskalenderlukene og sendt inn sine egne tips. Det har vært hyggelig med engasjement og at folk følger med.

Blant de innsendte tipsene er det særlig ett som har utmerket seg med stor kreativitet, høy nytteverdi og god dokumentasjon. Føsteplassen går til Håvard Kalvøy for tipset om hjemmelagd Varmeveksler/kuldemaske! Han blir vinneren av et par sportsbriller

De andre tipserne får en liten overraskelse.

 

 

Godt nytt år!Informasjonsmøte, terrengsykkelgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Des 2010

Terrengsykkelgruppa inviterer til informasjonsmøte 11. januar 2011. Sted er ikke bestemt, avklares i begynnelsen av januar.
Tid: 19.00-22.00
 
Informasjonsmøtet er for aktive voksne, foreldre og de som er nyskjerrige på hva Follo SK kan tilby på terrengsykkelsiden. 
 

Terrengsykkelgruppa inviterer til informasjonsmøte 11. januar 2011. Sted er ikke bestemt, avklares i begynnelsen av januar.
Tid: 19.00-22.00
 
Informasjonsmøtet er for aktive voksne, foreldre og de som er nyskjerrige på hva Follo SK kan tilby på terrengsykkelsiden. 
 
Det vil bli presentert tanker rundt treningsopplegg og ritt for barn og voksne.
 
Momenter som vil bli behandlet på møtet er:
Vintertrening
Ungdomstrening
Filosofi rundt Klubbtreninger
Terrengsykkelskole
Hillerød, treningsleir i påsken til Danmark
Rekruttering - medlemsivaretagelse
Mulighet innenfor budsjett
Norges Cup
Nissan Cup
Fellerstransport-Bankett eks Grenserittet
 
 
Styret i Follo SK håper på stort oppmøte og en engasjert forsamling.

Ta gjerne med en bekjent!

 
Mvh
Styret i Follo SKEkstraluke 30.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Des 2010

Håvard Kalvøy er ikke bare rask, men også kreativ og hendig.
I dagens ekstraluke får vi tips til en sløydoppgave som gjør trening i sterk kulde behageligere og sunnere. Da gir vi ordet til Håvard.
Varmeveksler/kuldemaske når nettene blir lange og kulden setter inn.

Nå har kulden satt seg og mange vegrer seg for sykling og annen trening ute. Når man har ordnet tykke klær, boksehansker, vintersko med varmekabler i sålene og fått montert lykter drevet av eget atomkraftverk på sykkelen, er det kanskje til slutt den voldsomme nedkjølingen av luftveiene som stopper de mest iherdige syklistene. Da finnes det forskjellige typer skjerf, balaklavaer og finlandshetter som man kan velge i. Men et tøystykke forran munnen gir ikke tilstrekkelig oppvarming av luften man puster inn på de kaldeste dagene. Da kreves det kraftigere virkemidler og forskjellige såkalte kuldemasker er å få kjøpt til en halv tusenlapp eller så. Jeg prøvde den mest vanlige typen som dekker både munn og nese, men den passet dårlig på min lange nese. I tillegg har jeg erfaring med ansamling av snørr og slim på innsiden av heldekkende masker. Da finnes det muligheter for å bruke et rør i munnen slik man ser skiløpere bruker. En type av disse er den svenskproduserte Lungpuls som var å få kjøpe i sportsbutikker tidligere. Men nå har den norske importøren funnet ut at de kan sope til seg mer penger ved å kun selge disse på nettet. Dette gir unødvendig utgifter til porto og frarøver kundene muligheten for å besiktige produktet.

Prinsippet bak alle disse er et enkelt varmeveksler prinsipp. Varmen og noe av fuktigheten fra utpusten taes opp i "filteret" i masken, og overføres til den kalde luften på vei inn i luftveiene. Ved lage et langt nok rør og fylle med stor mengde materiale med høy varmekapasitet og meget stor overflate, kan man få en meget stor varmeeffekt på innluften.

Problemet er at et langt rør kan gi mye motstand og mye dødvolum i systemet. I tillegg ønsker man at luften som kommer ut i friluft på enden av røret skal være over frysepunktet. Dette er fordi at om man tar ut all varme av utluften før den er ute av røret får man frysepunktet inne i røret og fuktigheten i utpusten vil frys og tette røret.

Man må derfor avveie lengden av røret mellom høy varme effekt og tilfrysing av røret. Så da er alt klart for å sette i gang å lage en varmeveksler selv. Da er det bare å ordne seg et rør som er egnet for å ha i munnen under trening, og fylle med et "filter" som tar opp varmen fra utluften. Et plastrør vil nok være det beste. Dette kan man skjære til av en beholder eller flaske med egnet form. Bruk fantasien og det du finner på kjøkkenet, vaskerommet eller badet. Prøv å få til et munnstykke som er behagelig form og enkel å holde innefor leppene. Litt finjustering er vanligvis påkrevet (se bilder). 

Metall har god evne til å ta opp varme. En enkel måte å lage et filter med stor overflate mot luften og liten motstand er å bruke stålull. Det finnes stålull i forskjellig kvalitet. Vanlig Svint inneholder såpe som bør skylles ut, med den grovere utgaven som brukes i "stålullsvamper" (se bildet under) kan brukes som den er. Begge deler fungerer bra.


Svint stålull bør skylles først og løses litt opp da den har litt tett mellom fibrene slik den ligger i pakken. Det er også fare for å puste inn små stålfibre. Dette unngår du ved å pakke inn stålullen i en nylonstrømpe (se bildet). Strømpen kan også benyttes for å feste stålullen til røret. Frisk Juice flasken som er vist på bildet ga et munnstykke som var meget behagelig å ha i munnen og røret fikk meget lav vekt. 


Den grove stålullen er enklere å ha med å gjøre. Bare klipp av ønsket mengde og stapp inn i et rør. Pass på å ha litt avstand fra den enden du har inne i munnen slik at du ikke får tungen o.l. i kontakt med stålullen (har sikkert ingenting å si, men er litt ubehagelig). For å feste stålullen i røret kan man ta en ståltråd, knappenåler e.l. og varme med en lighter slik at de enkelt kan smeltes (stikkes) inn i røret og festes med litt tape eller lim på yttersiden. Det er bare å bruke mange nåler, da disse også vil fungere som filter (varmeveksler). 


Den som er laget av sprøyten tok det meg bare 5min å kappe til og feste stålullen innvendig. Prøving og finjustering for å få en behagelig holder til munnen brukte jeg noe mer tid på. Jeg har meget god erfaring med dette, som å puste inn høstluft. Den som er laget med flaske og svint, ga best varme-effekt, men hadde tendens til å fryse til etter 30-40 min med hard trening. Den som er laget av sprøyten ga nesten like bra effekt, men hadde ingen tendens til frysing selv etter 3 timer skitur.


Da er det bare å innkalle alle treningskompisene til juleverksted.
Lykke til!

Tekst og bilder 
Håvard Kalvøy


Ekstraluke 29.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Des 2010

Asbjørn Strømberg har et tips som vil et bakteriefritt og velsmakende nytt treningsår. Hvordan oppbevare drikkeblæra mellom slagene på en fornuftig måte? Dvs. på en luftig måte slik at den tørker og ikke "råtner". Jeg har tidligere knotet med gryteskjeer eller tørkerull, for å holde blæra åpen og slippe luft til, men har kommet frem til at en liten ball av aluminiunsfolie fungerer utmerket. Ett banalt, men enkelt tips. Se bilder.


Bonustips: 
Bruk kun vann i drikkesekken. Da slipper du problemer med rengjøring og begroing av drikkeblære og slange med alskens alger, sopp og uhumskheter. Dersom du trenger sportsdrikk, kan du heller ha med en ekstra flaske med litt sterk blanding på ramma.

Tekst og bilder Asbjørn StrømbergSpørreundersøkelse:

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Des 2010

Til alle våre medlemmer!

I sammenheng med at det nye styret nå er i full gang med å legge planer for aktivitetene i klubben i 2011 ber vi alle våre medlemmer om å bidra ved å svare på en liten spørreundersøkelse. Denne er delt i to deler, en for de som satser på terreng og en for de som satser på landevei.

Målet for undersøkelsen er å innhente korrekt informasjon om alle medlemmer, deres adresse, e-post adresse og mobilnummer i tillegg til hvilket nivå hver enkelt føler de er på, hvor hardt og hvor ofte de ønsker å trene.

Den informasjonen vi får inn blir selvfølgelig behandlet helt konfidensielt.

Spørreundersøkelse: Landevei Terreng

For å gjøre det hele litt mer spennende vil klubben lodde ut et antall fine premier til de som svarer på undersøkelsen!

Vennlig hilsen / Leder Follo SK

Tore Kirkedam

Nordre Dals vei 25, N-1405 Langhus

tlf: 934 14 885

tore@kirkedam.comEkstraluke 28.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Des 2010

Første bonustips kommer fra Hogne Haug og kan potensielt være det som sparer deg for aller mest penger i hele tipsrekka, og det for en svært liten investering. Over til Hogne!


Det finnes to typer sjåfører med sykkel på taket: De som HAR kjørt inn i garagen med sykkelen på taket og de som SKAL kjøre inn i garagen med sykkelen på taket. Hvem har ikke kommet hjem sliten og trøtt etter ritt/trening og bare skal smette bilen inn i garagen før dusjen. Kanskje står garageporten åpen slik at en slipper å bruke portåpneren som ligger i hanskerommet, nettopp for å forhindre katastrofen. Lyden av smellet, skrapingen og pengene som letter fra lommeboken er ikke hyggelig når katastrofen er et faktum i det en har kjørt inn i garagen med sykkelen på taket. Her er mitt tips til å ha ytterligere en mulighet til å bli påminnet et en må fjerne sykkelen fra taket før en parkerer i garagen. Et Baby Mirror kjøpt på Biltema for kr 89, 90 (art.nr 33-103)
To treskruer m flatt hode, en gardintrapp og ett par minutter er alt som skal til. Monter sladrespeilet over garageporten vinklet litt nedover og du har fin oversikt over bilen idet du kjører inn. Se vedlagte bilder. Av illustrasjonsmessige årsaker er ikke bildet tatt innenfra bilen.

Tekst og bilder: Hogne HaugEkstra-Ekstra luke 28.12

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Des 2010

Robert Kay har hengt med i terrengsykling i mange år og har sikker lært dagens ekstra-ekstra tips på den harde måten. Tips til både luke 10 og luke 14 i kalenderen: 
Fest aldri bremsehendlene mer enn at du med litt kraft klarer og "rotere" de på styre. Om man er uheldig og velter eller kjører borti noe går det mye fortere og bare vri tilbake hendelen for hånd enn og finne frem verktøy. Det er også mindre risiko for og få brekasje :)

Tekst av Robert Kay


Drikkeflaskesikring

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Des 2010

Har du kjørt Birken og vært en av de hundrevis som kommer ned til xxxx veien uten flaske vet du nok at væske er helt avgjørende for en god prestasjon.

I bakken ned fra xxx ligger hundrevis av drikkeflasker som folk har slept opp fra Rena før de er skutt ut til ingen nytte.

Det er flere måter å unngå dette på. Den beste er selgsagt å teste på forhånd at flaske og stativ holder sammen i tykt og tynnt.

Det nest beste er å sikre den flaska du har i det stativet du har. Det er helt gratis og veier 2 gram. Det er mye mindre enn vekta av vann man ikke får drukket!

En hvit postsrikk festet i flaskestativet eller ramma og rundt tuten på flaska er alt som skal til. Bildet forklarer nok det meste.25. desember - Tipskonkurransen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Des 2010

Følg med videre.

De beste tipsene fra Adventskalenderens tipskonkurranse blir presentert her i romjulen, og 1.preme blir et sett med sportsbriller fra Swiss eye: http://www.etto.no/produkter/briller/f-16

I tillegg blir alle benyttede tips belønnet med en liten ekstrapremie.24. Og siste luke i adventskalenderen!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Des 2010

Den aller siste luka i Follo Sykkelklubbs julekalender forteller at du bør gi deg selv en utfordring i julegave!

På selveste julekvelden handler det ikke om noe du kan kjøpe eller noe lurt du kan lage selv! Skal det bli noe av dette tipset må du finne det på helt på egen hånd.

Gi deg selv en utfordring i gave. Kanskje du har syklet noen år og gjennomfører "det vanlige programmet". Du vet selv hva det er om du gjør det. Kjører samme opplegg som i fjor, bare med tanke på å forbedre deg litt til. Klare merket på Birken med litt bedre margin. Lillehammer-Oslo på grei tid. Eller midt i haugen på Nissancup. Det gamle kjente liksom.

Eller kanskje du nettopp har startet. Kanskje du er usikker på hva du klarer, hvor mye du orker, eller hvor langt du kan sykle.

Passer du i en av kategoriene over, eller er en kategori for deg selv;
Da er tipset at du setter deg en ny utfordring. Det kan være hva som helst (innen sykling) men det må være vanskelig men gjennomførbart. Noe som krever litt mer enn det jevne. Under er en haug forslag listet ukritisk opp

Sykle Ultrabirken. Delta i Norgescup/Veterancup. Stille i ditt første maratonritt. Kjøre L'etape du Tour. Leie utforsykkel og utstyr i Hafjell. Sykle solo til Sverige og tilbake igjen. Dra på tur til Alpene. Sykle Norge på tvers på det bredeste. Sykle til jobben 100 dager. Din første tur på 100 km. Sykle en hel sommernatt. Dra til Belgia og kjøre turrittet Flandern Rundt. Demontere sykkelen i sine enkelte komponenter og få den sammen igjen uten å sitte igjen med deler til overs. Bli med og hjelp klubben til å bli bedre. Lær å hoppe på dirtjumps.

Hva som er din utfordring kan bare du selv avgjøre. Gir du deg selv noe å strekke deg etter i 2011 vil du uansett få et mer opplevelsesrikt og spennende sykkelår. Og kanskje bryter du noen grenser på veien mot målet, du kan risikere å lære mer om deg selv på veien.

God Jul!


Bonustips!
Del fritt av kunnskapen din og interessen din med andre. Det vinner du på selv også.23. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Des 2010

Har du en gammel venn som står i garasjen og ruster?
Luke 23 viser hvordan du kan pusse opp en trofast sliter.


Først av alt så skal jeg tilstå at jeg ikke har prøvd alt av dette tipset selv.
Men jeg har snakket med, sett på og sett bilder av resultatet og er trygg på at dette er gode greier

Så til saken.
Har du en gammel sykkel som står bortgjemt og langsomt forfaller? Trenger du en reserve, en til å trene på i dårlig vær? En til å låne bort til venner eller simpelthen lengter etter ett prosjekt? 

Men så er den litt stygg, litt falmet og har umoderne bremser, eller er for trang i bakramma til å ta moderne nav eller det er noe annet som gjør trofast litt lite inspirerende. Vi skal se på noen ressurser for å fikse slikt. Noe lokalt og noe på det store nettet. 

I Hølen sitter det en fyr som kan litt av hvert. Truls Johnsen er rammebygger og sosiolog og forsker og mye annet. I tillegg har han drevet med terrengsykling og terrengsykler lengre enn de fleste andre. Han er mannen å kontakte om du har ønsker som å få montert skivebremsfester på yndlingsramma fra 97, utvidet en gammal traver til å ta 130 mm baknav, eller få montert horisontale dropouts på den gamle raceren for å kjøre den som singlespeed. Truls gjør flott arbeid, men du bør ikke ha det for travelt. Det er ferdig når det er ferdig. Sjekk www.johnsenframeworks.com for kontaktinfo og bilder.

Har du fått fikset ramma, eller var den allerede i ok stand. Så ta den med til Ås. Til Opems Pulverlakkering i Brekkeveien 19. Der driver de med fancy pulverlakkering av bildeler, MCdeler og sykler hvis du ber om det. Websida www.pulverlakkering.no krevde passord akkurat når jeg skrev dette, men ellers ligger det masse bilder av svært strøken lakkjobbing. På terrengsykkel.no ligger det bilder av en av de ansattes terrengsykkel. Imponerende jobbing til en pris som er helt akseptabel. 

Har du fått fikset ramme og lakk er det på tide å pynte litt på den. Sida www.bikesdecals.com har klistremerker til mye rart og påstår at de lager på bestilling. Ellers er det andre ressurser for merker også. Det enkleste er din egen printer og vinylfolie fra Clas Ohlson. Dog med begrenset holdbarhet. Firmaer som lager reklame til biler er en annen mulighet. Eller produsenten selv om du har en ramme der produsenten fortsatt er i sving.

Deler til prosjektet plukker du opp brukt. Det er mange nok som hvert år, eller oppgraderer fullstendig fine saker til at du kan bygge opp den gamle sykkelen med forrige modell av toppgrupper for en forbløffende rimelig penge. Deler kjøpes og selges forumene på terrengsykkel.no er gullgruver her. 

Når dette er i orden får du bare ett problem.
Og det er at den gamle sykkelen fra bak i garasjen er blitt så fin at den konkurrerer med finsykkelen. Og hva skal du da bruke i styggvær? Kanskje Naboen har en i garasjen? 22. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Des 2010

I dag er temaet noe veldig lite som kan hjelpe ganske mye.
Luke 22 hjelper deg tette det som skal være tett!


Jeg skal ikke komme med noen begeistrede utbrudd om å kjøre slangeløst her. Det holder å si at jeg bruker det selv på terrenghjulene mine og på ett sett landeveishjul. Og jeg ser stort sett bare fordeler med det. Et av problemene kan være å få dekk tette i utgangspunktet. I alle fall om de egentlig er beregnet for bruk med slanger. Noen tynne og lette dekk, spesielt de fra Continental har sidevegger det er veldig vanskelig å få til å holde tett.

En liten øse av dette stoffet har hjulpet meg ut av den knipa. 

Bøtta over inneholder "Micro Glass Ballonger" som skal være hule, bittesmå glassballonger. Det ser for det meste ut som veldig fin sand. I utgangspunktet er det tenkt til å blande inn i sparkel eller epoxy for å lage lett-sparkel.

Det viser seg at sakene virker til å tette vriene dekk også. Bruk godt med latexguffe og rundt en liten halv øse glassballonger så tettes dekkene lettere.

Varenummer hos biltema er 25-2130, og bøtta kostet 64 kroner. Jeg tror aldri jeg kommer til å tømme den. Dette har jeg plukket opp på forumet på terrengsykkel. Det ser ut som æren for å komme med dette skal deles mellom brukerne THB og otto


Bonustips!
Husk å sjekke/etterfylle latexguffe. Selv når den er tørket ut holder den dekket tett. Men den tetter ikke nye hull. Dette lærte jeg 30 meter etter starten på Birken ett år. Du kan lære det av meg og spare masse ergrelser.


21. Luke i kalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Des 2010

Glemt noen gaver? Blakk?
Lag selv med strips og et gammel dekk og slange! 
Luke 21 viser deg hvordan.


Husker du Birken i år, og i fjor og i 2004?
Det er mulig du ikke kunne se det fordi du hadde så mye grus i øynene. Men veldig mye av den sanda, gjørma og vannet som treffer deg i ansiktet følger med forhjulet opp og flyr av omtrent på toppen.

Får man stoppet den gjørma som går opp og fram, er man langt på vei til ett mindre grisete ansikt. En enkel skvettlapp som gjør dette klipper du til selv av fjorårets rittdekk. For det har du vel spart på i boden i tilfelle det kunne komme til nytte?

Bildene taler egentlig for seg. Poenget er å dekke til åpningen over dekket så godt det lar seg gjøre. Under ser du en versjon for sykler med stiv gaffel og en for dempergafler.
Her er flappen stripset fast rett på gaffelbeina og rundt gaffelen rett under lageret. Hadde jeg gjort meg mer flid når jeg laget den kunne jeg lagt den enda tettere inntil dekket. Men den har virket fint i nesten hele fjor. Til dempergafler passer ikke patenten over så godt. En produsent som heter RRP lager en type skvettlapp som passer til dempergafler til rundt to hundre kroner Den er av neopren med borrelåser. 

For ingen penger i det hele tatt kan man lage en tilsvarende skvettlapp selv av en gammel slange og noen strips. Den hjemmelagde er i tillegg til å være gratis bedre enn den fra RRP. Den er lettere og går an å holde rein uten å ta den i vaskemaskinen. Ta en gammel slange, klipp den øverste delen som en H og trim litt på den nederste delen så den lett brettes rundt gaffelbroa. Stikk hull til strips. Og vips!


Her er en lenke til terrengsykkel.no der flere utgaver av slike skjermer vises.

Bonustips!
En skjerm på underrøret i tillegg vil gjøre Birken til en nesten rein affære.
I alle fall om du ikke ligger på hjul med noen. 20. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Des 2010

Kort og rett på sak i dag siden alle har det travelt nå før jul.
20. luke viser hva som viser vei om du er i en lei knipe.


