Vinner - Beste turtips

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Des 2011

Roar Furuhaug sendte oss to godt dokumenterte turforslag på flotte stier. Dette var fiks ferdige tekster med fine beskrivelser. Han hadde også en super film lagt ved en av turene. Juryen ble derfor enige om at han var den rette vinneren av årets tipskonkurranse.
Da han ikke er medlem i Follo SK, og vi ikke kan være foruten slike medlemmer, tilbyr vi han gratis medlemskap for 2012 i premie.

Gratulerer!24. luke - Vangen med film

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Des 2011

Roar Furuhaug har flere ess i ermet. Så på selveste julaften har vi en stitur i Østmarka med en tilhørende film.

Her er en rute som har utgangspunkt fra Brusagaveien på Siggerud. Gps'en ble skrudd på litt sent, så riktig startpunkt for ruten skal være det samme som sluttpunktet. Ruten domineres av skogstier med innslag av svaberg, i tillegg til enkelte av Østmarkas mange myrhull.

I løpet av en sykkelrute i Østmarka er det obligatorisk med kaffestopp på en av markas skistuer, i dette tilfellet Sandbakken (bildet under her hentet fra denne linken). Gjærbaksten på disse skistuene blir aldri feil!

Film fra turen kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=rUoIF0y2lA0&feature=channel_video_title .

Statister i filmen er Karine, Mads, Jørn, Voersterne Jäger og Mäister samt min Dansk Svenske Gårdshund Maja

Kart med inntegenet rute:her

GPX-fil: Siggerud-Østmarka (nok en gang må du høyreklikke og velge "lagre mål som" for å lagre som GPX-fil på pc)

De aller beste juleønsker fra Follo SK!
God jul!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Des 2011

Da ønsker vi dere alle en god jul!

Premiering av beste turtips blir kunngjort den 27. desember. Følg med videre!
23. luke - Son-Hølen-Kjøvangen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Des 2011

Ennå en sporlogg sendt oss fra Kent Siggerud. For å gjøre deler av turen litt spennende for barna, har vi lagt ut litt informasjon om en "hemmelig" hule i fjellet og noe historie rundt dette. 
Ruten går i tjukkeste skauen mellom Son, Hølen og stendene ved Kjøvangen. På programmet står det massevis av sti med flere tekniske utfordringer. Mellom slagene er det noen transportetapper på kjempetrivelige småveier. Så å si hele området ruten dekker, kjennetegnes med at det er muligheter og avstikkere til flotte veivalg i alle retninger. 
Turen kan derfor enkelt tilpasses som en enklere familievariant, eller en ennå tøffere utfordring for de mest tekniske.

Nøyaktig på rutens 19km merke er det en fjellvegg som lengst nord sprekker opp blokker og kløfter av forskjellig størrelse. En kjempefin jettegryte er å finne i en av blokkene (bildet under).Tar du deg tid til å lete litt i skrenten oppe til høyre for jettegryta, er det mulig å finne en sprekkformasjon som danner en hule igjennom blokkene. 


Det er mulig å gå inn i denne hulen (høyre bilde over) å komme ut en 5-10 meter lenger til venstre. Du havner da på en slags hylle, hvor det ikke er spesielt enkelt å komme seg ned (venstre bilde over). Det anbefales derfor å ta samme vei tilbake. 

Det heter seg at hulen ble benyttet som skjulested under sabotasjeaksjonen mot Laksa tankanlegg for ubåter i 1944. Klikk her for mer.


Den lokale fjellklatreren Harald Kolderup hadde æren av førstebestigning av veggen. Bildet under viser hvordan han klatret veggens største overheng med releativt enkelt klatreutstyr sett i forhold til dagens standard.De som har holdt på i Follo SK noen år, vet jo at Harald senere skulle bli en av klubbens beste landeveissyklister. I veteran-cupen vant han nesten alle rittene han stilte i, og i klubbmesterskapet syklet han vanligvis fra alle og enhver.

Kart med inntegnet rute Her

GPX-fil Son-Hølen-Kjøvangen (Høyreklikk, "lagre mål som " GPX på pc`n)
22. luke - Tryvann

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Des 2011

Drøbak SK har fått en forkjærlighet for bakken opp til Tryvann. Frank Tenden har sendt oss et spor fra en slik tur.


Dette er vel mer en kjent klassiker som alle vet om, enn en skjult perle. Men som kanskje den eneste ordentlige bakken å snakke om innen rekkevidde fra Follo, fortjener helt klart en luke i kalenderen.

Bakken til Tryvann er kjent nok til å ha havnet på den Europeiske listen over "sykkel-bakker" (racer). Denne listen med beskrivelse av bakkene finner du her (Klassifisering bakker). Klikker du inn på Norge og navnet på bakken, ser du at det er snakk om en jevn stigning på 5-6 % det meste av veien.Med så mange spennende bakker er jo denne listen en rekke turforslag i seg selv, så du bør snarest legge den inn som favoritt på browseren din (om du ikke allerede har gjort det). Se på vanskelighetsgraden og finn frem til norges tøffeste bakke. Da sier det seg jo selv hva som er sommerens heteste turforslag (det bør da legges inn en korreksjon - Tronveien i Alvdal er grusvei, så denne kan du ser bort fra). De som skal til Gran Canaria, kan jo straks starte planleggingen av bakkedragene.

Her er en film fra André Nygård som viser at det ikke behøver være lenge til du kan sykle opp her. Noen av oss kjenner André fra årets Gran Canaria-tur. Han er jo meldem i Holmenkollen sykkelklubb, så han har jo denne bakken som hjemmebane.

Når vi først er inne på filmen til André, kan vi jo også nevne at denne bruks på forsiden til rittet "Klatringen til Tryvann" (www.klatringen.com). Dette er et tradisjonsrikt ritt som også inngår i Veteran-cupen. Løypen starter da ovenfor lyskrysset ved Gressbanen. Der Lybekkveien kommer ut i Holmenkollveien (stolpen til høyre i dette bildet)


Når du ser den gule skriften i asfalten er du fremme (se første bildet). Da er det bare samme vei hjem igjen.

Lage om til rute: Her 

GPX-fil her (Høyreklikk, "lagre mål som " som tidligere)21. luke - Terrengsykkel.no Stiguide

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Des 2011

Nok en turguide fra andre. På lik linje med Skiforeningen har også Terrengsykkel.no en stiguide.
 
Turene er fra det meste av landet, og for vårt område er det hovedsaklig Østmarka som er dekket, pluss et lite utvalg av turer rundt Ås, Oppegård og en fra Nesodden.

Klikk deg inn på Terrengsykkel.no - stiguide og let frem tips og legg planer for 2012 sesongen.
 
Planlegger du å ta med sykkelen på ferie til sommeren, eller bare en langtur, finnes det flere filmer på terrengsykkel.no som inspirerer til turer. Her er en film fra stedet faren min kommer fra: Høgste stemmen i Hustadvika
20. luke - Vestby-Drøbak-Hvitsten-Kroken

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Des 2011

Her er en rute fra Asbjørn Strømberg som viser en mer teknisk krevende variant mellom Drøbak og Hvitsten, enn den forrige Drøbak-Hvitsten turen (luke 7). Det er også en rekke andre avstikkere og en sving innom Kroken som forlenger strekket langs kysten.

Den forrige turen valgte vi veien siste stykket ned til Solbergstrand og over den flotte gangbruen som fører til grusveiene mellom Pyttskog og Ramme Gaard. Denne ruten tar større deler av skiløypene som inngår i Sagarunden og videre over mot Lysdahl og Ramme gaard (www.rammegaard.no)

 

Bildet er fra en "ringe-hjem-å-si-at-vi-blir-nok-litt-senere-pause" mellom Emmerstad og Kroken. Om du lurte, så blir det nok litt mer teknisk krevende videre mot Kroken enn det man får inntrykk av på bildet. 

Den plottede ruten tar hovedveien hjem fra Kroken, men om du ønsker det er det et utall av varianter å velg mellom i dette området.

Kart med inntegnet rute: Her

GPX-fil: Vestby-Drøbak-Hvitsten-Kroken-Erikstad  (høyreklikk, Lagre mål som.. og lagre som GPX på pc´n)

God Tur!19. luke - Follo rundt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Des 2011

Runde som bortsett fra Enebakk, dekker alle Follo-kommuner. Selv om Oslo ikke er en del av Follo, ligger det også til rette for en is på Akerbrygge.

Fin runde med mange fine bakker til Nesodden hvor du kan ta en pause med is eller annet snacks, mens du venter på fergen til Akerbrygge.

Om det ikke har blitt forandring i det siste, finner du rutetidene her.

Med ferge deler av veien og fint vær, kommer man raskt i feriestemning av dette. Asbjørn S. og jeg tok turen første dagen i ferien, så vi tok oss god tid til sightseeing rundt i Oslo med operaen som avslutning. Etter god oppvarming med bakkene på Nesodden passet det å følge opp med et max-drag Kongsveien. 

Med boller i magen fra båturen, ble det ny personlig rekord på begge to i Kongen av Kongsveien.

Etter en hvil på asfalten, bar det så videre over Nordstrand og hjemover langs Gjersjøen på den vanlige sykkelpendler-ruta til Vestby.

Kart (http://www.endomondo.com/routes/31384528)

GPX-fil : Her
18. luke - NC-løypa Skorhaugåsen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Des 2011

Her kommer GPS-spor av NC løypa i Skorhaugåsen i Ski. Sendt oss av Knut Gravdal.

Dette er løypa som ble brukt under short track løypa hvor Ole Chr Fagerli og Heidi Sandstø vant eliteklassene under NC rittet nå i år. 

Starten er nede ved parkeringen og passerer mål før det bærer inn i skogen. Løypa er tøff og krevende og det var mange som var nedpå og snuste på underlaget, punkterte eller valgte å hoppe av sykkelen. Her får man puls uansett og aldri hvile. En kort runde hvor man må jobbe hele tiden.

 https://picasaweb.google.com/107873805032698576270/NorgesCupFolloSK2011#

Kart med inntegnet rute: Her

GPX-fil: Skorhaugåsen-NC
17. luke - Garderrunden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Des 2011

Etter noen år med prøving å feiling, har vi endt med at dette er den beste ruta rundt Garder med utgangspunkt i Vestby.

Målet med runden var å følge Vestby-gjengens Terrengsykkelregel nr 1:

"I de partiene man sykler på asfalt må alle syklistene hele tiden holde pusten"
 
Denne regelen er satt for å få en naturlig nedjustering av antall kilometer man skal behøve å bedrive den motivasjonsnedbrytende aktiviteten "sykle med terrengsykkel på landevei". (På landeveien bør man bruke ordentlig sykkel ;-)
 
Turen går for det meste på sti, grus- og skogsbilveier, og er ikke spesielt teknisk krevende. I partiet mellom 4 og 5 km på kartet er det noen partier de fleste må ty til en fot i bakken i ny og ne, men ellers er det ganske grei skuring.
 
 
Rett etter 11 km-merket står det en rasteplassbenk som er et greit sted å stoppe for en matbit om man har slike ønsker. Ellers går turen gjennom bondelandet, slik at det er få muligheter for å kjøpe is e.l.
 
For undertegnede er dette en av yndlingsturene, da turen gir noen mil i skogen i et område hvor jeg var mye med familien i oppveksten.
Det er satt inn et "point of interest" ved 21km. Dette er Milorghytta i Kjærstadskogen. Mer info finner du på side 32 i denne utgaven av Vestby nytt

Kart med inntegnet rute her.
 
GPX-fil her (Høyreklikk på linken, velg "lagre mål som" og lagre som GPX på PC)
 
GPX-filen og kartet på hovedsiden starter fra Pepperstad, men følger du kartet to linjer lenger opp med start og stopp i Vestby sentrum, får du en finere tur.
 
God tur!16. luke - Markadatabasen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Des 2011

Dagens turforslag er ikke mindre enn 147 turer rundt Oslo.

Klikk deg inn på Skiforeningens Markadatabase Sykkelturer så finner du info om turene, og for oss i Follo bør vel alle være innenfor rekkevidde.

Det er selvsagt flere av disse turene som overlapper det vi presenterer i de andre lukene i kalenderen, men da kan du jo gå inn for ytterligere tips, eller evt å se hvem som har klart å få det hele til å virke mest fristende.

Nå som det er desember, kan du jo klikke deg videre på skiforeningens sider for å sjekke skiføret i samme slengen.
15. luke - Tormods testrunde

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Des 2011

Her er en testløype introdusert av Tormod Sunnvoll. En diskusjonstråd for å registrere tider er også i gang. Hva blir din personlige rekord?

Rundens lengde (28km) ble valgt for å kunne kjøres som en kjapp hardøkt, når tiden er knapp. 

Den plottede ruten har utgangspunkt i Vestby og vi pleier å starte og stoppe ved Vestby stasjon, men for de som bor andre steder i Follo er det jo bare å starte der man måtte finne det mest hensiktsmessig. Selve runden blir jo like lang samme hva.

Den største stigningen er fra Vestby sentrum og opp forbi kirken, men totalt det vil vel likevel være en løype som sorterer under småkuppert. Det kan vel også nevnes at når man har stykket fra Klommestein til Korsegården i beina kjennes også småkneiken gjennom Ås godt. Men etter dette stykket føler man seg mer som superman igjen på det lettsyklede stykket til Vestby. Og for de som har vært med på "Frikransenrittet" kan en målgang i Vestby være både kjent og motiverende.

Det har blitt etablert en diskusjonstråd for å registrere beste tider på denne facebook-gruppen.
Skulle det bli noe særlig interesse kan vi jo alltids lage et noe smidigere opplegg for registrering av personlige tider. 

Så straks april banker på døren er det bare å dra ut å teste formen. Løyperekorden for de 28km står vel nå på drøyt 45min, så det bør være gode muligheter for å komme øverst på listen.

Kart med inntegnet rute her
 
GPX-fil: Klommestein-Ås-Vestby (Høyreklikk -> "lagre mål som" gpx-fil på pc'n)14. luke - Svensk sykkelferie

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Des 2011

Dagens tips er familieferie utenlands med muligheter for Taxfree-handel og billig godis.
Dag 1: Kart Follo-Fredrikstad 

Fra Vestby til Moss, kan man ta Erikstadbygda og langs kysten gjennom Son. Dette er jo en ganske krevende vei med mange bakker, så om man har med barn er kanskje gang og sykkelsti langs gamle E6 et bedre alternativ.

Når du komer forbi Moss og Rygge er det mange alternativer, men husk at mange av veiene er godt trafikert av biler. Om man er litt kjent, eller spør seg frem underveis, er det greit å finne gode alternativer.

Det finnes mange steder for overnatting i Onsøy. Da vi tok turen, valge vi å telte i et skogholt nær sjøen. Men det er mye privat og strender med camping forbudt, så en camping e.l. er jo det enkleste om man ikke er så kjent.


Dag 2: Startet vi med en liten tur inn til Fredrikstad sentrum og etterhvert til brygga hvor du finner båten Sagasund Ta denne til Strømstad hvor en super trivelig sommerby venter med svenskehandel og mye mer.
 

 
Et alternativ kan være å ta noen dager i Strømstad før man drar videre. Det er flere barnevenlige campingplasser rett syd for byen (en av disse er kåret til Sveriges beste). Når dere er fornøyd med å være i utlandet er det ikke lange biten bort til fergen Colorline fra Strømstad til Sandefjord. Her er det også taxfree osv.

Vi valgte å dra videre til Sandefjord samme dag, og det passer derfor å ta kvelden etter noen få kilometers sykling nordover fra Sandefjord-sentrum. Det er mange campingplasser i området, og vi valgte Solløkka camping. Der koste store og små seg med bading og teltliv.


Dag 3:
Siste dagen ble hele veien hjem. Dette er et godt stykke så det er viktig å legge inn noen gode raster underveis, og når man har tatt fergen tilbake til Moss er det jo mulig å avslutte med tog hjem. 


 

Første stykket denne dagen følger man samme rute som avslutningen av Vestfold rundt langs RV303. Dette er en kupert, men meget trivelig vei. Det finnes et øvre alternativ et stykke av veien med RV270. En trivelig vei med mindre trafikk som anbefales. Det kupperte landskapet gjør stykket fra Sandefjord til etter Åsgårdstrand til turens tøffeste parti, og når elitesyklistene er erstattet med et felt bestående av barn og foreldre tar det også en stund å komme seg til Åsgårdstrand. Her er det derimot et perfekt sted for en stopp på strand for grilling og bading, før den tøffe Åsgårdstrandbakken og siste stykke til Horten-Moss-ferga som bringer dere tilbake til Oslofjordens solside og Follo.

Jeg fikk ble tipset om denne turen fra en av spinninginstruktørene på Spenst i Vestby, og om man legger det opp riktig ut fra barnas nivå er jeg sikker på at alle kan få smaken på sykkelferie etter dette. For vår familie har det endt med at sommerens sykkeltur har blitt en av de årlige høydepunktene, så takk til Mona L. 
 
Vi var på denne turen før det var GPS på en hver mobiltelefon, så det ble ingen GPX-fil i dag.
God tur!
13. luke - Paradisstien/Telefonstien

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Des 2011

Dette er vel en av de terrengrutene jeg har hørt mest om nest etter Rallarveien. Ruten er sendt oss fra Kent Siggerud, men det er noe usikkert hvem som har logget.
Dette skal altså være paradis for stientusiastene.
Fire siders diskusjon på Terrengsykkel.no - forum.
Diskusjonen inneholder også en hel haug med bilder fra sykling, grilling og bading langs denne ruten (som eksempel har vi lånt bildet under).
Ruten dekker også den såkalte Telefonstien som befinner seg i samme område.
Så last ned ruten og kjør igjennom rubbel og bit, når du først er der.en vanskelig passasje Youtube Paradis 1
og en til:      Youtube Paradis 2

Tilsvarende fra Telefonstien: Youtube Telefonstien  
 
Kart over paradiset finner du her

GPX-fil:  Paradis-Telefonstien (Høyreklikk og "lagre mål som" GPX-fil på pc'n)
 
Last ned på GPS-dingsen din og gled deg til våren!

God tur!12. luke - Gamlebakken

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Des 2011

Teknisk terreng-crux i luke 6. Landeveis-"test-piece" i dag. 
Bratte bakker har jo for vane å få en viss status hos landeveissyklistene.
Her har vi bakken som viser at de gamle er eldst! 
Er du fra Follo-området og ikke har syklet opp Vassumbakken (se 3. luke) og Gamlebakken, har du ennå ikke blitt voksen som landeveissyklist.
Ingen GPX-rute i dag. Bare denne bakken er en tur verdt i seg selv. 
Tar du turen til Hvitsten som oppvarming og noen drag opp Gamlebakken, kan du ta hjemturen som nedkjøring. Problemet er at det garantert blir flere bakker på vei hjem om du ikke bor i Hvitsten, da!
Jeg anbefaler å kjøre alle dragene man orker i bakken, for å fortsette sydover forbi Strandgård og til venstre på Strandveien. Du får da en nedoverbakke til avkjøringen til Emmerstad, og en slette til du er forbi Søndre Follo renseanlegg. Her får du noen fine kneiker til Berg på 120 moh.


Bakken finner du her: Gamlebakken

Som et overslag kan man si at du får ca 60 høydemeter på 350 meter som gir snitt på 17%. Da bakken har et falskt platå halvveis, blir det ganske bratt resten. 
Ved å måle stigningsprosenten over en sykkellengde får man over 30% stigning flere steder oppover.
Dette er selvfølgelig for bratt for å kjøre drag, men en gang opp her kan du ikke unnvære!!! 
Er du fornøyd etter et drag er også Strandveien en fin bakke for noen drag.

Blandt lokalbefolkningen heter det seg at det er umulig å sykle opp her med racer, men DU er vel klar for å motbevise dette for deg selv og alle andre.
Etter en periode med veiarbeid, er det nå supre muligheter med splitter ny asfalt av beste kvalitet.

Er du ute etter en fin måte å måle stigningsprosent, ser du på bildet øverst at en smart-telefon kan gjøre nytten. Last ned en app og start måling. Det finnes en mengde forskjellige "smart-ruler", "Clinometer" osv., men jeg synes den enkle og greie "Bubble Level" er best. Den er enkel og du målingen direkte i prosent.
Har du en sykkel med vannrett overrør, legger du bare telefonen oppå røret for å måle over en sykkel-lengde. Legger du telefonen rett på bakken, vil du jo måle mere på små ujevnheter i asfalten enn stigning. 

Appene du laster ned må kalibreres. Det skal også mye til at overrøret er 100% vannrett. Dette ordner du lett med å måle begge veier. Mål først med sykkelen pekende oppover, og så snur du sykkelen og telefonen nedover. (Husk at du også må snu telefonen slik at den peker motsatt vei i forhold til bakken) Da har du to mål på stigningen, et positivt og et negativt tall. Snittet av tallverdiene (absoluttverdien) er da den riktige stigningen.

Tidligere har jeg prøvd metoden vist på bildet under. Men da fikk jeg ikke resultatet før jeg fikk kom hjem å kunne måle vinkelen på bildet. Nøyaktigheten ble vel heller ikke så veldig god.11. luke - Tømmerås og mye mer

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Des 2011

Knut Gravdal har sendt oss en flott stitur til Tømmerås. Dette er høyeste utsiktspunkt i ski.

Ruta går gjennom boligfeltet til Greverud golfbane. Derfra på sti gjennom lysløypeområdet på Greverud og videre til Fløisbånn og Hurlumheihuset. På herlige stier og svaberg over Grønliåsen til Bjørndal før en krysser E6 ved grustaket og stien over til Steinsrudtjern. Krysser Enebakkveien og tar opp Hanåveien og rundt idylliske Setertjern. Her er det en utrolig flott gangsti før en tar opp siste bakken til en velfortjent bollestopp på Sandbakken.

Fra Sandbakken tar man videre skiløypa mot Krokhol/Skjelbreia. Etter å ha passert speiderhytta tar man av til høyre på blåsti mot Tømmerås (Beskrivelse som kjentmansmerke), Ski kommunes høyeste utkikspunkt. Når vi var der skimtet vi Gaustadtoppen og så Norefjell dekket i snø. 


 

Stien her er tidvis veldig teknisk med mye utfordrende klatringer med stein og røtter. Etter Tømmerås bærer det ned mot Fjellfugleleiken, et myrområde som krever litt bæring av sykkel og leting etter stien mot Bysetermosan. Stien herfra er bare herlig hvor den går over en åsrygg med flott barnålsteppe under hjula.

 

Vel fremme blir det nå strake veien tilbake til Ski da høstsola begynner å falle ned. På asfalt til Bru og Siggerudveien før vi tar inn i stinettet i sørmarka forbi Karlsrudtjern og inn på Eikjolveien. Herfra er det bare å trille inn til Ski eller Langhus.

 

En tur som inneholder mye sti og flytstier men også med partier av grus og asfalt.

 

Kart med plottet rute: Her

 

GPX-fil: Tømmeraas(høyreklikk og velg "lagre mål som" og lagre på pc som gpx-fil)

 
10. luke - Perleturen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Des 2011

Amund Riiser har sendt en tur innom flere av indre Østfolds skjulte perler.

Dette er en natur og kulturskjønn tur som går på lite trafikkerte veier hvor deler av runden vil være ukjent for de fleste selv om man har syklet mye i nærområde. Det beste av alt er at turen er kortere enn 10 mil tur-retur Ski. Turen kan kjøres begge veier men Erik Kay foretrekker den motsols. Hvis det ikke er naturlig å kjøre innom Ski kan du kjøre alternativ rute til krysset Spydbergveien- Asikmveien, men herfra bør du følge ruta.

1.

Da får du oppleve Vamma Kraftstasjon (bilde 1 over) og et herlig sykkelterreng som kombinerer det beste fra Flandern og Ardennene. Superterrenget varer helt til Rakkestadveien og da er det ikke langt til Slitu (2) og Askim hvor det ofte passer med lunch (3). Deretter går turen Solbergfoss kraftstasjon (4) som nok er mer kjent for oss syklister. Noe som ikke er like kjent er at hvis du tar til høyre på Stegenveien (etter Solbergfoss) og så første til venstre finner du en snarvei over til Svikebøl. Når du kommer ned til Mjær er det vel kjent terreng for de fleste og du kan finne raskeste veien hjem.

2.

3.

4.

Kart med inntegnet rute: her

GPX-file: Perleturen NB: Høyreklikk på link, velg "lagre mål som" og lagre på pc som gpx.

God tur!
9. luke - Kongeveien

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Des 2011

Reis som en konge til julehandel på Norwegian Outlet i Vestby


Dette er en tur som går på grus og asfalt, men noen partier som kanskje kan betegnes som stier. Dvs at det er greit å ta denne turen med den sykkelen man måtte ha for hånden (racer, cyclocross, hybrid, terreng, osv osv.), men mange mener jo at man må ha demper og 2" dekk straks det er noe sand på veien, så dette er vel opp til hver enkelt å finne ut av.

Litt historie: Her 
 

 
Man starter i Kongsveien som går opp forbi Sjømanskolen og videre forbi Ekeberg og til Nordstrand. På vei opp kan man legge inn et drag og bli med på den morsomme konkurransen om beste tiden fra bunnen og opp til toppen på bakken. For regler og registrering av bestetider går du inn på denne siden: www.kongsveien.com
Skal man sette personlig rekord, kreves det at man starter hardt og øker etter hvert. Som det fremkommer av neste bilde har undertegnede personlig erfaring med at asfalten på bakketoppen er myk og god å ligge på (bildet er fra en racertur som kommer i luke 19).Videre tar man ned til Hauketo, hvor man tar opp til venstre i lyskrysset på høyde med stasjonsbygningen. Følg rett frem og ta bak trafostasjonen og følg forbi Prinsdalenskole, -hestesenter osv. Den dagen vi plottet ruten hadde Amund noen gode forslag om å holde oss noe mer på sti. Vi tok derfor noen paralelle alternativer et par steder. Vi tok også lysløypa gjennom Oppegård for å få litt mindre asfalt, men turen er jo selvsagt også flott om man følger asfalten. 
Det bør gå greit å finne dette alternativet, da veiene flere steder har navnet Kongsveien. På vei inn i Nøstvetmarka kommer man over turens høydepunkt; Den gamle steinbrua vist på bildet under.

 
 Etter å ha passert stuene kommer man til Nygårdskrysset hvor man får testet "Leonardo da Vinci"-bua til Vebjørn Sand.
Veien videre heter Kongeveien til du kommer til Meierimuseet i Ås.
Hvor du så tar gamleveien fra Korsegården til du endelig kommer til Outlet Village og Outlet One, hvor det er sykkelbutikk og et meget stort utvalg av sportsklær.
Har du syklet hele veien fra Oslo, har du spart 90 kr så du har til en bukse ekstra.
 
God tur!Kart med ruten inntegnet: Kongeveien
 
GPX-fil: Her (Høyreklikk på linken som tidligere og velg "lagre mål som" for å lagre i GPX-format på pc)8. luke - Banesykling

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Des 2011

I dag, langtur til Falun som passer for årstiden.
Hva med litt real sykkeltrening midt på vinteren?

Det er drøyt 40 mil fra Oslo til Falun, hvor man finner YA-arena med velodrom (veibeskrivelse).
For å bruke banen trenger du et nybegynnerkurs som de holder hver lørdag kl 11. Du kan derfor starte med dette, for så å trene resten av helgen på velodromen. Men sjekk om det er opptatt i forbindelse med ritt e.l. før du drar.
 
Et slikt kurs koster ca 800 NOK og man melder seg på ved å sende mail til: info@velodromen.se
Er man 10 pers eller mer, setter de opp et eget kurs.
Banesykkel kan man leie der (inngår i prisen på kurset).
 
Tre enkle filmer fra velodromen:
 
Vi er noen som allerede har meldt oss på Nybegynner-kurs den 8. januar 2012. Det er sikkert fortsatt mulig å melde seg på som beskrevet over, eller du kan sende en mail til: havard.kalvoy@gmail.com for noe mer info om turen.
 7. luke - Drøbak-Hvitsten (Familietur?)

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Des 2011

I dag har vi en kystrute fra Drøbak City til Hvitsten og Rammegård, hvor det er perfekt for barna med café og mange dyr osv. å se på.

Vi startet fra Drøbak City og tok via sogsti over til Vestbyveien hvor vi tok inn i mot Røys gjennom Hyttefeltet (Røysepyttveien) i bunnen av siste lange bakke opp til Haveråsen.
Ønskes litt mer tekniske utfordringer og en ekstra tøff kneik, kan man ta nedover fra Sogsti mot Skiphelle hvor man tar til venstre opp i skogen ved Hotellet (http://www.dfh.no/). Det er flere alternativer som bringer deg opp gjennom hyttefeltene og videre til Saga (som nå er en stor parkeringsplass på Ekebergveien). Ved Saga tar man stien ned gjennom skogen og langs jordene ned mot Solbergstrand. Her er det flere valgmuligheter fra asfalt til sti hele veien.

Det er også flere alternativer nede ved Ramme gaard, som man evt kan variere med på vei hjem.
Ramme gaard  har Diversen café åpent på lørdager og søndager. De har nydelige skillingsboller, supper, kaker og en mengde andre økologiske varer til salgs. Masse morsomt å finne på for barna er det også.
Når det blir snø, lages det fine løyper både fra Drøbak og Vestby, slik at caféen fungerer som en "skihytte".

Er man kunstinteressert har Diversen et lite kunstgalleri og man kan ta en tur ned for en titt over porten på Nedre Ramme som tidligere var i Edvard Munchs eie (mer info her).

Fra Ramme går en fin grusvei ned til Hvitsten hvor man har en mengde severdigheter og stranden med de flotte sjøbodene.
 
 
På sommeren er det åpen kiosk hver dag, og det selges vafler og annet godt i sjøbodene. I år var det også mulig å ta seg en halvliter der på onsdager. Ganske fint med sommer når man kan sykle fra jobben og rett hit for et bad. Spesielt når ungene har nygrillet middag og det serveres kald øl på brygga.

Kart med inntegnet rute: Her 
 
GPX-file: Drøbak-Hvitsten (høyreklikk og "lagre mål som" GPX-fil som tidligere)6. luke - Mossetrappa, Son-Mossemarka

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Des 2011

Har du hørt at det finnes noe som kalles Mossetrappa også utenfor Moss sentrum? Da er du antagelig en real stientusiast. Kent Siggerud har sendt oss en GPX-fil og selve trappa er benhørlig filmet.

Ser man nøye på ruten (GPX-file lengre ned) finner man en liten krusedull på sporet mellom 15 og 16 km, det er her man skal finne selve Mossetrappa. Krusedullen skyldes vel at det er vanlig å prøve seg noen ganger på denne tenkiske utfordringen. Dette kommer også tydelig frem på denne filmen som vi tilfeldig kom over på internettet: Mossetrappa

Etter drøyt 12 km på den utlagte ruta passerer du Skihytta i Moss. Her bør man absolutt ikke passere uten å ta en stopp. Sist vi var der ble det kjempegod ertesuppe med vafler til dessert, med Nordthug-seier på storskjem i bakgrunnen. Bildet under viser stemingen på Skihytta 1. søndag i advent (fotograf Asbjørn Strømberg).

Et annet høydepunkt på denne ruten er Hølen idrettsklubbs hytte på Ødemørk.

Om man ønsker noen bilder fra Ødemørk eller en historie som illustrerer at sykling langt til skogs kan ha sine ulemper, kan man ta en titt på denne linken.

Kart med integnet rute: Her

GPX-file Her NB: Høyreklikk og lagre som GPX som tidligere.

For ordens skyld, slik ser orginalen i Moss sentrum ut når den er kledd til fest:
5. luke - Sjøskogen-Kolbotn-Svartskog

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Des 2011

Her har vi en real langtur for terrengentusiastene fra Roar Furuhaug.

Ruten er variert og inneholder en salig blanding av asfalt, grusvei og sti. Hovedfokuset er sti og alt annet er å anse som transportetapper mellom noen flotte stier i området. 

Ruten har utgangspunkt fra Veidemannsveien på Sjøskogen og går ned til det naturlige møtepunktet Shell hvor morgenkaffen kan inntas dersom man har startet tidlig og har noen minutter til overs før evt. syklende venner dukker opp.

Deretter går turen til golfbanen på Oppegård via grusvei gjennom Nøstvedtmarka. Om man har dårlig tid, så er det nå laget en flott gangvei rundt Ringnes-tunnelen (bildet). 

Fra golfbanen følger ruten lysløype til Fløysbonn. Herfra går turen over åskammen på østsiden av E6 frem til pukkverket ved Taralrud. Her krysses E6 og ruten går til nordenden av Grønliåsen. Grønliåsen er full av alternative stier, men denne ruten følger hovedstien sørover til Hurlumheihuset. For å komme raskest mulig frem til Bestemorstranda, følger ruten asfaltveien ned til Bestemorstranda.


Fra Bestemorstranda går ruten sørover gjennom skogen. Her er det vanskelig å unngå fotisett og stiene er relativt små. Området er fullt av flotte alternative ruter som bl.a. går gjennom et naturreservat hvor det i følge skiltene er lov til å sykle på stier. Når man etterhvert kommer ut på
Bekkenstenveien, så fortsetter man i retning Svartskog/Oppegård kirke. Når man kommer ut på Roald Amundsensvei, så kan man velge å krysse denne og sykle en flott sti som etterhvert kommer ut på Østby, men ruten som her er beskrevet følger veien til kirken og tar her av på grusveien som går mot Sjødal. Her går det en morsom grusvei hele veien til Kjærnes. Sykle rolig gjennom gårdstunene! Her går det ofte løse dyr av ymse slag.
Fra Kjærnes følger denne ruten raskeste asfaltvei tilbake til Sjøskogen, men her finnes det også alternativer. Det går en gammel grusvei på vestsiden av Pollenvann. Denne blir temmelig gjengrodd i løpet av sommeren og blir veldig gjørmete når det er vått, men den er et godt alternativ til asfalt og man kommer etterhvert ut ved Tusenfryd eller via stier til den øvre delen av Sjøskogen. 

Kart med ruten plottet inn: Her
GPX-file: Kolbotn-Svartskog-Sjøskogen NB. Høyreklikk på linken -> velg "Lagre mål som ..." Legg på filendelsen GPX for å lagre på hard-disken.

Her er også et alternativ hvor man kan kombinere denne turen med en tur til Vangen alá det vi hadde i luke 1. Så for real langtur (som dekker hele sydsiden av Oslo...?), følg denne linken: Sjøskogen-Vangen-Kolbotn-Svartskog
4. luke - SperrebotnTempo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Des 2011

Bakker i går. Paddeflatt med Follos Tempomester 2010 i dag.

Man starter fra badeplassen ved Rødsbrua/Rødsundet
Her er det en stor parkeringsplass, med toalett som er tilrettelagt for handikappede. Det er også plass for bobiler, slik at alt ligger til rette for god service fra støtteapparatet før man starter. 
Herfra starter man østover mot Svindal/Askim og strake veien i en mil før man snur, og tar samme vei tilbake. 
(De første hundre meterene på Rv120, som i føste kryss skifter navn til Rv115)Man kan selvsagt snu når man ønsker slik at man f.eks får en 10 km, men en så paddeflat 20 km tempo skal man lete lenge etter. Skulle man ønske seg noen kilometer ekstra, er det mer flat vei over brua vestover mot Moss.
 
Flatt?
Vi får finmåle etter hvert, men ut fra førsteinntrykket ser det ut til å være kun 20-30 høydementer på de to milene. Eneste ulemper er vel at det er ganske utsatt for vind langs Vannsjø, og noen bilister også kjører litt tempo her.
 
Av andre severdigheter i området kan man nevne at det er flotte klatremuligheter bak matbutikken (ca 2km i ruta). Her bør man jo svinge innom på nedkjøringen for å ta en is og se utover Vannsjø samme hva.

Hva med å gi denne løypa æren av å være standard testløype for Follo-Moss?
 
Kart med plottet løype: Her
 
GPX-fil her: TeksnesTempo NB: Høyreklikk på link og velg "Lagre mål som". Lagre som GPX på pc'n slik at du så kan overføre til din GPS-dings.
 
For å sette standarden med en gang, er ruten plottet med juks. Skulle det være interesse, kan vi jo evt sette opp en logg for rekorder og personlige bestetider.3. luke - Bakkemorro rundt Vestby og Ås

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Des 2011

Nå skal vi på landeveien sammen med Henrik Østerman.

Bakgrunnen for denne turen er å få med seg så mange av de bratte bakkene i nærområdet, men samtidig få til en god runde.
 
Bildet viser E6 over Hølenselva 
(mer info: Hølen)
 
Bakkene som skiller seg ut på turen er : Gjølstadbakken (Opp bakken under bua på bildet, beryktet som Kyllingbakken), Hvitstenbakken og Vassumbakken. 
Ellers er kanskje strekket fra Hvitstenveien til 152 og videre mot Osloveien, Norges vakreste kulturlandskap. Bortsett fra Garder øst som forøvrig er nevnt som kulturlandskap av nasjonal verneverdighet. Det er liten vits å krangle om de fineste plassene i Follo, for denne turen svinger innom de fleste. Her er det duvende åkerlandskap og bakker som virkelig får pulsen til å stige. UMB kan også være verdt en stopp i blomstringen. 
  
 
Da foreslår jeg Landbruksmuseet og en kaffekopp ved andedammen, da kan man i tillegg kaste blikket opp på plantefeltet. Her er det garantert noen blomster du aldri har sett før. 

God tur!
 

Kart med plottet rute: Her
GPX-file: Bakkemorro
NB: høyreklikk på linken og velg "lagre mål som ... " og lagre filen som GPX-fil, for så å overføre ruten til din GPS-dings fra pc'n.2. luke - Kroerrunden om Trampen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Des 2011

I dag skal vi fra Ås og rundt Kroer med Karl Henrik Lilleheier
Start fra Dysterlia i Ås,

Kort grus etappe før det bærer inn i skogen til venstre.  Det går på fin skogsbilvei et kort stykke, før det går over til en litt "muddy" området ved Vadet. Herfra og innover er det stort sett skogbilvei med innslag av noen "muddy" partier. Det meste, med unntak av kanskje to partier er greit å sykle. Etter en slak nedoverbakke kommer en frem til Speiderhytta (mer info http://www.as-speider.org/trampen.htm)

Herfra går turen på skogsbilvei over jordet, før en tar av til høyre inn på enkel sti. Denne følges frem til en krysser kroerveien, og fortsetter på jordet (Alle jorder må selvsagt omgåes når de er dyrket). Så er det inn i skogen igjen, først på bred sti, så over på enkel sti. Etterhvert kommer en til en lengre nedoverbakke og bekken krysses på en bru. Her er det lurt å være på den minste skiva for nå blir det bratt. Det flater ut og du krysser en større skogsbilvei før det bærer nedover igjen. Så krysser du kroerveien igjen. Opp igjen (minste skive) og over på kupert fin sti til du treffer hovedveien, ta til høyre følge veien et par hundre meter så inn til venstre. Nå bærer det mot lysløypa i Kroer, ut på jordet og etter litt kraftig kupert terreng krysses kroerveien igjen. Her kan stien være litt lei å finne, men følg gangstien ca 100m, og der jordet slutter -  går stien inn til venstre. Stien fører deg tilbake til Vadet, ta til høyre for å komme hjem, eller ta en runde til hvis du fortsatt har krefter igjen :) 

God tur!

Kart med plottet rute finner du her

GPX-file for nedlasting til din GPS-dings har du her:

Kroerrunden.gpx

NB: Høyreklikk på link og velg "lagre mål som.." for nedlasting til PC. Så kan du åpne i Google earth eller hvilken som helst annen dings eller egnet software
1. luke i adventskalenderen - Vangen-Grønliåsen-Langhus-Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Des 2011

Morsom tur med flotte bilder fra Jan Aasgaard.


 

Ski-Vangen:

Kjempefin tur på asfalt, grus og sti fra Ski via ytre Enebakk til Vangen (Østmarka), gjennom fine skoger i Ski. Bollestopp og pause på Vangen.  

Fra Vangen og videre kan man velge asfalten via Siggerud tilbake til Ski, eller følge ruta under for litt mere utfordringer på stier.

 

Kart med plottet rute finner du her: http://www.endomondo.com/routes/30169100

GPX-file for nedlasting til din GPS-dings har du her: Ski-Vangen  - NB: Høyreklikk på link og velg "lagre mål som.." for å lagre som GPX-file på PC'n. Så kan du åpne den i Google earth eller hvilken som helst annen dings eller egnet software

Vangen-Grønliåsen-Langhus-Ski

Ruta går på stier, klopper og grusvei mot Sandbakken Sportsstue.

 

Videre går ruta på grusvei mot enebakkveien forbi Setertjern, Hanåveien.

 

Når man kommer ut på Enebakkveien går ruta til venstre ved Steinsrudtjernet

 

Etter tjernet går det videre på opp til Åsland pukkverk og videre over brua over E6.

 

Ta første mulighet til høyre, da kommer man inn mot bebyggelsen på bjørndal.

Sykle gjennom bebyggelsen og forbi idrettsplassen, så starter veien opp i Grønnliåsen.

Et utfordrende område med sti og fjellpartier. Man ender ved Hurlumheihuset på Fløysbonn.

 

 

Videre følger man grusveien forbi Fløysbonn Gård ,videre over E6 og over Vevelstadveien.

 

Da er Stallerudhytta like ved.

 

 

Følg da asfalt gangveien videre mot langhus.

 

Ved Vevelstad stasjon tar man inn gangveien mot langhus og videre over elva og inn på grusveien mot langhus stasjon.

 

Med disse turene tror hver og en har fått seg noen utfordringer og opplevelser gjennom skogene i nærområdet.


Kart med ruten plottet finner du her: http://www.endomondo.com/routes/30168067


GPX-file for nedlasting til din GPS-dings har du her:

Vangen-Grønliåsen-Langhus-Ski

NB: Høyreklikk på link og velg "lagre mål som.." for nedlasting til PC. Så kan du åpne i Google earth eller hvilken som helst annen dings eller egnet software
Adventskalender fra i morgen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Nov 2011

I morgen er det 1. desember og vi drar i gang med et forsøk på adventskalender.
Temaet i år blir turforslag. Vi har mottatt mange gode forslag fra entusiastiske syklister, men vi mangler fortsatt en del før vi har 24 turforslag, slik av vi kan holde det gående helt frem til jul.
Skal vi komme i mål er vi derfor avhengig av at noen flere av dere kommer med tips. Send forslag eller evt spørsmål til havard.kalvoy@gmail.com  
Beste forslag vil bli premiert.Gran Canaria 21.-28. mars 2012

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Nov 2011

Det kommer fortsatt inn en og annen påmelding til treningsleiren på Gran Canaria, og det er vel fortsatt ledige hotellrom i området. Mer info om turen og påmelding finner man i "arkiv" lenger ned på siden.

Det er gode muligheter for både terreng og landevei på øya.

En smakebit fra den tøffe kneiken opp til Soria, ser du i denne Filmen fra sist tur.
Bilder fra årsfesten

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Nov 2011

Årets utøver 2011:

KEVIN SKOFTEBY

Kevin Skofteby ble årets utøver 2011

Årets eliteutøver: Heidi Rosaasen Sandstø

Årets veteran: Sissel Vien

Både Sissel og Heidi har vunnet pokalen 3 ganger på rad og beholder pokalene til odel og eie. Fra neste år beholder vi kun en pris: Årets utøver.

Ingrid Mollan Jensen fikk pokal og vandreplakett for årest alloundmester

Stor takk til festkomiteen Line og Hilde som hadde laget en topp fest.

Flere bilder finner du her
Årsrapporten 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Nov 2011

Her kan dere laste ned årsrapporten med regnskap for 2011.

Årsmøtet 2011
Nakamura Grade 4.0 MTB "Intersport edition"

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Nov 2011

Follo SK har mottat 2 stk Nakamura Grade 4.0 MTB sykler fra Intersport/NCF som styret har valgt å selge til sterkt redusert pris.

Intersport er hovedsponsor til Norges Cykleforbund (NCF).

FolloSK har vært så heldig å motta 2 stk splitter nye Nakamura Grade 4.0 MTB sykler fra Intersport. Veiledende pris på disse er kr 9.999,- !!

Syklene er dekorert med norske farger og med flere logoer av NCF og Intersport. Syklene er ikke til salgs gjennom forhandlere og den spesielle dekoren gjør syklene ganske unike.

Rammestørrelsen er 16" og dette gjør at syklene antas å passe best for personer som er ca 160-170cm høy.

Flere opplysninger om sykkelen kan leses her: http://www.nakamura.no/terreng-365.aspx?ProductID=PROD1994&tab=2

Siden det er en bestemt størrelse på syklene så ønsker ikke styret i FolloSK å lodde disse direkte ut til medlemmer i klubben siden sjansen for at de da blir videresolgt er stor.

For å øke sjansen for at syklene blir i "daglig" bruk av et FolloSK medlem så har styret bestemt at syklene skal selges for den nette sum av kr 3.999,-.

Dersom det er flere enn to kjøpere til syklene så vil det bli loddtrekning blandt disse.

Gjennomføring av salg:

- Alle registrerte medlemmer, uansett medlemskap, inviteres til å melde sin interresse for kjøp av sykkel med å sende mail til Hogne Haug. Husk fullt navn, adresse og telefonnummer.

- Siste frist for å melde sin interresse via mail er lørdag 19.nov kl 1200.

- Det vil bli mulig å melde seg på frem til trekning ved personlig oppmøte (Waldemarhøy 1500-1730).

- Trekning skjer umiddelbart etter avsluttet årsmøte.

- Syklene vil stå utstilt på Waldemarhøy ifm årsfesten/årsmøtet. Syklene overleveres direkte etter trekning

- Max en sykkel pr. medlem

- Det er et absolutt krav at medlemskapet for 2011 skal være betalt.

- FolloSk har ingen garantiansvar for syklene.

- NB! Det går ikke å bytte syklene til en annen størrelse

Ved spørsmål ta kontakt med:

Hogne H. Haug, tlf 911 29 716
Draktsalg på Årsmøte/-festen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Nov 2011

Drakter kan bestilles for levering på lørdagens årsmøte eller årsfest.

Lagerbeholdning og priser finner du her.

Bestill ved å sende mail til Ingar A. (bestilte varer utleveres lørdag mot kontant betaling)
Team-Follo Trondheim-Oslo 2012

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Nov 2011

Team-Follo er godt i gang med planlegging av Styrkeprøven 2012. Vi har allerede hatt 3 veldig fine treninger og laget er straks fullt. Det er nå ryttere fra nesten alle klubbene i Follo-området, men det ser så langt ut som om Follo SK ikke blir en av de best representerte klubbene i neste års lag.

Det oppfordres derfor til alle medlemmer å vurdere å bli med på dette eventyret. Dette blir en sjelden sjanse til å suse igjennom rittet med en superfin gjeng på under 15 timer.
CX-Tønsberg 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Nov 2011

Erik Kay gjorde en meget bra innsats i helgens cyclocross ritt i Tønsberg. Fra start var han helt oppe i ryggen på stjerner som Boasson Hagen og Nordhaug. Follofargene kom også tydelig frem på mandagens TV-sending fra arrangementet.

Her er en liten stemningsrapport fra rittet: http://www.youtube.com/watch?v=ACwHQdApAGk
Årsfest

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Nov 2011

Vi har den glede å invitere til

ÅRSFEST

Vi samles til sosialt samvær på Waldemarhøy i Ski, lørdag den 19. november.

 

Program:

Kl. 13.00-15.00 for barn og ungdom

· Premieutdeling fra Klubbmesterskapet 2011

· Det vil bli vist bilder fra terrengsykkelskolen, påskesamlingen på Hillerød og andre arrangementer og ritt der Folloryttere har vært representert.

· Det blir servert pizza og brus. 

(Kl. 15.00-17.30 årsmøte) 

Kl. 18.00?kun for voksne

· Alle tar med seg en rett til felles koldtbord og eget drikke.

· Klubben ordner salat og baguetter.

Påmelding innen 16.11.2011 til

epost linegeorgine@hotmail.com

eller SMS 99 47 00 57
Swix smørekurs hos Sykkelboden Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Nov 2011

Onsdag 9 november kl 18.00 holder representanter fra Swix smørekurs for alle hos i Ski.

Blir selvsagt muligheter for å handle det man trenger til skisesongen. Gratis kurs.
Terrengsamling på Romeriksåsen en suksess

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Okt 2011

Terrengsamlingen på Romeriksåsen var en suksess!

Fire terrengsyklister fra Follo SK deltok på treningssamlingen arrangert av Romeriksåsen SK. Totalt 73 stk fra hele landet deltok, noe som var nesten det dobbelte av hva som var forventet.

Det var mye lek og morro, i tillegg til en foredrag fra Ole Christian Fagerli.

En oppsummering av foredraget til Fagerli fra en av våre syklister var:

- Viktig med mye teknikk som ung/ha det moro på sykkel
- Foreldre må sponse, hvis du er god nok får du sponsor du slipper og betale for sykkelen
- For og komme med på et lag er det "bare" og sykle fort nok
- Viktig og være med venner og ikke nedprioritere det. Trene så mye at det ikke slutter og være moro
- Allsidighet
- Ikke nødvendig med beste utstyret, men det skal heller ikke være unødvendig tungt/dårlig
- Skal du bli så god at du kan leve av det, så MÅ det trenes mye

 

Ledere fra Frøy,Rye,Asker,Follo,Drøbak og BOC fikk en times prat på slutten av søndagen hvor det bl.a. ble diskutert samarbeid i 2012. Det var stor interesse for et tettere samarbeid og det er allerede lagt en foreløpig plan.

Se også artikkel på www.terrengsykkel.no for "referat" fra lørdag/søndag på Romeriksåsen

http://www.terrengsykkel.no/index.php?id=3929

 
Generalforsamling i Follo SK

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Okt 2011

Det innkalles herved til Generalforsamling i Follo SK.

Dato:   19 november

Tid:     15:00-17:30

Sted:   Waldermarhøy i Ski

Tidsfristen for innmelding av saker til agendaen er nå gått ut så her kommer agenda for møtet.

1. Åpning og velkommen

2. Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å signere protokollen

3. Godkjenning av innkalling og dagsorden

4. Årsberetning og regnskap

5. Valg

6. Innkomne forslag

7. Medlemskontingent for 2012

8. Budsjett for 2012

9. Drakter – håndtering 2012

10. Follo ung – satsning på ungdomsryttere

11. Avslutning

Håper på stor oppslutning!
Romeriksåsen SK arrangerer terrengsamling 22. - 23.oktober

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Okt 2011

Fire ryttere fra Follo er på terrengsykkelsamling med terrengsyklister fra hele landet.

Romeriksåsen sykkelklubb arrangerer terrengsamling for ryttere i aldersklassen 13-16 år denne helgen. Bastian, Eirik, Martin og Erik Anderas har pakket bag og sykkel og har nå i morgen timene reist opp til Gjerdrum

Det er invitert ryttere fra hele landet til fellessamling i Gjerdrum. Målet med samlingen er å bli bedre kjent med syklister fra andre klubber, motivere til videre satsning samt dele erfaringer fra årets sesong. Eliteryttere fra lokalområdet vil bistå som veiledere/instruktører.

Rye har tatt initiativ til en lederprat søndag ettermiddag angående videre samarbeid for 2012 sesongen. Vi vil delta på dette møtet.

Program for helgen er:

Lørdag:

09:00- Oppmøte Veståsen skole

Ca 09:30- Treningsøkt terrengsykkel i Romeriksåsen. Vi deler inn i grupper.
Instruktører: Ole Christian Fagerli, Ole Hem, Fredrik Fang Liland og Karl
Henrik Nordbakken, samt klubbens egne trenere.

13:00- Lunsj på skolen

14:15- Foredrag v/ norgesmester Ole Christian Fagerli.

Tema: Hvordan bli en god rundbanesyklist?

15:30- Opplegget ferdig for dagen

Søndag:

09:00- Oppmøte Veståsen skole (se vedlagt kart)

09:30- Treningsøkt terrengsykkel (samme gruppene som lørdag) med felles
aktiviteter avslutningsvis.

13:00- Lunsj på skolen

14:00- Felles løpetur med stafetter og lignende avslutningsvis. Ca 1,5time.

16:00- Hjemreise
TERRENGSYKKELMØTE ONS 19.10.11 KL. 20.00

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Okt 2011

Det blir planleggingsmøte 2012 for terrengsykkelgruppa onsdag 19.10.11

Dette møtet vil i hovedsak gå på å planlegge for neste års aktiviteter og danner grunnlaget for neste års budsjett.