Solosykling er av og til en nødvendighet. Det er ingen som kan trene akkurat når tidsklemma har en liten åpning. Eller man er så full i hodet av jobb og plikter og krav og stress at det eneste som hjelper er å komme seg ut alene.

Du har sikkert sagt hvor du skal sykle og har med mobil for å ringe om noe skulle skje. Av og til skjer nemlig "noe". Et brudd er noe av det alvorligste. Da må man ganske sikkert ha hjelp til å komme seg ut. Selv om man selv vet sikkert hvor man er kan det ta tid å bli funnet.

For å lede hjelpemannskaper på vei er det greit å kunne lage lyd. Skriking blir man fort hes av. Men en liten fløyte høres mye lengre unna og det er lettere å holde ulyden i gang over lengre tid.Gymlærere og fotballtrenere er folk som kan dette med skjærende lyd. En fløyte av denne typen har enhver G-sport. Prisen ligger sikkert under en femtilapp og den veier i praksis ingen ting. 

Putt en i verktøyveska så blir du hørt når det virkelig gjelder.
Eller sykle aldri alene, men det blir jo kjedelig da.

Bonustips
Virker like bra på fjellet i tåka.
19. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Des 2010

Klikk, klikklikkli, klikk, klikk....
Til å bli gal av. Men det er mange måter å bringe ulydene til taushet på.
Luke 19 handler om dyre hjul som ikke holder kjeft.


Dype karbonfelger har en imponerende sviiissje-lyd når det går litt fort. Den er minst like viktig som de aereodynamiske fordelene man få av en 50 mm eller dypere felg på raceren. Det er skikkelig irriterende å bli plaget av små klikk som disse ofte har. Det er oftest den lange ventilen som får røre seg litt i ventilhullet. På dype felger har man bruk for en ventilforlenger, og i alle fall på pariserdekk har denne lett for lage litt lyd. De dype hule felgene er flotte ressonanskasser og forsterker uskyldig små lyder til det uutholdelige.

Det er ulike metoder å få dette til å være stille på. Den enkleste er simpelthen å ta en bit elektrikertape i din yndlingsfarge og trøkke ned over ventilen. Det veier ingen ting, er kjempeenkelt og ser ut som det er gjort av en pro-tour mekaniker med dårlig tid. Altså bonuspoeng.


Den mest diskrete metoden er å ta silikontuben fra 13. luke og trykke inn en minimal dæsj før du monterer dekket. Men det er nok stress med å montere pariserdekk som det er om man ikke skal drive med silikontube samtidig. Passer best for de med tre hender som ikke liker visuelt klutter på sykkelen.

Den mest forseggjorte metoden består av å bruke en liten bit krympeslange på ventilen før montering. Krympeslange er en plastslange som krymper når man varmer den opp med en lighter el. Krympeslangen blir helt stram og forer opp hullet og demper lyden. I tillegg kan du la den stikke opp litt over kanten av felgen så de skarpøyde kan se den og spørre hva det er for noe. Krympeslange får du på Clas Ohlson, 6,4 mm er fint og varenummeret er 32-272.

Du kan selvsagt også bare sykle uten å bry deg om lyden. Men hvor kult er det?18. Luke i adventskalender

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Des 2010

Skvisjj, skvissj, skvissj....
Til å bli gal av. Men det er mye man gjøre for å bringe ulydene til taushet.
18. luke handler om subbende bremseskiver.


Lyden av bremseklosser som subber en gang mot skiva for hver hjulomdreining er superirriterende. Man blir ikke hindret alt for mye av vanlig skivesubb men mentalt har man fått et anker festet i setpinnen. Lyden bør bort.

Ta en titt gjennom bremseåket (flott ord, caliper på utenlandsk) Altså den greia som klyper på skivene. Snurr hjulet og se etter om det subber hele veien eller bare en gang pr. runde. Subber det konstant må du flytte åket ut eller inn. Her er det to muligheter. Har du IS feste, at boltene som fester åket går inn fra siden. Må du til med å fore opp med, eller fjerne distanseskiver. Dette er svært tynne metallstykker i h formet eller rund utgave. Legg i mellom eller fjern skiver etter som du vil flytte bremseåket. Disse skivene kalles også shims og du bør kunne få kjøpt på alle butikker som selger sykler med skivebrems eller f.eks hos cyclecomponents.

Har du bremser med PM feste, festeboltene går gjennom bremseåket ovenfra, da kan du justere uten shims. Løsne de to boltene forsiktig så det akkurat går an å bevege bremseåket. Flytt det til det du tror er riktig sted. Brems et par ganger mens du snurrer hjulet. Stram så skruene forsiktig mens du holder inne bremsen. Du må kanskje prøve et par ganger før det bli perfekt.


Subber skiva bare en gang pr runde er den blitt skeiv. Det er foreløpig ikke noe å være fortvilet over. Sjekk at skiva sitter godt skrudd fast med det rette verktøyet (Torx T25 eller kassettavtager). Det neste skrittet er å se om justering av bremseåket hjelper. At skiva gynger litt fram og tilbake gjør ikke alt for mye så lenge den ikke subber. Ofte hjelper det mot skeivhet å kjøre skiva skikkelig varm. Finn en lang bakke og kjør ned mens du holder inne den bremsen som subber hele veien. Tråkk for å hjelpe til om nødvendig. Når du kommer ned er skiva glovarm. La den kjølne og ta en titt, prøv gjerne flere ganger. 

Er det forsatt subb er det bare å ta fram grovverktøyet!


Finn to store skiftenøkler. Finn punktet på skiva som subber, og merk det gjerne med en tusj eller noe. Bruk den ene skiftenøklen til å holde i mot og den andre til å gi det bøyde punktet en bestemt men følsom bøy i motsatt retning. Ikke ta i for mye, sjekk at det blir rettere underveis. Men ikke ta i for lite heller. Bremseskiver er av stål og fjærer en hel del. Man får selvsagt spesialverktøy til dette også, men skiftnøkkel går bra.

Blir det rett, eller rett nok så vask av skiva med bremseskiverens og hygg deg med tanken på at du har spart noen hundrelapper. Blir det ikke rett har du gjort ditt beste i alle fall og kan handle ny skiver med god samvittighet. 

Bonustips!
Det finnes mange typer bremseskiver. Billige, dyre, lette, tunge og i alle størrelser. Kanskje det er på tide å oppgradere til en annen type?
Spørr på terrengsykkel.no om bremseskiver og du har 25 meninger og kanskje tilbud om så godt som nye skiver til halv pris innen få timer!


Veteran NM landevei 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Des 2010

Ryktene sier at Halden CK har påtatt seg å arrangere NM for veteraner både i fellesstart og tempo. Datoene er 2. og 3. juli. Vi håper på å markere oss med sterk deltakelse. Mer info kommer vel etterhvert på: Halden CK


17. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Des 2010

I denne luka jobber vi hardt med å spare masse penger, tårer og frustrasjon.
Luke 17 er viet alvorlige ting


Frustrasjon og masse penger er ikke ukjent for syklister skulle jeg tro. Tårer kan det også være av og til. Noen ganger helt naturlig. Andre ganger bør dette unngås.

Det er dessverre kjeltringer over alt. Og kjeltringer vet at sykler er dyre og kan omsettes fritt. Dette gjør at noen lar seg friste en karriere som tyv. Tyver er som kjent dovne også. Om de slipper å trekke rundt i gatene med en diger boltkutter lar de det helst være. Kan stjælinga kombineres med en tur til hyggelige steder det serveres varme vafler og billig brus er det enda hyggeligere. I tillegg til karrieretyvene er det de som stjeler på grunn av at det er så lett. "Leilighet gjør tyv" sa farmor. Jeg kunne ikke skjønne det, for man måtte jo bo ett sted og bare det å bo i leilighet og ikke enebolig gjør vel ikke folk til tyver? Etter at jeg skjønte at leilighet her betyr mulighet har jeg passet på sakene mine.

På ritt er det ofte kø inne og oversiktlig ute. Da gjelder det at din sykkel ikke blir den aller mest fristende. Du kan selvsagt få noen til å passe på den for deg, men av og til er det uhensiktsmessig.
Tipset er altså å ta med en lås til ritt. Jeg bruker en enkel men bra kodelås fra Abus. Den har plass til et par sykler og et ganske stort tre på en gang. Fordelen med kodelås er flere. Du trenger ikke lete etter nøkkel når du skal hjem. Du kan la en kamerat få koden så han ikke trenger å finne deg for å få løs sin egen sykkel.

En lås som denne stopper selvsagt ikke karrieretyven med boltkutteren. Men det er litt drøyt å dra fram en boltkutter midt i køen for påmelding. Den stopper i alle fall nasking. Og det anser jeg som den mest sannsynlige måten å miste sykkelen sin på når man er på ritt.

Bonus!
Låsen passer på sykkelen der den henger på stativet på bilen, mens du kjøper en liten iskald cola på glassflaske inne på bensinstasjonen på vei hjem.


16. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Des 2010

Drar du ikke ut på landeveien fordi det regner?
Skjermer er ikke så ille som det høres ut!


Det har vært mye kaldt og vått i kalenderen så langt. Vi fortsetter i luke 16 med en enkel løsning på sprut fra veien.

I England vet de masse om dårlig vær. Crud Products har laget praktiske skjermer og andre småting siden starten på nittitallet. For litt siden kom de med de revolusjonerende Road Racer skjermene til racersykler. I motsetning til alle andre skjermer har de alle disse fordelene på en gang: Lette, lette å montere, skrangler ikke, virker utmerket, passer alle sykler og er ikke estetisk støtende.

Her er de montert på min BMC. Når de er tilpasset første gang tar det ikke mer enn tre-fire minutter å få dem på plass. Det beste av det hele er altså at de virker. Ikke er de dyre heller. Sjekker du litt på ebay bør du finne dem under 200 kroner, så slipper du momsen også.

Skjermene er kommet i en forbedret og forlenget versjon etter at jeg skaffet mine, den skal beskytte enda litt bedre.

Bonus!
På trening vil alle ønske og ligge bak deg når de slipper spruten fra hjulet. Det vil bli vanskelig å få andre fram og jobbe. Dette vil på sikt føre til at du blir sterkest!15. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Des 2010

Leste du tipset i luke 14?
Trodde du at du visste det meste om å skru dyre deler etter det?
Dagens tips tar deg videre på veien mot å få en sikrere sykkel.


Momentnøklen i forrige luke er en fin ting. Og et presisjonsverktøy, noe man i følge enkelte mannfolk ikke kan få nok av. Men det er en ting til som det er veldig lurt å ha tilgjengelig ved montering av presisjonssykler og dyre karbon- og tynne aluminiums-deler.

Karbonmontasjepasta. Det er en en "gele" som inneholder bittesmå kuler. Disse gjør at friksjonen øker mellom delene, f.eks setepinnen og ramma. Da trenger man ikke skru til så hardt for at delen ikke skal glippe.

Eksempler på steder dette er greit å bruke er ved montering stem på gaffel, styre i stem, setepinne i ramme og setet i pinnen. Bruken er heller ikke begrenset til deler i karbon. Det funker like fint mellom metalldeler. Min boks har vart i flere år. Etiketten har falt av, og jeg husker ikke merket. Men montasjepasta, eller karbonpasta får man i sykkelbutikken. Jeg er sikker på at Sykkelboden har, eller skaffer kjapt om de leser adventskalenderen. En boks koster en 50-100 kroner og igjen, er den vel verd det.  


Bonustips!
Jeg har hørt troverdige personer sverge på at tannkrem fungerer like bra!
Det har jeg aldri testet selv. Men i nødstilfeller vet jeg at støv fra veikanten faktisk fungerer på setepinner som sklir. Setepinne blir aldri like fjong igjen, men det blir den ikke om den driver å sklir ned i seterøret heller, så det er ikke mye å tape.


Heidi på vei til bakern

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Des 2010


Team United Bakeries har nå signert kontrakt for 2011 med Heidi Rosasen Sandstø (27) fra FolloSK og Tobias Sæther (19) fra Proteinfabrikken.14. Luke i adventkalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Des 2010

I denne luken er overraskelsen ikke av de billigste, men kan fort betale seg. 
Særlig om du har dyrekjøpte lettvektskomponenter!


Det er ingen mangel på superdyre karbonkomponenter til syklene våre. Disse er veldig sterke når de behandles på rett måte, men tåler lite av feil belastning. Derfor er det best å ta alle mulige hensyn ved montering. Dagens tips gir deg full kontroll ved montering av dyre deler.

Alle høykvalitetsdeler er påført tiltrekningsmoment. Det er ikke helt tatt ut av lufta, men en faktisk grense for hvor mye produsentene mener delen tåler før det blir fare for at den ryker. Altså, hvor hardt kan du dra til skrua uten at noe knekker. Momentet måles oftest i Nm for newtonmeter.


En momentnøkkel er et verktøy som lar deg stramme opp til et forhåndsdefinert tiltrekningsmoment. Du stiller inn på en skala hvor hardt du vil trekke til og låser innstillingen med en låsemutter. Når du skrur til med momentnøkkelen sier den fra med ett klikk når ønsket moment er nådd. Så enkelt er det å ikke krønsje de dyre delene dine.


Momentnøkler finnes i mange utgaver og prisklasser. Min kommer fra en tilbudskasse på G-Sport. Som vanlig finner du en grei en på biltema til en pris som ligger under de flest karbonstyrer. Momentnøkklen bør dekke fra 3-4 Mn og oppver. De høyeste verdiene er ikke særlig kritiske til sykkelbruk. Det er rundt 5-10 som er området de fleste lette komponenter er merket med.


Bonustips!
Still momentnøklen din på 0 når den ikke er i bruk, så holder den nøyaktigheten mye lengre.13. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Des 2010

I går var det regnbukse, i dag er det tørr(ere) på beina.
Husk hva moren din pleier å si!


Holder du deg tørr på beina, holder du deg frisk samtidig. Under sykling er det veldig lett å fryse på tærne. Stive sko og fartsvind gjør det vanskeligere å holde på varmen. Dagens tips gjør ikke mye i det store bildet. Men for de dagene det bare er fuktig i mosen er det verd den beskjedne kostnaden og innsatsen.

Alle sykkelsko har skruer for å feste klossen under såle. Skruene er gjennomgående og gir en lett vei for fuktighet som igjen gir kalde tær. De fleste skomerkene har ikke noen tetting annet enn innersålen. Shimano gir med en tapebit, men det er det lengste de strekker seg på sommersko.

De doble slissene under sålen tetter du lett med silikon. Har du, som meg brukt skoene en stund og funnet den ideelle plasseringen er det viktig å få klossen tilbake på samme sted. Mine sko under har en plastsåle hvor klossene har presset seg inn. Har du hardere såle, f.eks av karbonfiber er det viktig å merke av klsssens plassering.


Så er det bare å tyte fullt av sikikon ned i slissene og trøkke klosssen på plass. Om det kommer i skruehullene er ikke særlig farlig. Det blir presset ut når du fester skrua. Skrap bort overflødig matriale. Sett skoene til tørk. Og det tar litt lengre tid før du blir bløt på beina neste gang. 


Bonustips!
17/12 2006 var adventstipset Vanntette sokker, kan leses i år også


12. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Des 2010

Regner det blir du våt, men det er ulike måter å bli våt på.
12. luke viser deg hva du kan ønske deg fra postordrenissen!


I dagenes luke finner du et uvurderlig plagg for vår, høst og sommer i dette landet. Kald og våt hører liksom med når man sykler. Hvis man bruker regntøy blir man varm og våt og i tillegg klumpete.

Hvis man har en regnshorts kan man klare seg gjennom det mest typisk norske været ni måneder i året.

Kombineres dette plagget med vanlig sykkelshorts om sommeren, shorts og løse knær på høsten og tights på våren er du langt på vei til et mer komfortabelt sykkelår. Shortsen tar av for det meste av regnet som kjøler ned hofter og lårmuskeler. Det er ingen som klager over at det er kaldt på leggene noen gang likevel.

Utrolig nok har jeg aldri sett regntette shorts i norske butikker. Det er enten ingenting eller klumpete lange regnbukser. Derimot er dette et gangbart produkt i England og Tyskland. Mine kommer fra Endura  via www.Chainreactioncycles.com Det finnes også flere andre modeller. Postordrenissen rekker kanskje ikke helt fram til deg til jul, men ønsker du deg det, har du shorts til vårturene.Bonustips!
Klubbens tynne vest er en god nummer to på må-ha listen over sykkeltøy. Lett, vindtett og tar ingen plass i lomma. I tillegg til de klassiske fargene!11. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Des 2010

Travel babyforelder med alt for lite tid til å vaske sykkel?
Luke 11 viser et tjuvtriks for skinnende blank doning på rekordtid


I dagens luke vises sykkelvasking med babyklut!
Om sykkelen er mindre enn totalt nedgjørmet er det raskt og lettvint å vaske den med våtservietter beregnet til babyvask. Bildene taler for seg.

Et par tørk med våtservietten og støv, møkk og litt oljeflekker forsvinner som dugg for sola.

Som sagt så er ikke dette tingen under forhold som ligner Birken 2010, men for de deilige dagene da sykkelen bare blir litt støvete og får en splatt eller to som tørker i sola er dette mer enn bra nok.

Bonustips
Kjøp servietter uten parfyme, fargestoffer og parabener. Både sykkelen og babyen vil takke deg for det. Neutral Baby fra Coop virker bra og er ganske snill.
10. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Des 2010

Bedre bremsekraft. Kun en fingerbredde unna!
Dagens luke avslører hvordan to minutter investert tid og en unbrakonøkkel gjør deg raskere.


Bremser er viktig. Bedre og kraftigere bremser lar deg holde høyere fart lengre ned bakker og lengre inn mot svinger. Korrekt innstilling av bremsene er essensielt for å få ut mest mulig kraft. Dette syndes det mye mot selv blant erfarne ryttere, og selv i de beste sykkelbutikkene stå utstillingmodellene med feilinnstilte bremsehåndtak.

Bildet under viser feil innstilling til venstre og korrekt til høyre:


På venstre side ser vi et håndtak som sitter alt for langt ut på styret og nesten vannrett. Dette gjør at vi ikke får skikkelig tak med pekefingeren, men må bruke to fingre. I tillegg vil håndtaket klemme ringfingeren når det er helt inne. Håndleddet en kraftig bøy når man griper bremsen.

På høyre bilde er innstillingen riktig. Bremsen er mye lengre inn på styret. Pekefingeren får nå tak med det ytterste leddet. Slik kan man klemme med maksimal kraft og følsomhet. De andre fingrene har nå bare oppgaven å klamre seg til styret. I tillegg vil hendelen ikke treffe langfingeren når den er plassert slik. Vinkelen på håndtaket gjør at det er omtrent en rett linje gjennom underarmen, håndleddet og bremsefingeren. Da tar armen opp slag mye bedre.

Alle bremser har en justering som flytter hendelen inn og ut mot styret. Det er enten en liten unbrako bak hendelen, eller et godt synlig hjul som på disse avidbremsene. Bruk denne innstillingen til å plassere hendelen slik at a) Du får tak i den uten å skifte grep. b) Du får maksimal kraft ved behov.

Det er selvsagt rom for individuelle tilpasninger her, men tenk på punktene over og se på dine egne bremser. Husk at du kan ikke ha for mye kraft og modulasjon.


Bonustips!


9. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Des 2010

Birkenstrikken. 
Den enkle veien til nok å drikke underveis.


Dette er så lett at det nesten er flaut!
Likevel er trasseen i de fleste maratonritt brolagt med drikkeflasker så snart det humper litt. Å miste flaska tidlig setter hele løpsopplegget på spill. Manglede drikke gjør også at man yter dårligere enn ellers.

Løsningen er så enkel som å feste en strikk i en løkke på flaskeholderen og hekte over toppen på drikkeflaska. Lett å hekte av i farta og holder flasker pent på plass om ikke flaskestativet er totalt hjelpeløst.


Synes du dette er en dårlig og improvisert løsning og vil ta problemet ved roten? Ønsk deg King Cage i titan til jul. Bedre får ikke et flaskestativ blitt.


8. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Des 2010

Et billig tips for å unngå katastrofer + Lars Birger sjokk-raser mot unnfallende myndigheter!

Av og til sier noen til oss som sykler. "Jeg skjønner ikke at dere tør altså, og så på de tynne dekkene da, og bare med en liten isoporhatt til beskyttelse!" Uansett hvordan vi rister på hodet og trekker på skuldrene er det noe som ligger aller bakerst i hodet på oss (i alle fall etter passerte 35) . Hva hvis jeg punger nå? Som regel punkterer vi ikke, og hvis det skjer kommer vi som regel unna det med helsa i behold.

Noe som kan være enda mer skummelt er å blåse dekket av felgen på grunn av svekkelser i bremsebanen! Under er et grelt eksempel på det. Her har felgen sprukket og over 25% av kanten har skilt lag med resten. Resultatet var at dekket blåste av, slangen tøt frem og sprakk med ett veldig smell. Så ble områdene rundt dekket av talkum.