Dato: Ons 19.10 2011. Tid: 20.00-22.00

Sted: Grendehus E, Sagstuveien 17, 1405 LANGHUS

Klikk her for kart: http://kart.gulesider.no/m/IXIrd (samme sted som vi hadde infomøte i vinter)

Agenda

1. Bakgrunn for møtet

2. Evaluering sesongen 2011.

3. Planer for 2012. Innspill og ønsker. Dette vil danne grunnlaget for neste års budskjett

4. Draktsituasjonen

5. Saker til årsmøtet

6. Eventuelt

Håper så mange som mulig stiller.
Årsmøte - Frist for innmelding av saker

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Okt 2011

Alle forslag til saker for årsmøtet må være meldt til styret innen 26.okt. Dette er fordi vi skal ha muligheter til å følge Follo SKs statutter, når det gjelder tidsfrister for utlevering av sakspapirer.K.A. Arvesen og K.A. Fostervold til BOC

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Okt 2011

Klubbkveld med foredrag av tidligere (?) syklister. 
Mer info her.
FolloSK_lover_01.pdfInnetrening Drømtorphallen fredag 14.10.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Okt 2011

Da er det klart for innetrening i Drømtorphallen fra kl 18.00

Vi deler oss i to:

Aktiv ungdom og alle andre som ønsker det kjører god gammeldags sirkeltrening

For de som ønsker kjører vi en time med spinning.

 

Vi avslutter kvelden med ballspill.

Og for de som lurer på hvorfor ikke ungdommen kan være med på spinning:

Vi har diskutert dette med trener Christian og blitt enige om at aktiv ungdom bør ha sykkelfri og bruke høsten til å trene allsidig. Styrketrening/basistrening er viktig for å forebygge skader og er viktig for god teknikkutvikling.

Vi kommer til å ha fokus på styrke og stabilitetstrening.

Vi håper så mange som mulig møter opp! Dette blir gøy.
Påsketur til Italia!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Okt 2011

Dette er turen for de som ikke har anledning til å ta fri en vanlig uke, er glad i god mat og drikke, liker seg i Italia eller ønsker å introdusere sykling for resten av familien.

Som i 2011 reiser vi til Riccione i Riminidistriktet for å trene og feriere.

Tidspunkt: 31. mars - 7. april

Denne gangen bestiller alle selv. Husk imidlertid å gi beskjed om at dere kommer fra Follo SK. Send en e-post til Anna på bike@belvederericcione.com dersom dere er interessert.

Dere kan også lese om hotellet på www.belvederericcione.com.

Informasjon om flyruter etc. kommer senere.

Tilbud Påskesamling

Husk prisen inkluderer:

Overnatting

3 daglige måltider og matpakke

Vin til maten

Vask av sykkeltøy

Fri tilgang til hotellets SPA avdeling

Send en e-post til Tore Kirkedam dersom dere melder dere på.
Merida MTB Marathon Hillerød 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Okt 2011

4 Follo ryttere deltok i helgens Marathon ritt i Hillerød. Stig Knutsen, Frances Burgess, Egil Antonsen og Graziella Mazza deltok i dette utrolig artige rittet som går på kryss og tvers i skogene rundt Hillerød.

 

Flere bilder her

Stig og Frances valgte å kjøre ned til Danmark fredag mens resten tok København ferja fredag kveld. Med på turen var også broder Jon Gravdal.

Vel fremme i Hillerød etter litt feilnavigering (ganske utrolig med både GPS og 3 som har vært der før) møtte vi på Stig og Frances som allerede var i sykkelklærne på vei ut for å teste deler av løypa. Vi andre var heller ikke sene med å skifte og komme seg ut. Knallvær med over 20 grader og en skyfri himmel. 2 timer lekte vi oss i Hillerød skogene før vi fant ut at krefter må spares til dagen etter. Turen ble avsluttet på torget med lunch og en kald pils.

Søndag og det er start for Merida MTB Marathon 2011. Egil, Stig og Jon sto klar i 103 km gruppa. En litt anonym kronprins var også i startfeltet.

Gutta kom seg greit ut fra start som går midt i sentrum av Hillerød og gjennom slottet før det bærer ut i Hillerød skogene. De som har vært der vet hvor mange stier og veier som går hit og dit og det var ikke mange stier som ikke ble benyttet. Det er en sløyfe på 103 km hvor man er maks 10 km i luftlinje vekk fra sentrum.

En halv time etterpå startet Graziella og Frances ut på sin runde på 47 km. Jeg kasta meg på sykkelen med sekken full av drikke. Iom at løypa slynger seg rundt er det lett å finne punkter man kan se dem flere ganger.

Artig var det å være tilskuer selv om jeg gjerne skulle deltatt selv. Det var bare blide fjes å se selv om endel var dyktig sliten på slutten. Imponerende å se eliten komme i en vannvittig fart, og enda mer imponert var jeg av brodern som kom kun 25 min bak. Han ble forøvrig beste norske og var selvsagt storfornøyd.

Alle gjennomførte med glans. Egil var storfornøyd selv med en liten "downperiode" midtveis. En cola etter 80 km gjorde susen. Stig var mellomfornøyd med sitt løp, men fullførte godt under 5 timer i denne løypa som ikke gir noe hvile underveis. Løypa veksler mellom tekniske stiparter til flytstier, bratte småkneiker og grus. Mye temposkifte og akselerasjoner.

Graziella debuterte i rittsammenheng i Hillerød. Til å være første ritt gjorde hun en god figur og havnet midt på treet. Frances var veldig usikker på egen form før rittet. Hun har hatt en dramatisk sesong etter et ublidt møte med asfalten tidlig i sesongen. At hun sykler inn til 12 beste dame er knallbra, og enda så hun ikke sliten ut i mål.

Kort etter målgang var det å pakke bilen med sykler og utstyr og kjøre til København og ferja hjem mens Stig og Frances ble igjen en natt til. En 3-retters middag med god rødvin og noen longdrinks satte prikken over i'en til en flott tur og en herlig sesongavslutning.

Satser på en ny tur neste år. Kan absolutt anbefales.

Resultater finner du her
Sesongoppkjøring - Gran Canaria

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Okt 2011

For de som ønsker noen mil i beina før sesongen 2012, er det tatt initiativ til en fellestur til Gran Canaria.  Opplegget blir nesten identisk med det noen var på i år.
Vi drar onsdag 21. mars til onsdag 28. mars til: Cay Beach
Ønsker du å bli med er det bare å gå inn på linken og bestille billett, men vi anbefaler å koordinere med andre for felles sykkelbestilling for de som ønsker å leie og fordeling av rom slik at de som ønsker slipper ekstra kostnad med enkeltrom. 
Send mail til havard.kalvoy@gmail.com

Om du skulle lure; GC har ypperlige muligheter for terreng og landevei. Meget bra utvalg i leiesykler og guide-turer. Ellers snakker flere denne gangen om å ta med familien, for å holde oppsyn med bassenget og stranden, mens vi sykler.

Bilder og film fra 2011:Terrengsesongen 2011 er over for i år

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Sep 2011

Idag var siste felles trening for aktiv ungdom. Mosjonist og turritt gruppa la inn årene forrige helg og det er nå kun damene som holder stand litt til.

Men fortvil ikke...

Det vil fortsatt være mulig å sykle, men det blir ikke lagt opp til organisert trening.

Har du lyst på en tur så bruk diskusjonssiden vår. Det er da viktig at DU som tar initiativ til en tur møter opp. Facebook kan også være glimrende til å invitere på tur.

Vi kan være behjelpelig med å spre invitasjon til tur via sms. Bare ta kontakt med Hogne, Oskar eller Knut.

Innetrening blir det i år også. Vi starter opp i Drømtorp hallen etter høstferien på fredager fremover. Mer info om dette vil komme på hjemmesiden snart.
Bilder fra Klubbmesterskapet i terreng - 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Sep 2011

Se bilder på linken nedenfor fra en flott dag i Hebekk skogen :-) http://s1138.photobucket.com/albums/n526/runar-h/Follo%20SK/Klubbmesterskap terreng vel blåst!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Sep 2011

Med 57 startende i klubbmesterskap terreng ble det høy fart og mange dueller på stiene i Hebekk skogen tidligere idag.

Fantastisk vær var en flott ramme rundt klubbmesterskao terreng i Hebekk skogen. Det var 57 ryttere på startstreken, mange hadde med seg familie og det var godt over 100 personer som fulgte hele rittet.

Morsomt at det kom 19 rytterer fra terrengsykkelskolen som deltok og samtidig hadde sin avslutning. Alle fikk utdelt medalje og gymbag. I de aldersbestemte klassene var det 1-2 ryttere i hver klasse, men starten ble slått sammen slik at det ble et større felt som syklet.

M 15/16 startet sammen med de voksne. Totalt var det 16 stykker i dette startfeltet.

Resultatliste:Resultater Klubbmesterskap Terreng
Årsmøte for Follo SK er 19.november

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Sep 2011

Hold av 19. november til årsmøte

Waldemarhøy i Ski er stedet for årsmøtet i Follo SK.

Det er årsmøte på formiddagen. Det blir en egen årsfest for de yngste rytterne tidlig på ettermiddagen. På kvelden er det årsfest for de voksne.

Detaljert program og sakspapirer vil bli sendt senest tre uker før årsmøtet
Årets Allround-Mester 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Sep 2011

Nå er Klubbmesterskaphelgen over for i år. Det ble nok et tøft program for mange. Det viste seg til slutt at det kun var en rytter som kom seg helskinnet gjennom alle tre ritt i henhold til oppsatte program.
Allround-mester 2011 ble derfor Ingrid Mollan Jensen. Gratulerer!Resultater Klubbmesterskap Landevei 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Sep 2011

Det ble 23 deltakere på årets landeveismesterskap. 20 som deltok i hovedrittene og 3 talentfulle ungdommer i en kortere rundløype.
Erik Kay som vanlig et hakk for sprek for resten, og ble årets klubbmester landevei. GRATULERER!
Pallplasseringene i ungdommenes ritt ble fordelt slik:

1. Kevin Skofteby
2. Eirik Semb
3. Erik Andreas Kleven

Eller vil vi bare rette en stor takk til Torstein Trandem, Ann Øiahals, Cathrine og Tore Kirkedam, for et supert arrangement med full kontroll på tider, bonussekunder, saft, grillpølser og alt annet som kreves for en slik sykkelfestival.Klubbmesterskapshelg - 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Sep 2011

Husk at det til helgen i tillegg til Klubbmester i Landevei og Terreng, også kåres Allround-mester 2011. Dvs best plasserte rytter om man slår sammen plasseringene lørdag og søndag. (Mer info under).Klubbmesterskap Landevei lørdag. 24. sept.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Sep 2011

Første ritt klubbmesterskapshelgen blir kl 11. i Hølen. Oppmøte og påmelding fra kl 10.

Landeveisgruppa arrangerer klubbmesterskap med fellesstart og tempo, bonussekunder og poengopptjening til spurtere og klatrere. Alle er velkommen!
Her følger programmet for lørdag 24. september, som er den store dagen i år.


I år vil vi for femte gang kåre 1 klubbmester i landeveisykling i herre- og 1 i dame-klassen. Det innebærer at vi ved et sinnrikt system nøytraliserer naturgitte forskjeller som skyldes ulik alder. Ulikheter som skyldes treningsgrunnlaget, må en derimot påregne at blir synliggjort. MEN; dette handler først og fremst om å ha det gøy i sammen og blir forhåpentlig en uhøytidelig og morsom dag for alle, enten du er godt eller dårlig forberedt...

Tidsplan for dagen blir slik:

Kl. 10.00-10.45

Vi møtes ved avkjøring til Hølen (gamle E-6 sørover fra Vestby), ved den nedlagte bensinstasjonen/Hølen kafé for påmelding. Kart og bilde fra google

Kl. 11.00 til 11.45
Dagens første økt, temporitt.

Start ved påmeldingsstedet, og løypa går 5 km. sørover retning Kambo før det er vending og retur samme vei. 1 minutt mellom hver startende. Tempoløype i google-maps.


Kl. 12.15 til 14.00
Dagens andre økt, fellesstart.

Starten er samme sted, men vi kjører nå nordover mot Vestby. Videre følger løypa Garderveien til Garder kirke hvor bakkespurten befinner seg. Deretter går det ned Brandstadveien mot Hølen hvor første spurtpoeng deles ut når målstreken passeres ved Uniflows lokaler rett før Brandstad. Vi fortsetter deretter til høyre mot Vestby på gamle E6, slik at det tilsammen blir 3 slike runder (ca. 50 km).  Fellesstartløype i google-maps


Retninglinjer og regler:
Klubbmester blir den som har lavest samlet anvendt tid, når tempo og fellesstart er gjennomført.
Det vil tjenes opp bonussekunder og poeng etter følgende system:

Tempo:
Vinneren får 15 spurtpoeng, nr. 2 får 12 spurtpoeng, nr. 3 får 10 spurtpoeng, nr. 4 får 9 spurtpoeng osv. ned til 1 poeng.

Fellesstart:
På toppen av bakken ved Garder kirke deles det ut 15 bonussekunder og klatrepoeng til den som er først til toppen. Nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder.
Ved målpassering deles ut 15 bonussekunder og spurtpoeng til den som passerer mål først, nr. 2 får 10 poeng/sekunder og nr. 3 får 5 poeng/sekunder.
Når alle 3 rundene er gjennomført og det spurtes alt remmer og tøy kan holde, belønnes de 3 første med doble spurtpoeng og bonussekunder, altså 30 til vinneren, 20 til nr. 2, og 10 til nr. 3.

Nøytralisering av aldersforskjeller:

Ryttere mellom 20 og 29 år starter på tid 0.
30 til 39 år starter på minus 15 sekunder
18 til 19 år starter på minus 15 sekunder
40 til 49 år starter på minus 30 sekunder
17 år starter på minus 30 sekunder
16 år starter på minus 60 sekunder
50 til 59 år starter på minus 60 sekunder
60 til 69 år starter på minus 120 sekunder


Utstyr:

For de som har tempobøyle, temposykkel osv., er det anledning til å benytte dette på tempoetappen, i henhold til cykleforbundets regelverk. Men på fellesstarten må slikt utstyr være fjernet/satt vekk.
Ryttere fra andre klubber:
Er hjertelig velkommen til å delta, men bonussekunder og poeng er forbeholdt klubbens ryttere.

Premiering:

Det vil være premiering av:

Klubbmester Landevei 2011, samt nr. 2 og 3 med lavest samlet anvendt tid, inkl. opptjente bonussekunder
Årets klatrer, for flest oppnådde klatrepoeng  
Årets sprinter, for flest oppnådd spurtpoeng 
Årets temporytter, vinner av temporittet

Allround Mester 
Plasserings-sifret fra Klubbmesterskapet Landevei vil også bli lagt sammen med plass-sifret på søndagens Klubbmesterskap Terreng, og den med lavest plass-siffer totalt vil bli premiert som Årets Allround Mester 2011. 

Premier og vandrepokaler vil deles ut på klubbkveld senere i sesongen
Velkommen til mesterskap!
Klubbmesterskap terreng og terrengsykkeskoleavslutning, søndag 25. september

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Sep 2011

Sted: Radiostasjonen i Hebekkskogen
Starttider: TidsskjemaKM2011

Arrangementet begynner kl.10:00 for de yngste(dvs de som har vært med på terrengsykkelskolen)

Registrering fra kl.09:30

Alle ryttere får pølser og saft etter målgang.

Alle som kommer, tar med to vedkubber slik at vi kan tenne et stort bål. Det vil være mulig å grille pølser eller annen mat på bålet.

Møt opp og vær en skikkelig heiagjeng!

Velkommen!
Trondheim-Oslo - Infomøte

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Sep 2011

Frognhallen 28. sept. kl 20.30. Les mer her.

Møt opp!
Refusjon av utlegg - frist 1.okt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Sep 2011

Har du noe utestående med Follo SK, må dette ordnes før regnskapet avsluttes for i år. For å ha alle papirer og tidsfrister i orden før årsmøtet, er vi avhengig av å få inn alle bilag før 1.oktober. Har du hatt utgifter du ønsker å få dekket av klubben må alt leveres styret før dette. Etter 1. okt. dekkes ingen tidligere utgifter.Nissan Cup finale Holmenkollen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Sep 2011

Søndag 11.09.11 ble årets siste Nissan Cup arrangert midt på Holmenkollen skiarena. Været var, helt i Kollen´s ånd; tykk tåke og regn. Men likevel hadde mange Folloryttere tatt veien inn sammen med foreldre og heiagjeng.


Ikke uventet vant Kevin Skofteby sin klasse. Han hadde allerede sammenlagtseieren i lomma og bare økte denne til nærmeste konkurrent Trym Bern Hansen fra Rye. På 3´dje sammenlagt kom en ny Follo-rytter; Marcus Berg. Han fikk idag en 5 plass. Robin Skjellum fikk sammenlagt nr. 11 etter å ikke ha fått full klaff idag.

Størst intern spenning sto det blandt Follo gutta i M15-16 Erik Andreas Kleven og Bastian Haug. Mellom dem skilte det kun få poeng i Erik Andreas sin favør. De hadde allerede et internt veddemål om hvem som fikk best sammenlagtresultat i 2011.

Litt dramatisk ble det etter første runde da Erik Andreas fant ut at han ville ta en ekstra sløyfe om mål før han satte ut på runde nr. 2. Like bak kom Bastian, men var fortvilet da giret ikke fungerte. Like etter sto han av og Erik Andreas dro veddemålet i havn.

I klasse M13-14 kjørte Eirik Semb sterkt og ble nr. 12. Ellers godt gjennomført av Bjørnar Jakobsen og Martin Tobias Kleven.

I senior var det som ventet Heidi Sandstø som tok seieren i dameklassen. Hun hadde i likhet med Kevin, allerede vunnet sammenlagt. Ektemann Christian sto plutselig på startstrek igjen og hadde vel mer enn nok med å holde fruen bak seg i løypa. En løype som sikkert kjeda vettet av Christian og som ønska seg mye mer teknisk fikk svetta litt i eliteklassen.

Ellers var det en ny spennende Follo kamp i M40 mellom Egil Antonsen og Lars Birger Nielsen. Lars Birger lå forann Egil helt til siste runde, men det var Egil som trakk det lengste strået og kom først til mål av de to, på hv  13 og 14 plass.

Det gror godt i Follo SK blandt de yngre. I klasse M10 fikk Mikkel Skjellum en 5 plass fulgt av Sebastian Berg, Jonas Skjellum, Mats Simonsen og Tallak Ronde. Sebastian ble nr 3 sammenlagt med Mikkel på 4´de.

3 jenter deltok i K10; Gina Semb, Sara Emilie Høydahl og Aurora Jarmot.

I rekrutt M/K6-8 var det flott deltagelse av Andre Steinvåg, Stian Ustvedt Gravdal og Elise Ek Haug. Artig å se disse rekruttene klinke til fra start og gi alt i løypa. En som også ga alt var Rebecca Caroline Skofteby i K9, som idag fikk en flott sammenlagtpremie etter å ha deltatt i minst 6 Nissan Cup ritt.

Se resultatliste

Da er Nissan Cup 2011 over for iår. Det har vært mange Follo ryttere med å sette sitt preg på dette arrangementet som har blitt så populært. Ekstra artig er at det stadig dukker opp nye Folloryttere og det er en stor gjen som samles rundt Follo teltet. Vil også takke Ronny for insatsen han gjør på hvert ritt. Han stiller før alle andre opp for å gjøre klart teltet og grillen. Og ikke minst alle foreldre og familie som heier på ALLE og lager super stemning.

Det skal bli enda mer morro i 2012!

NC Halden 10.09.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Sep 2011

Siste NC i rundbane gikk i Halden lørdag 10. september.

Seier til Mikkel Skjellum, Kevin Skofteby og Heidi Sandstø

Heidi tok med det også sammenlagtseieren i Norges Cup rundbane.

Selv om det ikke rangeres sammenlagt i yngre klasser er Kevin overlegen i NC og hadde vunnet sammenlagt.

Se komplett resultatliste

Se reportasje fra NCF's hjemmeside og video
Årets siste treningsritt gjennomført

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Sep 2011

Ikke fullt så mange fremmøtte som i vår, men meget god stemning og bra sykling. Erik Kay var i en klasse for seg. Det er vel første gang noen har kjørt inn en runde på feltet. Etter å ha gjort dette gikk Erik like så godt i fra i nytt brudd og vant altså med over en runde på alle andre. 

Ellers var det Asbjørn Strømberg som ble dagens spurter da han vant alle klyngespurtene i feltet.

Det endte med følgene resultater:
Spurt 15min + 1 runde - 1.Asbjørn 2.Erik
Spurt 30min + 1 runde - 1.Erik      2.Asbjørn
Mål                           - 1.Erik      2.Amund     3.Asbjørn

Da er det bare å starte oppladningen til klubbmesterskapet før sesongslutt.

Takk for et morsomt ritt til alle som deltok og publikum fra null år og oppover. Påminnelse Kretsmesterskap

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Sep 2011

Vi har mottatt påminnelse om kretsmesterskapet neste helg.Resultatliste Oslo Landeveiscup - 5.9.2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Sep 2011

Mandag arrangerte Follo SK gateritt på Drømtorp Industriområde.
Resultatliste Det var aktiv kjøring og tette dueller hvor alle klasser bortsett fra M-junior ble avgjort i heftige klyngespurter. Robin Skjellum og Eirik Semb kjørte inn til topp plasseringer i hver sin klasse og flere andre unge folloryttere var også med og satte farge på rittene.
Bra kjørt alle sammen og velkommen tilbake neste år.Sesongplan Landevei - Oppdatert

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Sep 2011

Siste utgave av Sesongplan 2011 for Landevei er nå lagt ut. Klubbmesterskap er lagt inn 24. sept. og treningen før og etter dette er nå oppdatert. Klubbmesterskap Landevei 24. sept kl 11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Sep 2011

Klubbmesterskap landevei i Hølen etter samme opplegg som tidligere.
Vi følger nøyaktig samme opplegg som vanlig med temporitt så fellesstart.
Det kåres en klubbmester sammenlagt ved at det gis bonussekunder for alder, og det kåres egen Spurt-, Klatre- og Tempomester.

Da vi regner med å benytte tidtakningsbrikker, setter vi meget stor pris på om flest mulig melder seg på på forhånd.

Send mail til havard.kalvoy@gmail.com for påmelding.Oppgi klasse og brikkenr om du har. 
KLUBBMESTERSKAP TERRENG 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Aug 2011

Det blir arrangert klubbmesterskap i terreng søndag 25 september i Hebekk skogen. Hold av dagen.

Vi vil kombinere dette med avslutningsritt for terrengsykkelskolen også.

 

Søndag 25.09.11 avholdes klubbmesterskap i terreng i Hebekkskogen. Start og mål blir ved sletta ved radiostasjonen.

Det vil samtidig bli siste dagen for årets terrengsykkelskole. Denne dagen er flyttet fra mandag 26 september.

Vi satser på fint høstvær og tenner bål på plassen. Ta med det du vil spise og drikke til en sosial happening.

Mere info vil komme etterhvert...
Salg av drakter på terrengsykkelskolen 5.sept

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Aug 2011

Trenger du Follodrakt og går på terrengsykkelskolen, er det bare å ta med penger den 5. sept. Vår materialforvalter vil være der fra kl 17.15, med godt utvalg også i små størrelser. Alle andre er selvsagt også velkommene for å fornye gardroben.Innspill til styremøte 1.Sept

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Aug 2011

Den 1. Sept er det nytt styremøte i FolloSK.
Kom gjerne med innspill til saker til styremøtet. 

Ta kontakt med en i styret for innspill:StyremedlemmerOslo Landeveiscup 5. sept - Follo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Aug 2011

Follo SK arrangerer gateritt på Drømtorp mandag 5.sept. (første start kl 18) som inngår i Oslo Landveiscup. Dette er et tilbud til ungdom i alle klasser opp til og med junior-alder. Absolutt alle Follo-ungdommer oppfordres til å stille på hjemmebane og bidra til en morsom "sykkelfest".

Innbydelse: Oslo Landeveiscup 2011

VELKOMMEN TIL GATERITT MANDAG 5. SEPTEMBER

Follo sykkelklubb inviterer til siste ritt i årets cup. Rittet foregår i en morsom, teknisk og publikumsvennlig rundløype på Drømtorp industriområde.

Klasseinndeling og antall runder/tid:

K/M 10, K/M 11-12 og K 13/14: 15 minutter + 1 runde. Start kl. 18:00.

M 13/14 og K 15/16: 30 minutter + 1 runde. Start kl. 18:30.

M 15/16 og K/M junior: 40 minutter + 1 runde. Start kl. 19:15.

Det tas forbehold om endringer av klasseinndelingene.

Løypa er ca 1000 meter lang og kjøres rundt og rundt i oppsatt antall minutter før det ”ringes” og det er målgang ved neste målpassering.

Påmelding via Forbundets terminliste eventuelt epost til rittleder:

Betaling ved avhenting av startnummer eller til konto oppgitt i terminliste.

Engangslisens løses i sekretariatet dersom du ikke har helårslisens.

Brikkenummer oppgis ved påmelding. Husk å ta med egen brikke.

Lånebrikke (for tidtaking) fås i sekretariatet. Ikke levert brikke belastes rytter med kr. 800.-

Start kontingent: 100 kr. Etteranmelding inntil 45 minutter før start – kroner 200.-

Sekretariat:

Mobilt sekretariat i start/målområdet. Åpent fra kl. 17:00.

Rittleder og løypeansvarlig:

Amund Riiser – epost: amund.riiser@gmail.com, mobil 92688239Vi beklager at vi ikke kan tilby fasiliteter som dusj/garderobe og wc.
Oslo Landeveiscup 29.aug. - Frøy

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Aug 2011

Vi oppfordrer alle Follo-ungdom (opp til junior-nivå) og bli med på Oslo Landeveiscup i regi av Frøy mandag 29. aug.

Invitasjon

Møt opp! Neste ritt er i vår egen regi!
Folloseier i "Nesodden på langs"

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Aug 2011

Erik Kay viste nok en gang at han har formen inne under helgens terrengritt i regi av NesoddenSK.

Resultater
Invitasjon - Groruddalen sykkelfestival 3.-4.sept.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Aug 2011

Diverse ritt for forskjellige nivåer på landevei og terreng arrangeres under Groruddalen sykkelfestival. Mer info i denne invitasjonen.Treningsritt i Vestby 2.sept

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Aug 2011

Vi er invitert til å bli med på Soon og Drøbaks klubbmesterskap. Dette er samme løype som Frikransen brukte tidligere, og vi oppfordrer alle til å følge vår mange årige tradisjon ved å bruke dette som treningsritt.

All nødvendig info finnes på Soon CK
Henstilling fra Follo politikammer!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Aug 2011

Klubben har mottatt en henstilling fra Follo politikammer om å slippe frem trafikk under trening på vei i vårt distrikt.

Det henstilles om at vi holder til høyre og ikke ligger 3 til 4 ryttere i bredden og for øvrig forholder oss til trafikkreglene.

Klubbens holdning er imidlertid at våre ryttere skal plassere seg slik i veibanen at egen sikkerhet ivaretas.
Mediadekning etter NC Ski 20.08.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Aug 2011

Det har vært bra med mediadekning etter at Follo SK arrangerte Norges Cup terreng ved Alliansehallen i Ski lørdag 20.08.11

Vil aller først få takke Ski kommune som har vært veldig positive til dette arrrangementet og stilt opp med, ikke minst et nytt område, gravmaskin, personell og stor hjelp. Også en stor takk til Follo Brannvesen som torsdag kveld var med å gjorde "asfalthaugen" til en flott bane.

Også en stor takk til som stilte

med utrolig flotte premier.

Reportasjer:

Østlandets Blad med bildeserie. Det var også en helsides oppslag i mandagens papirutgave.

Terrengsykkel.no

Norges cykleforbud hjemmeside

Team United Bakeries Heidi

Team United Bakeries Ole Hem

Ole Chr Fagerli

Til slutt vil jeg berømme og takke Christian for en utrolig bra jobb som rittleder. Han har hatt full kontrol og styrt dette arrangementet på en veldig profesjonell måte. Han har hatt veldig god hjelp av Oskar, Hogne, Stig og Ole Anton og sammen har de fått til et arrangement som ble veldig godt mottat av deltagere og publikum.
Gratulerer med vel gjennomført NorgesCup

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Aug 2011

Til alle frivelige som stilte opp for å få til det flotte NorgesCup arrengementet i terrengsykling:

Gratulerer med vel gjennomført og takk for innsatsen!!

En stor gratulasjon til alle rytterne som var med å sette et flott preg på rittet!Bilder fra NorgesCupen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Aug 2011

Her er det mange bilder fra NorgesCupen vår:
Resultater fra dagens NC Rundbane

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Aug 2011

Komplett resultatliste fra Norges Cup Rundbane 20.08.11.

Oppdatert 22.08.11
Invitasjon til KM landevei og KM terreng 17. og 18. sept

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Aug 2011

Innbydelsene til felles KM landevei (tempo og felles) og KM terreng (rundbane) for Indre Østlandet Syklekrets, Akershus Cyklekrets og Oslo Cyklekrets.

KM landevei arrangeres lørdag 17. september på Gran med Hadeland CK som teknisk arrangør.KM terreng arrangeres søndag 18. september på Eina med Eina Spkl. sykkelgr. som teknisk arrangør.Det kåres kretsmestere for hver av kretsene i klassene M/K 13-14, 15-16, junior og senior. Veteraner med helårslisens som ønsker å delta melder seg på i seniorklassene. Det er kretsleker for M/K 10 og 11-12.Påmeldingsfrist er 10. september 2011.

Innbydelse Landevei og Terreng
Nissan Cup Skullerud

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Aug 2011

Kjempeinnsats av mange Folloryttere under gårsdagens Nissan Cup på Skullerud. I en teknisk løype som var glatt og sleip vant både Kevin Skofteby og Heidi Sandstø. Men den største prestasjonen og overraskelsen sto Erik Kay for ved å komme inn som nr 2 i M17-29. Og ikke mye dårligere av Sebastian Berg heller med å bli nr. 2 i M10. Mye Follo Ryttere på pallen i går.

Edit: Lagt ved link til bilder

Det er rett og slett imponerende for løypa på Skullerud er tøff og krevende noe knærne til Erik viste. Nivået i sportsklassene på Nissan Cup er faktisk høyere enn i Norges Cup.

Erik har på de to siste ukene bevist at terrengsykkel er noe han behersker, også i krevende terreng. Han ble nr 25 i eliteklassen i Drammensrittet forrige helg. Drammensrittet er NC Marathon ritt med mye sti og teknisk underlag.

At Erik sykler fort på asfalt vet alle men at han nå også gjør det så bra på terrengsykkelen er utrolig morro. Neste uke er det Nissan Cup på Gullhaug i Bærum og det er en løype som passer Erik enda bedre med lange sugende motbakker. Vi gleder oss.

Men jeg skal ikke glemme alle andre som også gjorde en kjempeinnsats i gjørma igår. Det var 25 Follo ryttere med igår. Kjempebra.

Resultatlistene er ikke helt riktige enda men du finner de ved å gå inn på Nissan Cup sine hjemmesider

Robert Kay har tatt masse flotte bilder som kan ses her
TERRENGSYKKELSKOLEN STARTER OPP IGJEN

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Aug 2011

Vår Terrengsykkelskole starter opp igjen for høsten 22 august kl 18.00 på Hebekk skole.

Gamle og nye deltagere er hjertlig velkommen

For nye deltagere ber vi om at dere møter opp kl 17.30 for registering. Dette er et tilbud for alle som ønsker å lære mer om terrengsykling. Passer både for barn fra 6 år til de "godt voksne".

Se mer info her om terrengsykkelskolen.

Ved spørsmål ta kontakt med Robert Kay på tlf 41 50 19 12
Invitasjon til Sykkel VM

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Aug 2011

Den 24/25 september er det Sykkel VM i København og aldri har vel Norge hatt så store favoritter?

Her følger påmeldingsinfoen.

Oppsett for VM tur til København 2011:

Avreise fra Ski stasjon fredag 23/9 kl 09.00

Påstigning i Ås-Vestby-Sonsveien-Mosseporten om ønskelig.

Kjøretid ca 8 timer.

 

Hjemreise på ettermiddagen/kvelden den 25/9 , seinest kl 21.00.

Bussen har 44 sitteplasser og plass til c.a. 35 sykler.

Bussturen vil koste kr 1200,- t/r + overnatting.

 

Overnatting:

Hillerød vandrehjem.

De har rom med 4 senger uten bad til kr 600 per natt.(kr 150,- per pers) Felles bad.

Mulighet for frokost kr 65,- per dag. Matpakke kr 60,- Middag to retters kr 130,-

København ligger 35 km unna. God tog forbindelse fra Hillerød med 4 avganger i timen. 20 km til VM løypa.

Gode sykkel muligheter for de som ønsker trenings tur.

 

Ønsker noen overnatting på hotell så har jeg reservert noen rom på Quality Hotell Marina i Vedbæk. Følgende priser.

Enkeltrom                                    kr  940,- per natt

Dobbelrom                                   kr 1140,-

Tremanns rom                              kr 1340,-  

Familierom 2 voksne+2 barn          kr 1840,-

Frokost kr 115,- per dag

Disse rommene kan ikke avbestilles etter 23 august (spesielle regler grunnet gruppe bestilling)

København ligger 20 km unna. Tog forbindelse.

 

Det mest sosiale og billigste er om vi alle bor på vandrehjemmet i Hillerød.

Turen vil da totalt koste kr 1500,- i et 4 mannsrom.

 

Påmelding seinest 30/8-11.

NB! hotell rommene på Quality hotell må bestilles innen seinest 23 august.

Ta kontakt med Bjørn Erik Walle på tlf 46800028 eller mail til be-walle@online.no
Høstplan terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Aug 2011

Det er nå lagt ut planer for høstens treninger for terrenggruppa. Gå til menyen på venstre side under "TERRENG" og "Høstplan 2011" eller trykk her Treningen starter opp idag, tirsdag 09.08.11 med Hogne. Blir gjennomkjøring i Norges Cup løypa og spesifikk Birken trening.Norseman 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Aug 2011

Vårt eget FolloSK-medlem, Malin, kom på 2. plass i helgens NXTRI, Gratulerer med utrolig sterk prestasjon i "verdens hardeste idrettskonkurranse".

Ikke mange herrer som slo hun heller, spesielt ikke i vannet hvor hun var nr 5 totalt. Komplett resultatliste.
Heidi vant Grenserittet 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Aug 2011

For 2'ndre året på rad vinner Heidi Sandstø Follo SK/Team United Bakeries Grenserittet. VI GRATULERER!

Se hennes egen opplevelse på TUB sin hjemmeside

Igjen var det mange Follo ryttere med, både de i kategorien landevei og terreng. Grenserittet viser igjen at dette er et ritt for alle og tilbakemeldingene på div forum er bare gode.

Så mange stiller vel neste år også?

Resultatlister her
Ny sessongplan for landevei lagt ut.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Aug 2011

Se under "Landevei" i menyen til venstre. Eller klikk her.

Vi minner om at det vil bli noen revideringer etter hvert som de siste detaljene er klare, slik at bla. Klubbmesterskapet landevei 2011 vil bli lagt inn.
Resultater og ritt i Juli

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Aug 2011

GRATULERER TIL SISSEL VIEN SOM DOBBELT NORDISK MESTER I HELSINKI, FINLAND.

Sissel vant både fellesstart og tempo. Den dama slutter ikke å imponere.

Uoffisiellt NM Marathon ble avholdt i Sarpsborg med flotte perstasjoner

Her tok Kevin Skofteby en etterlengtet seier og var overlegen.

Heidi Sandstø kjørte inn til sin andre 3 plass i NM samenheng for sesongen. Etter en velt klarte hun å slå bremseskiva bak skjeiv og fullførte rittet som føltes veldig tungt. Ikke så rart da bremsen sto på. Resultatliste

Mange Follo ryttere har også deltatt på Valdres rittet. Jeanett Jensen gikk helt til topps i K25-29 med Ingrid Mollan Jensen på 3 plass. Også her tok Kevin Skofteby seieren. Se resultater her
NORGES CUP TERRENG 20.08.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Aug 2011

Follo SK inviterer til Norges Cup terreng i Ski 20.08.11

Se invitasjon her

Dette er en ny løype midt i Ski sentrum.

Sammenlignet med andre NC løyper er løypa svært teknisk med mange krappe svinger og små kneiker. Underlaget er fast skogbunn med noe røtter og stein.
NC rundbane 2.juni 2012

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Aug 2011

 
Velkommen til deltakere og tilskuere!Dugnadshjelp lørdag 20.august

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Jul 2011

Follo SK skal arrangere norgescupritt i terreng lørdag 20. august. Vi trenger din hjelp til dette arrangementet.

20. august skal Follo SK arrangere Norgescupritt i terreng på Skorhaugåsen i Ski. Start/mål blir ved Ski ishall. Vi trenger din hjelp til dette arrangementet. Gi tilbakemelding på om du kan eller ikke. Alle medlemmer har fått e-post og sms.

 
Busstransport til Birken

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Jul 2011

Årets hovedmål for svært mange nærmer seg med stormskritt!
 
Vi lodder interressen for busstransport til Birken. 
 
 
 

Dersom interessen er stor nok vil vi sette opp busstransport til Birken. Det kan til og med bli satt opp egen buss for fredagen og egen for lørdagsbirken.

Bussen vil ha avgang fra Busstasjonen ved Ski Storsenter om morgenen og retur fra Lillehammer etter endt ritt. Detaljer om dette kommer etterhvert.

Det er plass til ca 40 stk inkl sykler så for å få ned billettprisene er det også mulighet for ikkemedlemmer å bestille plass på bussen. Medlemmer av FolloSK vil ha prioritet og betaler en lavere sum enn ikkemedlemmer. Billettprisene vil være avhengig av oppslutningen.
  
Alle som kan være interresert i busstransport bes svare på mail: hognehhaug@gmail.com.
 
Frist for svar er Søndags kveld 14.08 da vi må gi tilbakemelding til busselskapet senest mandag.
 
NB: I mailen må dere spesifisere hvilket dag dere deltar. Sett også opp hvilken pulje evt starttidspkt du har! Info finner du her: http://www.birkebeiner.no/Min-Side/Startlister/

Førstemann til mølla etc.....
SØLV til Heidi i dagens sprint

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jul 2011

Heidi tok sølv under NM Sprint i Horten. Elisabeth Sveum kapret gullet.

Sprint sto på NM programmet for første gang, noe som viste seg å være publikumsvennlig og spennende.
Joar og Heidi på pallen i NM Terreng Rundbane

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Jul 2011

Joar Markhus Rodal tok idag 2 plass i M40 i NM rundbane terreng i Horten. Vel fortjent etter en sterk sesong. Ikke overraskende da han har sterke plasseringer i eliteklassen i Nissan Cup og suveren seier i klassen i Terrengsykkelrittet tidligere iår. Gratulerer!

Heidi Sandstø tok 3 plassen i kvinner elite 2 året på rad bak proffene Gunn Rita Dahle Flesjå og Elisabeth Sveum. Les hva Heidi skriver selv her

Resultatlister

Kevin Skofteby kjempet seg til en 8 plass etter å ha måtte starte sist av samtlige i M11-12.

Ellers gode prestasjoner av Eirik Semb, Bjørnar Jakobsen, Mikkel Skjellum og Rebecca Caroline Skofteby.
Grasrotandelen - Norsk tipping

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Jul 2011

Vi får stadig inn noen kroner fra tippemidlene gjennom Grasrotandelen, men da dette er en meget enkel måte for våre medlemmer å bidra til klubben ønsker vi selvsagt at alle som tipper oppgir at de vil støtte Follo SK (bare å si ifra når du tipper). Når du har gjort dette, vil du vil du ikke merke noe mer til dette og det medfører null utgifter for deg som medlem. Selv om du ikke trenger mer info enn dette, kan du finne det nedover til høyre på denne siden om du ønsker. 2. NM-gull på to dager

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Jul 2011

Vi gratulerer uslåelige Sissel med dagens Vet.NM-gull på tempo.
 
Lars K. har lagt ut noen fine bilder fra lørdag som vi har linket til i vårt "Nytt bildegalleri"Veteran NM 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jul 2011

Fin lørdag for Follo under Vet.NM i dag. Sissel vant som vanlig i utklassingsstil, og Malin fikk en meget god 2. plass. De seks Follo-herrene som stilte hadde ikke samme uttelling og ble spredt jevnt fra 10. og utover på resultatlistene. Amund og Bjørn-Håvard fikk amputert sine muligheter med hhv velt og punktering. 
                       

Sissel kjørt alene mot de andre i lagtempo i dag, så da er det enkelt å peke ut favoritten til i morgen. Lykke til på morgendagens tempo!Heidi Sandstø vant sitt første NC Rundbane

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Jul 2011

Oppdatert 03.07.11 Heidi Sandstø vant idag terrengtempo i NC Rundbane i Trondheim. God innsats også av de 4 andre Follo rytterne som hadde tatt den lange turen nordover.

Ny reprise idag, søndag, med nesten identisk resultatliste.

Heidi var suveren i damer elite og vant med nesten 1,5 min på nr 2 i den 2 km lange temposløyfa rundt festningen i Trondheim. Uten Lene Byberg og Elisabeth Sveum på start er Heidi helt suveren i Norge og leder nå norgescup'n klart i  både rundbane og marathon. Se Heidi's egen reportasje her

Kjell E Skofteby rapporterer på Facebook god innsats av Kevin Skofteby, Bjørnar Jacobsen ,Eirik Semb og Rebecca Caroline Skofteby. Eirik pungterte (igjen) og burde fått tapperhetsmedaljen for å løpe siste runden med flatt dekk. Kevin overbeviser igjen med 3'dje plass. Han har tilgode å ikke komme på pallen i år, og det er sterkt.

Resultatlister

Imorgen er det nytt ritt i Trondheim. Vi krysser fingerene og ønsker alle lykke til.

Heidi vant igjen, enda mer suveren. Resultater her.
Sommerferie

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jul 2011

Terrenggruppa tar nå sommerferie, men ikke sykkelfri...

Det blir ingen organisert trening i juli måned. Til det er det for få som har meldt seg som treningsansvarlig de aktuelle dagene.

Men det blir helt sikkert turer. Info kommer på sms eller mail. Ønsker DU en tur kan man legge det inn på diskusjonssiden, som du finner i menyen på venste side. Vi er også på facebook

Ha en god sommer.
Treningsritt, mat og prat

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Jun 2011

Førstkommende torsdag (30/6) avslutter landeveisgruppa vårsesongen med treningsritt på Drømtorp, og hvis været tillater det samles vi til mat og prat i Ski rett etterpå.
Treningsrittet passer for alle nivåer vi håper at mange kommer for å vise resultatet av vårens treninger. Treningene starter opp igjen til høsten så følg med på hjemmesiden.Meget god innsats av Follo SK i Lillehammer-Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Jun 2011

Follo SK gjorde en meget god innsats i Lillehammer-Oslo med tiden 4.40.05. Mer info kommer... Resultater finner du på www.styrkeproven.noFollo hjelmene er ankommet Sykkelboden Ski

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Jun 2011

 "Løp å kjøp" alle som har bestillt.Info til Lillehammer-Oslo ryttere

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Jun 2011

Vedlagt følger infoskriv til deltakere i lagkonkurransen i L-O til lørdag. Vi setter opp busstransport fra Ski lørdag morgen med plass til totalt 42 personer og maks 30 sykler. Se infoskriv for detaljer.

Til alle Lillehammer-Oslo syklister (Follo SK)

1) Målsettingen

Vi kjører i lagkonkurransen, og tidsmålet er ca. 4 timer og 40 minutter (snitthastighet rundt 40 km/t). Det er kanskje urealistisk å forvente at alle klarer dette. Det som forventes, er imidlertid at vi til enhver tid har 12-15 rytterne aktivt i kjedekjøring mer eller mindre hele veien. Kjeden bestemmer farten! Her må vi utnytte ressursene i laget, slik at så mange som mulig kommer raskest ned til Oslo (se kjøreregler nederst).

2) Transport/Logistikk

Det blir satt opp buss til Lillehammer lørdag morgen fra parkeringen ved Ski busstasjon/Ski storsenter for Follo SK medlemmer. Avreise kl. 06:00! Bussen har plass til maks 42 personer og 30 sykler! Det er plass til noen sykler i følgebiler også (3-4 stk.), men ryttere i lagkonkurransen har prioritet på buss/sykkelplass. Hvis noen utenom lagkonkurransen vil være med bussen er det fordel om de finner alternativ transport for sykkel selv.

NB! Oppmøte ved P-plass/busstasjon bak Ski storsenter kl. 05.30 for opplasting av sykler** Bussen kjører 06.00 sharp!

**NB! Vi anmoder imidlertid alle om å laste opp sykler fredag kveld mellom 19.30-21.00 i Kroerveien 115 (hos WEB bil). Kontakt Bjørn Erik Walle på 46800028

NB! Husk et ullpledd til sykkelen (de må stå tett)


De som ønsker busstransport bes si ifra til Tore på 93414885, eller tore@kirkedam.no. Slik at vi har en viss oversikt. Hvis noen velger å møte direkte ved start/Lillehammer er det greit, men si gjerne ifra på forhånd.

3) Underveis

Så lenge vi kjører i lagkonkurransen har vi følgebil (teknisk bil bak og lederbil foran). Det legges imidlertid opp til en kort (maks 2 min.) fysisk stopp underveis med bytte av drikkeflasker i området Minnesund. Hvis det blir varmt vil behovet for drikke være stort. Opplegget må derfor være litt fleksibelt i forhold til eksakt hvor man stopper. Ad-hoc løsninger må derfor påregnes, og styres av kapteinene, men mer enn 1 fysisk stopp er ikke aktuelt!

Opplegget i mer detalj

 1. Felles avreise i buss/biler fra Ski kl. 06:00. (P-plass ved Ski busstasjon/Ski storsenter). Vi ankommer Lillehammer drøyt 1 time før start. Lagkonkurranse puljen starter 10.24. Vi henter ut startnummer, klargjør sykler og forbereder oss til start.

 1. Forslag til hva som må/bør være med på sykkel/på trøya:


  1. 2 flasker (75 ml) med tynn sportsdrikke eller saft/vann
  2. 2-3 stk. energibarer
  3. 1 dobbel brødskive (gjerne med skivet laks, salt pølse, nugatti el.l.)
  4. NB! Ekstra slange, pumpe og dekkspak!! Selv om vi har følgebil/teknisk bil bak med reservehjul, kan det være kjekt med egen slange, pumpe og dekkspak.
 1. Bekledning. Alle kjører i Follo SK drakt! Alltid like vanskelig å velge perfekt bekledning. Helt avhengig av været, men sannsynlig påkledning fra start vil være kort bukse, kortarmet trøye med løse armer og evt. vindvest. Tynne sko overtrekk (a la tempotrekk) anbefales, samt lange ”følsomme” sommerhansker. Regnjakke skal/bør være på lomma (Litt avhengig av værmelding).

Andre saker å huske på???

Kjøreregler og teknisk underveis

Med stor variasjon i en gruppe er det alltid vanskelig å gjøre alle til lags!! Det vil også være urealistisk å tenke seg 100 % av rytterne inn til målsatt tid! Farten må derfor gjenspeile et gjennomsnitt i gruppa, og hverken tilpasses de svakeste eller de aller sterkeste!

Vi kjører med to stk. ”ROADCAPTAIN” underveis. Disse er Tore og Amund

Vi starter som en samlet gjeng, hvor 10-12 ryttere starter i en kjedeformasjon (rulle), og resten utgjør ”sekken”. Vi utnytter terrenget og farten på en økonomisk måte, slik at det går ”rolig” i bakkene og raskere på flater og nedover. I de bratteste bakkene (både opp og NED!) låses kjeden (rulla). Farten bestemmes hele tiden av kjeden, IKKE sekken! Alle som vil og kan bidra i kjeden gjør det. Vi kjører til enhver tid med en kaptein i kjeden, og den andre rett bak kjeden for å styre de som skal inn og ut. Noen kommer til etter hvert, mens andre ”hviler” seg litt i sekken. Nedenfor er listet opp noen punkter man bør forholde seg til.

 1. Prioritet 1 er sikkerhet! Velt og krasj er alltid unødvendig og skyldes nesten alltid uoppmerksomhet. Hold fokus!
 1. Prioritet 2 er sikkerhet!!
 1. Ikke ligg klin inntil hjulet på rytteren foran. Ha litt ”sikkerhetsmargin”!
 1. Hold plassen din! Ikke skli forbi rytteren foran i utforkjøringer selv om du triller litt fortere!
 1. Kjedekjøring (Rulle) er eget kapittel, dette må man bare trene på, MEN, når du ligger i kjeden MÅ du huske å si ifra til sistemann i den ”sakte” rekka i god tid, slik at man kan ”slipstreame” inn bak fartsrekka. ALLE må merke hjelmen med navn.
 1. Oppfør deg ”smooth”. Ingen brå bevegelser eller rykkete kjøring. Kjør rett og slett ”smooth”!


 
Teknisk
 1. Sørg for at sykkel er i teknisk tipp topp stand før start, d.v.s.:
  1. Rimelig nye bremseklosser!
  2. Nye dekk og slanger (som er ”innkjørt” noen mil på forhånd)
  3. Bytt evt. wire hvis man er usikker på disse
  4. Sjekk flaskeholdere, så ikke flasker ”spretter ut” i en dump og potensielt forårsaker krasj.

Spørsmål?

Teknisk/mekanisk, kontakt Trygve (97757333, eller tryroger@online.no), logistikk/transport, kontakt Tore (93414885, eller tore@kirkedam.com), opplasting av sykler fredag kveld, spørsmål om bussen, kontakt Bjørn Erik Walle (46800028)

Andre viktige punkter:

1. Det viktigste er å se bra ut.
2. Det nest viktigste er at klubben ser bra ut.
3. Uansett hvor vondt man har det er det viktig å ha et rolig og avbalansert ansiktsuttrykk.
4. Bare når de første punktene er ivaretatt er det viktig å sykle fort.
5. Trening baseres på følelse. Watt- og pulsmåler er unødvendig og vitenskapelige treningsmetoder anerkjennes ikke.
6. Sykling skal primært foregå i klubbdrakten. Når man sykler alene kan andre klær benyttes, men disse må være spektakulære og i så lyse farger som mulig.
7. Gule, rosa, prikkete, regnbuefargete, gyldne grønne og nasjonsmestertrøyer er forbeholdt de som har fortjent dem.
8. Sykkelsokker skal være hvite.
9. En hver form for mtb-utstyr er forbudt. (Gjelder spesielt skygge på hjelmen)
10. Reflekser, seteveske og skjermer skal ikke komme innen 2m fra sykkelen din.
11. Bena skal være glattbarberte hele året.
12. Campagnolo er det eneste som er bra. Produkter fra Shimano bør unngås.
13. Det er ikke under noen omstendighet lov til å kombinere klubbfargene med andre klær. En evt. regnjakke skal være gjennomsiktig.
14. Løse ermer og ben skal ikke være i andre farger enn klubbdrakten. Sort er lov
15. Det skal ikke være noe som blafrer ut fra hjelmen. Dette være seg diverse hodeplagg eller hår. (Italienske krøller i nakken er selvfølgelig tillatt)
16. Vannflasker skal matche sykkel og antrekk og skal ikke være større enn 500ml.
17. Briller skal være så store og spektakulære som mulig. (Brillene skal alltid være på utsiden av hjelmstroppen.)
18. Drakten skal alltid være nyvasket. Det er umulig å følge regel 1 i skitten drakt.
19. 80% av sykkelskoen skal være hvit. (Røde sko er ikke greit. Vi er fortsatt usikre på gule, men det går mot nei.)
20. Problemer med sko kan bøtes på med skotrekk. (Selvfølgelig ikke neopren)
21. Kaffe skal være sterk og ikke blandes med melk eller sukker. Espresso på en fortausrestaurant i klubbdrakt gir plusspoeng.
22. Solskille på armer og ben skal være enstrek.
23. Kunstig bruning er forbudt og skille skal representere timer på sykkelen.
23. Italienske sykkelprodukter er best, deretter følger franske. Produkter fra andre land frarådes.
25. Lange gullkjeder med religiøse symboler kan med fordel brukes på lange stigninger og gjerne dingle frem og tilbake i en åpen trøye.
26. Trippelkrank er strengt forbudt og kompaktkrank er ikke mye bedre. 53-39 (plusspoeng for større) og 23-11 er det som gir mest uttelling. På spesielle dager kan man benytte en 25-krans.
27. Bilister som irriterer skal møtes med obskøne håndbevegelser og sinte tilrop. Gjerne på italiensk.Sommeravslutning Terrengsykkelskolen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Jun 2011

Idag var det duket for sommeravslutning for Terrengsykkelskolen i Hebekk Skogen

På programmet var det ritt for alle med start og mål på sletta ved radiostasjonen.Mange hadde møtt opp og været var med oss hele kvelden selv om det var sølete.

Trenerne hadde gjort istand et flott miniarrangement med telt, pølser og brus til alle. I løypa fikk alle deltagerne testet seg i elementer de har øvd på i vår og fremgangen har vært enorm. Det var stort tempo gjennom den sølete stien.

Jeg har forsøkt å fange opp så mange som mulig i denne bildeserien. Håper jeg har fått med bilde av deg også.

Vil med dette takke for en flott vår og håper vi ses på høsten igjen.

Ha en flott sykkelsommer!