Heldigvis skjedde dette på rulla foran TV. Hadde det vært utendørs kunne jeg fort fått bruk for "isoporhatten" min. Tipset er derfor enkelt. Sjekk slitasjen på felgen jevnlig. Bytt felg eller hjul før det går for langt.

Under ser vi hvor lite slitasje det skal til før noe dramatisk skjer. Bildet viser en unbrakonøkkel som ligger over bremsebanen. Jeg har målt tykkelsen til ca 1,25 mm. der kanten har skilt lag med resten. Jeg visste at felgen var slitt og at jeg burde tenke på å bytte. Men jeg hadde virkelig ikke ventet denne raske utviklingen!


En del felger har et spor slipt inn, eller en liten fordypning. Disse er slitasjeindikatorerer og gjør det lettere å holde øye med hvor langt felgen er kommet på vei mot å være utslitt.

Og hva med de unnfallende myndighetene?
Tenk deg situasjonen. Du har funnet opp ett nytt framkomstmiddel som kan gå i opptil 80 km/t. Hvem som helst kan kjøre det helt uten opplæring. Hvem som helst kan kjøpe det for 899 kroner og oppover. Det er ingen pliktig kontroll av kjøretøyet, og de fleste kjøretøyene vil aldri se en fagmann. Verneutstyr benyttes sjelden av brukerne. 

På denne hendige oppfinnelsen monterer du en innretning som gradvis sliter bort bærende konstruksjoner slik at kjøretøyet garantert vil kollapse på potensielt katastrofalt vis etter en uspesifisert kjørelengde. 

Hadde det gått å markedsføre noe slikt til forbrukerne i dag?
Tenk på det når du undersøker felgen.

Bonustips
Det er lettere å undersøke felgen når den er nyskrubbet!
Reisebrev: Sykling i Chile – combining Business and Pleasure!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Des 2010


Det hender jeg har noen lange utenlandsreiser i forbindelse

med jobben. Jeg reiser bl.a. til Sør-Amerika og Chile 1-2 ganger per år. For 3-4 år siden fant jeg ut at en av de ansatte hos vår distributør var meget interessert i terrengsykling.

Vi ble enige om å ta en tur sammen på neste tur. Jeg tok med sykkelklær, sko, pedaler og hjelm og han skaffet lånesykkel. Det ble en suksess! Det er helt topp å sykle i fjellene utenfor Santiago! Siden har det blitt flere morsomme turer. Jeg har gitt ham en Follodrakt i gave, som han setter stor pris på. I Chile betyr Follo ikke det samme som i Spania, hvor det er et litt stygt ord. 

Jeg var i Chile for et par uker siden, og vi fikk igjen et par meget fine turer i bratte fjellsider i 25 graders varme. Bra med styrketråkk for meg. Alvaro Arrroyo, som jeg sykler med der nede er ganske god. Han deltok i VM i terrengsykling i Brasil i september i år og ble nr. 26 i sin klasse (40-44 år). Han hadde snakket med Gjertrud Bø der! Jeg anbefaler å benytte muligheten til å ta en sykkeltur på slike jobbreiser eller i forbindelse med ferier, hvis man får det til. Det krever litt planlegging, men gir mye igjen. Man får sett mye av området man er i på en helt annen måte enn fra bilvinduet, og kan bli kjent med nye folk og miljøer.7. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Des 2010

Viltvoksende kabelsalat på styret?
Rask opprydning i luke 7.


De fleste av syklene våre har fire kabler på styret, to til gir og to til brems. På avanserte terrengsykler kan det være opp til tre til. Lockout foran, lockout bak og justerbar setepinne. Selv om kombinasjonen av de tre vel er heller sjelden.

Disse kablene stikker ut i alle mulige vinkler og skal svinge rundt til sine respektive fester på ramme og gaffel. Får de svinge fritt har de en lei tendens til å gnisse mot hverandre og slite hverandre i stykker. Gjør de ikke det klaprer de stygt på ujevnt underlag.

Dagens tips er derfor enkelt. Det er en hjemmelaget kabelklemme du kan bruke til å holde orden i kabelsalaten.

Du trenger en ventilhette, en strips og en skarp kniv. Skjær toppen av ventilhetta. tre stripsen gjennom som vist på bildet. Stram stipsen og kapp enden. Presto! orden på de kablene. Du kan selvsagt også bruke dette trikset til å feste kabler til ramma med. Dette er så nytting og enkelt at noen selvsagt har laget en variant man kan kan kjøpe men hvor moro er vel det?


Bonustips:
Bruk litt tid på å justere deg til den beste lengden på kabelrotet, alle nye sykler har minst en halv meter kabel som er i veien og gir mindre presis giring og bremsing. Nøye justerte lengder er både penest og best.6. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Des 2010

Gi din partner på to hjul en spabehandling i adventstida!

Matt, slitt og skjoldete. Det er ikke pent uansett om det er partneren på to hjul eller den på to bein vi snakker om. Partneren på bein får du ta ansvaret for selv. Mens den med hjul tipser vi om her.

Nesten alle sykkelrammer har en form for lakk til beskyttelse mot elementene. Karbon, aluminium og stål trenger alle å vernes mot påvirkning av fuktighet, salter og andre skumle stoffer. I tillegg bruker selvsagt produsentene lakk til å få sykkelen til å se fjong, tøff og rask ut. Og vi ønsker vel alle en tøff, fjong og ikke minst rask sykkel.

Derfor er det greit å gi ramma en skikkelig dyprens og massasje. Vask den som du pleier, eller helst litt grundigere om du er som snittet. Plukk av løse deler som sete, hjul og ta vaiere og bremseslanger løs fra festene sine. Finn fram en fille og sitrusbasert rensemiddel Finn en komfortabel arbeidsplass med godt lys. Gnikk vekk alle de inngrodde flekkene så ramma blir helt ren. 

Så er det tid for massasje:

Det er ikke viktig hvilket merke polish du bruker. Alt til bil er helt fint til sykkel også. Følg bruksanvisningen og ikke spar på hverken poleringsmiddel, kluter eller tida du bruker. Resultatet er like overraskende hver gang. De mest slitne og ripete rammer skinner som nye. Riper du grøsset før av er nå mindre skjemmende. De er nå kun tegn på at sykkelen blir brukt til det den skal brukes til. Som en bonus blir sykkelen mye lettere å vaske fremover. Bruker du sykkelen hele året er to ganger fint. Høst og vår. Ellers kan du ta den en gang i løpet av vinteren så den er fin til våren.

Mens du holder på med vask, gnikking og polering er det en annen kjempeviktig ting du må gjøre samtidig. Sjekk hele ramma, men særlig i nærheten av sveiser, skjøter og overganger mellom metall og karbon etter sprekker. Potensielt farlige sprekker er lette å oppdage på en ren ramme i godt lys. De er nesten umulige å se under møkk i en mørk garasje. Finner du sprekker så IKKE lat som om de går vekk av seg selv. Det eneste som skjer med en sprekk er at den blir større. Kontakt forhandler eller importør for å få vite hva du må gjøre. 

Bonustips:
Duftlys og rolig musikk setter en ekstra spiss på spa-behandlingen.

5. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Des 2010

Er du avhengig av iPhohnen din, håper du på årets blinkskudd på neste tur? Fuktighet og finelektronikk går dårlig sammen. Beskytt dyre investeringer med billige kolonialvarer.Er du klar over at finelektronikk som telefon og kamera liker fuktighet like dårlig som kranklagere liker høyttrykkspyler?

Går noe i stykker finner verkstedet alltid ut at apparatet har vært i kontakt med fuktighet. Uansett. Det er en regel på mobiltelefonverksteder. Derfor er det lurt å beskytte de kostbare småtassene. Man får etuier av ulike slag. Men feller for dem er at de er klumpete og ikke alltid vanntette. En vanlig plastpose er en god ide. Men en helt tett og mye mer solid pose er en enda bedre ide:


Jeg bruker poser fra Coop. Merket er Zipper. Ganske tykk plast men en ziplås øverst. Denne åpnes og lukkes med en "låseglider". Posen er lufttett og vanntett og tåler utrolig mye. En liter er en fin størrelse til kamera, telefon og en femtilapp til nødproviant. Da kan man putte posen i baklomma uten å bekymre seg for hverken regn eller svette.4. Luke i Adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Des 2010

Får den ikke løs nei?
Dagens tips er hva du skal gjøre rett etter den ekle sjuppe-følelsen i unbrakobolten.

Alle som skrur selv har opplevd det. Følelsen når du tror bolten sitter helt fast, og så løsner den litt. Og så glir nøkkelen bare rundt i hullet. Det skjer om man drøyer for lenge med å bytte, og sliter ned klossene under skoene for mye. Om man drar til for hardt når man fester en bolt. Om bolten ruster. Eller det skjer bare på pur %¤&/¤! fra de små nissene som ødelegger sykkeldeler.

Uansett så må bolten ut, og det haster alltid. Som regel er man i Albert Åberg-modus "Skal bare". Det er en standard prosedyre for slike tilfeller. Først prøve igjen for å se om bolten bare glapp på liksom. Så finne den beste unbrakonøkkelen man har og ergre seg over at man prøvde med miniverktøyet først. Så setter man seg ned og tenker etter om man virkelig må ha løs bolten, kan ikke den delen bare sitte? 

Deretter kommer man til det som er dagens tips. Ta fram Torx-nøklene dine. Om du ikke har torx, eller vet hva det er så er det en sekskantet stjerneformet standard. Den er vanlig på skivene til skivebremser. Og blir mer og mer vanlig på andre bolter også.

Finn en Torx-bit som er bare ørlite større enn hullet du nettopp rundet i unbrakobolten. Hold i mot og hamre inn biten. Har du flaks vil du nå ha nok hold til å få ut den gjenstridige bolten.


Har du ikke flaks må du skjære et spor med dremel, eller bore ut hodet på skrua, men mer om det en annen gang. Og du, ikke skru den bolten inn igjen da.

Diskuter tipsene på Terrengsykkel.no


3. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Des 2010

Gir deg et klart syn på vanskelige dager!

 

Briller er lurt på sykkel. Det går ofte fort, og siden det er utendørsidrett er omgivelsene fulle av sprut, fluer, pinner og småstein. Alle disse fremmedelementene er det lurt å holde vekk fra øynene. Noen av oss har heller ikke noe valg, men må bruke briller for å se hvor vi sykler.

Om dagen er tåkete, fuktig eller kald og brillebrukeren blir svett er det ikke langt unna dugg på brillene. Da er utsiktene dårlige og farta må tilpasses til diffust syn.

 

I julekalenderen for 7.12. 2006 ble det vist smarte servietter og mikrofiberkluter. Dagens tips er ANTIDUGG en magisk liten flaske som gjør at brillebrukere kan rusle rett inn fra kulda uten å bli synshemmet i mange minutter. Det går med fire dråper pr. behandling. Ta en på forsiden og en på baksiden gni ut med fingeren, og poler med en myk klut. Effekten varer til brillene vaskes eller pusses med mikrofiberklut.

Den latterlig lille flasken kostet 99 kroner og har vart i mange år nå. Vidundermiddelet kommer fra Tyskland og importeres av A-Optikk AS på Skarnes. Kilden for denne flaska er Bjølsen Optikk.

 

 Diskuter tipsene på terrengsykkel.no


2. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Des 2010

Her finner du et bittelite men ganske pent tips for teknologifans på landeveien

Noen er glade i å se alt på en liten skjerm. Da blir det en del sensorer på sykkelen. Etter hvert har ledninger blitt byttet ut med trådløs forbindelse. Men det er fortsatt masse strips involvert i å feste disse sensorene. Strips kan med fordel forsvinne for å få en ryddigere sykkel.

Kadensfølere bruker en sensor på ramma og en magnet på krankarmen. Denne sitter ofte i en plastkladd som er festet med nettopp strips. Ikke bare er de ganske stygge, men de kan også gnisse mot skoen og falle av eller komme ut av stilling.

Bytter man hele kladden ut mot en liten, men superkraftig neodym-magnet som sitter på pedalakslingen er det hele usynlig, og derfor mye penere! Magneten på bildet må jeg innrømme at kom fra en oppslagstavle på et kontor jeg måtte vente alt for lenge. For de som har bedre moral finnes magnetene på Clas Ohlson til 59 kroner for ti stykker.

 


Disse sitter dønn fast på pedaler med stålaksling, og også på mine med rustfri aksling. Men har du jåla deg med titanakslinger, ja da får du tåle den estetiske backlashen av strips på krankarmen. Eller muligens vurdere å la være å få tråkkfrekvensen opp på computeren.

Bildet over viser magneten på plass, og dessuten at røde Speedplaypedaler ikke er røde særlig lenge.


Mer om tipsene på terrengsykkel.no

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Des 2010

Var tipset nyttig?, dumt? brukelig? ubrukelig?
Sterke meninger?


Har du noe å spørre om, kommentere eller diskutere rundt adventskalenderen eller noe annet sykkel- eller samfunnsrelatert tema? Vær med i diskusjonen om adventskalenderen på terrengsykkel.no. Norges mest omfattende sykkelnettsted.
1. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Des 2010

Første luke i kalenderen vil hjelpe deg om du har fått kjepper i hjulene.

Sykler man i skogen er man stadig i nærheten av pinner, kvister og grener. Det bare må gå galt en gang i blant. Og når det først går galt er det lurt om man fulgte med16.12.2006 da er det bare å montere ett nytt girøre og man er på vei i løpet av kort tid. 

Har man ikke ett med, og giret ikke har brukket helt av går det an å forsøke å rette på det man har. Problemet er å få skikkelig tak i den lille metalldelen. Det er fristende å bruke selve giret. Men det kan lett bli dyrt, faren for å knekke eller bøye det er i høy grad til stede.

Har man med en gasspatron av typen med gjenger har man også ett nyttig verktøy til girøreoppretting! Gjengene passer nemlig i hullet der giret skrus fast. Da får man et solid håndtak å bøye med. På bildet ser vi gasspatronen montert i et helt rett girøre. Sjansen for å få det sånn er minimal. Men muligheten til å få det såpass bra at man har et par gir som virker på turen hjem er til stede. Pass bare på at girørene er beregnet på å brekke ved belastninger så ta det med ro. Er girøret så bøyd at du må rette i skogen bør du bestille to nye så snart du kommer hjem. Ett på sykkelen, og ett i verktøyet.

Dette trikset lærte jeg av Frode for mange år siden.


Adventskalender 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Nov 2010

Det nærmer seg jul i år igjen.

Følg vår 100% sjokoladefrie adventskalender fram mot julaften. Delta i konkurransen og vinn en fin premie.


Vi hadde en adventskalender her på follosk.no i 2006. Den bestod av ett rimelig, enkelt og forhåpentlig nyttig tips hver dag fram til julaften. I år tar vi opp tradisjonen og det blir publisert ett nytt tips daglig. Målet er at det skal være enkelt, billig og ikke minst nyttig. Noen tips er best egnet for terrengsyklister, andre for landeveissyklister og noen passer like bra uansett dekkbredde. Enkelte av tipsene er kjent for noen, men alle vil forhåpentligvis finne noe av interesse.Fulgte du ikke så nøye med i 2006 finner du alle tipsene under ”Sykkeltips” i menyen til venstre sammen med andre som har kommet til etter den tiden. Kanskje finner du noe nyttig der også?

Konkurranse
I år blir det dessuten anledning til å sende inn dine egne tips. De beste blir presentert i romjula som en ekstra romjulskalender. I tillegg vinner det aller beste tipset en fin premie. Hva den er vil bli offentliggjort underveis i ventetida fram mot jul. Skriv en kort forklaring og ta gjerne et bildefor å vise hva du mener. Send det til lars.birger.nielsen@gmail.com innen 22.12. 2010 så er du med i trekningen og kanskje ditt tips blir presentert i romjula.


Delta i tipskonkurransen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Nov 2010

Delta i konkurransen. Send inn dine egne beste tips. De beste blir presentert i romjula som en ekstra romjulskalender. I tillegg vinner det aller beste tipset en fin premie. Hva den er vil bli offentliggjort underveis i ventetida fram mot jul. Skriv en kort forklaring og ta gjerne et bilde for å vise hva du mener. Send det til lars.birger.nielsen@gmail.com innen 22.12. 2010 så er du med i trekningen og kanskje ditt tips blir presentert i romjula.


NCF planlegger åpen samling for terrengsyklister!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Nov 2010

NCF i samarbeid med flere sykkelklubber planlegger en åpen samling for terrengsyklister fra 16 år og eldre i Danmark eller sør-Sverige 1-3. april 2011.

Før opplegg, sted og kostnader fastsettes er det ønske om å kartlegge interessen for å delta. Follo Sykkelklubb har blitt invitert sammen med en rekke andre klubber til å sende deltagere.

For at vi skal kunne gi en korrekt tilbakemelding til NCF ber jeg om at de som måtte være interessert melder sin interesse per e-post til undertegnede så raskt som mulig.

Foreløping er ikke dette en bindende påmelding.

Tore Kirkedam

LederDamenes skikveld 24/11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Nov 2010

Sykkelboden arrangerer skikveld for damene. Se invitasjon... http://www.facebook.com/event.php?eid=170710002956343


Påskesamling i Italia 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Nov 2010

Follo sykkelklubb vil også i 2011 arrangere en eller flere treningssamlinger på sydlige breddegrader.

Her kommer et tilbud til de som ikke har anledning til å ta seg fri fra jobben og eller ønsker å ta med seg familien på tur.

Turen blir lagt opp med treningstilbud både til oss aktive og til familie som ønsker å være med. NB! Stedet passer også for terrengsyklister.

Samlingen legges til påsken. Bakgrunnen for dette er at mange av oss ikke har anledning til å ta fri fra jobben og i tillegg gjerne vil ha muligheten til å ta med familien.

Tidspunkt:

Avreise: lørdag 16. April 2011

Retur: lørdag 23. April 2011

Destinasjon: Belvedere Bike Hotel
Viale Gramsci 95 I-47838 Riccione

Italia

Stedet befinner seg 1 time med tog syd for Bologna i supre omgivelser for syklister.

Her finnes både flate og svært bratte områder (Appenninene) å velge mellom.

http://www.belvederericcione.com/en/de-rosa-test-centre/

Følg linken over for informasjon om hotellet og omgivelsene.

Sykler leies på hotellet i egen sykkel utleie. De Rosa Testcenter (snadder)

Priser: Klubben har fått følgende tilbud fra hotellet. (litt dyrere siden det er i høysesong)

EUR: 94/- per person i dobbeltrom. – 5% dersom vi blir mer enn 10 personer.

Prisen tilsvarer NOK 5000/- for en uke.

Dette inkluderer:

· The rich and energizing breakfast buffet
· The packed lunch for the ride with sandwich, fruit and an energy drink
· The afternoon lunch buffet upon your return from the ride
· The Italian dinner at buffet including free mineral water, iced tea and local wine
· The use of our 450 square metre wellness & spa centre for your pure relaxation!

To all of our cyclists we offer the following all inclusive services:

· Every day guided bike rides corresponding to different levels with our team of expert guides
· Evening photo slide show & get-together of the bike tours
· 12-hour laundry service for your cycle wears
· The Belvedere Be Active programme
· Secured bike storage with CCTV
· Free Belvedere Bike T-Shirt

Været: Dette er den tørre delen av året i sentrale deler av Italia. Forventet temperatur er 15-20 grader.

Reise: Det finnes to alternativer.

· Ryanair fra Torp til Bologna. +- Kr. 800/- per person inkl. bagasje. (ikke sykkel det koster kr. 600 ekstra hver vei)

· KLM fra Gardermoen via Amsterdam til Bologna. +- kr. 1900/- per person.

Selv vil jeg satse på Ryanair.

Jeg har fått dette stedet sterkt anbefalt av østerrikske sykkelvenner som var der i fjor.

Da det er veldig populært er vi nødt til å gi raskt beskjed om hvem og hvor mange som kommer.

Jeg vil denne gangen stå for planlegging og gjennomføring av turen, herunder håndtere fly og hotell. Dette inkluderer håndtering av betalinger etc.

Jeg ber derfor om at rask tilbakemelding fra de som ønsker å være med.

 

Svarfrist: 01.12.2010Søndagstur hver søndag kl 10 fra Bjoner i Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Nov 2010

Anders og Bjørn Erik kjører fast søndagstur hver søndag kl 10 fra Bjoner i Ski

Ingen værforbehold men lengden på turen justeres om været er dårlig.
Vi sykler max 5-6 mil i rolig tempo.