Knut Gravdal
Kevin og Markus dominerer

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Jun 2011

På lørdagens Norges Cup ritt på Konnerud "tapetserer" Follo-gutta i klassen M11-12 pallen. Som på Seiersten festning (Nissan Cup) på onsdag vinner Kevin Skofteby forann Markus Berg.

Oppdatert 20.06.11 med bilder

Her finner dere resultatlistene.

Kevin og Markus har vært på pallen i alt de har stillt opp iår. Det blir spennende å se hva de får til i Svelvik i dag.

Idag fikk jeg tilsendt en artig bildesekvens av Tor Harald Heldahl. Han skriver også følgende:

"Hei!

Vet ikke om jeg sender disse bildene til rett person men jeg prøver likevel:-)Syntes de forteller mye om innsatsen som disse guttene legger ned i et ritt, selv helt ned i 11-12 års klassen. Håper på flere spennende oppgjør i tiden fremover.

Sportslig hilsen

Tor Harald Heldahl

Mandal Cycleklubb.

Heidi Sandstø var uheldig og punkterte på siste runden på Konnerud. Da ledet hun med god margin på Elisabeth Sveum og ble innhentet da Heidi måtte løpe til mål. Hun endte på en litt forsmedlig 2 plass. Synd for Heidi, men hun satser på å revansjere seg idag.
Norges Cup Rundbane Svelvik 19.06.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Jun 2011

Idag fortsatte Norges Cup rundbane i Svelvik i en krevende og tøff løype, som ikke ble mindre krevende med såpeglatte svaberg og røtter og mye gjørme.

Både Kevin Skofteby og Heidi Sandstø tok flotte 2 plasser.

 

Komplett resultatliste

Bilder finnes også

Undertegnede rakk akkurat frem til å se Kevin og Markus kjempe om pallen i M11-12. Kevin kjempet lenge om første plass og ledet inn mot passering mål før siste runde. Desverre hektet Kevin i gjerdet slik at Martin Lundteigen fikk et forsprang han ikke klarte å kjøre inn. Men Kevin kjørte sterkt og fikk en meget fortjent 2 plass. Markus fulgte opp med en flott 6 plass.

Ikke så mange fra Follo med denne helgen men kan nevnte flotte prestasjoner av Rebeccca Caroline Skofteby, Sebastian Berg, Mikkel Skjellum, Bastian Haug og Bjørnar Jacobsen. Alle fullførte med stil og gjørmete sykler.

Dagens heiakoordinator og "ropert"-etustiast var atter Robin Skjellum som måtte stå over dagens ritt pga et vondt kne.

Spennende var det å følge eliteklassene også. Først ut var mennene med juniorene hakk ihel. Iom at dette var et UCI ritt var hele norges eliten minus Ole K Fagerli, som trynet stygt på Konnerud dagen før, på startstreken. I tillegg hadde Emil Lindgren, Sverige, tatt turen sammen med et par dansker. Emil og Ola Kjøren fikk raskt en luke og bare økte og det var plutselig ikke spennende lenger. Emil forann Ola Kjøren på andre og Klaus Nielsen, Danmark på tredje.

Så dagens dessert. Kunne Heidi Sandstø ta Merida-proffen Elisabeth Sveum? På Konnerud ledet Heidi med over 1,5 minutt på Sveum før en flenge i dekket gjorde at Sveum kom før Heidi i mål. Tipper Heidi var rimlig revansjesugen før start.

Ut fra start var Sveum raskest. Heidi hadde en litt trøblete start og var nr 5 før en velt satte henne enda lenger bak. Men ikke værre enn at hun etter halvkjørt første runde var på 2 plass, drøye 20 sek bak Sveum. Dette klarte aldri Heidi å ta inn. Det var spennende å følge de to beste jentene kjøre i stort sett samme tempo hele vegen. Men desverre økte Sveum til ca 50 sekunder og gikk ikke på noen smell, slik vi mange patriotene rundt løypa håpte på. I mål var Heidi ca halvminuttet bak. Velfortjent andreplass og fortsatt gul ledertrøye på Heidi.

 

 
Follorittet - video

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jun 2011

Til dere som ikke følger med på diskusjonssidene våre, kan vi minne om at det er lagt ut en film fra hele rittet sett med MKJs øyne. Filmen kan snurres i gang fra http://www.mkj.no/follorittet-2011-videoNissan cup, Seiersten - Video

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jun 2011

God steming på Seiersten skanse onsdag. Video fra løypa og litt til finner du her: http://www.youtube.com/watch?v=8uNmjgYUeGkTakk til alle som stilte opp som funskjonær....

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Jun 2011

Ønsker med dette å si tusen takk til de som stilte som funksjonærer, kioskpersonell og de som stilte med kake(r) på Nissan Cup i går. Vi gikk ikke tom for hverken brus, kaker, pølser eller hamburgere. Tilbakemelding fra dommere var at vi hadde god merking i tillegg til løypevakter (vi misset en løypevakt, men det var så godt merket at det ikke var noe problem - takk til Egil og Knut for god merking).

Ronny
Løypekart NISSAN cup 2011, Seiersten Skanse

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Jun 2011

 

 Lang løype - 4,3 km

 

 Kort Løype - 1,8 km
Cippolini Show Race

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Jun 2011

Super steming i Garder i går. Takk til Henrik for et flott opplegg. Moro både for unge og gamle Folloryttere. Mer info på fysisktest.no og bilder av Kristian Grøndahl og Ola Morken.Påmeldte til Norges Cup Terreng 18 & 19. Juni

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Jun 2011

Her er en oversikt over de som til nå er påmeldt NorgesCup nr 3 & 4 i Drammen/Svelvik den 18. & 19. Juni.

Skjellum Mikkel Andre
Berg Sebastian
Skjellum Robin Alexander
Skofteby Kevin
Berg Markus
Haug Bastian

Om det er noen som mangler så gi en mail til: hognehhaug@gmail.com snarest mulig!

NB: Dette er åpne arrangementer for også sportsklasser og for alle aldersklasser. Alle som har deltatt på NissanCup er kapable til å stille i sportsklassene på NorgesCup også. Løypene skal være tilsvarende som NissanCup.

Klubben dekker startavgift for de under 18 år ved felles påmelding gjennom klubben.

http://

Se også her for mer info og påmeldingsfrister.

sykling.forbundetonline.no/terreng/ritt/norgescuprundbane/Sider/NorgescupRundbane.aspx
Heidi Sandstø vant Vestmarkrittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Jun 2011

Heidi fortsetter å vinne. Idag ble det seier i Vestmarkrittet. Hun leder nå Norges Cup Marathon etter 2 strake seiere (Terrengsykkelrittet og Vestmarkrittet)

Se mer info på Heidi's hjemmeside. Resultatliste her
Cipollini Show Race

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jun 2011

Møt opp ved Garder kirke kl 18 førstkommende tirsdag og bli med på morroa. Dette blir vårt treningsritt denne gangen.

For påmelding og info se: http://fysisktest.no/
Søndagstur for damegruppen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Jun 2011

Det blir søndagstur for damegruppen pluss eventuelle andre som heller ikke vil sykle 20 mil 5. juni. Turen går i rolig tempo i Follodistriktet. Oppmøte på Hebekk skole kl. 10:00.  Send en melding til mobilnummer 41688451 dersom du vil være med.

Cathrine
Fellestur til Hallingrittet utgår

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Mai 2011

Follo SK sin planlagte fellestur til Hallingrittet på Gol i juni utgår fra sesongplanen for 2011. Dette skyldes kolliderende arrangement(NC-Drammensområdet) og at Follo SK har flere store arrangementer i juni måned allerede.Nissan Cup stafett, sammensetning av lagene er sendt på høring

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Mai 2011

Sammensetningen av lagene for Nissan Cup stafetten er sendt til deltakerne. Frist for tilbakemelding er mandag 30. mai kl.22.00Norgescup Terreng 10. September Halden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Mai 2011

Nå begynner det å nærme seg påmelding for NorgesCup rittet den 10. September i Halden.

NB det er egne sportsklasser som ALLE kan stille i!

Følgende ritt Norges cup i terreng vil bli arrangert i 2011:

Ritt nr.

Dato

Sted

1+2

7-8. mai

Hafrsfjord SK/Sola CK

3+4

18-19. juni

Konnerud IL Sykkel(UCI)/Svelvik SK(UCI)

5+6

2-3. juli

Trondhjems VK

7+8

20-21. august

Follo SK/IF Frøy

9

10. september

Halden CK(UCI)

Se følgende link for rittinvitasjoner og annen info:: http://www.sykling.no/terreng/ritt/norgescuprundbane/Sider/NorgescupRundbane.aspx

Follo SK vil dekke påmeldingsavgift for medlemmer (under 18 år) i Follo SK ved felles påmelding.

NB: Husk at selv om disse rittene blir tittulert som NorgesCup så er det også egne åpne sportsklasser. De som sykler Nissan Cup er fult ut kapable til å sykle NorgesCup løypene!

Email med påmelding sendes: hognehhaug@gmail.com. Merk emailen: Påmelding Halden.

Påmeldingsfrist: Fredag 2. September.

For evt spm ta kontakt på tlf 91129716.

Hogne
Påmelding transport og overnatting Norgescup Trondheim

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Mai 2011

Forbundet/Klubbene legger også denne gangen opp til fellestransport og overnatting ifm Norgescup Terreng i Trondheim 2. & 3. Juli.

Denne gangen er det planlagt at FolloSK skal dele en av NCF sine Iveco biler med Frøy SK.

Det er alt bestilt 6x4 sengsrom på vandrehjemmet som ligger like ved festningen, men vi må ha en oversikt over antall deltagere slik at denne bestillingen kan justeres uten ekstra kostnader.

Kostnader:
Follo SK dekker startavgift for ryttere under 18 år.
Skisserte kostnader fra info/erfaring stavangerturen:
Egen andel reise: kr. 200
Overnatting: 400-500 (avhengig av antall personer i rom)

----------------------Sitat fra vedlegg angående hvem som prioriteres--------------------------------

Ryttere i klasse 15-16, junior og alder U-23 prioriteres. 13-14 og Senior vil også få plass før evt. veteraner

Det er lånt to Iveco-kombibiler fra NCF, Det er satt av 20 plasser.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi ønsker snarlig tilbakemelding fra personer som ønsker å delta på Norges cup terreng i Trondheim.
Styret vil vurdere ut ifra tilbakemeldingene muligheter for annen organisering av transport i tillegg til det som er felles for sykkelklubbene i Oslo-området.

Dette er ikke en bindende påmelding!

Kontaktperson for Norges cup terreng i Follo SK er Hogne Haug, mobiltlf.: 91129716

Frist for tilbakemelding er tirsdag 31. mai på e-postadresse: hognehhaug@gmail.com. Merk gjerne emailen med: Påmelding NC Trondheim.

Skriv opp navn og fødselsdato på deltagere, samt navn på evt ledsagere.

Hogne
17. Etappe i Giro d'Italia og se den drakten!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 26. Mai 2011

Ung og svært sympatisk italiener vant 17. etappe i Giro d'Italia.

Vi gratulerer Diego Ulissi fra Lampre.

Legg merke til drakten!
Nissan Cup, 15. juni, vi trenger din dugnadsinnsats!!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Mai 2011

Follo SK skal arrangere Nissan cup 15. juni. Det er individuell terrengtempo og det arrangeres i området rundt festingen på Skansen i Drøbak. Dette er et viktig arrangement for klubben og alle må bidra. Vi trenger derfor din dugnadshjelp!!

Nissancup er Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten. Totalt består Nissancup av ni ritt og det arrangeres av de ulike sykkelklubbene i Oslo/Akershus-området.

Onsdag 15. juni arrangerer Follo SK Nissancup på Skansen i Drøbak. Dette er et stort arrangement for klubben. Vi forventer veldig mange til Drøbak, ca 500-550 syklister. I tillegg kommer alle foreldre og foresatt, søsken, andre hjelpere og tilskuere.
 
Oppgavene som vi trenger bemannet er meget ulike og alle er viktige brikker i arrangementet. Hver person vil få en dedikert oppgave på arrangementet. Spennnvidden på oppgavene er store fra parkeringsvakt, sitte i sekretariatet, løypevakt, løypemerking og kakebaking. Vi trenger hjelp både før, under og etter arrangementet. Fint hvis du gir beskjed når det passer best for deg.
 
Gi beskjed så snart som mulig til Oskar Kleven(oskar.kleven@gmail.com  eller på sms 416 321 48) om du kan være med som dugnadshjelp.
(Gi også beskjed om du ikke kan delta, så vi har oversikt over hvem vi har fått tilbakemelding fra)


Vi håper alle har lyst til å bidra!
 
 
Sykkelhilsen
Oskar
for styret i Follo SK
Første landeveissykkelskole en suksess!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Mai 2011

Landeveissykkelskolen er endelig på plass. Dette er ett tilbud til alle nybegynnere innen sporten, unge som gamle. Opplegget ledes av Robert Kay. Robert Kay har også ansvaret for terrengsykkelskolen som arrangeres på mandager.

Landeveissykkelskolen vil arrangeres hver tirsdag frem til sommerferien. Oppmøte på Hebekk skole kl. 1800

Arrangementet er gratis for alle medlemmer. Inviter gjerne med deg venner og bekjente som ønsker å lære de grunnleggende teknikkene forbundet med landeveissykling.

Alle kan delta uansett nivå. Nedre aldersgrense er 13 år.

 
Sesongplan Landevei - Oppdatert

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Mai 2011

Det er gjort noen justeringer på Treningsplan 2013 som nå finnes i oppdatert versjon under "Landevei" i menyen til venstre.Nissan cup 1. juni, stafett

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Mai 2011

Onsdag 1. juni er det ritt nr. 4 i årets Nissan Cup og det er stafett. Hvert lag skal bestå av fire personer. Det skal være en jente/dame på 2.etappen.
 
Vi ønsker at så mange som mulig skal delta på stafetten og vi forutsetter at alle som er med for Follo SK i Nissan Cup 2011 vil delta :-)

Vi vil om kort tid sette opp lagene, derfor er det viktig med så rask tilbakemelding som mulig.

De som ikke kan delta gir tilbakemelding til:
Oskar Kleven: oskar.kleven@gmail.com
Knut Gravdal: gravdal.em@gmail.com
 
Det ser ut til å bli en utfordring med jenter/damer i stafetten. Kan alle dere undersøke om dere kjenner noen jenter/damer som kan tenke seg å være med på stafetten! Follo SK dekker deltakeravgift for ikke medlemmer.

Stafett er morro! Det var høy stemning og mye action ifjor. Vi håper på like god stemning i år, og vi ønsker å stille med så mange lag som mulig
 
Follo SK vil også stille med klubbteltet
Heidi Sandstø vant Terrengsykkelrittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Mai 2011

Heidi Sandstø vant lørdag Terrengsykkelrittet på Haraløkka i Oslo.

                      

Mer info på TUB sin hjemmeside og Heidi sin

OGSÅ EN OVERLEGEN SEIER TIL JOAR MARKHUS I KLASSE M40-44 1RD. GRATULERER!

Joar Markus kjørte sterkt og ledet klasse M40-44 1 rd fra start til mål og vant tilslutt med over 10 min!

Christian Sandstø hadde også en veldig god dag i terrenget og kom på en glimrende 14 plass i NC elite som ble vunnet av Greg Saw. Enda mer imponerende er det at han tar 3 plass i den innlagte utforkonkuransen.

Lars Birger Nilsen sto for dagens prestasjon; å kjøre 2 runder i krevende terreng med singlespeed. Var endel som sto å måpte i målområdet da Lars Birger trillet over mål til en veldig god tid. For dere som ikke vet hva singlespeed er så er det en sykkel uten gir. Det sier litt når vi andre sliter oss rundt med min 20 gir å velge mellom.

Arrangøren har problemer med tidtagingssystemet (de også) men nå har de kommet med en uoffisiell resultatliste.

Revidert 23.05.11 Knut
Mosjonsgruppa - rolig langtur lørdag 21.05.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mai 2011

Mosjonsgruppa legger ut på rolig langtur langs veien ned mot Råde. Avreise Hebekk kl 1000. Bollestopp! Både terrengsykkel og landeveissykkel kan benyttes.
Varighet 4 timer+.Nordmarka rundt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Mai 2011

Vi har blitt tildelt en egen pulje i søndagens ritt (Team Follo), men så langt er det beskjedent med påmeldte i denne puljen.  Dette rittet står på vår sesongplan og det er en del fra Follo som ønsker å være med. Det har også vært kontakt med en del ryttere fra andre klubber som ønsker samarbeid (ref Team). Så om du ønsker å holde Follo-puljen i hevd, er det bare å bli med på søndag. Det vil bli lagt opp til å kjøre som en samlet gruppe hele veien.  

Gå gjerne inn på Diskusjonssidene i menyen til venstre og meld interesse.

Mer info http://www.sportsklubbenrye.no/nordmarkaFeil i resultatlister fra Follorittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Mai 2011

Som rittleder og på vegne av Follo SK beklager jeg alle feil og magler som oppsto i.f.m. nytt tidtakersystem under årets Folloritt. Vi har mottatt mye kritikk med rette, og vil bruke alle innspill i vår evaluering for å forbedre våre systemer til neste års ritt.Uoffisielle resultater Follorittet 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Mai 2011

Her finner dere foreløpige resultater fra Follorittet 2011

http://timing.quick.no/index.php?page=Resultater&Event=126

Det har nok sneket seg inn en del feil på resultatlistene, men bildene lyver vel ikke. Mange fine bilder fra Ola Morken her og Østlandetsblad her. Artikkel på oblad.no
Diskusjonsforum

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Mai 2011

Nå er diskusjonsforumet åpnet igjen. Se menyen på venstre side

Vi starter opp igjen forum siden på www.follosk.no

Her kan man legge inn det man har av spørsmål og tips som f.eks "noen som vil trene idag", "Kjøring til ritt", hvilket hjul anbefales, noe du vil selge, spørsmål til styret etc.

Bruk normal folkeskikk!
Nissan Cup #2 Skullerud 11.05.11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Mai 2011

Nissan Cup sirkuset går videre og igår var det Frøy som var arrangør på Skullerud. En knusktørr, artig og knallhard løype var duket for en stor gjeng ivrige terrengsyklister. Og Follo SK stillte mannsterke

Resultatene finner du her.

Gratulerer til Markus Berg og Kevin Skofteby mhv 1 og 2 plass i klassen M12. Sterkt. De øvrige ungdommene gjorde en flott figur. Ikke minst som heiagjeng etterpå. Der vant dere soleklart. Kult å høre navnet sitt ljome gjennom skogen.

Joar Markhus har iår tatt steget fra M40 til Elite-klassen etter å ha vunnet M30-39 ifjor. Tøft gjort, men igår viste han at han hører hjemme i eliteklassen med en veldig sterk 13 plass.

Heidi Sandstø var ikke helt venn med underlaget og måtte bytte hjul 2 ganger underveis. Enda klarer hun en 2 plass og det viser at jenta er i form.

Hogne Handeland Haug kjørte klart raskest blant Follo seniorene. Man kunne tydlig se at den karen hadde bestemt seg før start. Rolig i de bratte bakkene og full gass i de teknsike partiene. Og Hogne har blitt utrolig god teknisk.

Et fint arrangement med masse folk og deilig mai vær. Regnet holdt seg borte helt til alle var imål. Vil også rette en stor takk til Ronny og Roy som stiller opp med telt, grill og masse godt humør. Det er morro å være på Nissan Cup og dere gjør det enda trivligere.

 
Trening lørdag 14. mai - Raumerritt-traseen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Mai 2011

Lørdag 14. mai prøver vi oss på deler av Raumerritt-traseen. 
Oppmøte på Hellerudsletta, på p-plassen der løypa etter start kommer ut på offentlig vei. Sykler litt frem og tilbake i den første terrengdelen.
Vi prøver å komme oss avgårde fra p-plassen kl 1000.
Ring evnt. Frances på tlf 93043805. 
Landeveistrening Torsdag 12. mai:

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Mai 2011

Siden årets viktigste ritt "Follorittet" går av stablen Søndag blir det følgende endring i treningsplanen: Rulletrening utgår til fordel for en gjennomkjøring av rittraseen med unntak av søndre sløyfe. Landevei for damer:

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 11. Mai 2011

Landeveisgruppen for damer leter etter flere som har lyst å være med å trene. Vi kjører turer i vårt nærområde i en fart som alle kan følge med på. I dag er vi 2 som leter etter flere likesinnede. Vi tilbyr foreløpig ikke tempotrening, bakkeintervaller eller rulletrening, men er innstilt på en kopp kaffe eller en is på lengre turer. Møt opp på Hebekk skole Tirsdag og Torsdag kl. 18:00 og Sønsdag kl. 10:00. Vi starter samtidig med gutta.Oppdatert plan ungdom aktiv

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Mai 2011

Planen er endret, se plan for endringer. Landevei tirsdag 10. mai. Vi skal ikke delta på treningsrittet.Rittgruppa / Special Events: Gjennomsykling Terrengsykkelløypa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Mai 2011

Det blir gjennomsykling av terrengsykkelrittløypa førstkommende torsdag for de som skal sykle dette rittet. Oppmøte på Skullerud kl 1800.Damegruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Mai 2011

Jenteandelen i klubben har økt betraktelig i år! Nå ønsker vi at dameandelen skal øke på treningene også! Møt opp kl 18 ved Hebekk skole (tirs- og torsdager). Ta gjerne med noen kroner til en eventuell kaffe og bollestopp!!God stemning på årets 2. treningsritt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Mai 2011

Torkjell og Anders Ch kjørte mest aktivt i dag. Noe som førte til seier til Torkjell.

Når det var drøyt to runder til mål rykket Torkjell og Anders Ch fulgte opp like etterpå. Torkjell holdt unna til seier, men Anders ble nådd igjen på oppløpet hvor Amund spurtet inn til 2.plass med Håvard på 3.

Første spurten gikk til Amund fulgt av Anders T og Håvard på de neste plassene. Anders T punkterte like etter å misten noen vitale deler slik at løpet var over for han. Noe senere punktert også Trond J som til slutt måtte hentes av sin kone for å komme hjem.

Den andre spurten gikk til Torkjell som var noen få cm før Håvard, mens resten av feltet kom et stykke bak.

Med over 20 frem møtte ble det meget god stemning i solsteiken, og etter målgang man kunne høre høylytt diskusjon om hvem som hadde dratt mest i grupetton. Glimrende trening for alle, selv om noen var meget iherdig med å fortelle at de hadde brukt masse krefter på ritt i helgen ...?

Følg med på sesongplanen. Neste gang blir det kanskje en ennå større folkefest, og håpet er da at ungdommene er tilbake som under første rittet.

Det ser ut som om en av tilskuerene fikk mer oppmerksomhet fra fotografen enn syklistene, men her er bildene
Seks ryttere fra Follo deltok i NC-terreng 7.-8.mai i Stavanger

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 10. Mai 2011

Sykkelryttere fra Follo SK markerte seg godt i Norges Cup i terreng i Stavanger 7. og 8. mai. Tre biler med utstyr og ryttere reiste for å delta på temporitt på lørdag og rundbaneritt på søndag.

Kjell Erik og Oskar reiste over med to biler og fem ryttere fredag kveld og Ronny kom etter natt til søndag med ytterlige en rytter!

Følgende ryttere deltok fra Follo SK

Navn

Klasse

Kevin Skofteby

M11-12

Robin Skjellum

M11-12

Mikkel Skjellum

M11-12

Eirik Semb

M13-14

Martin Tobias Kleven

M13-14

Erik Andreas kleven

M15-16Lørdag var det temporitt, som ble arrangert av Hafrsfjord SK. Det var en teknisk krevende løype, men som også hadde enkelte partier med høy fart. Christian ”coachet” de yngre i Follo SK i tillegg til å være coach og servicemann for Team United Bakeries”.

Resultatene i klassen M10-12 rangeres ikke. Resultatene fra rittet viser at Kevin fikk beste tid og slo nestemann med ca 20 sekunder, Robin kom på 4.plass. De andre fra Follo gjorde god innsats i sine klasser. Alle fikk premie!

Etter premieutdelingen var det klart for junior,senior og elite. Vi heiet fram Heidi til en kjempefin 2. plass bak Lene Byberg.

Søndag var det rundbaneritt, som Sola CK arrangerte. Også dette en krevende løype, hard og teknisk. I tillegg var det veldig varmt!

Også her gjorde Follo Sykkelklubb det meget skarpt i M11-12 med Kevin på topp og Robin nr. 4. De andre fire rytterne gjorde en god innsats i sine klasser. Også her var det stas med de eldste rytterne, og Heidi fikk mange hurrarop.

Vi overnattet på Ølbergstranden Camping, sammen med ryttere fra Asker CK, BOC og Frøy. Det var et felles opplegg med klubbene fra Oslo-området som vi deltok på. Viktig for både miljø og senere samarbeid. Mye sykkelprat og litt mekking. Perfekt leilighet som lå helt nede ved strandkanten

Follo SK markerte seg med vimpel og telt på rittene. Grillen ble tatt frem på lørdag kveld og søndag på rittet. Hamburgere og pølser ble servert. Vi kjørte fra Stavanger på søndag ettermiddag og var hjemme i Follo-området kl.23.30.

Til tross for nesten 1180 km i bilen var både voksne og sykkelryttere veldig godt fornøyd med helgen, og vi gleder oss til neste sykkelritt som er Nissan Cup 11. mai.
Follo satte farge på Ceresrittet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Mai 2011

Mange og aktive Folloryttere satte tydelig farge på søndagens ritt fra Leirsundstadion.

Det ble kjørt aktivt i alle klasser, og ryktene om Amunds aktive kjøring gikk høylytt rundt i målområdet (mange bra bilder av Amund også her).

Selv om vi var meget synlig i feltene, var det vel ingen som fikk helt fullklaff. Nærmest pallen ble undertegnende med en (sur?) 4. plass. (klikk på lenkene i blå skrift. Flere bilder finnes under "Vis alle")

Resultater vet.cup

Flere bilder på tatt av Sebastian Kay (sønnen til Robert) kommer her snart.

Det ble en god del oppstyr før start pga særegent regime rundt påmeldingsprosedyrene i Vet.cup. Se hva Moss CK skriver om saken her.
NC terreng Hafrsfjord SK. Sørmarka

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Mai 2011

NC i Hafsfjord er unnagjort med terrengtempo lørdag og rundbane søndag

Resultater lørdag og søndag

Heidi Sandstø, TUB/ Follo SK tok begge dager 2 plass bak suverene Lene Byberg.