Ved spørsmål osv;
tlf 46800028 eller mail be-walle@online.no

Anders & Bjørn ErikMedlemsmøte i landeveisgruppa Follo SK 30/11-2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Nov 2010

Tirsdag 30/11-2010 blir det et medlemsmøte i landeveisgruppa i Follo SK. Tid og sted blir kl. 1900 i auditorium H109 ved Institutt for Husdyr og Aquakulturvitenskap ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Vi har foreløpig følgende agenda:

1) Evaluering av sesongen 2010

2) Fellestreninger

3) Målsetting 2011/2012

4) Felles ritt

5) Fellestreninger gjennom vintersesongen

6) "Syden-tur". Treningssamling 2011

7) Interesse for hjelm tilpasset drakta (Etto)

8) Eventuelt

 

Veibeskrivelse finner du her:

http://kart.gulesider.no/m/I7r2K

TrygveKurt Asle Arvesen til Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Nov 2010

Hold av 10 november. Da får DSK besøk av en av verdens beste og mest respekterte syklister - Kurt Asle Arvesen. Sammen med SKY-kollega Lars Petter Nordhaug vil han fortelle om livet som profesjonell sykkelrytter. Gå ikke glipp av denne anledningen:

Sted: Frogn videregående
Tid: 19:00
Entre: kr 150,-.

Alle som kommer er med i trekningen av fem signerte SKY-trøyer.Arvesen er en av de aller mest erfarne rytterne i feltet, og regnes som en naturlig "road captain" for prestisjelaget SKY også i 2011. Arvesen har vunnet etapper både i Tour de France, Giro d Italia og han ble verdensmester i U23 i 1997.
Se også: www.kurtaslearvesen.com og www.teamsky.com
Kurt-Asle Arvesen er en av Norges mest profilerte syklister gjennom tidene. Eresfjodingen startet proffkarrieren i Asics i 1998. Siden gikk turen til Riso Scotti (1999), Amica Chips (2000), Team Fakta (2001-03) før han gikk til Team CSC i 2004.
Kurt-Asle fikk sitt store gjennombrudd da han ble verdensmester på landevei i U23-VM i 1997. Han har flere NM-gull, og har deltatt i alle de tre store etapperittene. 33-åringen har to etappeseirer i Giro d'Italia (2003 og 2007), samt én etappeseier fra Tour de France anno 2008.
Frem til han var 18 år satset Kurt-Asle mer på langrenn en sykkel. Han holdt også på med friidrett i ungdommen. Frem til 1993 deltok han stort sett i turritt, men å ha syklet NM det året har det bare gått én vei.
Om noen skulle være i tvil så sykler Kurt Asle for fullt også i 2011 for Team Sky. Kurt Asle er kanskje verdens mest rutinerte "Road Captains"

Se mer på følgende link: http://www.kolbotnsk.com/images/stories/doc/annonse-arvesen.pdfVinterklubbkveld hos Sykkelboden.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Okt 2010

Og velkommen til årets første, ja faktisk historiens første vinterklubbkveld i Sykkelboden regi :-)
 
Vi holder dette på Kolbotn ons 3. nov kl. 1830, og det vil komme en representant fra Fischer og snakke om årets skimodeller og støvler, samt at Swix vil holde smørekurs.
Dette kurset vil favne fra nybegynner -  og opp til Birken- /konkurransnivå.
 
 
Vi vil dessuten ha følgende tilbud denne kvelden:
 
- 25 % rabatt på racingski bestilt denne kvelden, gjelder både senior og junior.

- Swix CT 1, toppstaven inntil i år i årets modell: Veil: kr 2.399,- tilbudspris kr. 1.299,-

- 40 % rabatt på prepping og sliping av ski levert inn denne kvelden. Vi beregner ca en ukes levereringstid.
 
- 25 % rabatt på alle Swix sine smøreprodukter.
 
- 30 % rabatt på Swix smørejern T 74 - veil pris: 699,-. Tilbud denne kvelden: 490,-
 
- Gratis Sykkelboden - lue til alle som handler for brutto kr 300 eller mer.
 
For øvrig gjelder selvfølgelig klubbrabatten også denne kvelden, og denne er 20 % på alt skiutstyr, som ikke allerde er rabattert.
 
Vi håper å se mange av dere på klubbkvelden på Kolbotn, og flott om dere får viderformidlet info via din klubbs nettverk som e - post, hjemmesider og event SMS :-)


Med beste hilsen,

Svein Erik Torp,
markedssjef vinter,
Sykkelboden Drøbak/Kolbotn/Ski/Son,
tlf: 9598 4030.

NYHET:
Rulleski og langrennsski i alle butikkene :-)


test

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Okt 2010

FolloSK_lover_01.pdf    hgjhg hghgg


Bli med på foredrag med Mads Kaggestad!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Okt 2010

Sykkelboden inviterer til Kick off onsdag 20.oktober kl. 17-21 på Thon Hotel i Ski. Foredraget med Mads Kaggestad begynner kl. 18.00, så da har du tid til å ta en titt på 2011-modellene fra TREK og hard rocx.

Bestiller du sykkel denne kvelden, sikrer du deg også en god pris.

I tillegg til dette vil Sykkelboden auksjonere bort en fulldempet sykkel, hvor inntekten skal gå til å støtte en "lokal helt".Medlemsmøte i landeveisgruppa 30/11-2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Okt 2010

Sett av datoen 30 November! Da blir det medlemsmøte for alle landeveissyklister i Follo SK Vi har foreløpig følgende agenda:

1) Evaluering av sesongen 2010

2) Fellestreninger

3) Målsetting 2011/2012

4) Felles ritt

5) Fellestreninger gjennom vintersesongen

6) "Syden-tur". Treningssamling 2011

7) Interesse for hjelm tilpasset drakta (Etto)

8) Eventuelt

Tid og sted er foreløpig ikke bestemt, men sett av datoen allerede nå!

 

TrygveÅrsmøte i Follo Sykkelklubb - lørdag 13.november

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Okt 2010

Det innkalles til årsmøte lørdag 13.november kl. 13.00.

Sted: Waldemarhøy i Ski

Saker til årsmøtet må være styret i hende senest lørdag 6.november.

Les hele saken for å se agenda.

Agenda:

 1. Åpning og velkommen
 2. Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å signere protokoll.
 3. Godkjenning av innkalling og dagsorden
 4. Årsberetning og regnskap 2010
 5. Innkomne forslag
 6. Medlemskontingent
 7. Budsjett 2011
 8. Valg
 9. AvslutningÅrsfest i Follo Sykkelklubb - lørdag 13.november.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Okt 2010

Det vil som tidligere annonsert bli årsfest på Waldemarhøy lørdag 13.november. Den vil bli delt i to og starter som følger:

For medlemmer t.o.m. 16 år (inkl.Knøttegruppa) drar vi igang kl.18.00 med pizza-fest med tilhørende bilder/film fra årets sesong og premieutdeling fra årets klubbmesterskap.

For medlemmer f.o.m. 17 år braker det løs kl.20.00. Det blir premieutdeling for årets klubbmesterskap, koselig prat rundt bordet med likesinnede. Det vi ber om er at du tar med et bidrag til koildtbordet, det du skal drikke til maten og utover kvelden. Hvis du har bilder fra årets arrangementer, ta de med på CD/DVD/minnepinne. I tillegg blir det servert kaffe og kake etter maten.

Påmelding sendes på e-post til leder@follosk.no.

Påmeldingsfrist utsettes til onsdag 10.november.Tilbud på rulleski fra Sykkelboden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Okt 2010

Vi har fått et tilbud fra Sykkelboden på rulleski og skøyteski for de som ønsker alternativ trening iløpet høst og vinter.

Bestilling sendes samle via Ronny (leder@follosk.no) innen fredag 8.oktober kl. 12.00.

Rulleski:

Skøyteski:

Model 65-000 Skate (fra 12 år og oppover): Veil: 2499,- + bindinger og montering (499,-+150,-)

Vår pris 1895,- + bindinger og montering (499,-+100,-)

Model 65-300 Skate Jr. (opp til 12 år): Veil: 1575,- + bindinger og montering (499,-+150,-)

Vår pris 1195,- + bindinger og montering (499,-+100,-)

Klassiskski:

Model 60-000 Fibreglass (fra 14 år og oppover): Veil: 2850,- + bindinger og montering (499,-+150,-)

Vår pris 2195,- + bindinger og montering (499,-+100,-)

Skistøvler:

Fisher RC5 Veil. Vår pris

Klassisk 1599,- 1199,-

Skate 1999,- 1499,-

Fisher RC3 ??? 899,-

Forskjellen på RC3 og RC5 er at RC5 er med for den aktive utøver til trening og renn, mens RC3 er bedre foret/polstret.

Staver: 699,- - 20%

I tillegg har jeg fått et tilbud på fjorårets toppmodell av skøyteski fra Rossignol. Veil. pris i fjor var 4800,-, som vi får for 2399,- + bindinger (499,-).

Hvis vi sender en felles bestilling for alle, kan vi kanskje klare å få ut litt ekstra rabatt hvis det blir litt mengde.Siste uka med fellestrening!!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Sep 2010

Nå er vi inne i siste uka med fellestreninger på landevei. På planen er det langkjøring på tirsdag (28/9), treningsritt på torsdag (30/9) og langkjøring på søndag (3/10). Langkjøringen på tirsdag kjøres som en rolig felles tur i ca. 1,5 time p.g.a. tidlig mørke (ikke hurtig langkjøring!). Søndagen "avslutter" vi sesongen med en rolig kosetur i fellesskap. Møt opp på de siste treningene!

TrygveSiste uka med fellestrening landevei!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Sep 2010

Nå er det siste uka med fellestrening landevei! Tirsdag 28/9 blir det en rolig tur ca. 1,5 time. Torsdag 30/9 er det treningsritt. Søndag 3/10 blir siste felles langtur for i år!


Tirsdagstrening for 11-15 årsgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Sep 2010

Tirsdag 21.september kjører vi rulleskitrening - klassisk (Sykkelboden skaffer rulleski til de som ikke har). Ta med skisko (klassisk), staver og hjelm, og møt opp på XXL i Ski kl. 19.00.


Rulleski-kurs med Sykkelboden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Sep 2010

Sykkelboden avholder rulleski-kurs (klassisk) tirsdag 21.september fra 18.00 til 19.00.

   

NB! NYTT OPPMØTESTED - Oppmøte på P-Plassen v/XXL i Ski. Kurset er gratis :-)

PÅMELDING OG NÆRMERE INFO

PÅ TLF 95984030 (SVEIN-ERIK)Mekke-kveld hos Sykkelboden i Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Sep 2010

Velkommen til mekke-kveld his Sykkelboden i Ski onsdag 13.oktober kl. 18.30

GJENNOMGANG AV GIR, BREMSER,DEKK/SLANGE SKIFT OG VEDLIKEHOLD

TA MED DIN EGEN SYKKEL OG EVENT VERKTØY

MARIUS OG KNUT ER HER FOR Å LÆRE BORT OG HJELPE DEG

DET ER BEST Å JOBBE NÅR SYKKEL ER PÅ STATIV(TA MED OM DU HAR )

TILBUD PÅ ARBEIDSTATIV

BONTR PROWRENCH REPAIR STAND 1752; (2190;)

BONTR HOMEWRECH REPAIR STAND 920; (1150;)

BEGRENSET PÅ LAGER. FORHÅNDBESTILLES PÅ MAIL

PÅMELDING PÅ MAIL INNEN 11.10.2010 MAX 10 PLASSER PÅ KURSET

heli@sykkelboden.no

VELKOMMEN!Klubbmesterskap i Terrengsykling

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Sep 2010

Klubbmesterskapet i terrengsykling går av stablen lørdag 25.september. Oppmøte og påmelding på gressletta ved radiostasjonen i Nøstvedtmarka fra kl. 10.00. Første start kl. 10.30.

Parkering foregår som vanlig på Hebekk skole.Treningstider for ungdom

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Sep 2010

I går ble det beklageligvis noe kluss med treningstidene i ungdomsgruppa. For at det ikke skal gjenta seg, ble en enighet om at treningen starter kl. 18.00 tirsdager og torsdager ut september. I tillegg til det vil det det bli arrangert langtur for ungdomsgruppa på noen søndager utover i september og oktober.


Langtur for Ungdomsgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Sep 2010

Første langtur for ungdomsgruppa kjøres igang søndag 19.september. Oppmøte på Hebekk skole kl. 10.00. Ta med litt mat (liten matpakke, 1-2 bananer og 2 flasker med drikke), ekstra tøy hvis det blir kjølig og noen kroner til en bolle e.l. (det blir helt sikkert en stopp med mulighet for å kjøpe en bolle o.l. underveis).


Bilder fra Klubbmesterskapet på Landevei

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Sep 2010

Bildene (Fotograf: Asbjørn) fra Klubbmesterskapet på Landevei, ser du på følgende link:

http://picasaweb.google.com/asbjorn.stromberg/Klubbmesterskap05092010?authkey=Gv1sRgCLCdnYW07Kl9&feat=email#Årsmøte og Årsfest i Follo SK.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Sep 2010

Sett av datoen 13.november.

Dette er dagen da det blir Årsmøte og Årsfest for Follo SK på Waldemarhøy i Ski.

Det innkalles til årsmøte lørdag 13.november kl. 13.00.

Sted: Waldemarhøy i Ski

Saker til årsmøtet må være styret i hende senest lørdag 6.november.

Les hele saken for å se agenda.

Agenda:

 1. Åpning og velkommen
 2. Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å signere protokoll.
 3. Godkjenning av innkalling og dagsorden
 4. Årsberetning og regnskap 2010
 5. Innkomne forslag
 6. Medlemskontingent
 7. Budsjett 2011
 8. Valg
 9. AvslutningResultater Klubbmesterskap 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Sep 2010

Årets klubbmester: Håvard Kalvøy
Årets Klatrer: Ole Haglerød
Årets Spurter: Håvard Kalvøy

Gratulerer med bra innsats til alle som deltok alle sammen!

Resultatene i detalj

Sammenlagt:

F. Navn

E. Navn

Aldersbonus

Total tid

Plass

Klubbresultat

Martin

Skaarer

01:42:01

1

Håvard

Kalvøy

30

01:42:17

2

1

Ole

Haglerød

30

01:42:49

3

2

Arne

Post

01:43:14

4

Erik

Kay

01:43:33

5

3

Christian

Sandstø

01:43:44

6

4

Bjørn Erik

Walle

30

01:43:45

7

5

Asbjørn

Strømberg

30

01:43:49

8

6

Amund

Riiser

15

01:44:09

9

7

Odd Arne

Hoel

30

01:44:28

10

8

Henrik

Østerman

15

01:44:48

11

9

Trygve

Solberg

30

01:46:33

12

10

Sam

Drage

120

01:47:45

13

11

Harald

Koldrup

60

01:49:25

14

12

Lars Birger

Nielsen

30

01:50:32

15

13

Thomas

Forsberg

30

01:50:46

16

14

Peter

Sederholm

60

02:14:36

17

15Tempo:

F. Navn

E. Navn

Tid T

Plass Tempo

Klubbresultat Tempo

Tor Arne

Simonsen

00:13:13

1

Bjørn Andre

Simonsen

00:13:35

2

Arne

Post

00:13:43

3

Martin

Skaarer

00:13:52

4

Håvard

Kalvøy

00:13:57

5

1

Christian

Westegaard

00:13:58

6

2

Erik

Kay

00:14:03

7

3

Sam

Drage

00:14:26

8

4

Christian

Sandstø

00:14:29

9

5

Bjørn Erik

Walle

00:14:35

10

6

Lars Birger

Nielsen

00:14:37

11

7

Asbjørn

Strømberg

00:14:39

12

8

Trygve

Solberg

00:14:39

13

9

Ole

Haglerød

00:14:59

14

10

Harald

Koldrup

00:15:06

15

11

Odd Arne

Hoel

00:15:18

16

12

Henrik

Østerman

00:15:23

17

13

Amund

Riiser

00:15:29

18

14

Thomas

Forsberg

00:15:57

19

15

Peter

Sederholm

00:16:19

20

16

Eirik

Kittelsen

DNFFellesstart:

F. Navn

E. Navn

Samlet bonus

Bruttotid

Netto Tid

Plass

Klubbresultat

Martin

Skaarer

00:00:00

01:28:09

01:28:09

1

Ole

Haglerød

00:01:20

01:29:40

01:28:20

2

1

Håvard

Kalvøy

00:00:50

01:29:40

01:28:50

3

2

Amund

Riiser

00:00:45

01:29:40

01:28:55

4

3

Christian

Sandstø

00:00:25

01:29:40

01:29:15

5

4

Erik

Kay

00:00:10

01:29:40

01:29:30

6

5

Arne

Post

00:00:00

01:29:31

01:29:31

7

Odd Arne

Hoel

00:00:00

01:29:40

01:29:40

8

6

Asbjørn

Strømberg

00:00:00

01:29:40

01:29:40

9

7

Bjørn Erik

Walle

00:00:00

01:29:40

01:29:40

10

8

Henrik

Østerman

00:00:00

01:29:40

01:29:40

11

9

Trygve

Solberg

00:00:00

01:32:24

01:32:24

12

10

Thomas

Forsberg

00:00:00

01:35:19

01:35:19

13

11

Sam

Drage

00:00:00

01:35:19

01:35:19

14

12

Harald

Koldrup

00:00:00

01:35:19

01:35:19

15

13

Lars Birger

Nielsen

00:00:00

01:36:25

01:36:25

16

14

Peter

Sederholm

00:00:00

01:59:17

01:59:17

17

15

Oslo Landeveiscup 2010 i Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Sep 2010

Velkommen til Follo SK sitt ritt i Oslo landeveiscup, et lav-terskel konkurransetilbud for barn og unge (K-senior er også velkomne).

Vi håper å se så mange barn å unge på startstreken førstkommende mandag som mulig.

VELKOMMEN TIL GATERITT MANDAG 6. SEPTEMBER.

Follo sykkelklubb inviterer til siste ritt i årets cup. Løypa er 1 kilometer lang og kjøres flere runder i samme løype.

Sted: Drømtorp industriområde på Ski (Glynit, Anolit, Dynamitveien)

Klasseinndeling og antall runder/tid:

K/M 10, K/M 11-12 og K 13/14: 15min +1 runde. Start kl. 18:00.

M 13/14 og K 15/16: 30 minutter + 1 runde. Start kl. 18:30.

M 15/16, K/M junior og K senior: 45 minutter + 1 runder. Start kl. 19:15.

Det tas forbehold om endringer av klasseinndelingene.

Påmelding:

Via www.landeveiscup.no

Etteranmelding inntil 30 minutter før start – kroner 200.-

Engangslisens kan løses i sekretariatet.

Sekretariat:

Mobilt sekretariat i start/målområdet. Åpent fra kl. 17.00.

Rittleder og løypeansvarlig:

Amund Riiser 92688239

Resultatservice:

Jostein Tofte – 9007 6614.

Vi beklager at vi ikke kan tilby fasiliteter som dusj/garderobe og wc.

 5 ryttere fra Follo SK i Ultrabirken.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Aug 2010

Vi gutta syklet Ultrabirken(-ekstremvarianten). Flere av oss holdt på i over 8t å stri med gjørmete stier, glatte steiner, krysset større og mindre vassdrag, opp og ned av fjelltopper. Etter ca 4-5 timer ble vi belønnet med artig høyfjelssti rundt Sjusjøen. Gikk rykter om nesten 3000 høydemeter. Jeg målte ikke. Ekstremt slitsomt, ekstremt artig! We'll be back!

Vinnertiden til Ola Kjøren ble 5:28:19 etter å ha tilbakelagt 11 mil og mange høydemeter.

Resultatene til våre Ultrabirkere er som følger:

Plass Startnr Etternavn Fornavn Klubb Start Tid Klasse
29 50742 Nielsen Frode Follo SK 08:15:00 06:49:59 M30
48 50708 Risnes Gaute Follo SK 08:15:00 07:32:30 M40
66 50209 Haug Hogne Follo SK 08:15:00 08:02:47 M30
72 50536 Johansen Terje Follo SK 08:15:00 08:02:48 M40
77 50334 Nielsen Lars Birger Follo SK 08:15:00 08:07:37 M40

Vi gratulerer med meget god innsats!Heidi på pallen i Birken

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Aug 2010

Pia Sundstedt, som sykler for Team Craft Rocky Mountain, ble klokket inn på 3:19:45 og tok dermed førsteplassen. Det tok nesten 12 minutter før nærmeste forfølger kom til Håkons Hall. Dette var Linda Larsen fra Grimstad SK. Hun brukte 3:31:19.

Nummer tre var Follo SK's Heidi Rosasen Sandstø med tiden 3:33:24.

Vi gratulerer med et godt resultat.

Dette er ikke måten vi er vant til å se Heidi, men det var utrolig vanskelige forhold på vei net til stadioen.

Opp igjen og inn til pallplass........

Charles Granquist i bunn av Ballettbakken.. Charles var inne på 3:36:09

 Sissel tok 8.plass i Veteran-VM.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Aug 2010

 Vi gratulerer Sissel med 8.plass i Østerike. Det er ikke hver dag vi har ryttere i Veteran-VM på landevei, og en 8.plass i det selskapet er utrolig bra!!


Vi gratulerer med vel gjennomført Birken

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Aug 2010

Årets Birken ble enda tøffere og hardere enn fjorårets arrangement, dat det ikke bare var regn og gjørme som i fjor, men også nesten ned mot null grader på enkelte steder i løypa.

Follo SK hadde også 4 ryttere med i Ungdomsbirken i 3 forskjellige kklasser.

De som syklet Fredagsbirken var derimot mer heldig med været. Litt leire, søle og regnbyger, men også litt sol hadde vi på veien over fjellet.

Resultater for de som syklet Birken på lørdag (Fredagsbriken finner du nederst på siden)

Plass Navn Klubb Startnr. Tid Pulje
Klasse: K25, (Kvinner 25 - 29 år) Makstid: 05:10:20
1 Sandstø, Heidi Rosasen Follo SK 532 03:33:24 19
Klasse: K45, (Kvinner 45 - 49 år) Makstid: 04:51:28
22 Johansen, Karin Follo SK 7114 04:21:51 28
Klasse: M20, (Menn 20 - 24 år) Makstid: 03:58:06
109 Ungersness, Andreas Follo SK 7227 04:05:45 28
Klasse: M30, (Menn 30 - 34 år) Makstid: 03:54:03
22 Feldt, Jørgen Follo SK / Accenture BIL 1333 03:14:52 4
293 Landsverk, Audun Follo SK 3957 03:54:32 15
315 Bodahl, Lars Øyvind Follo SK 5441 03:56:24 22
Klasse: M35, (Menn 35 - 39 år) Makstid: 03:58:38
35 Thoresen, Atle Follo SK 1015 03:14:34 2
725 Tronvold, Jørn Ivar Follo SK 5403 04:04:19 21
1619 Hågbo, Øystein Follo SK 10734 04:56:35 41
Klasse: M40, (Menn 40 - 44 år) Makstid: 03:55:41
193 Granquist, Charles Follo SK/DnB NOR/ Team Sport1 Sentrum 1138 03:36:09 3
200 Jahr, Pål Follo SK 1806 03:36:31 6
284 Antonsen, Egil Follo SK 1740 03:41:14 6
350 Østgulen, Wilfred Follo SK 2871 03:44:31 10
1015 Hagen, Geir Andreas Follo SK 4956 04:11:51 20
1107 Kleven, Oskar Andreas Follo SK 3953 04:15:36 15
1572 Olsbakk, Dag Follo SK 5830 04:38:15 23
2268 Roan, Rune Follo SK 15850 05:37:33 58
Klasse: M45, (Menn 45 - 49 år) Makstid: 03:59:08
363 Boger, Sven Erik Follo SK 3401 03:50:46 13
594 Nerland, Ståle Follo SK 2098 04:02:20 7
745 Holmen, Rune Follo sykkelklubb 8422 04:10:27 33
760 Strømberg, Asbjørn Follo SK / Nordox BIL 3308 04:11:16 12
Klasse: M50, (Menn 50 - 54 år) Makstid: 04:02:09
177 Solvang, Øyvind Follo SK 3779 03:54:01 14
328 Hellevig, Gunder Follo SK 6562 04:05:51 26
627 Berntsen, Stig Follo SK 8887 04:34:37 35
Klasse: M55, (Menn 55 - 59 år) Makstid: 04:20:36
356 Ingvaldsen, Gunnar Follo sykkelklubb 7356 04:44:25 29
Klasse: M60, (Menn 60 - 64 år) Makstid: 04:24:56
131 Lien, Jon Otto Follo SK 10766 04:41:00 41
Klasse: UM12, (Gutter 12) Makstid:
29 Semb, Eirik Follo SK 30830 00:39:33 202
111 Sørlie, Markus Follo SK 30844 00:56:58 202
Klasse: UM13, (Gutter 13 år) Makstid:
74 Kleven, Martin Tobias Follo SK 30601 01:00:46 204
Klasse: UM15, (Gutter 15 år) Makstid:
54 Kleven, Erik Andreas Follo SK 30134 01:07:09 208

Resultater fra Fredagsbriken:

Plass Navn Klubb Startnr. Tid Pulje
Klasse: K, (Kvinner - Fredagsbirken) Makstid:
732 Jensen, Ingrid Follo Sykkelklubb 44292 06:54:39 22
Klasse: M, (Menn - Fredagsbirken) Makstid:
35 Trandem, Torstein Follo sykkelklubb 40177 03:41:14 1
1149 Skjellum, Ronny Follo SK 43350 04:40:57 17
1453 Sederholm, Peter Follo SK 41504 04:50:57 8Klubbmesterskap Landevei søndag 5. september 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Aug 2010

Landeveisgruppa arrangerer klubbmesterskap med fellesstart og tempo, bonussekunder og poengopptjening til spurtere og klatrere. Alle er velkommen!

Her følger programmet for søndag 5 september, som er den store dagen i år.


I år vil vi for fjerde gang kåre 1 klubbmester i landeveisykling i herre- og 1 i dame-klassen. Det innebærer at vi ved et sinnrikt system nøytraliserer naturgitte forskjeller som skyldes ulik alder. Ulikheter som skyldes treningsgrunnlaget, må en derimot påregne at blir synliggjort. MEN; dette handler først og fremst om å ha det gøy i sammen og blir forhåpentlig en uhøytidelig og morsom dag for alle, enten du er godt eller dårlig forberedt...

Tidsplan for dagen blir slik:

Kl. 10.15-10.45

Vi møtes ved avkjøring til Hølen (gamle E-6 sørover fra Vestby), ved den nedlagte bensinstasjonen/Hølen kafé for påmelding.


Kl. 11.00 til 11.45
Dagens første økt, temporitt.

Start ved påmeldingsstedet, og løypa går 5 km. sørover retning Kambo før det er vending og retur samme vei. Start i samme rekkefølge som påmelding. 1 minutt mellom hver startende.


Kl. 12.15 til 14.00
Dagens andre økt, fellesstart.

Starten er samme sted, men vi kjører nå nordover mot Vestby. Videre følger løypa Garderveien til Garder kirke, og deretter ned igjen til start. Det skal sykles 3 runder, til sammen ca. 50 km. Målgangen er ny i år, rett før veien fra Garder munner ut i gamle E6 ved Hølen.


Retninglinjer og regler:
Klubbmester 2010 blir den som har lavest samlet anvendt tid, når tempo og fellesstart er gjennomført.
Det vil tjenes opp bonussekunder og poeng etter følgende system:

Tempo:
Vinneren får 15 spurtpoeng, nr. 2 får 12 spurtpoeng, nr. 3 får 10 spurtpoeng, nr. 4 får 9 spurtpoeng osv. ned til 1 poeng.

Fellesstart:
På toppen av bakken ved Garder kirke deles det ut 15 bonussekunder og klatrepoeng til den som er først til toppen. Nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder.

Ved målpassering deles ut 15 bonussekunder og spurtpoeng til den som passerer mål først, nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder.

Når alle 3 rundene er gjennomført og det spurtes alt remmer og tøy kan holde, belønnes de 3 første med doble spurtpoeng og bonussekunder, altså 30 til vinneren, 20 til nr. 2, og 10 til nr. 3.

Nøytralisering av aldersforskjeller:

Ryttere mellom 20 og 29 år starter på tid 0.
30 til 39 år starter på minus 15 sekunder
18 til 19 år starter på minus 15 sekunder
40 til 49 år starter på minus 30 sekunder
17 år starter på minus 30 sekunder
16 år starter på minus 60 sekunder
50 til 59 år starter på minus 60 sekunder
60 til 69 år starter på minus 120 sekunder


Utstyr:

For de som har tempobøyle, temposykkel osv., er det anledning til å benytte dette på tempoetappen, i henhold til cykleforbundets regelverk. Men på fellesstarten må slikt utstyr være fjernet/satt vekk.

Ryttere fra andre klubber:

Er hjertelig velkommen til å delta, men bonussekunder og poeng er forbeholdt klubbens ryttere.

Premiering:

Det vil være premiering av:

Klubbmester 2010, samt nr. 2 og 3 med lavest samlet anvendt tid, inkl. opptjente bonussekunder
Årets klatrer, for flest oppnådde klatrepoeng
Årets sprinter, for flest oppnådd spurtpoeng


Premiering vil skje på en klubbkveld senere i sesongen

Velkommen til mesterskap! Ny fin innsats i Nissancup.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Aug 2010

Arrangøren hadde værgudene på sin side, og fikk opphold og delvis blå himmel under onsdagens ritt. Ettersom det er kort tid igjen til Birken kunne det se ut til at mange valgte å stå over dette rittet, men de som kom med Follo-drakt gjorde en meget god innsats.

For å begynne med yngste klasse (6-9 år), hadde vi 4 ryttere på startstreken. Alle gjorde en meget god innsats og fikk medalje når de kom i mål.

I M11 stilte også 4 Follo-ryttere til start. Etter litt klabb og bab mellom Marcus Berg og en Frøy-rytter, trakk Marcus det lengste strået og syklet inn til seier - gratulerer. Men det var større spenning om 3.plassen denne gangen. Robin Skjellum lå noen meter foran Kevin Skofteby nesten hele rittet, men gjorde en liten feilvurdering etlite stykke før mål. Dermed så Kevin sitt snitt til å ta 3.plassen, men Robin tok 4.plassen. Takk for god underholdning gutter:-) og gratulerer med gode plasseringer.

I de eldre klassene, var det bare Joar Markhus som stilte til start. Selv med 2 velt, tok han seieren i sin klasse.3 ryttere på pallen i gårsdagens Nissan-cup

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Aug 2010

Heidi Sandstø imponerte igjen med seier i Elite, men sa etter mål gang at det var en tung dag i skogen. Da skal det sies at hun kommer fra ritt i Danmark i helgen (se egen sak på www.follosk.no).

I tillegg til Heidi kjørte Markus Berg (M11) inn til 2.plass og Joar Markhus (MSport 30-39) fikk en flott 3.plass.

Resultatlistene fra Nissan-cup på Skullerud finner du på: http://www.nissancup.no/wp-content/files/2010/08/resultatlister_ritt6_v1.pdf


Heidi Sandstø tok sølv i danskenes Shimanoliga.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Aug 2010

Etter nesten to måneder siden forrige rundbaneritt, tok Heidi turen til Fredriksværk i Danmark for å være med i Shimanoligaen. Etter Fredriksværk ligger Heidi på en 5.plass sammenlagt.

Sakset fra Heidi's egen web-side.

Søndag var det dags for ritt. Alle damene startet samtidig. Både juniorer og seniorer skulle kjøre 4 runder i løypen. Det høres ikke så veldig mye ut, men med 296 høydemetre per runde, og en sluttid på 1t 48min var det tilstrekkelig. Med mye regnvær de siste dagene før rittet var vi redde for at den tøffe løypa ville bli såpeglatt. Utover dagen (starten gikk 14.30) ble løypa kjørt opp, og sporvalg ble faktisk mye lettere.

Jeg fikk en særdeles treg start da jeg hadde plassert meg bak alle de danske jentene i startområdet. Jeg kom meg ikke forbi med en gang, og den beste danske jenta fløy av sted, og fikk en drøy luke i løpet av få meter. På første strekka inn mot skogen kom jeg meg til slutt forbi. Med godt feste takket være mine race king 2.0 kom jeg nesten helt opp i ryggen til den ledende jenta. Det var ingenting å gjøre med suverene Annika Langvad, og hun økte sin ledelse til målgang. Jeg kom i mål som nr.2, men med rundt 6minutter ned til 3.plassen ble jeg godt fornøyd med resultatet.

Høy fart, mye akslerasjon og skarpe svinger og utforkjøringer er ord som beskriver internasjonale løyper. Det er liten tvil om at man kan ha stor fordel av å trene i slike for å kunne nærme seg de beste i verden. Man blir god til det man trener på.Sesongplan for Ungdom 11-15 år - Høsten 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Aug 2010

Da er sesongplanen for Ungdom 11-15 år på plass. Har du spørsmål, ta kontakt med Ronny - Mob. 91159899.

Terminliste for Ungdom 11-15 år - Høsten 2010

Periode

Aug.-Okt.

Se www.follosk.no for oppdateringer.

 

 

Dag

Dato

Tid

Varighet

Aktivitet

Sted

Ansvarlig

Tirsdag

17. aug.

18.00

1,5 timer

Intervalltrening

Hebekk skole, Ski

Ronny

Onsdag

18. aug.

18.00

Rundbane

Nissan-cup

Skullerud

Torsdag

19. aug.

18.00

2,5 timer

Langtur

Hebekk skole, Ski

Ronny

Tirsdag

24. aug.

18.00

2 timer

Sti

Hebekk skole, Ski

Alexander Heen

Onsdag

25. aug.

18.00

Rundbane

Nissan-cup

Gullhaug – Bærums verk

Torsdag

26. aug.

18.00

1,5 timer

Intervall

Hebekk skole, Ski

Ronny

Tirsdag

31. aug.

18.00

2 timer

Sti

Hebekk skole, Ski

Christian

Onsdag

1. sep.

18.00

Rundbane

Nissan-cup

Holmen – Asker

Torsdag

2. sep.

18.00

2 timer

Rulletrening

Hebekk skole, Ski

Rony

Søndag

5. sep.

11.00

10 + 60 km

Ritt, Klubbmesterskap Landevei

Hølen

 

Tirsdag

7. sep.

18.00

1,5 timer

Bakkeintervall

Hebekk skole, Ski

Alexander Heen

Torsdag

9. sep.

18.00

2 timer

Sti

Hebekk skole, Ski

Ronny

Lørdag

11. sep.

13.30

Rundbane

Nissan-cup

Langsetløkka - Kjelsås

 

Tirsdag

14. sep.

18.00

2 timer

Treningsritt

Hebekk skole, Ski

Ronny

Torsdag

16. sep.

18.00

2 timer

Roligsosial kosetur med bolle/brus stopp

Hebekk skole, Ski

Ronny

Tirsdag

21. sep.

18.00

1,5 timer

Intervall

Hebekk skole, Ski

Alexander Heen

Torsdag

23. sep.

18.00

2 timer

Sti

Hebekk skole, Ski

Ronny

Tirsdag

28. sep.

18.00

1,5 timer

Intervall

Hebekk skole, Ski

Christian

Torsdag

30. sep.

18.00

2 timer

Tur

Hebekk skole, Ski

Ronny

Klubbmesterskap terreng kommer på lista etter hvert.

Etterhvert som det blir mørk på kveldene, må vi ha med sykkel- eller hodelykt.Heidi Sandstø raskest av alle damene i Grenserittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Aug 2010

 

Heidi Sandstø tok en sterk seier!

Med tiden 2:38:01 var hun i mål nesten seks minutter foran dame nr. to.

Hanne Trønnes/Ottadalen SK passerte målstreken som nr.2 på tiden 2:43:57. Tredjeplass gikk til fjorårets seierkvinne, Ingrid Jevne Fremstad/Hard Rocx Racing Team/CK Toten på tiden 2:45:23.

Det er ikke nok med at Heidi er raskest, men raskeste kvinne i klasse 50-54 er også fra Follo SK og heter Sissel Vien som kom i mål på 2:58:32. Sissel var kvinne nr. 14 i mål (uansett klasse).

Vi gratulerer med gullmedaljene!Sissel Vien - Best i Nordisk

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Aug 2010

Sissel tok i helgen Nordisk gull i Tempo og Fellesstart. På fellesstarten kom inn på 2:02:17, ca 3 1/2 minutt før 2.plassen. På tempo kom hun inn på tiden 41:39,60 - over 2 minutter foran 2.plassen.

Vi hadde også Sam Drage med i Nordisk Fellesstart, hvor han kom inn til en fin 6.plass på tiden 1:55:33 - noe som kun er 59 sek. bak vinneren

Vi gratulerer med gode resultater og Sissel med enda mer edelt metall på veggen!

Resultatliste Nordisk Tempo

Resultater Nordisk Fellesstart i kl. K50+

Resultater Nordisk Fellesstart i kl. M65-69

 

 Nordisk Veteranmesterskap Landevei

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Aug 2010

Trond A. J. (Follo), Sissel V. (Follo/Landslaget) og Sam D. (Follo/Landslaget) stilte i helgens nordiske mesterskap.
Det endte som vanlig med seier til Sissel både på tempo og fellesstart. GRATULERER!
Sam endte på en finfin 6. plass og Trond gjorde en god innsats på fellesstarten, men stod av før målstreken.
Her er det høyt nivå folkens, kanskje vi kan få med noen flere i veteranmesterskapene fremover....
(av Håvard)


Sesongplan landevei høst

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Aug 2010

Sesongplan landevei høst er klar.

Legg merke til at det i planen ikke er delt opp i gruppe1/2/intro.

Introgruppe avvikles pga. lav deltakelse.

Gruppe1/2 deles/deles ikke, når dagens ansvarlig trener finner det hensiktsmessig (bl.a basert på oppmøte).

http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=721794

 

Terminliste landevei for Follo Sykkelklubb 2010
Periode  Aug.-Okt. Se www.follosk.no for oppdateringer.    
Dag Dato Tid Varighet Aktivitet Sted Ansvarlig
Torsdag 12. aug. 18.00 2 timer Bakkeintervall Hebekk skole, Ski Lars
Søndag 15. aug. 10.00 123 km Ritt, Øyeren rundt Rælingen  
Tirsdag 17. aug. 18.00 2 timer Lagtempointervaller Hebekk skole, Ski Tormod
Torsdag 19. aug. 18.00 2 timer Fartslek, spurttrening Hebekk skole, Ski Anders
Søndag 22. aug. 11.00 3 x 10 km Ritt, Kråketråkken Moss  
Tirsdag 24. aug. 18.00 2 timer Hurtig Langkjøring Hebekk skole, Ski Trygve
Torsdag 26. aug. 18.00 2 timer Ritt, treningsritt Hebekk Skole, Ski Amund
Søndag 29. aug. 11.00 3 timer Roligfelles langtur Hebekk skole, Ski Tore
Tirsdag 31. aug. 18.00 2 timer Rulletrening Hebekk skole, Ski Trygve
Torsdag 2. sep. 18.00 2 timer Hurtig Langkjøring Hebekk skole, Ski Anders
Søndag 5. sep. 11.00 10 + 60 km Ritt, Klubbmesterskap Hølen  
Tirsdag 7. sep. 18.00 2 timer Hurtig Langkjøring Hebekk skole, Ski Anders
Torsdag 9. sep. 18.00 2 timer Bakkeintervall Hebekk skole, Ski Lars
Søndag 12. sep. 13.30 6 x 10 km Ritt, Oslo sykkelfestival Ekeberg, oslo  
Tirsdag 14. sep. 18.00 2 timer Lagtempointervaller Hebekk skole, Ski Tormod
Torsdag 16. sep. 18.00 2 timer Roligsosial kosetur med bolle/brus stopp Hebekk skole, Ski Tore/Lars/Trygve
Søndag 19. sep. 10.00 3 timer Roligfelles langtur Hebekk skole, Ski Tore
Tirsdag 21. sep. 18.00 2 timer Hurtig Langkjøring Hebekk skole, Ski Trygve
Torsdag 23. sep. 18.00 2 timer Lagtempointervaller Hebekk skole, Ski Tormod
Lørdag 25. sep. 14.00 ? Ritt, Femsjøen rundt, VC Halden  
Tirsdag 28. sep. 18.00 2 timer Hurtig Langkjøring Hebekk skole, Ski Lars
Torsdag 30. sep. 18.00 2 timer Ritt, treningsritt Hebekk skole, Ski Amund
Søndag 3. okt 10.00 3 timer Roligfelles langtur Hebekk skole, Ski Tore
Forklaringer:          
Rulle betyr:          
  Vi trener på å få til maksimalt effektiv lagkjøring ved å "rulle" framover som i en kjede. Instruksjon vil bli gitt.  
  Hensikt:  Trene på å tåle høyt tempo, forbedre anaerob terskel, teknikk, konsentrasjon og psyke  
             
Langkjøring betyr:          
  Vi sykler i relativt rolig tempo. Kan bli variert med fartslek, kjøring i kjede i perioder på ca. 30 minutter.  
  Turene vil stort sett gå i Follo-området og Østfold. Ønsker du å kjøre kortere, si ifra til trener før start.  
  Hensikt: Trening for å kunne tåle lengre distanser, og øke evnen til fettforbrenning.  
             
Bakkeintervall betyr:           
  Vi sykler hardt opp en bakke i eget tempo, for så å trille rolig ned. Dette gjentas gang på gang.   
  Hensikt: Trene på å jobbe med høy intensitet, maks O2, teknikk, konsentrasjon og psyke  
             
Treningsritt betyr:          
  Et ritt vi arrangerer for å trene mest mulig rittspesifikt og for å ha det moro. Alle alle bør delta for at det skal bli et felt.   
  Rittene blir arrangert på Drømtorp industriområde, i en 1 km.lang rundløype. Mulig å møte rett på rittstedet, ferdig oppvarmet.  
  Er tilrettelagt for ryttere på ulike nivåer.      
  Rittene er "åpne", slik at også ryttere fra andre klubber kan delta, under mottoet: Flere er mer moro !  
  Hensikt:  Ha det gøy på sykkelen og få utløp for konkurranseinstinktet.    
             