Se forøvrig reportasje her og hva TUB skriver på sin hjemmeside

Follo SK stilte med flere utøvere i yngre junior. Fyldigere reportasje kommer senere.
Terrengkarusell i Halden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Mai 2011

Se innbydelse her (pdf)Heidi Sandstø

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Mai 2011

Heidi Sandstø skriver mye interessant på bloggen sin. Det er link til siden hennes nede i høyre hjørne.

Heidi har i år kontrakt med Team United Bakeries som ledes av Rune Høydahl, Norges beste mannlige terrengsyklist gjennom tidene. Heidi satser i år på NM, Norges Cup og div marathonritt samt Nissan Cup.

Heidi er pr dags dato blant Norges 3-4 beste kvinnelige terrengsyklister og styret ønsker henne lykke til med sesongen 2011. "Inside information" jeg har fått sier at Heidi virker veldig sterk i år noe hun viste med seier i årets første Scott Cup på Darbu, og veldig god kjøring i landeveisritt.

Lykke til med sesongen Heidi!
Follodrakter på lager!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Mai 2011

Nå er det drakter på lager for de som er interessert.

Kontakt vår materialforvalter: Ingar Andreassen - e-post: ingmon@online.no

Oppdaterte priser p.g.a. uteglemt MVA.

Varenr:

Beskrivelse

Pris:

Lager:

50013-MS01

Sykkeltrøye, Active 01 Perun, kortermet, 25 cm glidelås, HERRE

420,00

Lite ant.

50013-LS01

Sykkeltrøye, Active 01 Perun, kortermet, 25 cm glidelås, DAME

420,00

Lite ant.

50013-JS01

Sykkeltrøye, Active 01 Perun, kortermet, 16 cm glidelås, JUNIOR

370,00

Ja

50072-MS03

Sykkeltrøye, Elite 03, Carbon/Lycra/Mesh, kortermet, hel glidelås, HERRE

570,00

Lite ant.

50072-LS03

Sykkeltrøye, Elite 03, Carbon/Lycra/Mesh, kortermet, hel glidelås, DAME

570,00

50075-MS05

NYHET ! Sykkeltrøye BRIOS, Pro 05, Lycra, kortermet, 3/4 skjult glidelås, HERRE

560,00

Ja

50075-LS05

NYHET ! Sykkeltrøye BRIOS, Pro 05, Lycra, kortermet, 3/4 skjult glidelås, DAME

560,00

Ja

50234-ML02

Sykkeljakke, Pro 03 Mission/PiccoloThermo, avtagbare ermer, HERRE

1 120,00

50234-LL02

Sykkeljakke, Pro 03 Mission/PiccoloThermo, avtagbare ermer. DAME

1 120,00

Lite ant.

Barne jakke Nowind

820,00

60061-MS02

Sykkelshorts, Active 02 Lycra, med seler, med EVO pad. HERRE

500,00

60061-LS03

Sykkelshorts, Active 03 Lycra, med seler, med LUCKY pad. DAME

450,00

60061-JS01

Sykkelshorts, Active 01 Lycra, med seler, med COMFORT pad. JUNIOR

380,00

Ja

60065-MJ08

Sykkelshorts, Elite 08 Revolutional/nett, pad Endurance, HERRE

710,00

60065-LJ10

Sykkelshorts, Elite 10 Revolutional/nett, pad LUCKY, DAME

710,00

60161-MS02

Sykkel knickers, Active 02 Lycra, 3/4 lang med seler, med EVO pad. HERRE

570,00

Ja

60111-MH06

Sykkel knickers, Race-H 06 Lycra, 3/4 lang uten seler, med EVO pad. HERRE

510,00

Ja

60263-MS11

Sykkel langbukse, Active 11 Roubaix, med seler, uten pad. HERRE

550,00

60264-MS11

Sykkel langbukse, Race 11 W&W Techno, med seler, uten pad.HERRE

650,00

70124-UP01

Sykkelcaps Active 01 i Wind & Water, vinterbruk

220,00

70194-UP01

Sykkelcaps Active 01, vinter, i varm material

210,00

70042-UF01

Sko-overtrekk Active 01 i Roubaix

180,00

Ja

70012-UF01

Løse ermer Active 01 i Roubaix

160,00

Ja

70032-UF01

Løse ben i Active 01 Roubaix

290,00

Ja
Nissan Cup 5.mai, informasjon

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Mai 2011

Follo SK har meldt på 26 barn/ungdom i alderen 6-17 år i årets Nissan Cup. Det er kjempe bra og veldig morro at så mange vil være med. I tillegg er det mange voksne som også deltar.

Nissan Cup er Norges største rekrutteringsritt for terrengsykling og er et lavterskel tilbud til alle fra 6 år og oppover.

Startnummer:
Startnummeret som dere henter imorgen skal dere benytte på alle rittene. Det er deres "personlige" startnummer gjennom hele Nissan cup sesongen.
Alle som starter må ha lisens registrert gjennom Norges sykkelforbund. Det vil bli sjekk på hver enkelt ved avhenting av startnummer. Dere kan også sjekke sykkelforbundets sine sider for å se om betalingen er registert.
http://www.sykling.no/sportslig/lisenser/Documents/110504%20Aktive%20lisenser.xls
 
Hvis dere ikke finner igjen navnet her, så må dere betale kr. 25 for å få ut startnummeret. Forsikringen for deres barn går bl.a. igjennom lisensen.

Nissan Cup melder at de skal forsøke å lage lagsposer til de største klubbene for startnummer for henting idag. Vi håper de klarer det. Startnummer for dere i Follo SK kan da hentes i Follo teltet som blir satt opp på gresset på "indre bane".

Løypetrasè:
Ta en titt på Nissan Cup sine nettsider, www.nissancup.no Her finner dere informasjon om løypetrasè og starttider.
 
Klubbtelt+vimpel:
Follo SK vil ha eget telt + vimpel.  Det blir vårt samlingspunkt for ryttere og foresatte.
 
Oppmøte tid:
Sjekk www.nissancup.no for starttider. Møte opp igod tid. Det er 626 påmeldte så det blir folksomt imorgen
 
Hvis spørsmål eller det er noe dere er usikre på så ta kontakt, enten pr. e-post eller på mob.tlf. 416 32 148
 
Følg med på www.follosk.no for daglig oppdatering om klubben og gode sykkelnyheterGod innsats rundt Enebakk

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 1. Mai 2011

Follos 1. lag kjørte bra i dag. Etter en fornuftig start ble farten øket utover i rittet. Med tiden 1.59 ble målet på under to timer nådd.

Her finner du 10 bilder av oss (klikk på denne teksten, så "next" for å se alle) og noen flere her 

og her (Fra bilde nr. 433 og 523)

Fant også noen flere her

Jeg hørte noen overaskede stemmer mot mål da tilskuere langs løypen oppdaget at det var damer i vår gruppe. Sissel lå i rulla fra start og hang fint med til mål. Dette endte med 2. plass totalt for kvinner. Vi må jo si at det er utrolig trist for oss at hun flytter til Sør-Afrika i dag, for å bo der en periode (men de unge elite damene i Norge er vel glad til for å få slippe til for en periode...?).

Også i gruppe to gikk alt smidig, og tiden 2.11 er jo ikke særlig dårligere enn det gruppe en har kjørt på tidligere år.

Resultater her
Bilder fra Terrengsykkelskolens første dag

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Apr 2011

Bildene er lagt ut under "Arkiv" -> "Nytt bildearkiv" i menyen til venstre, men kan også nåes ved å trykke her

Som bildene viser var det stort oppmøte og mange blide fjes, blandt både store og små. Mer info i meny til venstre. Møt opp, lær terrengsykling og bli med på all morroa!
Damegruppe landevei er i gang.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Apr 2011

Til alle dere damer som har lyst til å ta en tur på landeveien!

Trengingene vil følge de normale treningstidene for landeveisgruppen generelt. Fremmøte i dag er kl. 18:00 på Hebekk skole.
Damegruppe terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Apr 2011

Damegruppa vil i kveld bli ledet av Stig da Frances er forhindret fra å komme.

Det var en høy andel damer på "voksen nybegynner" gruppa på terrengsykkelskolen i går. Alle disse ønskes spesielt velkommen på trening i kveld!

Det vil bli lagt opp til rolig tur for Damegruppa.
Terreng: Plan for klubbtrening Tors 28. Kl 1800

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Apr 2011

Torsdager er normalt lagt opp til felles intervalltrening for både landevei og terrenggruppa.

Siden det snart er Enebakk rundt så vil landeveisgruppa ha langtur i dag.

De forskjellige gruppene inne terrenggruppa vil ha følgende trening:

Mosjonist Dame: Ledes av Stig. Rolig tur

Aspirantgruppe: Ledes av Ronny / Jan Elling. Eget opplegg

Rittgruppe/Mosjonist/Aktiv Ungdom: Ledes av Christian. Intervalltrening i Hebekkskogen

Oppmøte på Hebekk skole kl 1800.

 

Intervalltrening er genial trening for alle, uavhengig av nivå, da man sykler på et geografisk begrenset område. Man sykler ofte korte runder med høy intensitet og noen minutters pauser mellom hver runde. En typisk intervalløkt vil være x-antall runder med 4-6 minutters innsats og 2-3 minutters pause mellom rundene.

Intervalltrening er kjent for å gi kjempemessig treningsutbytte!

Alle som var med på nybegynner voksen i går anbefales også å møte i dag.
Ny Follodrakt til Enebakk Rundt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Apr 2011

Til alle som skal kjøre ritt til helgen.

Drakter er ankommet og kan kjøpes mot kontant betaling på fredag etter kl. 17:00 - 19:00 hos Tore Kirkedam i Nordre Dals vei 25, 1405 Langhus.

Kontakt per telefon: 93414885 eller e-post tore@kirkedam.com

Det er også mulig å avtale å få overlevert trøye på Søndag før start, men da utelukkende mot kontant betaling.

Priser:

Sykkeltrøye:    kr. 450/- & Sykkelshorts:   kr. 590/- 
Over 40 deltagere på treningsritt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Apr 2011

Høy fart og mange deltagere satte sitt preg på årets første
treningsritt på Drømtorp.
Det så lenge ut til at Frøy duoen Martin & Martin skulle kuppe rittet, men de ble kjørt inn og passert på oppløpet av hjemmelagets to raskeste menn. 

Det krydde det av ryttere i alle aldre og stemningen var super (bilder og film her)

Det var tydelig at flere ville vise frem at de hadde trent godt i vinter, da det var full spiker fra start. Faktisk var folk så våryre at de 5 oppvarmingsrundene krympet til 3-4 runder (?). 

Selv om det kun var 3 ryttere fra Frøy, ble det tidlig klart at disse hadde til hensikt å bli lagt merke til underveis. Vår alltid kjøresterke Martin (Frøy/Follo?) hadde fått med seg en Martin til fra Frøy og de støtet etter tur. 

1. spurt gikk da også til Martin I med Henrik Ø på 2. (3.plass ??). Follo klarte, med påfyll av kjørestyrke fra Torshov og Rye, å demme opp for de værste angrepene frem til 2. spurt, som da gikk til Henrik Ø. (2. Amund, 3. ??).

Men da kom Martin & Martin seg løs for alvor. De fikk en god luke og det meste så avgjort ut, inntil ekteparet Sandstø (Follo/United Bakeries) la seg i front å tauet inn nesten hele forspranget på egenhånd. Det ble så noe taktikkeri som førte til at bruddet ikke ble hentet før de siste metrene av Erik K og Håvard K.

I dag var det altså Erik K som var den beste taktikkeren og tok en velfortjent seier. Påfølgende plasseringer ble 2. Håvard K, 3. Martin I og 4. Martin S.

Det som også bør nevnes var den meget gode kjøringen til ungdommen som møtte opp i stort antall, og at de to damene som var med (Heidi & Sissel) så ut å henge uforskammet godt med. For høflighetens skyld foreslår jeg at de prøver å se litt slitne ut neste gang....

I dag rakk vi 30 runder på den tilmålte tiden. Dette skyldes vel delvis den overdrevne raske oppvarmingen, men trolig også at det gikk noe raskere enn vanlig slik at vi rakk en ekstra runde utover dette.

Takk til alle som møtte og bidro til den fantastiske stemningen! 

Linker til ØB-artikler

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 25. Apr 2011

Team-Follo Styrkeprøven 2012

Hele familien Skofteby på sykkelritt og Bilder fra rittet - NC Terreng 2012

Fartsfylt ferd mot "halv-seier" og Follo-gutter ga full gass - Follorittet 2012

Follo-dominans på hjemmebane - NC2011 (Bildeserie her)

Vondt, men moro - Follorittet 2011

Syklet seg rett inn i norgestoppen - Intervju med Heidi Sandstø

Holdt følge med guttene - Heidi Sandstø vinner eliteklassen i Grenserittet 2010

Overrasket med bronse i nordisk - Heidi Sandstø

Dette er vårens store høydepunkt - Enebakkrundt 2010

Har aldri syklet i så mye gjørme - Birkebeinerrittet 2009

Full stopp for Sissel - Follorittet 2009

På to hjul over stokk og stein i skogen - Terrengsykkelskolen 2009

Tråkker i gang på Storsenteret - Kick off 2009

Løyperekord i Follorittet - Follorittet 2007

Fuktig fornøyels for Folloritt-vinneren - Follorittet 2005

Finner du noe som bør være på denne listen, sender du link til webansvarlig@follosk.no

 
Terrengsykkelskolen 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Apr 2011

Velkommen til

Terrengsykkelskolen 2011.

Onsdag 27 april starter vi igjen på Hebekk Skole kl 17.30.

Onsdag 27 april kl 17.30 starter vår tradisjonelle terrengsykkelskole for alle syklister i alderen 6 - 75+.

Les mer her om selve terrengsykkelskolen.

Robert Kay blir ansvarlig iår og de som var med til Hillerød i påsken fikk en liten forsmak. Tilbakemeldingene vi har fått er svært gode så dette lover godt. Bilder kan du se i vårt bildearkiv

Vel mødt!

Ha en fortsatt fin sykkelvår!
1.ritt (27/4) i Oslo Landeveiscup avlyses

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2011

1.ritt i Oslo Landeveiscup avlyses grunnet få påmeldte.

Følgende ritt er planlagt i Oslo landeveiscup i 2011:

Ritt nr - dato - sted og ansvarlig klubb

Ritt nr 1 - Onsdag 27. april 2011 Ryerittet – fellesstart rundløype fra Maridalen skole - SK Rye

Ritt nr 2 - Mandag 13. juni 2011 Lørenskog Tempo’n - Lørenskog CK

Ritt nr 3 - Torsdag 25. august 2011 Hvervenbukta kl: 18:00 - IK Hero

Ritt nr 4 - Mandag 29. august 2011 Tusenfryd kl. 18.00 - fellesstart - Frøy IF

Ritt nr 5 - Mandag 5. september 2011 Ski kl. 18:00 - rankingritt fellesstart - Follo SK

 

www.landeveiscup.no

 
Nissan Cup 2011, informasjon om påmelding

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2011

Nissancup er Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten. Påmeldingen til rittet er nå åpnet. Follo SK dekker medlemsavgiften for medlemmer i aldersgruppen 6-18 år ved felles påmelding.

Nissan Cup er Norges største sykkel cup og arrangeres av sykkelklubber i og rundt Oslo. Antall deltakere har vært sterkt stigende og er viktig for rekrutteringen til sykkelsporten. Rittene arrangeres i Oslo/Akershus og er fordelt på vår og høst. Nissan Cup er fortsatt et lavterskeltilbud for folk som er interessert i sykkelsporten, spesielt i de yngre klassene.

 
Følgende rittoversikt gjelder for 2011:

Dato

Avvik

Arena

Sted

Første start

5. mai

Torsdag

Bjerkebanen

Oslo

18:00

11. maiSkullerudstua

Oslo

18:00

25. maiGullhaug

Bærums Verk

18:00

1. juniLangsetløkka

Oslo

18:00

15. juni

Sen start

Seiersten Skanse

Drøbak

18:30

17. augustSkullerudstua

Oslo

18:00

24. augustGullhaug

Bærums Verk

18:00

31. august

Tidlig start

Holmen Idrettspark

Asker

17:30

11. september

Søndag!

Holmenkollen

Oslo

10:00

Årets Nissancup er totalt ni ritt. Du får premie ved å ha deltatt i syv av dem. Follo SK dekker påmeldingsavgiften for medlemmer i aldersgruppen 6-18 år ved felles påmelding. Vi oppfordrer alle som melder seg på til å delta på så mange ritt som mulig. Premien fra Nissan cup er flott!

Første ritt er torsdag 5. mai. Frist for påmelding til Follo SK sine medlemmer er satt til 30. april, og kan sendes til Oskar Kleven (E-post: oskar.kleven@gmail.com ).


Følgende påmeldingsinformasjon må sendes inn:

Navn:
Adresse:
Postnr.+sted:
Fødselsnummer:
Tlf(hjem):
Tlf.(mobil):
e-post:


I 2010 hadde Follo SK et betydelig antall deltakere Nissan Cup. Vi håper på enda flere i år og at så mange som mulig har lyst til å delta. For mer informasjon gå inn på www.nissancup.no eller ring kontaktperson i Follo SK, Oskar Kleven på mob.tlf. 416 32 148.

Det vil komme informasjon på www.follosk.no sine nettsider om det enkelte ritt.
Follo Sk vil ha eget telt på alle rittene for et felles samlimgssted for ryttere og foreldre.

Follo SK stater opp terrengtreningen for alle grupper tirsdag 26.april kl.18.00. Det vil bli grupper for ulike nivå. Informasjon om de ulike gruppene vil bli sendt ut i en egen e-post. Møt opp og finn din gruppe!

Terrengsykkelskolen starter torsdag 27.april.

Nettsidene oppdateres kontinuerlig, så følg med på www.follosk.no


Norges Cup 2011 terreng, ritt 1 og 2, 7.-8.mai i Stavanger

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2011

Norges Cup terreng arrangerer totalt ni ritt i 2011. Dette er ritt for de noe viderekommende og det er deltakelse fra 10 år og oppover.

Ritt 1 og 2 arrangeres helgen 7.-8.mai i Stavanger området

Følgende ritt Norges cup i terreng vil bli arrangert i 2011:

Ritt nr.

Dato

Sted

1+2

7-8. mai

Hafrsfjord SK/Sola CK

www.sykkelklubben.com

www.solacykleklubb.no

3+4

18-19. juni

Konnerud IL Sykkel(UCI)/Svelvik SK(UCI)

5+6

2-3. juli

Trondhjems VK

7+8

20-21. august

Follo SK/IF Frøy

9

10. september

Halden CK(UCI)

Follo SK vil dekke påmeldingsavgift for medlemmer i Follo SK ved felles påmelding.

Ritt 1 og 2 ( 7.-8.mai)

Styret jobber nå med å kartlegge interessen for deltakelse på Norges cup terreng i Stavanger. Flere av de mest aktive klubbene i Oslo-området har gått sammen om å organisere transport bortover.

Kostnader:
Follo SK dekker startavgift
For de som deltar i det opplegget som er skissert i vedlegg er:
Egen andel reise: kr. 200
Overnatting: 400-500 (avhengig av antall personer i hytte)


----------------------Sitat fra vedlegg angående hvem som prioriteres--------------------------------

Ryttere i klasse 15-16, junior og alder U-23 prioriteres. 13-14 og Senior vil også få plass før evt. veteraner

Det er lånt to Iveco-kombibiler fra NCF, Det er satt av 20 plasser.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi ønsker snarlig tilbakemelding fra personer som ønsker å delta på Norges cup terreng i Stavanger.
Styret vil vurdere ut ifra tilbakemeldingene muligheter for annen organisering av transport i tillegg til det som er felles for sykkelklubbene i Oslo-området. Se utsendt e-post angående hvilke informasjon vi etterspør.

Kontaktperson for Norges cup terreng i Follo SK er Hogne Haug, mobiltlf.: 91129716


Frist for tilbakemelding er tirsdag 26.april kl.17.00 på e-postadresse: hognehhaug@gmail.com


Terrengruppa, oppstart organisert trening, tirsdag 26.april

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Apr 2011

Organisert trening for terrengruppa starter opp tirsdag 26.april kl.18.00.
Alle gruppene har oppmøtested på Hebekk skole i Ski.
 
Planen  for terrenggruppa ble presentert på Kick-off'en den 12.april.
http://idrett.speaker.no/Downloads/142101/docs/Kick-off-FolloSK_N3_1.ppt
 
Vi oppfordrer alle til å møte opp og finne "sin" gruppe.
 
Vi ser frem til stort oppmøte og entusiasme i alle gruppene.
 
Vel møtt!!
 
 
Sykkelhilsen
Terrengruppa i Follo SKFilm fra Gran Canaria-turen 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Apr 2011

André Nygård (Holmenkollen CK) takker for at han fikk være med oss på tur, ved å lage en film fra noen av opplevelsene:

 Vi takker ANdré for en fin Film og Bilder!
Follorittet 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Apr 2011

Follo SK arrangerer Follorittet 15. mai 2011. Lenke til rittinnbydelse finner du her: Follorittet 2011.

Løypekart med interaktiv høydeprofil finnes her.

Flotte bilder fra fjorårets ritt finner du her.
Påske

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 18. Apr 2011

Tipper noen koser seg i påsken.

God påske

Klikk på bilde for å se dagens bilde fra Tormod Lysenstøen i full størrelse.                                                                                           
Sesongplan 2011 Terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Apr 2011

Treningstider og sesongplaner for de forskjellige grupper i 2011 ble grundig presentert på Kick-off 12.april. Sesongplaner distribueres derfor ved at alle lysbilder fra foredraget er lagt i menyen under Terreng - Sesongplaner 2011. For de som vil slippe å gå veien om menyen har vi en snarvei her. Sesongplan landevei finnes under Landevei - Sesongplan landevei, eller her.Vårtreningen på Drømtorp avsluttet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Apr 2011

Påskeuka ble innledet med den siste innetreningen på Drømtorp.

Det var 12 stykker og aldersspennet varierte mellom 13 og 59 år!! I tillegg var det flere nye medlemmer tilstede.

Treningen ble innledet med spinning hvor vi startet med pyramideintervall og avsluttet med 6x10 sek spurter. Deretter bar det rett over til innebandy med innlagte styrkeøvelser hver gang en fikk et mål mot seg.  

Vårtreningen på Drømtorp har vært en suksess spesielt med tanke på at treningene har vært på fredager og at det har vært mange forskjellige personer innom. Spesielt gøy er det at det har vært så mange av våre unge utøvere tilstede. I tillegg er jenteandelen svært høy både unge og voksne.

Dette tegner bra for sesongen 2011!

Ha er flott påskeferie!
Bildegalleriet oppdatert

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Apr 2011

Bildegalleriet - Nytt bildegalleri, er nå oppdatert med noen bilder fra Gran Canaria-turen (kanskje til inspirasjon for alle som drar til Italia med Follo sk i påsken). Det er også lagt ut bilder fra tirsdagens Kick-offSiste "vintertrening" i kveld (15.apr)

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Apr 2011

Det er fredag og Follo SK har siste runde med klubbspinning for denne gang.

Vi møtes fredag kl.18.00 ved Drømtorp vgs. Det blir spinning ledet av Christian Sandstø.

Vi har også tilgang på styrkerom og gymsal.
 
Møte opp til en hyggelig treningskveld, og det er godt å starte påsken med en treningsøkt :-)
Vellykket Kick-off

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Apr 2011

Drøyt 100 sykkelintresserte i alle aldre møtte på gårsdagens Kick-off. Og hørte vi en jente rope "utroooolig gøy" fra bak i salen et sted....

Det ble info fra klubben, prøving av drakter og påmelding til terrengsykkelskolen, pluss mye mer. Det hele ble toppet med et flott foredrag av Rune Høydahl, brus, kaker og kaffe. Håpet er nå at entusiasmen taes med ut i skogen og på landeveien.

Bilder fra Kick-off
Smaalenene rundt - utsatt!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Apr 2011

Søndagens turritt er utsatt på ubestemt tid. Ryktene sier at det skal være uforsvarlig veistandard etter telehiv som er bakgrunnen for avgjørelsen. http://www.smaalenene-sk.no/index.php?option=com_k2&view=item&id=131%3Asmaalenenerundt&Itemid=1#itemCommentsAnchorStjernetråkken - sesongstarten er et faktum

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Apr 2011

God innsats av Folloryttere søndag. Robert K vant sin pulje og som vanlig fikk vi seier i Vet.cup med Sissel. 

Anders hadde en topplassering og mange Folloryttere hang fint med i de forskjellige klasser og puljer.

Lokalpressens omtale av turrittet: http://www.f-b.no/sport/skuffet-over-annenplassen-1.6162841

Bilder av Amund: https://picasaweb.google.com/nebukanezer/Stjernetrakken2011#5593918719273101730

Resultatlister:  www.fredrikstadsykkel.org
Uorganisert trening 7/4 Kl 1800 Hebekk skole

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Apr 2011

Det er VARMEgrader (over 10+) i lufta i dag og mange syklister vil ut å sykle. Vi kan liksågodt møtes på Hebekk skole kl 18 for uorganisert trening. Fordeling og aktivitet bestemmes på stedet etter antall og behov.

Børst støvet av sykkelen og hiv deg med!
Organisert trening for landeveisgruppa starter 14 april

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Sesongen er praktisk talt i gang, og landeveisgruppa starter første organiserte fellestrening torsdag 14 april kl. 1800 på Hebekk skole i Ski. Oppdatert sesongplan landevei tilgjengelig under katalogen "Landevei" om kort tid. Oppdateringer/endringer på planen kan skje. Følg med på www.follosk.no Vi starter opp organisert trening i landeveisgruppene torsdag 14 april. Flere har allerede mange mil på landeveissykkel, og første ritt, Stjernetråkken i Fredrikstad går allerede søndag 10 april. Skulle noen ønske en felles tur tirsdag 5 april og torsdag 7 april er det bare å møte på Hebekk skole i Ski, men da blir det uten lederene for de respektive grupper.Jentegruppe 6 - 12 år

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Jentegruppa vil også være en del av og følge terrengsykkelskolen. Vi ønsker å bygge opp et godt jentemiljø i klubben, og det er opprettet en kontaktperson som vil følge disse spesielt. For de eldste vil det også være mulighet for å delta på tirsdagstreningene

Målgruppe: Alle slags jenter 6-12 år som liker å sykle og har lyst til å lære mer om hvordan man håndterer sykkelen i terreng.

Treningstider/oppmøtested: Føler terrengsykkelskolen, da vi skal være en jentegruppe i gruppa. Vi har samme oppmøtested og trener samme sted, men vil finne på egne ting underveis.Line Skofteby og Hilde Berg skal sørge for at alle jentene blir tatt godt vare på, slik at de fortsetter å sykle og trives i en guttedominert sport!