Lagtempointervaller betyr:        
  Gjennomføres som tempodrag, 1 og 1 eller i mindre grupper.    
   4-6 drag anbefales + god oppvarming og nedtråkking. Pause på ca. 2-3 min. mellom hvert drag.  
  Hensikt: Trene på å jobbe med høy intensitet over tid, heve anaerob terskel, forbedre tempoegenskaper og kjørestyrke.  
             
   betyr ritt          
   betyr trening/tur        
             Neste trening for 11-15 år er tirsdag 17.august

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Jul 2010

Oppmøte på Hebekk skole kl.18.00.

RonnyTrening for "Knøttegruppa" 8 - 10 år

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Jun 2010

Siste trening før sommerferien er torsdag 24/6-2010. Deretter starter vi opp igjen torsdag 5/8-2010 klokken 18.00.

Vi fortsetter å trene på det vi har lært med korte turer og lek på sykkel etter sommerferien.

God Sommer!

 

 

 

(Roy Skjellum)Nordisk mesterskap for veteraner

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Jun 2010

Nordisk mesterskap for veteraner

14. - 15. august 2010

Stangehallen, Stange Norge

Påmelding

Norske deltakere melder seg på via Sportsadmin.

Startavgift: €35 pr. start. (Norske utøvere 300 NOK)

Påmeldingsfrist: 1. august 2010

Overnatting

Scandic, Hamar

www.scandichotels.no (12 km fra Stangehallen) Vikingskipet vandrehjem www.815mjosa.no (11,5 km fra Stangehallen) Hytter, Hedemarktoppen www.hamar-hytteutleie.no (17 km fra Stangehallen) Tangenodden camping www.tangenodden.no (14 km fra Stangehallen) Organisert bobil-parkering ved Stangehallen.

Lørdag 14. august

26,4 km tempo Bankett med premieutdeling

Søndag 15 august

Fellesstart, 33 km rundløype som kjøres hhv 2, 3 og 4 runder. - Premieutdeling i Stangehallen

Program

Klasser

M 30 (30-39 år) M 40 (40-44 år) M 45 (45-49 år) M 50 (50-54 år) M 55 (55-59 år) M 60 (60-64 år) M 65 (65-69 år) M 70 (70 år +) K 30 (30-39 år) K 40 (40-49 år) K 50 (50 år +)

Alle klasser sykler samme tempoløype

Fellesstart Kvinneklassene og klasser for menn 65 år + sykler 2 runder, totalt 66 km Menn 50-64 år sykler 3 runder, totalt 99 km Menn 30-49 år sykler 4 runder, totalt 132 km

Ytterligere informasjon finner du på Internett www.ottestadsk.noNM2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Jun 2010

Landevei:

Sissel Vien gjorde rent bord i helgen og ble norgesmester i tempo og fellesstart med god margin i begge ritt.
Sam Drage tok sølvplassen på fellesstart.

Terreng:

Heidi Sandstø tok en fin bronsemedalje i terreng rundbane, mens Christian Sandstø stilte i Terreng Marathon og tok der en 20-plass.

Gratulerer!

Fortsatt noe spenning knyttet til NM med deltagelse fra Thor, Kurt, Edvald og noen andre proffer. Les mer: http://www.sykkelnm2010.no/Trening for Ungom 11-15 år.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jun 2010

Vi fortsetter treningen tirsdag (18.00 - ca.19.30) og torsdag (18.00 - ca.20.00) med oppmøte på Hebekk skole frem t.o.m. uke 30. Hvis det blir endringer i forhold til ovenstående, vil det bli lagt ut melding om det her på nettsiden.


Lillehammer Oslo 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Jun 2010

Viktig informasjon til dere som skal kjøre Lillehammer Oslo!

I skrivende stund har 23 av våre ryttere meldt seg på til Lillehammer Oslo 2010. Med unntak av 1 vil alle bli flyttet til Follos gruppe som starter kl. 11:20.

Dette gir oss muligheten til å danne et stort felt som starter sammen.

Feltet består av ryttere både fra gruppe 1 og 2 noe som betyr at det vil være en del spredning i kapasiteten blant rytterne.

Det vil også være forskjeller i ambisjonsnivå noe som betyr at vi ikke kan tilfredsstille alles ønsker. Noen vil kjøre fort og andre vil kjøre som lag og bryr seg ikke om tiden.

Dessverre har Follo ikke tilstrekkelig mange ryttere på start til å danne 2 eller flere lag med forskjellig målsetning og opplegg.

Vi har derfor lagt opp til et kompromiss der vi så langt som mulig prøver å tilfredsstille alles ønsker.

Alle lag som skal kjøre ritt må ha en målsetning! Vårt er å forsøke å komme under 5 timer. Dette er en veldig rask tid som innebærer at vi må holde en snittfart på 36,8 km i timen i rittets 18,4 mil. Dette er en hastighet som ligger ca. 5 km i timen over vårt normale treningstempo.

Det er viktig å huske at rittet har under 1200 høydemeter og at mesteparten kommer på slutten av rittet. Til forskjell har en normal tur i vårt distrikt i snitt 100-120 meter stigning per mil.

Det er også en forutsetning at vi får fint vær ikke regn og motvind.

Jeg håper at det opplegget vi har lagt opp til kan bidra til å samle klubben om et felles mål der alle bidrar som best de kan!

Vi har lagt opp til følgende strategi:

Alle starter sammen fra Lillehammer.

Vi holder igjen i de første stigningene ut i fra start slik at alle får tid til å bli gode og varme.

Etter Brøttumsbakken setter vi opp tempo slik at vi etter hvert oppnår ønsket snittfart.

Laget deles i to der en gruppe ligger foran i rulle og trekker mens den andre danner en sekk. Deltagerne i rulla byttes systematisk ut etter hvert som de blir slitne.

Det vil sitte en lagkaptein i rulla og en i sekken til en hver tid. (Trygve & Tore)

Ryttere som ikke har kapasitet til å ligge i rulla får oppgaver som å hindre utenforstående ryttere i år komme inn i vårt felt.

Frem til Minnesund vil vi konsekvent holde tempoet nede i bakkene slik at vi får med oss så mange som overhode mulig.

Alle ryttere må ha med nok mat og drikke til å kunne kjøre helt frem til Minnesund hvor vi tar et kort stopp. Her møter vi følgebil som leverer ut nye flasker og bananer. Alle flaskene vil være fylt med en tynn Maxim blanding. Andre nødvendige æren gjøres samtidig. Det er imidlertid viktig å komme av gårde igjen veldig raskt slik at vi ikke stivner.

Etter Minnesunn vil lagkapteinene avgjøre om det vil være klokt å sende av gårde en gruppe av de sterkeste rytterne med oppgave å kjøre inn til en så god tid som mulig for klubben. Vi vil i så fall sørge for at det er en person igjen som tar ansvaret for gruppe 2.

Målet er at begge gruppene skal oppnå en så god tid som overhode mulig!

NB!

I et ritt er det ikke å forvente at alle skal klare å komme til mål samtidig. Noen vil nødvendigvis falle av under veis. Det er viktig at de da sier fra slik at kapteinen vet at det ikke har skjedd noe galt.

Det er også viktig å poengtere at vi ikke stopper for punktering uansett hvem det gjelder. Igjen er det viktig at det gis beskjed til kaptein om hva som har skjedd.

Ryttere som faller av eller punkterer må deretter komme seg til mål på egen hånd. Det vil alltid komme grupper etter som en kan henge seg på.

Følgende er viktig å huske på!

Alle må stille i lagtrøye slik at vi kan kjenne dem igjen.

De som ikke har dette må få lånt en. Både ny og gammel trøye er ok (den siste med reklame)

Dersom det regner tar en regnjakken på under trøyen slik at en holder seg tørr samtidig som en viser klubbfargene. Alternativet er gjennomsiktig regnjakke.

Alle må ha med seg 2 reserve slanger. Punkterer en for andre gang står en der mitt i skogen uten å kunne komme videre.

For øvrig vil jeg komme tilbake med noen råd og tips angående forberedelser til rittet. For eksempel hva som er lurt å spise og drikke.

NB! Transport!

Vi har så langt organisert en minibuss med henger som kan ta 16 ryttere.

I tillegg kan 3 ryttere kjøre med følgebilen.

Det vil antageligvis bli nødvendig med minst 1 bil til for at vi skal få med alle.

Av denne grunn må alle som skal være med så raskt som mulig informere undertegnede per e-post!

Tore KirkedamTrening torsdag 17.juni.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Jun 2010

Kom gjerne tidlig på trening denne dagen. Sykkelboden inviterer oss til å starte treningen hos dem torsdag 17.juni fra kl. 17.00. Her kan du se den nye butikken med vareutvalg og ekspertise som kan svare på spørsmål rundt sykkel og ernæring i forhold til lange ritt og treningsøkter.

De fyller også opp flaskene våre med Maxim og deler ut energibarer til dagens treningsøkt.

Sykkelboden finner du her: http://kart.gulesider.no/query?profile=no&mop=yp&what=map&advert_code=Z0I0NL3RResultatene fra Terregntempo'n i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Jun 2010

Resultatene fra Nissancup i Drøbak finner du her: http://www.nissancup.no/wp-content/files/2010/06/201005_Resultatliste_versjon2.pdf

Har du glemt igjen noe på Seiersten Skanse, kan dere kontakte Ronny på mob. 91159899, så skal vi se hva vi kan greve frem.Nissan Cup 9. juni - Funksjonær informasjon

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Jun 2010

Vi har mange gode funksjonærer. Takk skal dere ha, dette blir kjempebra! Se her for vaktlister.

 

Det er ført opp vakter med oppmøtetider basert på tilbakemelding fra den enkelte. Oppmøtepunkter er ved rittvogn på Skansen (start/mål) og ved Frognhallen. Se vaktlister for hvor du skal møte. Fint om alle leser ritt- og deltagerinformasjonen. Det vil bli gitt informasjon om oppgavene av de ansvarlige.

Mvh

Runar Heen, rittleder :-)
95212096

Nissan 2010 vaktliste xls

Nissan 2010 Vaktliste pdf

Rittkart vakterLillehammer-Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Jun 2010

På grunn av relativt svak påmelding til L-O vil Follo SK stille med ett lag i årets utgave. Målsettingen vil være en tid rundt 4 timer og 50 minutter. Dette gir en snitthastighet på ca. 39km/t! Målet er å få med så mange som mulig inn på denne tiden.


PÅMELDINGFRIST NM 4. JUNI!!!!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jun 2010

Vi minner om at påmeldingsfristen for ALLE NM-øvelsene i Trøndelag 19.-27. juni går ut fredag 4. juni kl. 24.00.

Etteranmelding er IKKE tillatt, iflg NCFs lov.

Link til innbydelsen og mer info ligger på http://sykkelnm2010.noABBASTOUREN 2010 - Mosjonsritt i Torsby, Sverige

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jun 2010

Lørdag 31. juli 2010 er det Abbastouren i naturskjønne Torsby. Dette er et mosjonsritt med distanser på 60km, 45 km eller 25km. Løpet skulle derfor passe for ryttere i alle aldere. Etter rittet blir det samling av det sosiale slaget, med grilling og tilbehør. Follo Sk har forsynt seg grovt på premiebordet de siste årene og det bør vi fortsette med....

Ta kontakt med Frances på 93043805 dersom du har spørsmål.Nissan Cup, Seiersten Skanse 9. juni

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jun 2010

Follo Sk arrangerer Nissan Cup 9. juni. Nytt av året er at vi arrangerer rittet i Drøbak som terrengtempo med individuell start. Les mer om rittet, se video, gps kart ...

 

Årets Nissan Cup er spekket med nyheter som stafett og nå terrengtempo med individuell start!

Vennligst se Nissan Cup for utfyllende deltagerinformasjon om terrengtemporittet. Viktig at alle leser denne da dette er helt nytt i terrengsykkelsammenheng.

Informasjon om veibeskrivelse, rittplan og løypekart finner dere i menyen til venstre.

Lars Birger har også syklet lang og kort runde med GPS med detaljert informasjon om rundene.

For de som vil se løypene fra sykkelsete har Egil syklet rundene med hjelmkamera:

Follo Sk ønsker alle velkommen til Seiersten Skanse onsdag 9. juni!!Klubben stiller fire lag på NissanCup 2. juni

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Mai 2010

Er det andre som har lyst til å delta har vi muligeheter. Er du interressert kan du ta kontakt med Christian på 92605459. Det er mulig å gjøre forandringer (fylle inn manglende ryttere, eller nye lag) helt frem til kl. 1800 tirsdag. Etteranmelding på rittdagen, men det prøver vi å unngå...

Lagfordeing:

Lag 1. (11-12) Robin Skjellum, Kevin Skofteby, Markus Berg, Marte Uthus

Lag 2.(15-16) Herman Heen, Martin Tobias Kleven, Erik Andreas Kleven

Lag 3. (Senior) Egil Antonsen, Heidi Lesteberg

Lag 4. (Senior) Frode Nielsen, Christian Sandstø, Heidi Sandstø

 LAGSTAFETT NISSANCUP LANGSETLØKKA 2. JUNI!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Mai 2010

SEND SMS TIL CHRISTIAN PÅ 92605459 MED NAVN OG ALDER DERSOM DU ØNSKER Å BLI SATT OPP PÅ ET LAG! HAN ORDNER RESTEN, DU TRENGER BARE MØTE OPP VED KLUBBTELTET I GOD TID

DELTAKELSEN ER GRATIS FOR ALLE

HVERT LAG BESTÅR AV 4 UTØVERE, MINIMUM EN KVINNELIG UTØVER PER LAG

VI OPPMUNTRER FLEST MULIG TIL Å DELTA, ALLE ALDERSGRUPPER (Rekruttklassen kjører ikke stafett, og premieres med medalje som på et vanlig Nissan cup-ritt.) OG KJØNN

KLUBBEN ORDNER FELLES TELT, SAFT, MAT OG SOSIALTLandevei Torsdagstrening 27. mai - Fartslek/spurttrening

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Mai 2010

Det etterlyses større variasjon og mer lek på torsdagstreningene.
Vi fortsetter å ta konsekvensen at dette og kliner til med fartslek/spurttrening/rolig på førstkommende torsdag.

Opplegget er som følger; vi sykler en relativt rolig runde i lokalområdet. En kort runde som kjøres flere ganger (ca. 10-15km pr. runde). Vi spurter på innlagte spurtpunkter/skilt iløpet av hver runde. Etter avsluttet spurt, venter vi på hverandre før vi kjører rolig videre til neste spurt på runden.

Målet er å ha det GØY!!

Det blir en rolig tur, men med korte, høye og bratte pulstopper.

 Terrengsykkelrittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mai 2010

Terrengsykkelrittet er rittet for de som synes terrengsykler skal ha demper(e) og som synes dekkene skal være tjukkere og ha mer knaster enn produktene til RFSU. En del Follofolk på startstreken i dag.

 Etter å ha brukt 2 timer og 50 min på gjennomkjøring av løypa fredag morgen lå det i lufta at Terrengsykkelrittet ikke bare er teknisk, men også rimelig langt ettersom man kjører to runder i rittet. Akkurat som forutsett ble det ett hardt ritt, noen satt ved siden av løypa og gråt, andre måtte tasle kilometer med brukket ramme eller andre mekaniske sammenbrudd. 

 I elitefeltet stilte Frode Nielsen, Christian(undertegnede) og Heidi Sandstø. Etter en lang og hard tur havnet Heidi på en god 3. plass. For min egen del ble det en god 15. plass, veldig fornøyd med det når det var over 100 i startfeltet for menn elite. Joar Markhus vant sin klasse og fikk heder og ære for det. Resultatlistene har ikke kommet ut enda, så på hvilke plasser resten havnet vites ikke enda.

 

 Nissancup 9. juni på Skansen i Drøbak

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mai 2010

Follo SK arrangerer Nissancup i området rundt festingen på Skansen i Drøbak 9. juni. Dette er et viktig arrangement for klubben og alle må bidra.

Nissancup er Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten. Totalt består Nissancup av ni ritt og det arrangeres av de ulike sykkelklubbene i Oslo/Akershus-området.

Onsdag 9. juni arrangerer Follo SK Nissancup på Skansen i Drøbak. Dette er et stort arrangement for klubben, og vi trenger din dugnadshjelp.

Hver person vil få en dedikert oppgave på arrangementet. Oppgavene er meget ulike og alle er viktige brikker i arrangementet. Spennvidden på oppgavene er store fra parkeringsvakt, sitte i sekretariatet, løypevakt, løypemerking og kakebaking)

Gi beskjed til Oskar Kleven(oskleven@online.no eller på sms 416 321 48) om du kan være med som dugnadshjelp.

Vi håper alle har lyst til å bidra!

Mvh

Styret i Follo SKInnbydelse til sykkel-NM i Trøndelag

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mai 2010

Trondhjems VK, Gauldal SK, IL Sverre og IL Stjørdals Blink har gleden av å innby deltakere, ledere, dommere, funksjonærer, presse og publikum til NM og UM på sykkel 2010.

Vi ønsker at alle vil få et positvt opphold i ”Trivelig trøndelag”. Trøndelag byr på gode treningsforhold, med et stort veinett og sitt kuperte landskap. Vi har lagt til rette for mange typer rimelig bo-alternativer i nærheten av trasene og i Trondheimsområdet.

Den offisielle innbydelsen til NM Sykkel Trøndelag 2010 - finner du her...Landeveitrening torsdag 20 mai - Tør vi håpe på Follo-konge?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Mai 2010

Bakketrening i kongsveien. Muligheter for rekordforsøk og intern konkurranse for de som ønsker det. Det blir også muligheter for de som vil kjøre roligere kontrollerte bakkedrag/intervaller.

Oppmøte Hebekk 18:00, som vanlig.

Vi triller i samlet flokk til Kongsveien.
Da er vi antakelig varme nok når vi kommer frem.

Så kjører vi ett stk ”rekord-drag” hvor folk timer seg selv, og (de som vil) legger opp egen tid her http://www.kongsveien.com/

Målet er å bruke tiden som egen formsjekk og mål på fremgang, vi planlegger nemlig å gjenta dette minst en gang til, nemlig på slutten av sesongen. Da får vi alle fasiten på egen formutvikling gjennom sesongen.

De som ikke er så interesert i maks-drag, kan f.eks kjøre bakkedrag opp/ned kongsveien på terskel for å stimulere "effekt på terskel", eller halve bakken på maks for å stimulere O2-opptak.

 Resultater Follo-rittet 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Mai 2010

Endelig er resultatene her!

Oppdatert Resultat Follo Rundt 2010

Ved spørsmål send mail til nestleder Follo Sykkelklubb!Medaljesanking i Nissancup 2#

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Mai 2010

Nissancup på Skullerud ble en bedre opplevelse enn på Bjerke med tanke på vær, vind og temperatur. Med 26 Follo-ryttere på startstreken, var det duket for flere medaljer til våre ryttere. Ettersom Heidi Sandstø vant på Bjerke, var det store forventninger til en ny pallplass. Det samme stempelet hadde Frode Nilsen klart å skaffe seg etter en 3.plass på Bjerke. Det ble mange å følge med på rundt i kort, lang og rekreutt-løypene.

Hvis vi ser litt på de yngre klassene, kom Mikkel Skjellum i mål som nr.2 i klassen M6-9. I klassene hvor man rangeres har vi flere på pallen.

Her kan nevnes: I M11-12 kom Markus Berg på 3.plass og Kevin Skofteby på 5.plass. I K-Senior kom Heidi Sandstø igjen på 1.plass. Mens i M Sport 30-39 slo Frode Nilsen til med 1.plass og Joar Markhus med en 3.plass

Dette medfører at Heidi Sandstø og Frode Nilsen leder sine klasser sammenlagt, men Frode skal ikke føle seg for trygg. I den klassen ligger nemlig Joar Markhus på en 3.plass sammenlagt og puster Frode i nakken......

Sammenlagt i klubbkonkurransen ligger Follo SK på en 5.plass.

Heia-gjengen var også på plass, hvor 8-10 av ungdommene våre kom seg ut i løypa og heiet fram våre ryttere opp bakken fra myra.

Noen av ungdommene våre var dessverre satt ut av sykdom, men håper de blir friske snart og at de dermed får vært med på Nissancup på Gullhaug den 26.mai.