Ansvarlig: Line Skofteby, mob. 994 70 057
Knøttegruppe

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011


Knøttegruppa er for de aller yngste syklistene våre fra 6 - 9 år.

Knøttegruppa er tilknyttet terrengsykkelskolen og trener hver mandag fra 18.00 - 19.30. De vil få spesiell oppfølging og er en samlet gruppe under terrengsykkelskolen.

Foreldre
Foreldre til barn i ”Knøttegruppa” må gjerne ta med seg egen sykkel. De som har med sykkel og har lyst til å bidra kan da få enkle oppgaver.
Alternativt, kan de være med i Sr.- gruppa.


Knøttegruppa har et eget opplegg vs. Jr.- og Sr. gruppene. Om mulig, er det enda mer lek og gøy i Knøttegruppa,……kombinert med innføring i terrengsykling.

Kontaktperson: Roy Skjellum, mobiltlf.: 920 51 175
Generell informasjon barn og ungdom

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

August - 2013 

Organisering av barne- og ungdomstreningene i Follo Sykkelklubb

Follo Sykkelklubb har tre forskjellige treningsgrupper for barn og ungdom i tillegg til Terrengsykkelskolen på mandager. Gruppene er i utgangspunktet basert på alder, men det er en kombinasjon av alder, ferdighet, treningsiver og holdninger som avgjør hvilken gruppe en utøver hører hjemme i. Det viktigste er at de som er i samme gruppe kan ha gode og morsomme treninger sammen. Trenerkoordinatorene og hovedtrener Frode Nielsen avgjør hvilken gruppe en utøver hører hjemme i.

Ungdom 1

For utøvere i aldersgruppen 10-12 år, forutsetter at man er med på Terrengsykkelskolen, har treninger på torsdager og ledes av foreldrene med Hogne Haug som ansvarlig koordinator. Denne gruppen sykler kun terreng. Yngre utøvere som har syklet en del kan også være med, ta kontakt med Hogne hvis dere er interessert.

Ungdom 2

For utøvere i aldersgruppen 12-14 år, forutsetter at man er med på Terrengsykkelskolen, de fleste utøverne i denne gruppen sykler ritt (UB-cup). Gruppen har treninger på tirsdager og torsdager, og ledes av foreldrene med Atle Berg som ansvarlig koordinator. Frode Nilsen er ansvarlig for treningsopplegget til denne gruppen som i hovedsak kun sykler terreng.

Ungdom 3

For aktive syklister i aldersgruppen 14-18 år, alle utøverne i denne gruppen sykler ritt. Gruppen trenes av Frode Nielsen, og har i tre treninger i uken. Frode deltar på en av disse treningene, de to øvrige treningene trener ungdommene alene, eller sammen med andre voksne i Follo Sykkelklubb. Denne gruppen sykler terreng og landevei. Det er i øyeblikket kun utøvere i Team Follo Ung som er med i ungdom 3, men det stilles ingen krav til medlemskap i teamet for å være med på treningene, alle som tilfredsstiller kriteriene er velkomne.

I tillegg til disse gruppene så arrangeres det landeveistrening for ungdommer på onsdager i regi av Tore Kirkedam.

Kontakt informasjon

Barn og ungdomstrening og Ungdom 3: Erik Haug

Ungdom 2: Atle Berg

Ungdom 1: Hogne Haug

Trener: Frode Nilsen

Landevei: Tore Kirkedam

Treningstider 2013:

- Mandager kl. 18: Terrengsykkelskolen

– Tirsdager kl. 18: ”rolig” teknikk/langkjøring (ca. 2 timer)

– Torsdager kl. 18: felles intervall

Oppmøtested er Hebekk skole for Ungdom 1 og Sykkelboden i Ski for Ungdom 2 og 3.

 
Treningstider

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Treningstider 2013:

 • Tirsdag kl. 18.15  - Tur
 • Torsdag kl. 18.15 - Spesifikk Intervalltrening
 • Søndag kl. 10.00  - Langtur / Special events

Oppmøtested: Sykkelboden Ski.

Andre aktiviteter

 • Onsdag: United Bakeries Cup eller uoffisiell drag-/tempotrening for utvalgte treningsgrupper
 • Fellestreninger med spinning hver fredag frem til påske, gratis for alle medlemmer i Follo SK på Drømtorp vgs. kl. 18.00. Avslutter med innebandy.

Tidspunktene kan endre seg, spesielt om høsten avhengig av høstmørkets fremmarsj. Nye tidspunkt vil bli annosert på hjemmesiden og FolloSK sin facebookside.

Se også de ulike gruppene for innhold i treningene
GENERELT OM TERRENG-GRUPPA

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011


Follo Sykkelklubbs terrengsykkelgruppe består av både tursyklister, mosjonister og aktive. Gruppa har stor bredde blant medlemmene, alt fra 6-åringer til 70-åringer er å se i våre karakteristiske sykkeltrøyer langs veier og i skogområder rundt i Folloregionen. De beste av våre terrengsyklister sykler Norgescup og andre større terrengritt i Norge og utlandet. Mange deltar også i Nissan cup som det Norges største rekrutteringsritt for terrengsyklister, og er et lavterskel tilbud. Nissan cup arrangeres i Oslo/Akershus.

Mange er ritt som Birkebeiner- ,Raumer- og Grenserittet osv sesongens store mål. Klubben tilbyr også treninger rettet inn mot utvalgte ritt.

Klubben har for 2012 sesongen valgt å fortsette satsingen fra 2011 og tilbyr medlemmer av Follo Sykkelklubb ulike treningsgrupper avhengig av treningsgrunnlag og sykkeferdigheter.

Klubben tilbyr et sammenhengene tilbud som vil utvikle deg som terrengsyklist.

Klikk Kontaktpersonerfor å se hvem som kontaktperson for de ulike gruppene.

Utviklingstilbud for ungdom:

Trinn 1: Terrengsykkelskole/Nybegynner/viderekomne

Trinn 2: Aspirant / Viderekomne (8-13 år, deltatt 1x TS)

Trinn 3:  Ungdom Aktiv / Ekspert (11-18 år, typisk deltatt på Terreng- sykkelskole 2x og aktivt med på NissanCup


Utviklings tilbud for voksen

Trinn 1: Terrengsykkelskole/Nybegynner/viderekomne

Trinn 2: Mosjonist / Viderekomne (deltatt på TS 1x eller har sykkelerfaring utover normal)

Trinn 3:  Turritt / Ekspert (<3.59 på Birken)


Klubben tilbyr målrettet og hyggelig trening hele året med tanke på gode sykkelopplevelser. Vi har mange grupper innenfor terreng og de fleste vil finne en gruppe som passer.

Det vil gjennom sesongen bli mulighet for sosiale aktiviteter, blant annet temakvelder og fellesarrangementer til forskjellige ritt.
Har du ambisjoner, enten som tursyklist eller mer seriøst, og du ønsker litt variasjon fremfor å bare sykle på asfalt og å sykle sammen med noen, da kan terreng være et alternativ.


Vårt motto er: "Follo Sykkelklubb gjør sykling gøy mil etter mil…".Aspirant

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Aspirantgruppe (8/9-11/13år)

Aspirantgruppa vil være for de som har gjennomført terrengsykkelskolen, vil utvikle seg videre som en god terrengsyklist og delta.

Det vil være muligheter for barn som viser god teknikk på terrengsykkelskolen å bli tatt opp i denne gruppa.

Treningene vil bli lagt opp til følgende:

Mandager: terrengsykkelskole/teknikk

Torsdager: ”rolig” teknikk/langkjøring

Se treningstider for tidspunkt.

NB! Aspirantgruppa har oppmøtested ved Hebekk skole

Ansvarlig: Ronny Skjellum, mob. 91159899

                  Jan Elling Rindli, mob. 91586269
Damegruppe terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Follo Sykkelklubb ønsker å rekrutere flere jenter og damer til sykkelsporten. Damegruppa har som formål å komme iform og ha et sosialt samvær.

Tilbudet til damegruppe terreng 2013 er som følger:

Mandag: Terrengsykkelskole
Tirsdag: MTB/landevei, langkjøring landevei, stisykling (tur) med 3x5 min drag hvis ritt onsdag. Ca 2-3 timer.
Onsdag (etter avtale): Ritt (UB-cup)/langkjøring (intensitet 1). Ca 3 timer.
Torsdag: MTB intervall/teknikk (kortere økt om det er UB-cup onsdag). Ca 2 timer
Søndag: MTB/landevei. Tilbud om felles søndagstur med de andre gruppene i Follo SK. 

Mer detaljerte planer gjøres på egen facebook-gruppe gjennom sesongen (Jenter Med Sykkel I Follo), og vil kunne variere fra planen over avhengig av rittplaner, hvem som kommer på treningene etc. Søk opp facebook-gruppen om du ønsker tilgang, samt mer informasjon.

Oppmøte kl. 1815 ved Sykkelboden tirsdag-torsdag, kl. 10 på søndager. 

Gruppen er i dag sammensatt av damer med ulikt nivå og ulike planer for sesongen. 
Velkommen til hyggelig treningsfellesskap!
 Nybegynner

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Nybegynnere for ungdom og voksen følger terrengsykkelskolen hver mandag. Dette er for å få et godt starttilbud og grunnlag for mosjonistgruppen.

Hver mandag etter terrengsykkelskolen avsluttes med en times sykkeltur.

Mandagstreningene vil også inneholde mekketips.

Målet med nybegynnere at de etter hvert skal gå over i mosjonistgruppen for å der kunne få et godt grunnlag for deltakelse i turritt.

Ansvarlig terrengsykkelskolen: Jan Erik Rindli
Mosjonist

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Mosjonistgruppa er en gruppe for de som ønsker å komme i form og kunne delta og fullføre ritt som for eksempel Birken, Grenserittet, etc.

Det vil hovedsakelig bli syklet på grusveier i lett terreng. Deltakere bør ha gjennomført terrengsykkelskolen, men det er ingen forutsetning. Kan med fordel kombineres med terrengsykkelskolen på mandager

Innhold på treningene vil være:

Tirsdag: Rolig tur

Torsdager: Trening sammen med de andre gruppene. Se treningstider 2013 for terreng når det gjelder oppmøtested og tidspunkt

Ansvarlig: Stig Knutsen, mob. 90572518
Rittgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Rittgruppa vil være en treningsgruppe som fokuserer seg inn mot under 3:59 på Birken, og deltakelse i andre større terrengritt som Raumerittet, Grenserittet og Terrengsykkelrittet.

Deltakerne bør beherske terrengsykkelen i terrenget og ha god fysikk.

Se treningstider 2013 for terreng.

Det vil ikke bli lagt opp til en spesifikk treningsprogram for rittgruppen grunnet medlemmenes varierte rittprogram og erfaringsnivå. Treningsplanen for gruppa ”aktiv ungdom” vil kunne benyttes utenom de faste treningstidene.

Kontaktperson: Hogne H. Haug, mob. 911 29 716
Dugnad

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Apr 2011

Klubben trenger DEG!

Follo Sykkelklubb arrangerer egne ritt.  For at arrangementene skal la seg gjennomføre og gå knirkefritt, er klubben avhengig av at medlemmer stiller opp og gjør en innsats. Rittene er en gylden anledning for å promotere klubben og en viktig inntektskilde. Klubben håper dens medlemmer er seg sitt ansvar bevisst og stiller opp på de ulike arrangementene utover sesongen.

Vær med på laget og hjelp til å gi Follo SK et godt rykte som en dyktig og pålitelig arrangør!

Dugnadsarbeidet er dessuten en fin måte å bli kjent med andre medlemmer på og å se gode syklister på meget nært hold.

Klubben trenger frivillige til følgende arrangementer:

Det vil bli opprettet en dugnadsansvarlig pr ritt.

Hvis du ønsker å bidra kontakt en i styret
KICK OFF

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Mar 2011

Sykkelsesongen nærmer seg med stormskritt og vi har gleden av å inviterere nye og gamle medlemmer til

KICK-OFF

Haugjordet ungdomsskole tirsdag 12.4.2011 fra kl.18.30!

Follo sykkelklubb vil presentere aktiviteter for nye og gamle medlemmer:

Her får du høre om årets terrengsykkelskole og hvilke aktiviteter vi bedriver i klubben.

Det vil bli servert kaffe og kaker.

Våre sponsorer stiller ut sine produkter.

Rune Høydahl fra Team United Bakeries kommer, kommer du?

 Se folder: Kick Off 2011

 
Politiattest i Follo SK 2013

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Mar 2011

Krav om politiattest i Follo Sykkelklubb

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.
Idretten skal være et trygt sted å være for alle, og særlig for barn. Dessverre har det i dagens samfunn vist seg nødvendig å kontrollere voksne som utfører oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige. Stadig flere institusjoner og virksomheter har innført politiattest, og frivillig sektor følger etter. Idrettsstyret ønsker aktivt å motarbeide seksuelle overgrep innen idretten og ser på innføringen av politiattest som et virkemiddel for å begrense muligheten for slike overgrep.


I Follo Sykkelklubb blir ordningen håndtert på følgende måte:
Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget, som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal fremskaffe politiattest. Kravet gjelder for:
• Trenere, instruktører, lagledere og assistenter/vikarer for disse som skal ha direkte kontakt med mindreårige/utviklingshemmede
• Administrativt tillitsvalgte med særlig ansvar for og eller kontakt med mindreårige/utviklingshemmede der denne kontakten innebærer et tillits- eller ansvarsforhold
• Ansatte personer med særlig ansvar for og eller kontakt med mindreårige/utviklingshemmede der denne kontakten innebærer et tillits- eller ansvarsforhold


Fremskaffelse av attest gjøres i samråd med en av følgende personer oppnevnt av Follo SK's styre :

Oskar Kleven
e-post: leder@follosk.no

telefon: 41 63 21 48

Han har taushetsplikt i forhold til de opplysninger han får kjennskap til.


Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.


Innhenting på en-to-tre:
1: Søknaden om politiattest fylles ut av søker, undertegnes og sendes til idrettslaget. En av de styreoppnevnte sender søknaden til politiet.
2: Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.
3: Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til en av de styreoppnevnte. Follo Sykkelklubb skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn.
Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Her finner du ytterligere opplysninger omordningen:

Mal - oversikt over personer for politiattest

Søknad om politiattest


Med vennlig hilsen
Styret i Follo Sykkelklubb
Draktbestilling, runde nr. 2

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Mar 2011

Runde nr. 2 av draktbestilling går mot slutten. Siste frist er ikveld.

Det er ca tre ukers leveringstid.
Politiattest for trenere og ansvarlige

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 29. Mar 2011

Minner om at alle som skal trene eller ha ansvar for mindreårige i klubben må ha gyldig politiattest.

http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1141576
Informasjon-NCF om Personlige brikker, resultatsystem, nasjonal resultatdatabase

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mar 2011

Nytt system for alle som deltar i aktive ritt (inkluderer også Vet.cup og Vet.NM. Men IKKE TURRITT). I grove trekk vil det si at alle må ha elektronisk brikke for tidtagning for å starte i slike ritt.

Det vil også innføres et nytt Nasjonal Resultat Database (NRD) som vil inneholde en database over resultater fra norske ritt.

Mer info i dokumentene under:

Info NCF 1

Info NCF 2

Send bestilling av brikke til lisens@follosk.no sammen med fullt navn, klasse og idrettsnummer (lisensnr).
Støtt klubben gjennom Grasrotandelen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Mar 2011

Vi får en noe inntekter til klubben fra Norsk Tipping via den såkalte Grasrotandelen.

Oppgir du at du vil støtte Follo sykkelklubb der du tipper, vil deler av det du betaler gå rett til klubben


Mer info finnes på

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/for_spillere/tilknytte_endre

For å forenkle prosessen kan du også skrive ut strekkode og ta med til kommisjonæren. (se info på linken over). 

Det er pr 16. mars 29 spillere som støtter oss, og vi ønsker selvsagt flere. Det medfører ingen ulemper ved registreringen, og når du først har gjort dette vil du ikke merke noe mer til det (bortsett fra evt. lavere medlemskontingent på sikt).
Klubbtrening 11. mars

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Mar 2011

12 personer møtte i dag på spinning, tre ungdommer og resten voksne. 
Vi gjennomførte en bra spinningøkt med 4x4 intervaller og avsluttet med lagtempo. Etter spinningen ble det innebandy for de som ville det. Til slutt håndball blandet med styrketrening for taperlaget... De fleste drømte nok om fredagspizza og en kald cola etter endt økt! Gøy var det :-) 

Vi fortsetter treningene og ønsker alle ambisiøse og mindre ambisiøse syklister velkommen til en knallhard økt førstkommende fredag. Om dette ikke passer så fortsetter tilbudet uansett helt til påske.

Husk sykkeltøy/sykkelsko og tøy/sko til innebandy så er mye gjort.Klubbtrening 4/3-11

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Mar 2011

Meget god steming på gårsdagens klubbtreningen på Drømtorp. Det hele startet med at Amund kjørte gjennom en meget bra spinningtime. 8 deltakere denne gangen. Dvs fortsatt ledige plasser. Møt opp fredager kl 18.

 
Medlemskontingent - 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Mar 2011

Vi oppfordrer alle medlemmer til å betale medlemskontingenten så snart som mulig. Erfaring viser at papirmøllen frem til lisens tar litt tid, så hvis man ønsker helårslisensen klar før sesongstart er det ingen tid å miste.

Betalingsfristen har nå gått ut, men av hensyn til syklister i vinterdvale avventer vi ennå noen dager før purringer blir sendt ut.

Løp til nettbanken!
Felles innetrening i mars og april

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Feb 2011

Nå nærmer det seg vår og sykkelsesong!

Vi lader opp til sesongen ved å arrangere GRATIS felles innetreninger for alle medlemmer av Follo SK i idrettshallen til Drømtorp videregåendeskole i Ski, alle fredager i mars og april.

For de som ikke er kommet ordentlig i gang med treningen er dette en gylden anledning.

Follo SK tilbyr nå GRATIS trening til alle gamle og nye medlemmer i mars og april. Tidspunkt er hver fredag kl.18.00-21.00. Start er fredag 4. mars.

Vi disponerer både spinningsal, styrkerom og selve idrettshallen. Det vil være egen instruktør i spinningsalen.

Tilbudet gjelder for alle eksisterende og nye medlemmer så ta gjerne med en venn. 

Selv om vi har leid hallen fra kl 18.00-21.00 så det ikke påkrevd å holde helt ut. Her blir det enkelt å hive seg med underveis om en ikke kan møte presis kl. 18.00.

Det vil bli rullering på spinningen om det dukker opp flere enn det er antall tilgjengelige sykler (ca 1t pr økt).    

Det vil bli oppfølging av nye medlemmer i både spinningsalen og i styrkesalen så selv om du er helt nybegynner så vil du være sikret et godt utbytte av treningene.

Vi ønsker at så mange som mulig deltar, da deltakerantallet påvirker tilbudet for innetrening fra høsten 2011.

Klikke her for kart: http://kart.gulesider.no/m/I3me1
Tidlig start terrengsykkelskole og treningssamling i påsken!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 28. Feb 2011

DET ER FORTSATT LEDIGE PLASSER!Vi er nå over 26 påmeldte.

Vi satser også i år på terrengsykkelsamling i Hillerød, Danmark! Den vil være en kombinasjon av terrengsykkelskole, tur og trening. Det vil være program for barn, ungdom og voksne, og nye medlemmer ønskes spesielt velkommen!

 

...................................................................

Vi bor på Nordisk Lejrskole som ligger rett i skogkanten til en av Danmarks største skoger, Gribskov. Siden påsken kommer sent i år er sannsynligheten for flotte forhold stor.

Terrenget er variert og utrolig morsomt å sykle i. Her finner du et nettverk av små grusveier, store/små stier, flate strekninger og små kupert terreng. På høsten arrangeres det et eget maratonritt hvor løypa på kryss og tvers er hele 10 mil lang.

Nytt i fjor var en veldig bra merket terrengsykkelløype (single track) på kryss og tvers med doseringer og kule veivalg. For de som er kjent er den anlagt rett ved leirskolen i ”Store Dyrehage”.

Robert Kay som i år er instruktør på vår tradisjonelle terrengsykkelskole blir med som hovedtrener for barn og ungdom. Robert er en ivrig syklist med erfaring både som trener og aktiv. Med på laget er også Runar Heen og Ronny Skjellum, begge med lang erfaring fra terrengsykkelskole i Follo SK regi.

Det vil bli holdt mekkekurs på kveldene med temaer som justering av gir og bremser, skifting av slitedeler som bremseklosser, frikrans, kjede, tannhjul/krank, retting av hjul med mer.

Som nevnt bor vi, som tidligere år, på Nordisk Lejrskole hvor vi har en egen bygning med 4 manns rom. Det fungerer bra for møkkete terrengsyklister :-) Det er også mulighet for andre typer rom for de som ønsker seg det. Vi ordner maten selv på eget kjøkken med spiserom. Ellers finnes det også forskjellige aktivitetsrom, TV stuer osv.

I tillegg til kjempefine treningsturer i naturskjønne omgivelser, innbyr området også til en rekke andre aktiviteter: Sykkelbutikker, slottsbesøk, kebab, museumsbesøk, tivoli. Vi vil også besøke den flotte svømmehallen i Hillerød.

Påmelding:

Tidspunkt: Søndag 17.april til søndag 24. april. De som ankommer senere i uka må gi beskjed om det ved påmeldingen.

Kostnad: Opphold søndag til søndag i 4 mannsrom inkludert mat NOK: 1600.-, barn under 10 år NOK: 1300.- Overnatting betales direkte til leirskolen.
(forbehold om evt. busstransport)

Transport: Vanligvis er det mange med egne biler som har ledige sitteplasser. Vi tar med klubbhengeren som har plass til 15 sykler for de som ikke har egen bil. Om nødvendig benytter vi busstransport (ekstra kostnad).

Overnatting: Vi har reservert 30 plasser på leirskolen. Det er forskjellige varianter av rom, men primært er det 4-mannsrom med dusj på gangen.
Prisen er DKR 140 pr person/natt i fire manns rom eller DKR kroner 210.- pr person/natt i dobbeltrom. http://www.hillerodhostel.dk/

Mat: Vi ordner mat selv i eget kjøkken. Kostnad for hele uka er kroner 600.- for 4 måltider/dag. For barn under 10 år kroner 300.

Påmelding: Forlenget påmeldingsfrist er innen fredag 1. april til Runar Heen.

E-post: ru-heen@online.no. Mobil: 95212096

Ved påmelding oppgi:

Navn:

Fødselsår:

Har/Har ikke transport

Har ekstra plass i bilen (antall)

Ankomstdag


 

Bildet viser en tidligere samling på leirskolen i Hillerød:

 
Nissancup 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Feb 2011

Nissancup er Norges største rekrutteringsarrangement for sykkelsporten. Årets rittdatoer er nå offisielle.

Årets Nissancup er totalt ni ritt. Du får premie ved å ha deltatt i syv av dem.

I 2010 hadde Follo SK 20 deltakere i Nissan Cup. Vi håper at denne rekorden slås i år og at så mange som mulig har lyst til å delta. For mer informasjon gå inn på www.nissancup.no eller ring kontaktperson i Follo SK, Oskar Kleven på mob.tlf. 416 32 148

Første ritt er torsdag 5. mai. Follo SK vil komme tilbake til informasjon rundt påmelding. Følg med på våre nettsider og sett av rittdatoene nå!


Dato

Avvik

Arena

Sted

Første start

5. mai

Torsdag

Bjerkebanen

Oslo

18:00

11. maiSkullerudstua

Oslo

18:00

25. maiGullhaug

Bærums Verk

18:00

1. juniLangsetløkka

Oslo

18:00

15. juni

Sen start

Seiersten Skanse

Drøbak

18:30

17. augustSkullerudstua

Oslo

18:00

24. augustGullhaug

Bærums Verk

18:00

31. august

Tidlig start

Holmendammen

Asker

17:30

11. september

Søndag!

Holmenkollen

Oslo

10:00
Frist for å bestille Follohjelm er 28 februar

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Feb 2011

Hjelmene fra Etto med Follo design ligger hos Sykkelboden i Ski. Her er det bestillingsliste som varer frem til 28 februar. Det er 2 mnd leveringstid så skal du ha ny hjelm til sesongstart bør du gripe sjansen nå.

Etto Hurricane
Etto Hurricane er forøvrig samme hjelm som Team United Bakeries benytter.

Pris er 1499,- for "vanlig" hjelm og 1799,- for tempohjelm.
Påmelding Lillehammer Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Feb 2011

Nå er det viktig å å melde seg på:

Puljen kl. 10:24 fra Lillehammer Oslo er fortsatt ikke full. Klubben mangler fortsatt 9 ryttere som kan være med å gjøre en innsats. I løpet av neste uke blir de rytterne som ikke tilhører klubben fjernet fra listen noe som gir plass til våre egne medlemmer.

For å få fortgang i dette og for å sikre at det ikke oppstår flere problemer med eksterne ryttere ber vi om at de som ønsker å være med kontakter Trygve eller Tore per e-post eller telefon asap.
Trondheim-Oslo 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Feb 2011

Noen som vil være med på Tr-Oslo?

Av forskjellige grunner kommer denne meldingen litt i seneste laget, men det er vel nå klart at det ikke blir noe Team Follo slik vi kjenner det de to siste årene. For oss åpner vel dette bare nye muligheter for gode tider eller hva annet vi måtte ønske.

Vi har de siste årene vist at vi kan gjøre det godt i et ritt som Tr-Oslo. Som vi selv har erfart er det ikke alltid så lett å fylle et lag med 30 ryttere. Om vi ikke blir en stor gjeng som ønsker å sykle i et rent Follo lag, vil det derfor være gode muligheter for å komme oss med i et lag. Hvis vi ønsker det vil dette trolig også kunne være et sterkere lag enn det vi har hatt de siste to årene (noen kontakter har vi allerede).

Selv om vi er litt sent ute, tror jeg vi fort kan finne ut at denne forandringen vil gi økte muligheter for oss. Enten vi ønsker et lignende opplegg som tidligere, eller kanskje en raskere tid....

Har du lyst å være med så send mail til havard.kalvoy@gmail.com hvor du kort beskriver ønsket målsetning.
Informasjon fra Follo SK

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Feb 2011

Her er inforskrivet som følger med utsendelsen av giro for medlemsavgiften.

Det er generell informasjon fram mot sesongen samt litt om de forskjellige treningsgruppene.

Terrengsykkelskolen vil foregå på mandager gjennom hele sesongen (pause i sommerferien) for å tilby tilrettelagt trening også for nybegynnere i voksen alder.