Komplett resultatliste kan du se her: http://www.nissancup.no/wp-content/files/2010/05/Resultat_201002_versjon2.pdf

Sammenlagtresultaene kan du se her: http://www.nissancup.no/wp-content/files/2010/05/Sammenlagt_201002_versjon2.pdf

Resultater i klubbkonkurransen kan du se her: http://www.nissancup.no/wp-content/files/2010/05/klubb_201002_versjon2.pdfFollorittet 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Mai 2010

Follorittet ble arrangert for 7 gang søndag 16.05.2010 med 141 deldakere på startstreken. Til tross for at været ikke var det beste, og med til dels våt veibane og spredte regnbyger må man si seg meget fornøyd med deltakelsen. Arrangementsmessig gikk det bra, ingen rapporterte skader eller større velt.

Vinnertiden ble 1.59.20. Resultatliste kommer snart...

 Dekktilbud fra Sykkelboden!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Mai 2010

Sykkelboden har i disse dager kjempetilbud på dekk og slanger både for terreng og landevei. Sjekk dette!

Tore KirkedamTrening for Ungdom.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Mai 2010

Jeg ser at det er behov for en liten presisering når det gjelder tilbudet til ungdom. Utover terrengsykkelskolen vil det være et treningstilbud som følger:

8-10 år: For denne gruppen vil det være et treningstilbud på torsdager fra kl. 18.00 til ca. 19.30. Her vektlegges det å ha det gøy på syklen i terreng og på grus.

11-13 år: For denne gruppen vil det være et treningstilbud på tirsdager og torsdager 18.00 til ca. 19.30. Her vil tilbudet gå på turer med til dels høyt tempo, intervall-trening og teknikk.

Begge gruppene møter på Hebekk Skole.Rosa ermer.......

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Mai 2010

Nå braker det snart løs for Giro d'Italia. I Italia er det kun den aller beste som får lov å bære rosa. I Norge er det ennå mer eksklusivt. Her må man faktisk ha medlemskort i Follo SK for å bære den flotteste design i rosa, nemlig Follo-trøya.

Nå braker det snart løs for Giro d'Italia. I Italia er det kun den aller beste som får lov å bære rosa. I Norge er det ennå mer eksklusivt. Her må man faktisk ha medlemskort i Follo SK for å bære den flotteste design i rosa, nemlig Follo-trøya.
For å feire starten på Giroen til helgen, har vi nå fått tilbud fra Kalas om løse ermer i rosa. Dette blir et supplement til de blå vi har i dag, og har nøyaktig samme pris (245,-) og design bortsett fra at grunnfargen er rosa og detaljene i logoen er i blått.

Bestilling skjer ved å sende mail med antall osv. til: drakt@follosk.no
(Rosa ermer blir ikke lagt ut sammen med resten av tøyet i denne omgang, så disse må bestilles separat på mail)
Vi trenger 10 bestillinger før vi får produsert disse, så da er det bare å spre ryktet og bestille et par før fristen for denne runden går ut 11. mai!Nissancup 1#

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Mai 2010

Flere rosa og blå Folloryttere tilstede på årets første NissanCup. Det kunne se ut til at dette skulle bli en kald opplevelse, snøen lavet tykt ned kun timer før rittet.

Heldigvis løsnet skylaget og det ble en fin start på sesongen for de oppmøtte. Det var mange bra resultater og klubben hadde hele 24 ryttere til start. Ronny Skjellum stod for teamspiriten gjennom å sørge for skikkelig heiing, oppsett av klubbtelt og førstehjelp (til de som trengte det på denne utfordrende løypa). Stor takk og applaus!

Løypa var forholdsvis flat med svinger og noen korte bakker. Terrenget var akkurat som man kunne forvente på en travbane. En av utfordringene var å telle runder noe de fleste klarte, men ikke alle. Siden det var bakergutta som hadde tatt en runde for lite, var det veldig vanskelig for arrangøren å gjennomføre premieutdeling, noe de klarte til slutt i ni tiden.

Heidi Sandstø tok seieren i kvinner senior. Etter å ha ligget i brudd hele veien sammen med helgas NC maratonvinner Marianne Lambine, ble det avgjort med en spurt der Heidi tok 1. plassen.

Neste uke er det klart for enda en klassiker, Skullerudløypa 12. mai. Løypa har en del stigninger, utfordrende utforkjøringer, steiner og røtter.Oslo Landeveiscup 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Mai 2010

I sitt tredje år kan Oslo Landeveiscup friste med 6 arrangementer i Oslo og omegn. Rittene er åpne for aldersbestemt klasser fra 10 – 16 år, samt junior.

I enkelte ritt tillates også K-senior.

Oslo Landeveiscup er et samarbeid mellom SK Rye, Lørenskog CK, IK Hero, I.F Frøy, Follo SK og OCK.

Påmeldingsfrist til første ritt er 5.mai

Plassering i hvert enkelt ritt gir poeng. De 5 beste plasseringene legges til grunn for beregning av din plassering sammenlagt. I tillegg kommer premiering etter hvert enkelt arrangement.

Årets ritt:

Søndag 9 mai kl. 10:00. Individuell tempo ved Maridalen skole. Rankingritt.

Søndag 9 mai kl. 13:00. Fellesstart rundløype fra Maridalen skole. Rankingritt.

Søndag 13 juni kl. 09:00 Lørenskog sykkelfestival / tempo v/Hammer skole. Rankingritt.

Torsdag 26 aug. kl. 18:00. Tempo. Inngår i IK Hero’s 2 mil fra Hvervenbukta. Rankingritt.

Mandag 30 aug. kl. 18:00. Gateritt rundbane ved Tusenfryd. Rankingritt.

Mandag 6 sept. kl. 18:00. Fellesstart Glynittveien, Ski Næringspark. Rankingritt.

For nærmere detaljer og påmelding: www.landeveiscup.no


Påmelding Nissan Cup 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Apr 2010

Nissancup er Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten. Påmeldingen til rittet er nå åpnet. Follo SK dekker rittavgiften for medlemmer for aldersgruppen 6-18 år ved felles påmelding.

Årets Nissancup er totalt ni ritt. Du får premie ved å ha deltatt i seks av dem. Follo SK dekker påmeldingsavgiften for medlemmer ved felles påmelding.

Første ritt er 4. mai. Påmeldingsfrist for Follo SK sine medlemmer (aktive og 6-16 år) er satt til torsdag 29. april, og kan sendes til Oskar Kleven på E-post: oskleven@online.no.

Ryttere som er 17 år og eldre (ikke aktive) henvises til påmelding på http://www.sportsklubbenrye.no/node/11645/sb_paa.

I 2009 hadde Follo SK 30 deltakere i Nissan Cup. Vi håper at denne rekorden slås i år og at så mange som mulig har lyst til å delta. For mer informasjon gå inn på www.nissancup.no eller ring kontaktperson i Follo SK, Oskar Kleven på mob.tlf. 416 32 148

Det vil komme informasjon på www.follosk.no sine nettsider om det enkelte ritt.

Follo SK har nå startet treningen og det er trening hver tirsdag og torsdag kl.18.00 for aldersgruppen 11 år og eldre. Oppmøtested er Hebekk skole. Terrengsykkelskolen og trening for de under 11 år starter torsdag 29.april.

Følgende rittdatoer gjelder for Nissan cup 2010:

Tirsdag 04 Mai – Bjerke v/Hasle Løren IL

Onsdag 12 Mai - Skullerud v/I.F.Frøy

Onsdag 26 Mai – Gullhaug v/BOC

Onsdag 02 Juni – Langsethløkka v/SK Rye

Onsdag 09 Juni – Drøbak festning v/ Follo SK

Onsdag 18 August – Skullerud v/ I.F.Frøy

Onsdag 25 August – Gullhaug v/BOC

Onsdag 01 September – Holmen v/Asker

Lørdag 11 September – Langsethløkka v/SK RyeUngdom 14 - 18

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Apr 2010

Ettersom det har vært bra oppmøte blir det terreng med trener hver tirsdag og torsdag for ungdom 14-18/aktiv. Se Ungdom/Plan ungdom 2010 i menyen til venstre for mer informasjon.


Innføringskurs landeveisykling start tirsdag 13. april 18:00

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Apr 2010

Vi gjentar tidligere suksess, og ønsker alle interesserte velkommen til å lære mer om hvordan landeveissykling foregår. Målgruppe er både nybegynnere og du som har syklet en del fra før, og det er ikke krav om medlemskap.


Follo Sykkelklubb arrangerer i våres kurs i landeveissykling. Kurset går over 3 tirsdager i april og tar sikte på å gi deltagerne en innføring i det å sykle tryggest mulig og effektivt i gruppe på landeveien. Kurset passer for ryttere av begge kjønn fra 16 år og oppover. Målgruppen er folk som er interessert i landeveisykling som mosjon/treningsform. Det er ingen forutsetning at du har syklet mye tideligere, men også folk som har trent mye alene eller i små grupper vil ha godt utbytte av kurset. Vi vektlegger teknikk mer enn kondisjon.  Kurset er gratis og åpent for alle, både medlemmer og andre.

Innhold:

 • Tirsdag 13. april: Litt teorisnakk med fokus på sikkerhet, hvordan kjøre i større grupper. Vi tar en rolig tur som gruppe, og introduserer deltakerene for ”rullekjøring”
  (hvordan kjøre effektiv som større gruppe) 
 • Tirsdag 20. april: Mer rulle. Innføring lagtempo
  (hvordan kjøre mest effektivt som liten gruppe) 
 • Tirsdag 27. april: Rulle/Lagtempo + Svingteknikk/ritteknikk

Alle dager prøver vi å spe på med litt teori om emner som; sikkerhet, holdninger, ansvar, trafikk, sittestilling, luftrykk, vedlikehold osv.

Oppmøte er på Hebekk skole kl. 18.00 og det varer ca 90 minutter hver gang.

Kontaktperson;
Lars Knutsen, lars.knutsen(at)inmeta.com, 90796344Terrengsykkelskolen 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Apr 2010

I år starter terrengsykkelskolen torsdag 29.april kl. 17.30 for påmelding på Hebekk Skole, Ski. Påmelding og betaling ved oppmøte. Det blir i år som i fjor Frode Nilsen som er ansvarlig for den tekniske delen. Frode er blandt de beste når det gjelder å bruke sykkel i terrenget. De som var med på terrengsykkelskolen i fjor lærte mye og flere av dem gjorde det også veldig bra i Nissan-cup.

Se gjerne bilder fra fjorårets terrengsykkelskole og ritt på følgende link: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=893024

Terrengsykkelskolen er et tilbud til "barn" i alle aldre, fra 8 år og oppover. Faktisk er det flere godt voksne som innser at de har noe å lære. På terrengsykkelskolen lærer du nemlig å bruke sykkelen din riktig. I år blir det kombinert torsdagskvelder og to søndager. På datoene som er satt opp nedenfor, legges det først og fremst vekt på teknikk, og vi kan garantere at du vil få en "a-ha"-opplevelse. De andre torsdagene gjennom sommeren blir det lagt mer vekt på treningsturer i sør- og østmarka i tillegg til skogsterrenget rundt Ski. Terrengsykkelskolen er Follo Sykkelklubbs beste rekrutteringstiltak og skaffer klubben mange nye medlemmer hvert år. Skolen arrangeres for 18. gang i år og blir i år forsøkt med et komprimert opplegg iløpet av mai måned (2 torsdagskvelder og 2 søndager). Det vil si at det er trening med oppmøte på Hebekk skole hver torsdag kl.18.00. Vi gjør i år som i fjor, og satser på en inndeling med 3 grupper, 8-10 år(knøttegruppa), 11-13 år og 14 år og eldre. Vi håper at vi på denne måten kan nå hver enkelt deltaker slik vi ønsker og at gruppene kan få lagt opp et opplegg som kanskje passer denne aldersgruppene best.

I år starter terrengsykkelskolen torsdag 29.april kl. 17.30 for påmelding på Hebekk Skole, Ski, og fortsetter som trening gjennom hele sommeren (bortsett fra fellesferien (juli)). Treningen starter opp igjen etter ferien 29.juli. Vi regner med å avslutte lørdag 11.september med klubbmesterskap hvor det serveres pølser, brus og kaker. Se også terminlister for de forskjellige gruppene.

Når: Torsdager kl. 18.00 og søndager kl. 10.00

Oppstart torsdag 29.april.

Teknikk: Torsdag (kl. 18.00 - 19.30) 29.april og 20.mai. Søndag (kl. 10.00 - 15.00) 9 og 16 mai. Søndagene blir det servert grillpølser og saft mellom øktene.

Trening og bruk av teknikken som er innlært på teknikk-øktene vil foregå øvrige torsdager gjennom hele sommeren (bortsett fra fellesferien (juli)).

Påmelding: Påmelding og betaling ved oppmøte.
Hvor: Hebekk skole, Sørjordet 7, Ski
Pris: 490 kr for voksne over 19 år. Inkludert medlemskap og trening i Follo SK i 1 år.
340 kr for barn. Inkludert medlemskap og trening i Follo SK i 1 år.
1040 kr for familie. Inkludert familiemedlemskap og trening i Follo SK i 1 år.
Gratis for alle eksisterende medlemmer av Follo SK.

NB! Alle må ha hjelm! Alle Terrengsykkelskoledeltagere og Follo SK medlemmer er forsikret.

Ta kontakt med:


Sesongplan turrittgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Apr 2010

Turrittgruppa er for terrengsyklister som liker ta i litt mer og som trener til ritt som Birkebeinerrittet, Grenserittet osv. Vi har felles trening i sommerhalvåret fra Hebekk skole.

Tirsdager kl. 1800

Torsdager kl. 1800

I helgene er det felles oppmøte på Søndagene kl. 1000 for de som ikke kjører ritt.


Hvordan skrive ut lisensen etter at den er betalt?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Apr 2010

NCF har laget en veiledning for hvordan du kan laste ned og skrive ut lisensen din.

Last ned veiledning for lisensutskrift her.

 Drakt 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Apr 2010

Endelig er det klart for bestilling av nye drakter. Denne gangen kommer de uten noen form for reklame. Årsaken til dette er at vi ønsker lengre levetid på draktene slik de har i Frøy og Rye.

 

Det nye designet kan ses under arkiv ”Draker 2010”

Også denne gangen blir draktene produsert av Kalas som i også har gitt oss tilgang til en rekke tilleggsprodukter, deriblant spesielt sykkelundertøy.

Nytt av året er måten vi bestiller på. Dette skjer ved å logge seg inn på en egen WEB portal der alle Follo SK produkter finnes. Bestilte varer sendes i oppkrav direkte fra Kalas.

Husk på at det tilkommer kr. 120,- i frakt og oppkravsgebyr per levering så planlegg innkjøpene nøye.

Trykk på linken under for å komme inn på portalen.

http://www.kalaswear.no/follo/index.html

Bruker navn:         follokalas

Passord:                kalasfollo

 

Før bestilling er det viktig å gå igjennom størrelsesguiden som ligger på portalen.  Husk alltid å velge en størrelse mindre enn normalt i bukse slik det også står i guiden. Dette fordi at sitteputen skal sitte skikkelig.  I tillegg strekker materialet seg noe.

 

Nytt avåret er også at vi har drakter i to kvaliteter. Jeg har personlig testet den dyrere buksevarianten og kan varmt anbefale denne. Den er vesentlig mye bedre enn den buksen vi har hatt de siste årene.

 

Buksen heter CYC T-shorts EndurancePro LYCRA POWER/nett rygg "J" unisex og passer for både damer og menn.

 

Sjekk også ut ny kvalitetstrøye, lange og mellomlange bukser.

 

Logg også inn med gjevne mellomrom for å se nyheter.

 

Dersom det skulle være spørsmål, send en e-post så skal jeg svare så godt jeg kan.Trenerkurs- nyttig, morsomt og gratis

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Mar 2010

DSK inviterer til trener 1 kurs i regi av NCF. Det er totalt 16 timer, både teori og praksis. Du lærer øvelser for å ha det gøy på sykkel, samt hvilken rolle en trener skal ha. Kurset gir kompetanse til å gå videre til trener 2 kurs. 

Første kurskveld er onsdag 14. april i Frognhallen. Klubben støtter økonomisk.Nissan cup 2010 – terminlisten er klar

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mar 2010

Terminlisten for Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten er klar. Nå er det bare å notere datoene!

Nissan Cup er Norges største sykkel cup og arrangeres av sykkelklubber i og rundt Oslo. Antall deltakere har vært sterkt stigende og er viktig for rekrutteringen til sykkelsporten.

Follo SK hadde med mange deltakere i 2009 fra de yngste til de eldste. Det er totalt 9 ritt. Er du med på syv av rittene blir det premie, Styret vil komme tilbake med informasjon om påmelding så snart vi har fått fristene fra Nissan cup. Se også www.nissancup.no

for mere informasjon.

Følgende rittdatoer gjelder:

Tirsdag 04 Mai – Bjerke v/Hasle Løren IL

Onsdag 12 Mai - Skullerud v/I.F.Frøy

Onsdag 26 Mai – Gullhaug v/BOC

Onsdag 02 Juni – Langsethløkka v/SK Rye

Onsdag 09 Juni – Drøbak festning v/ Follo SK

Onsdag 18 August – Skullerud v/ I.F.Frøy

Onsdag 25 August – Gullhaug v/BOC

Onsdag 01 September – Holmen v/Asker

Lørdag 11 September – Langsethløkka v/SK Rye


Jotunheimen rundt?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mar 2010

Vi er en gjeng syklister fra Frøy, Follo og Rye som har syklet Jotunheimen rundt i en årrekke, og vi ønsker å invitere med andre syklister som kunne tenke seg å oppleve det beste av Vestlandsnaturen på sykkelsetet. Vi sykler ikke for å vinne, men tar oss god tid til å nyte turen i løpet av de 16-16,5 timene vi bruker, og stopper på alle mat stasjoner

Jotunheimen Rundt - Bli med oss på Norges flotteste turritt - i turtempo

Jotunheimen Rundt er utvilsomt det flotteste turrittet som arrangeres i Norge, og alle syklister med respekt for seg selv burde en gang ta seg tid til å delta. Rittet er 46 mil langt og går fra Lærdal til Sogndal. På turen forseres ca 5000 høydemeter fordelt på tre fjell. Det er matstasjoner ca hver 5’te mil, og rittet avsluttes med velfortjent grillfest i Sogndal.

Vi er en gjeng med syklister fra Frøy, Follo og Rye som har syklet denne turen fast i en årrekke, og vil gjerne invitere med andre syklister som kunne tenke seg å oppleve det beste av Vestlandsnaturen på sykkelsetet. Vi sykler ikke for å vinne, men tar oss god tid til å nyte turen i løpet av de 16-16,5 timene vi bruker, og stopper på alle matstasjoner.

Rittet starter i Lærdal kl 21:00 om kvelden fredag 9.7 og man er raskt inne i Filefjell. Etter forsering ned andre siden fortsetter rittet gjennom Valdres til Fagernes, hvor vi snur Nordover mot Beitostølen. Etter en liten matbit går rittet videre til Valdresflya, der vi passerer toppen rundt soloppgang, som er en fantastisk opplevelse. Etter Flya fyker vi nedover i lange utforkjøringer mot suppeservering ved Lemonsjø, som er siste stopp før de ”beryktete” utforkjøringene ned til Våggå. Her opplever man gjerne å se 90 km/t på speedometeret (for de hardbarkede). Fra Våggå kjører vi videre til gryterett i Lom, før vi tar fatt på de bratte bakkene opp Sognefjellet og ventende vafler med rømme og syltetøy. Nedfarten fra Sognefjellet oppleves som fortjent, og turen utover langs Sognefjorden kan være fantastisk i solskinn. Siste strabas før ankomst i Sognal heter Hafslobakken, og innebærer 9 km kontinuerlig stigning på i alt 500 høydemeter. Litt svett om solen steiker,… Fra Hafslo er det imidlertid kun kort vei igjen til Sognal og grillmat.

De fleste av oss reiser over til Vestlandet på Torsdag og tar en overnatting før rittstart på fredag. Rittet avsluttes lørdag ettermiddag, og vi vil anbefale overnatting til Søndag på grunn av at det ikke er tilrådelig å kjøre rett til Oslo etter 16-17 timers sykling. Man trenger imidlertid ikke følge dette opplegget. Når det gjelder overnatting, finnes det flere mulige løsninger som omfatter telt, hytter på Filefjell og hotell i Sogndal, Vi har ikke avklart hytteplasser helt enda, men vil komme tilbake til dette nærmere rittet. Dersom du er interessert i å bli med oss, ta kontakt med: trond.jensen@statnett.no. Mer informasjon om rittet og påmelding finnes på www.jotunheimenrundt.com. Til sist, vi må ta forbehold om været da sognefjellet i tett snødrev ikke er å anbefale. Været de siste 4 årene har imidlertid vært fantastisk.PERSONLIGE BRIKKER 2010 – NASJONALT SYSTEM.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Mar 2010

Systemet med personlige brikker og et nasjonalt resultatprogram ble presentert på

Forbundstinget 2008, som ga sin tilslutning til å innføre dette.