Informasjon fra Follo Sykkelklubb, pr. januar 2011Follo Sykkelklubb legger opp til et betydelig økt aktivitetsnivå i 2011. Terreng- og landeveisgruppa vil etablere tilbud på alle nivå, fra intro kurs til treninger for den aktive syklist. Nettsidene til Follo SK(www.follosk.no) vil oppdateres kontinuerlig, så Følg med!

Vintertrening

Det arbeides med en kortsiktig løsning for klubbens medlemmer med spinning i februar og mars 2011. Styret arbeider med en langsiktig løsning med innetrening for H2011/V2012.

Kickoff for sesongen 2011

Kickoff for sesongen 2011 avholdes tirsdag 12. april. Det vil bli presentasjon av terreng- og landeveisgruppa. Vi forsøker å få til et foredrag av en kjent person i sykkelmiljøet og våre sponsorer vil presentere seg. Hold av dagen!

Terrengsykkelgruppa

Terrengsykkelgruppa vil tilby følgende aktiviteter med kontaktpersoner:Aktivitet

Navn

Mob.tlf

TerrengsykkelskoleAnsvarlig

Robert Kay

41501912

Knøttegruppe (6-8/9år)

Ansvarlig

Roy Skjellum

92051175

Aspirantgruppe (8/9-11/13år)

Ansvarlig

Ronny Skjellum

91159899Jan Elling Rindli

91586269

Nybegynner ungdom

Ansvarlig

Hogne Haug

91129716

Voksne nybegynnere

Ansvarlig

Hogne Haug

91129716

Jentegruppe (8-12 år)

Ansvarlig og foreldrekontakt

Line Skofteby

99470057

Damegruppe

Ansvarlig

Francess Burgess

93043805

Mosjonist

Ansvarlig for gjennomføring av tirsdagstur

Stig Knutsen

90572518

Rittgruppe

Aktiv ungdom

Ansvarlig

Christian Sandstø

92605459

Special events - forberedelse til spesielle ritt

Ansvarlig

Christian Sandstø

92605459

Special events - singel track

Ansvarlig

Runar Heen

95212096


Kort om gruppene:

Terrengsykkelskolen vil være en av terrenggruppas hovedaktiviteter. Skolen er for alle aldre og har som mål å introdusere terrengsykling. Dette være både teknikk, triks og tips om behandling/veldikehold av terrengsykkelen.

Knøtte- , apsirant- , jentegruppene vil være ”undergrupper” på terrengskolen. I tillegg vil nybegynner ungdom og voksen være deltakere. For de som ønsker det, vil det bli en ekstra tur på kvelden.

Dame- , mosjonist- , rittgruppe og aktiv ungdom vil trene fast tirsdag og torsdag og søndag. Aktiviteter i gruppen special events vil være sporadiske, informasjon på www.follosk.noLandeveisgruppa

Landeveisgruppa vil etablere to hovedgrupper for landeveissyklistene. Gruppe 1 vil være for de som er meget godt trent, og som ønsker å kjøre fort på utvalgte ritt. Gruppe 2 vil være for de med et noe lavere ambisjonsnivå, men hvor treningen vil bli planlagt og gjennomført med en ansvarlig. Gruppe 1 og 2 trener tirsdag, torsdag og søndag. Det vil også bli etablert en landeveissykkelskole fra 12 år og oppover. Dette vil være et introkurs i landeveissykling og vil være på utvalgte tirsdager. I tillegg vil det bli etablert en U23 satsning. Detter er pr. dags dato i startgropen, mer informasjon vil komme!Kontaktpersoner for landeveisgruppen er:

Tore Kirkedam, mob. 93 41 48 85

Trygve Solberg, mob 97 75 73 33Felles samlinger

Terreng- og landeveisgruppa vil planlegge felles transport til utvalgte ritt. Da vil klubben organisere transport. Hvilke ritt som vil få felles transport vil bli lagt ut på ww.follosk.no så snart det er klart.Spørsmål?

Har du spørsmål eller synspunkter på det du nå har lest? Kontakt en person i styret. Vi ønsker synspunkter fra deg som medlem!
Ny klubbtilpasset hjelm!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Feb 2011

Nå har vi mottatt ny klubbtilpasset hjelm fra Etto.

Dette er "prototyper" eller prøvehjelmer som fysisk befinner seg hos Sykkelboden i Ski. Her kan man ta turen innom for å se og prøve hjelmene, for deretter å skrive seg opp på liste for bestilling. Siste frist for bestilling er mandag 21 Februar. Leveringstid er ca. 2 måneder. Pris for Etto Hurricane er ca. 1500,-, mens tempohjelmen koster ca. 1800,-.

Her kan du se designet:
Lisens 2011 - bestill nå!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Feb 2011

Første runde med lisensbestillinger sendes snart inn til forbundet. Frist for å komme med blir 1. mars. Så da er det bare å sende mail til lisens@follosk.no straks om man ønsker å være sikker på at lisensen er i orden i god tid før første ritt. 

For at man kan løse lisens er det krav om medlemskap i en sykkelklubb, og medlemskontigenten blir i disse dager sendt ut til alle medlemmer. Noen har allerede sendt inn at de ønsker lisens, og disse lisensene blir videresendt NCF så snart betalt medlemskontigent er registrert. Det oppfordres imidlertid til at alle medlemmer skal løse lisens, selv om man ikke deltar på mer enn ett ritt, eller kanskje ikke deltar på ritt i det hele tatt. Dette fordi man er dekket av en ulykkesforsikring gjennom å betale lisens. Mer om lisenser og ulike typer lisens kan leses under linken 'Lisenser', eller besøke sykkelforbundets hjemmeside på www.sykling.no

 
Info fra Terrengruppa-Arbeidsdokument

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Feb 2011

Terrengruppa har utarbeidet et arbeidsdokument som viser noe av den aktiviteten som legges opp til i 2011 sesongen.

Det legges opp til høy aktivitet og økt fokus på rekruttering av nye medlemmer, både barn, ungdom og voksne.

Vi er alt kommet et godt stykke på vei med enkelte av sakene og håper å kunne komme tibake med mere detaljer innen kort tid.

 

 Arbeidsdokument Terreng
Påmelding til Grenserittet er åpnet

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Feb 2011

Påmeldingen til grenserittet (6.aug) åpnet 1. februar og allerede er over 4100 påmeldt!!

Follo SK håper å se mange follodrakter i løypa i år, og kanskje vi ser en og annen på seirspallen i år også? Som kjent så vant Heidi Sandstø kvinneklassen i 2010.

Follo SK vil i år satse på fellesbuss og det planlegges også for en felles bankett samme kvelden så dette tegner til å bli svært sosialt og hyggelig. Godt vær er det jo også meldt!

For nybegynnere som har som mål å sykle birken (27.aug) er dette rittet perfekt som oppkjøring. Follo SK satser også på Hallingrittet (19.jun) slik at det blir en flott progresjon gjennom sesongen for både nybegynnere og de mer etablerte.

Meld dere på her: grenserittet.no
Rittkalender 2011 - Terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Feb 2011

Mange har allerede begynt å planlegge sykkelsesongen 2011.

Det er ikke lett å finne fram til alle interessante terrengsykkelrittene gjennom sesongen.

Et forummedlem på terrengsykkel.no, med brukernavn egbl, har laget en fantastisk god oversikt over nær sagt alle terrengritt i Norge, samt noen aktuelle i utlandet.

Han har gitt tilatelse til at vi kan videreformidle denne kalenderen på våre sider. 

Denne linken kan dere bruke for Excelbruk: https://docs.google.com/leaf?id=0B19Sr_Qmr4GJNjBmNzAxY2YtZWNmNi00NjE0LTk0ZTQtYWI3MDIzOTM4ODU1&sort=name&layout=list&num=50&authkey=CITbmTI

og denne uten Excel: https://docs.google.com/leaf?id=0Al9Sr_Qmr4GJdHZPdXZndlMyNEhJdGNmSUZBYXJjTEE&sort=name&layout=list&num=50

Ved å klikke på hvert enkelt ritt kommer dere til rittenes hjemmeside! Rittene blir ofte diskutert på terrengsykkel.no.
Draktsalget for 2011 har åpnet.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 31. Jan 2011

Etter mye trøbbel er endelig WEB for kjøp av drakter på plass igjen.

Denne gangen har vi forhandlet oss frem til en svært gunstig prisavtale. I tillegg er det nå åpnet for bruk av kreditkort, hvilket betyr at en ikke må betale oppkravsgebyr.

Last opp følgende dokument:

Draktbestilling

Dokumentet beskriver hvorledes en kan bestille fra Kalas.

Gå til siden ved å trykke på Kalaslogo eller Draktbestilling.

Det er viktig å bestille før 20. februar. Varene leveres 4-5 uker etter dette.

I tillegg til dette har klubben bestillt inn et antall drakter for salg og prøving av størrelser. Disse vil bli tilgjengelig på de første treningene på våren. Prisen vil ligge 10% over WEB pris.

Vi vil også ha drakter for yngre løpere tilgjengelig i god til før sesonstart.
Referat fra Infomøte, terrengsykkelgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 24. Jan 2011

Det ser ut til å være problemer med å få tilgang til referatet linket til i forrige nyhet. Hele referatet blir derfor lagt inn her.

klikk Les hele saken for referatet

Referat:

Follo SK, terrengsykkelgruppa 11.01.11

Sted: Grendehus E, Langhus

Deltakere: Hogne Haug, Oskar Kleven, Knut Gravdal, Lars Birger Nielsen, Finn Hansen, Erik Haug, Karine Pettersen, Robert Kay, Axel Jarmot, Line Skofteby, Roy Skjellum, Ronny Skjellum, Runar Heen, Ingar Andreassen, Gunnar Ingvaldsen, Egil Antonsen, Stig Knutsen, Francess Burgess, Øystein Hågbo, Christian Sandstø

Totalt: 20 stk.1) Velkommen

Hogne ønsker velkommen.

Gratulerer Heidi Sandstø med plass i United Bakeries

Takk til Lars Birger Nilsen med vel utført jobb med årets julekalender. Som gav vesentlig økning i antall freff på Follosk.no.

Web sidene til Follo Sk hadde over 14 000 treff i desember 2010, ca 2500 hittil i januar 2011.

(desember 2006 er fortsatt den måneden med det beste besøket på nettsidene til Follo SK)2) Vintertrening

Det er ikke et tilbud om felles vintertrening sesongen 2009/2010. Det har tidligere vært et tilbud i Ås-hallen men dette er ikke videreført.

Det har vært undersøkt både mot Drømtorp vgs, JIMU, Avcancia og fresh fitness.

Kolbotn SK har vært på Drømtorp vgs, ca 15 spinningsykler der.Mange medlemmer har allerede et tilbud nå. Viktig å tenke sesong 2011/2012 for å få til et felles klubbtilbudForslag til spinningtrenere er: Håvard, Christian, AmundOppfølging:

 • Jobbes frem et tilbud for jan-april 2011. Drømtrop vgs og Fresh Fitness forfølges videre. Follo Sk har egen trener. Det som er viktig nå er å få leie et sted med spinningsykler.
 • Det må jobbes med å få et vintertilbud for spinning for medlemmer av Follo SK for sesongen 2011/2012.
 • Det kan også vurderes på sikt om Follo SK skal kjøpe sine egne sykler, leie lokale eller få eget klubbhus.
 • Mange idrettshaller i Follo har ledig kapasitet.
 • Langhushallen følges opp videre
 • Felles skiturer i nærmiljøet ønskes
 • Skihelg på Skeikampen er ønsket


Christian/Hogne/Egil jobber videre med et spinning tilbud

Robert undersøker mulige ledige lokaler3) Ungdomstrening

Sesong 2010: For få grupper og for mange barn, eksempelvis gruppe ungdom, 11-16år hadde for stor spredning i nivåHvordan løes dette?

Opprettholde tre grupper, hvor knøttegruppe og ungdom er de som ser ut til å bli aktive.

 • Knøttegruppe: 6-10år
 • Ungdom: 11-16 år
 • Aktiv: 16-18 år


Det er etableres også en egne jentegruppe. Flere jenter i alder 8-12 år er interessert

Line Skofteby drar i gang denne gruppa.Etablerer en egen ”singel track”-gruppe. Informere på e-post når det er treninger. Kanksje ikke hver uke,men det skal være et forutsigbart tilbud

Runar er kontaktpersonTerrengsykkeskolen har alltid vært en suksess. Hvorfor mister vi mange fra terrengsykkelskolen og over i ”vanlig” trening?Viktig å bygge sosiale miljøer. Gjøre andre ting enn bare sykling. Mange kjenner hverandre kun igjennom sykling, går på forskjellige skoler til daglig.Er inndeling i ulike grupper en mulighet? Middels, medium, godVil kunne skape ”klasseskille”, hvem skal bestemme hvem som skal delta i de ulike gruppene?

Dette må komme ”litt av seg selv”, terrengsykkelskolen må være basis, og dermed rekruttere til knøtte- og ungdomsgruppe.De som har trener 1 kurs er:

Ronny Skjellum

Roy Skjellum

Jan Elling Rindli

Hilde BergRessurspersoner inn mot ungdomsgruppa er: Christian Sandstø(14-16år), Robert Kay, Ronny Skjellum(11-13år)

Foreldrekontakt: Oskar4) Filosofi klubbtreningerFollo SK må bort ifra ”ryktet” om at de sykler fra nye medlemmer og er kun for den indre/harde kjerne.

Mange har begynt og blitt syklet fra på første trening. Klubben har mistet veldig mange potensielle medlemmer pga dette.Follo SK skal være en klubb for alle nivå, tilbudet må differensieres, og det må organiseres annerledes. Det kreves at flere er med og drar ”lasset”. Ved god organisering er dette mulig.Ildsjelene må jobbe sammen, det må være forutsigbart, og det må informeres kontinuerlig via nettside og e-post.Det er få personer på klubbtreningene. Kan årsaken være at mange sykler t/r jobb og dermed ikke har behov for trening på kveldenSkal Follo SK har et tilbud til ungdom som vil sykle landevei? Trafikksikkerhet er viktig, bør ikke sykle i trafikken før de er 14-15 år.

(Follo SK arrangerer Oslo Landeveiscup for ungdom/voksne)Tirsdag og torsdag beholdes som faste treningsdagerTirsdag: teknikk + litt sosialt

Torsdag: Utholdenhet/fart inkl. intervalltreningViktig med kontaktpersoner i styret for knøtt- og ungdomsgruppeViktig at trenerne kommer tidlig på plass, slik at klubben har et tilbud som ligger på nettsidene. Det må sannsynligvis betales for trenerne. Kan personer fra ungdomsgruppa utnyttes bedre til også å være hjelpepersoner på treninger for andre grupper.Oppsummering til slutt:

Ivareta alle

Kommunikasjon ut

Informasjon om trenerne og treningene

Inkluderende miljø

Treningskalender

Oppdatert hjemmeside med informasjon trening og hvor den skal gå

Rutebeskrivelser med GPS? Legges ut på nettsidene5) TerrengsykkelskoleFrode Nielsen har desverre ikke anledning til å arrangerer terrengsykkelskole i 2011. Robert Kay tok utfordringen på strak arm og sa ja til å ha ansvaret for årets terrengsykkelskole.Sted og tidspunkt må vurderes. Skal det være tidsbegrenset eller skal det være et tilbud hele sesongen. Viktig at terrengsykkelskolen er en start for å komme videre i de andre treningsgruppene.

Forslag på skogen bak Langhushallen, hver mandag i hele sesongen. Lek og moro + en treningstur i etterkant for de som ønsker det.Hva skal være navnet? Terrengsykkelkurs? Terrengsykkelglede?

Terrengsykkelskolen er et innarbeidet begrep, stort sett 40-50stk som deltar hvert år

Tilbudet skal være åpent for barn og voksne.Sykkelboden er interessert i et samarbeid, kanskje gratis deltakelse på terrengsykkelskolen ved kjøp av sykkel hos Sykkelboden

Artikeler i ØB er viktig. ØB er interessert i et samarbeid

6) Hillerød, trening i PåskenLeirskole like nord for København i nærheten av Gripskov

Selvhushold

Har vært en tradisjon de siste årene. På sitt beste ca 40 stk, i fjor ca 10

Flott terreng, med store variasjoner.

Kostnad i 2010 for en uke ca kr. 4.800,- for en familie på 4 i 4-mannsrom.

Oppholdet kan deles oppRunar og Ronny jobber videre med et opplegg rundt dette og det legges ut informasjon på nettsidene til klubben.

7) Rekruttering – medlemsivaretakelseMye er sagt under pkt. 4

8) Mulighet innenfor budsjettDet er gode muligheter innenfor budsjettet for 2011. Med basis i ønsker/innspill vil det bli laget et innspill til neste styremøte som er 19/1.9) Norges cupFollo SK skal arrangerer norgescup lørdag 20.august. ca 30 deltakere.

Short-track

21/8 er det rundbane på Skullerud.

Hvilket område skal vi velge? Drøbak? Langhus? Må planlegges og meldes innKan vi arrangerer et Showritt? Ski sentrum, Langhus?Ressurspersoner inn mot Norges cup er:

Robert, Hogne, Lars Birger, Christian, Runar, Knut, Stig10) Nissan cupLars Birger Nielsen er Follo SK sin kontaktperson inn i Nissan cup.

Follo SK dekker delatkeravgift for alle mellom 6 og 18 år ved forhåndspåmelding. Stor deltakelse i 2010.Det som var nytt i 2010 var individuellstart og stafett.

I 2011 planlegges det sprintritt etter samme prinsipp som skisprint

Elektrnisk tidtagning kommer også, ble testet ut i 2010Følgende datoer gjelder for rittet:

3. eller 5. mai: Bjerkebanen

11/5: Skullerud

25/5: Gullhaug

1/6: Kjelsås-stafett

15/6: Drøbak

17/8: Skullerud

24/8: Gullahug – sprint

31/8: Asker

11/9: Holmenkollen

Nissancup er et lavterskel tilbud. Er det interesse for fellestransport? Kan vi da få med flere? Leie minibuss.Innspill angående arrangementet Nissan cup: det bør være en egen gruppe som håndterer bårer osv og ikke de som er sentrale i arrangementet

Følg med på www.nissancup.no11) Fellestransport-Bankett, for eksempel til Grenserittet

Mange klubber har felles transport med påfølgende fest til ulike ritt.

Bjørn Erik Walle kan stille med buss.12) EventueltDrakter: Det må informeres ut hva som skjer. Follo SK var ikke fornøyd med Kalas i 2010. Styret har fått et nytt tilbud, betydelig lavere pris, nettløsningen skal bli bedre.I tillegg vil Ingar Andreassen ha et lite lager av drakter. Draktene vil også kunne kjøpes direkte av han (hjemmefra eller på trening).Ritt:

Skal vi satse på noen ritt hvor flest mulig deltar? Hallingrittet? Grenserittet? Skiptvedtrittet? Farrisrunden?Follorittet må meldes inn til NCF. Er ikke med i årets terminliste.

Skal Follo Sk arrangerer et eget terrengsykkelritt: Østmarka? Vangen-Bysetermåsan?
Referat fra infomøtet terrengsykkelgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Jan 2011

Referat fra infomøtet 11. jan 2011, Terrengsykkelgruppa.

Som tidligere lovet følger referatet fra infomøtet som terrengsykkelgruppa arrangerte 11. januar. Det var et svært vellykket møte med veldig mange gode ideer og innspill.

Referatet kan leses her: Infomøte 11.01.11

Det følger også mer info om du trykker les hele saken:

Arbeidsgruppa har i ettertid hatt et møte hvor innleggene ble behandlet og deretter lagt dette fram for et samlet styre. En oppsummering fra dette arbeidet vil også bli publisert på hjemmesiden når det er klart. Dette vil i stor grad omhandle sesongplanene 2011 for Follo SK.

Det jobbes langsiktig med å tilrettelegge trening for alle nivåer og da med spesielt fokus på nybegynnere, både voksne og barn. Mere info kommer!!

Riktignok er det bare januar, men for mange er sesongen alt begynt. Noen har begynt å planlegge sesongen med treninger og ritt. Follo SK ønsker å rekruttere mange nykommere til å sykle ritt i sommer. Grenserittet (grenserittet.no) vil nok være et naturlig sesongmål for mange. I tillegg vil Follo SK også tilrettelegge for at flest mulig skal kunne sykle Hallingrittet (hallingrittet.no) den 19/6. Dette er et ypperlig ritt å debutere i. Lengden er 45km og terrenget er overkommelig for alle. Hallingrittet blir sannsynligvis også seedingsritt til birken. Follo SK satser på å arrangere fellesbuss til og fra rittet. Mere info kommer!!

Folllo SK jobber med å tilrettelegge for felles spinningøkter slik at også nye medlemmer kan komme igang med sykkeltrening i et sosialt miljø! Mere info Kommer!!

Følg med videre :)

Follo SK
Info om Lillehammer-Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Jan 2011

Se under kategorien Landevei for siste informasjon rundt Lillehammer-OsloInfo om L-O 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Jan 2011

Her kommer litt informasjon til alle som har tenkt å delta på Lillehammer-Oslo for Follo SK i 2011. Som dere sikkert er kjent med har Follo SK fått tildelt plass i lagkonkurransen i L-O i 2011. Dette er et sammensatt lag bestående av maks 20 Follo SK ryttere og 10 ryttere fra Østerike. I tillegg blir det muligheter for turpulje for de som ikke vil sykle riktig så fort!

Lagkonkurransen: Denne pulja har start kl. 10:24 og heter "Team Follo". Denne pulja vil f.o.m. 21 Jan. være åpen for påmelding, og stenges når vi ber om det. NB! De rytterne som ønsker å være med i denne pulja bes derfor melde seg på så snart som mulig. Dette er en pulje som vil sykle rimelig fort med en målsetting rundt 4.40. Dette tilsvarer en snitthastighet på drøyt 40 km/t! I denne pulja har vi 3 følgebiler. En bil foran som varsler motgående trafikk om at her kommer det et felt, i tillegg en "matbil" og en "teknisk bil". Den tekniske bilen vil hele tiden ligge bak feltet og bistå ved uhell/punkteringer o.l. Matbilen vil ha ansvaret for mat/drikke i forhåndsbestemte langesoner.

Turpulja: Her har ikke Follo SK egen pulje, men starter sammen med andre klubber/lag i de oppsatte turpuljene etter lagkonkurransepuljene. Hvis du ikke skal delta i lagkonkurransen, melder du deg derfor på i den første ledige turpulja etter lagkonkurransepuljene. Follo SK sitt opplegg rundt denne pulja er i skrivende stund ikke helt klart, men informasjon om denne kommer på et senere tidspunkt. Altså: Ikke meld deg på i puljen "Team Follo" med start kl. 10.24 såfremt du ikke ønsker å delta i lagkonkurransen.

For mer info rundt L-O, kontakt undertegnede eller Tore

Trygve (97757333)
Generell Info

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jan 2011

Den 11. Januar ble det avholdt et vellykket møte for terrenggruppa. Det var mange gode innspill og ideer som styret skal følge opp utover vårparten. Det har også blitt gjennomført et fagmøte i etterkant av dette møtet hvor mange av ideene ble strukturert og klargjort for fremmleggelse til styremøtet førstkommende onsdag.

Møtereferat og mer info vil komme etter styremøtet 19. Januar.

Stay tuned!

 
Saker/innspill til styremøtet onsdag 19.jan.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jan 2011

Førstkommende onsdag vil det bli avholdt et styremøte i Follo SK.

Dersom du har innspill eller saker som ønskes tatt opp så send disse på email til leder@follosk.no.

Styret
Påmelding Enebakk rundt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Jan 2011

Til info er påmeldingen til Enebakk rundt åpnet, og det henstilles til å melde seg på direkte, da dette rittet fort kan bli fulltegnet. Billigste påmeldingsavgift er før 1. februar. Link til påmelding finner du her: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=1123Informasjonsmøte, terrengsykkelgruppa

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 7. Jan 2011

Som tidligere informert inviterer Terrengsykkelgruppa til et informasjonsmøte.

Dato: 11. januar 2011. Tid: 19.00-22.00

Sted: Grendehus E, Sagstuveien 17, 1405 LANGHUS
Klikk her for kart:http://kart.gulesider.no/m/IXIrd

Spre ordet til familie og venner. Mange medlemmer kjenner jo andre som liker å sykle. Follo SK ønsker mange nye medlemmer og informasjon om dette møtet kan være den største rekrutteringen.

Informasjonsmøtet er for alle de som er nyskjerrige på hva Follo SK kan tilby på terrengsykkelsiden uansett nivå og forutsetning.

Møteleder: Hogne, Referent: Oskar

Sak:                                                           Info/innlegg:
Vintertrening                                                Christian S
Ungdomstrening                                          Christian/Ronny
Filosofi rundt Klubbtreninger                         Christian S
Terrengsykkelskole                                      Frode N.
Hillerød, treningsleir i påsken                         Runar/Ronny
Rekruttering – medlemsivaretagelse             Alle-Diskusjon
Mulighet innenfor budsjett                            Alle-Diskusjon
Norges Cup                                                 Hogne/Ronny/Christian
Nissan Cup                                                  Lars Birger
Fellerstransport-Bankett eks Grenserittet     Ronny/Hogne

Send gjerne et hint på hognehhaug@gmail om du kommer eller har innspill/ideer til møtet.

Styret i Follo SK håper på stort oppmøte og en engasjert forsamling.

Ta gjerne med en bekjent!


Mvh
Styret i Follo SK
Team Follo med plass i lagkonkurransen også på Lillehammer-Oslo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Jan 2011

Da er de såkalte wild-cards tildelt lagene som har søkt om plass i lagkonkurransen på styrkeprøven tildelt. Rekordmange lag hadde i år søkt om wild-cards til styrkeprøven, spesielt på distansen L-O med 19 søkende lag!

Hele 19 lag hadde i år søkt om plass til 5 ledige plasser i lagkonkurransen på distansen Lillehammer-Oslo (L-O). Styrkeprøven har imidlertid valgt å tildele plass i lagkonkurransepulja til samtlige lag som har søkt, slik at det det blir rekordmange lag i lagkonkurransepulja i 2011.

Fra før har vi allerede forhåndsgodkjent pulje (Team Follo) i Trondheim-Oslo p.g.a. godt resultat i 2010. Nå har vi i tillegg egen pulje (Team Follo) også på distansen L-O. Dette blir ikke en ren Follo SK pulje, da vi deler denne med 8-10 ryttere fra Østerike som vil være med oss. I praksis betyr det at vi fra Follo SK kan stille med 20-22 ryttere her. Dette vil være gruppa som kjører raskest, og som satser på en god sluttid (primært ryttere fra gruppe 1). I tillegg blir det selvsagt muligheter for også å stille i ordinær turpulje.