I sesongen 2010 skal alle ryttere ha personlige brikker, som skal delta i:

o

NM, UM, NorgesCup, alle NCF-ranking ritt (landevei og terreng rundbane), NM-Veteran og VeteranCup, d.v.s. M/K13-14, M/K15-16, M/K-Jun, M/K-U23, M/K-Elite og M/K30+.

o

Det er også en fordel om det benyttes i UL; d.v.s. M/K10-12.

Disse brikkene kan/skal brukes i alle øvrige aktive ritt for disse klassene. Brikkene er personlig - d.v.s. at hver enkelt rytter er ansvarlig å ha med sin brikke til alle ritt som benytter resultatprogrammet eSykkel. Brikker kan ikke byttes internt i klubben, den er koblet opp mot personen.

Ryttere som glemmer sine brikker, kan få leid av arrangørene, prisen er min kr. 100/dag.

NCF vil fakturere aktuelle klubber/konkurransefellesskap/UCI-Team for brikkene. Den interne organisering av betaling for brikken er opp til hvert enkelt klubb/KF/UCI-Team.

Pris pr. brikke er kr. 500,00 – brikken gjelder for 3 år.

Ryttere som har brikke fra 2008/2009 trenger ikke å bestille ny brikke.

Ryttere som har personlig brikke fra ski/skiskyting må ikke kjøpe brikke for sykling, men NCF må få tilsendt brikkenummeret, for å få registrert den for sykling.

For at påmeldinger og resultatprogram skal fungere, med kobling til de personlige brikken, må påmeldinger foretas ved bruk av SportsAdmin og utføres av påmeldingsansvarlig i klubben. Dvs. at bestilling kan sendes til lisens@follosk.no

For at dette skal på plass i god tid før sesongstart, ber vi om at listen returneres fortløpende. Bestillinger utover i sesongen er selvfølgelig mulig.

Det er særdeles viktig at Idrettsnummer og rytternes navn fylles ut slik det står oppført i klubbens medlemsregister.Sesongplan landevei 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Mar 2010

OL er over, og det er på høy tid å komme seg ut av sofaen og delta aktivt selv. Thor, Kurt, Gabba og Edvald har vært igang lenge allerede :) For å øke interessen for landeveisykling i Follo-området lanserer vi i år det mest omfattende og bredeste tilbudet i klubbens historie!!
Nytt av året er to ny grupper; Introduksjon og Dame. Nå bør alle klare å finne en gruppe som passer. Oversikt over de forskjellige grupper og beskrivelse finner du her; Landeveisgrupper_2010

Vi vil også i år kjøre innføringskurs i landeveissykling over tre tirsdager, oppstart tirsdag 13. april. Her går vi gjennom det grunnleggende og vi skal også gjennom innføring i rulle/lagtempo/svingteknikk/osv.

Sesongen startes med tur til Gran Canaria uka før påske, fellestreningene starter rett over påske, tirsdag 6. april

Vi følger samme opplegg som tidligere, vi ser ingen grunn til å endre det som fungerer :)

- Tirsdager. Langkjøring, vi deler etter grupper/nivå
- Torsdager. Kvalitet (lagtempo, bakkedrag, treningsritt), enkelt å dele etter gruppe/nivå
- Søndager rolige hygge/lang –tur
- Rulle: det er satt opp to ”rulledager” og deltakere på Lillehammer-Oslo oppfordres til å delta på begge

Alle treninger starter fra Hebekk

Sesongen avsluttes med treningsritt og felles sosial samling på egnet sted i Ski sentrum (Egon/Bowlers)

 

 

Terminliste landevei for Follo Sykkelklubb 2010
Periode  April - Juni Se www.follosk.no for oppdateringer.
Dag Dato Tid Varighet Aktivitet Ansv. Ekspress Ansv. Gr2 Ansv Intro Ansv. Dame Sted
Tirsdag 6. apr. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 8. apr. 18.00 2 timer Treningsritt Amund       Drømtorp industriområde, Ski
Søndag 11. apr. 10.00   Ritt, Stjernetråkken         Fredrikstad
Tirsdag 13. apr. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Kurs Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 15. apr. 18.00 2 timer Bakkeintervaller Anders       Hebekk Skole, Ski
Søndag 18. apr. 10.00 3 timer Langkjøring Tore       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 20. apr. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Kurs Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 22. apr. 18.00 2 timer Treningsritt Amund       Drømtorp industriområde, Ski
Søndag 25. apr. 10.00 3 timer Langkjøring Trygve       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 27. apr. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Kurs Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 29. apr. 18.00 2 timer Lagtempo intervaller Tormod       Hebekk Skole, Ski
Lørdag 1. mai. 09.00 80 km Ritt, Enebakk rundt Trygve Tore     Skullerudstua, Oslo
Tirsdag 4. mai. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 6. mai. 18.00 2 timer Bakkeintervaller Anders       Hebekk Skole, Ski
Søndag 9. mai. 10.00 3 timer Langkjøring Tore       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 11. mai. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 13. mai. 18.00 2 timer Lagtempo intervaller Tormod       Hebekk Skole, Ski
Søndag 16. mai.   80 km Ritt, Follorittet         Åshallen, Ås
Tirsdag 18. mai. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 20. mai. 18.00 2 timer Bakkeintervaller Anders       Hebekk Skole, Ski
Søndag 23. mai.   150 km Ritt, Nordmarka rundt         Hovin skole, Oslo
Tirsdag 25. mai. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 27. mai. 18.00 2 timer Bakkeintervaller Anders       Hebekk Skole, Ski
Søndag 30. mai. 18.00 3 timer Langkjøring Trygve       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 1. jun. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 3. jun. 18.00 2 timer Treningsritt Amund       Drømtorp industriområde, Ski
Søndag 6. jun. 10:00 3 timer Langkjøring Tore       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 8. jun. 18.00 2 timer Langkjøring Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 10. jun. 18:00 2 timer Lagtempo intervaller Tormod       Hebekk Skole, Ski
Søndag 13.jun 10.00 3 timer Langtur Trygve       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 15.jun 18.00 2 timer Rolig sosial felles langtur med bolle/brus-stopp Trygve       Hebekk Skole, Ski
Torsdag 17.jun 18.00 2 timer Rulletrening til L-O Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Søndag 20.jun 10:00 3 timer Langtur Tore       Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 22.jun 18.00 2 timer Rulletrening til L-O Trygve Tore Lars Cathrine Hebekk Skole, Ski
Torsdag 24.jun 18.00 2 timer Lett intervalløkt, tempodrag         Hebekk Skole, Ski
Lørdag 26.jun 10.00 190 km Ritt, Styrkeprøven (L-O) Trygve Tore     Lillehammer
Tirsdag 29.jun 18:00 2 timer Treningsritt Amund Amund Amund   Hebekk Skole, Ski
Tirsdag 29.jun 19:30   Sommeravslutning         Egon Ski sentrumVelkommen til NM Sykkel Trøndelag 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Mar 2010

I år er alt som har med NM på sykkel å gjøre samlet i Trøndelag. NM-komiteen har lagt stor vekt på ei miljøvennlig NM-uke med begrensa transportbehov, gode sportslige løyper og høy sikkerhet. Ta en titt på rittprgrammet ved å klikke på "Les hele saken" eller les mer på hjemmesidene til arrangøren.

SykkelNM2010_oversiktskart

 
Ritt-programmet PDF Skriv ut E-post

NM-komiteen har satt opp tidsplan for når de ulike rittene skal gå. Her må vi ta hensyn til sikkerhet, trafikkavvikling, utøvernes behov for restitusjon mellom slagene og arrangørenes behov for å forflytte mannskap og utstyr. Oversiktene er sendt klubbene sammen med forslag til innkvartering. Slik ser programmet ut:

· 19.juni: NM maraton – start kl. 1000
· 19.juni: NM U23 fellesstart – start kl. 1600
· 19.juni: NM veteran tempo – start kl. 0900
· 20.juni: NM veteran fellesstart – start kl. 0900
· 20.juni: NM gateritt K jr: start kl. 1600 / K se start kl. 1715 / M jr start kl. 1830 / M se start kl. 2000
· 21.juni: NM terreng rundbane – start kl. 1100
· 21.juni: UM/UL terreng – start kl. 0900
· 22.juni: UM/UL bane – start kl. 1000
· 22.juni: NM lagtempo – start kl.  1700
· 23.juni: NM bane korte distanser – start kl. 1400
· 23.juni: UM/UL tempo – start kl. 1000
· 24.juni: UM/UL fellesstart – start kl. 1000
· 24.juni: NM tempo K jr/sen, M jr – start kl.1400
· 24.juni: NM tempo M sen – start kl. 1700
· 25.juni: NM bane lange dist. – start kl. 0900
· 26.juni: NM fellesstart Kjr/sen – start kl. 1500
· 26.juni: NM fellesstart Mjr – start kl. 1800
· 27.juni: NM fellesstart Msen – start kl. 1000Lisenser for 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Mar 2010

Det er nå 120 medlemmer som har tegnet helårslisens for kommende sesong.....

Husk at lisensen også inneholder en forsikringsdel som har dekning utover de fleste andre forsikringer. Dvs. at som lisensansvarlig anbefaler jeg helårslisens fremfor engangslisens for hvert ritt.Info fra Veteranutvalget

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Mar 2010

Norgesmesterskapet for Veteraner 2010 går 19.-20. juni i Levanger (IL Sverre Sykkelgruppe) i forbindelsen med NM-uka. Rittinfo vil komme på NM-ukas hjemmeside. Nordisk Mesterskap Veteraner 2010 går 14.-15. august på Hamar. Arrangør er Ottestad IL Sykkelgruppe.

Det vil bli opprettet rittinfo på klubbens hjemmeside www.ottestadsk.no. Løypene går i samme området som Hamar-rittet.

Det vil ikke bli gitt VetCup-status for andre ritt på disse datoene.

Veterancup-avslutningen blir ikke på Røros neste år. I stedet vil det være åpent for søknad fra klubber som kan lage en 2-dagers Cupavslutningshelg i tidsrommet 25. september - 10. oktober. Vi tenker oss fellesstart på lørdag med bankett om kvelden, og tempo på søndag. Dette for å strekke sesongen litt utover høsten.
Kom gjerne med innspill på tiltak som kan gjøre det hele til en familieweekend.

På vårparten har det de senere år vært rittkollisjon mellom 3-4 ritt samme helg på Østlandet. Kommende sesong må disse arrangørene komme til enighet seg i mellom om dato for rittene. Det vil ikke bli Cupstatus for mer enn 1 ritt pr. weekend innenfor samme region.
Tendensen til økning av temporitt må snus, spesiellt på Østlandet hvor det siste år var få fellesstarter. Vi vil også oppfordre til samarbeid mellom klubber til å lage flerdagers ritt, gjerne med bonus for sammenlagtresultat.

Søknad om ritt til VetCupritt kan nå legges inn i SportsAdmin (se nyhet fra 31.01.10). Send gjerne en info-mail til Veteranutvalget (nils.enger@gmail.com) når søknaden er lagt inn.


Mvh
Nils Enger
VeteranutvalgetPåskesamling for Terreng- og ungdomsguppa i Danmark

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Feb 2010

Tradisjonen tro samles de som ønsker å sykle utenfor asfalten seg i Hillerød i Danmark for sykling i de danske bøkeskoger. Det blir lagt opp til trening for de yngste (6-7 år) og oppover til de som ønsker en tidlig start på Birken-treningen.

Jeg har ikke klart å få plass i Hillerød annet enn fra tirsdag 30.mars til mandag 5.april. Det er reservert endel rom i "den vanlige" bygningen, så her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Priser for påsken er som følger:

Reise t/r  Besørges av den enkelte Hvis det er noen som står uten transport, gi beskjed til leder@follosk.no.
Opphold 4-sengsværelse  525,- pr.døgn
  2-sengsværelse 395,- pr.døgn 
Mat 4 måltider     

Pris avhenger av innkjøp i Danmark. Tidligere har prisen ligget på ca.500,- pr.pers. for hele perioden. 

Påmelding sendes til leder@follosk.no innen fredag 12.mars. Påmeldingen må inneholde:

Navn 
Fødselsår
Har/har ikke transport
Har plass til ekstra personer i bilen

Mer informasjon kommer når vi vet hvem som blir med og hvor mange det blir.

Har du spørsmål, ring meg på 91159899 eller send e-post til leder@follosk.no.Helårslisens for sesongen 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Feb 2010

Det er på tide å fornye/bestille helårslisens for sesongen 2010. Det kan du bare gjøre via klubben du er medlem i dvs. Follo SK.

NB!Det er utøvers (foresattes) eget ansvar å løse lisens!

Les mer om lisens, bestilling av lisens og forsikring ved å klikke på "Les hele saken" eller klikke på linken http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=407181

Generell info om lisenser

NB!Det er utøvers (foresattes) eget ansvar å løse lisens!

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer tidtatte ritt. Den inneholder bl.a. en ulykkesforsikring (Les mer om dekning lenger ned på siden). I ritt uten tidtakning (trimritt) er lisens ikke nødvendig, men NCF har en forsikringsordning for trimryttere (se engangslisens).

Med aktiv lisens, løst gjennom Follo SK, kan du delta i alle typer ritt.

Alle aktive lisenser skal bestilles gjennom Follo SK v/lisensansvarlig. Fra 2008 blir formatet på lisensen internasjonal (UCI-lisens), slik at dere slipper å kontakte NCF for å få internationale lisenser for kjøring i utlandet. NB! Ved deltakelse i ritt utenfor norden må reiseforsikring tegnes - med utvidet dekning av utstyr og ansvar.

Med aktive lisenser menes helårslisenser for følgende utøvere:

 • Nybegynnere: 10-18 år (som ikke tidligere løst aktiv lisens)
 • Aldersgruppe: 6-9 år (gratis)
 • Aldersgruppe: 10-12 år
 • Aldersgruppe: 13-16 år 
 • Junior: Født 1992-93 
 • Senior: Født 1971-91 (U23 og Elite)
 • Veteran: Født 1980 eller tidligere

Bestille lisens
De som løste lisens i fjor i Follo SK, trenger kun å sende en e-post til lisensansvarlig. Beskriv tydelig i e-posten hvilken type lisens du søker, samt presiser om det er ordinær eller utvidet lisens. Det er meget viktig at du er registrert med korrekt e-postadresse. Lisensgiro blir sendt fra NCF til registrert e-postadresse

De utøverne som ikke har løst aktiv lisens tidligere, eller som ikke løste aktiv lisens i Follo SK i fjor, må foreta en fullstendig bestilling av lisensen via skjemaet på følgende link: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=407181.

(For å bruke skjemaet, må datamaskinen man bruker, være tilkoblet en web-klient (f.eks. din jobb-mail i Outlook). Hvis ikke så er tilfelle, kan du kopiere informasjonen til en e-post (bruk f.eks. en hotmail-konto) som sendes til lisensansvarlig.)

Forsikring
Aktiv lisens/helårslisens inneholder forsikringsdekning som gjelder idrettsskade under ritt samt organisert trening som er relevant for idretten, i regi av NCF, klubb eller krets. Forsikringen omfatter også individuell trening på sykkel, i treningsantrekk, i inn- og utland. Det er også mulig å få forsikring med utvidet dekning.
Vi gjør oppmerksom på at ryttere som løser engangslisens kun er forsikret fra start til mål i det aktuelle rittet.

 

Dekninger Årslisens
o/17år 
- aktiv
Årslisens
13-16 år
- aktiv 
Utvidet
årslisens
- aktiv  
Engangs-
lisens
   
Trim
Dødsfall 80 000,- 80 000,-  80 000,-  80 000,- 80 000,-
Dødsfall med
ektefelle/
samboer
150 000,-   150 000,- 150 000,- 150 000,-
Hjemme-
værende
barn inntil
20 år
50 000,-    50 000,-  50 000,-  50 000,-
Invaliditet -
progressiv
300 000,- 300 000,- 500 000,- 300 000,- 300 000,-
Tannskader 25 000,- 25 000,-  50 000,-  25 000,-  25 000,-
Fysioterapi/
kiropraktor
 3 500,-  3 500,- 6 000,-   3 500,-
Operasjon
privat klinikk
8 000,-  8 000,-  25 000,-   8 000,-
Øvrige
behandlings-
utgifter
25 000,-   25 000,-  25 000,-  25 000,-  15 000,-
Ansvar 3 000 000,- 3 000 000,- 3 000 000,- 3 000 000,-

Gyldighet
Aktiv lisens/helårslisens gjelder fra datoen du blir registrert hos NCF og til 31.12 samme år. Forsikringen gjelder til 28.02 året etter.Organiseringen av Landeveisgruppa sesongen 2010

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Feb 2010

Fra og med sesongen 2010 vil vi satse på å ha fire grupper på landeveien der en står fritt til å velge gruppe ut i fra egne ønsker, ambisjoner eller ferdigheter.

Kort om gruppene:

Landevei Ekspress:

Gruppen henvender seg til de som virkelig satser på å kjøre ritt. Her vil du finne de sterkeste rytterne i klubben, de som satser individuelt og som har som mål å være med å sette klubben på kartet i ritt som Trondheim – Oslo eller Lillehammer – Oslo. Gruppen vil bli ledet av Trygve Solberg.

Landevei Gruppe II:

Gruppe II satser på turritt der gruppen kjører sammen med mål å flest mulig med hele veien. Gruppen vil likevel sette seg relativt tøffe mål. Disse settes på bakgrunn av de erfaringer som blir gjort under treningene i forkant av de store rittene. Lillehammer Oslo, Enebakk rundt, Vestfold Rundt og Øyeren rundt vil være typiske ritt gruppe II vil delta i. Denne gruppen vil bli ledet av undertegnede.

Landevei Introduksjon:

Gruppe for nye medlemmer og ryttere som ikke ønsker å kjøre fult så hardt, men som ønsker å holde seg i god form. Fokus på instruksjon/opplæring og det å lære å kjøre i gruppe/felt. Gruppen vil bli ledet av Lars Knutsen

Landevei damer:

Dette er en gruppe for damer i alle aldre som har lyst til å kjøre tur og å holde seg i form og er ikke rettet inn mot aktive utøvere. Her satses det ikke spesielt på rittdeltagelse, men på sosialt samvær og trivelige turer. Dette er også gruppen for alle damer som har ektefeller som sykler alt for mye. De som har lyst å delta på ritt er selvfølgelig velkomne i gruppe 2 eller introduksjon. Gruppen vil bli ledet av Cathrine Kirkedam.

Trening:

Alle gruppene vil ha trening to ganger i uken, tirsdag og torsdag med fremmøte på Hebekk skole kl. 18:00. (Håvard Kalvøy koordinerer de som bor syd for Ås.)

Gruppene vil både ha felles og separate aktiviteter. I tillegg legges det opp til langtur i helgene. Her vil vi koordinere slik at vi blir mange ryttere ute på tur.

Mer detaljert informasjon vil bli distribuert av gruppelederne når vi nærmer oss sesongstart. Husk også å følge med på www.follosk.no

Dersom dere skulle ha naboer eller venner som kunne være interesser, send denne oppsummeringen på e-post. Vi har ikke vondt av å få inn nye fjes i klubben.Styrkeprøven 2010 Trondheim-Oslo Express

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Feb 2010

Ønsker du å bli med vår raskeste gruppe på eventyret fra Trondheim, må du være rask.

Det er nå kun et par ledige plasser på laget og det er første man til mølla som gjelder.

Etter dette vil det kun være mulig å overta plasser etter frafall fra allerede påmeldte ryttere.

Send mail til: christian@kreat.no for mer info.Lillehammer-Oslo / Styrkeprøven

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Feb 2010

Alle grupper, også lagkonkurransen skal starte i Startpulje 11:20.
Disse plassene er tilgjengelige ONSDAG-SØNDAG denne uka, meld dere på nå.

Styrkeprøven gjør det litt vanskelig for oss i år, derfor;

ALLE som skal delta på felles opplegg i Follo-regi, må melde seg på asap!

Vi har fått startpulje 11:20, og 30 plasser til disp. Dette gjelder altså lagkonkurranse, gruppe2 og alle andre.

Disse plassene er tilgjengelige ONSDAG-SØNDAG denne uka, meld dere på nå.

Gå til www.styrkeproven.com for påmelding.

Vi ordner med felles transport av ryttere+sykler.

Har dere spørsmål, så still dem til Lars eller Trygve, så skal vi svare så godt vi kan.


Trygve og LarsAktivitet frem til påske

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Jan 2010

Frem til påske arrangeres det spinning i GG-Hallen, Ås. Man må ha medlemskort for å kunne delta. Spinningen er spesielt tilrettelagt for klubbens medlemmer. 

Tirsdager kl. 1715-1845

Torsdager kl. 1745-1900

 

 Planungdom2010Spinning uke 1

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Jan 2010

Spinning som vanlig tirsdag og torsdag kl. 1745 i GG-hallen