Norgesmester 2012 XC Rundbane

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 8. Jul 2012

Ikke siden Kristian Johansen ble norgesmester for junior i 2007 har Follo SK atter en syklist som kan ikle seg Norgesmestertrøya ett år fremover

Ikke overraskende er det Heidi Rosasen Sandstø som tar NM tittelen.

Og seieren var så fortjent, så fortjent. Hun regelrett knuste sine argeste konkurenter Lene Byberg og Elisabeth Sveum som ble henholdsvis nr 2 og 3.

Det var knyttet stor spenning til hvem som ville ta kongepokalen i dame elite klassen. Elisabeth, Lene og Heidi har vært ganske jevne i World Cup i hele år. Etter at Heidi kom tilbake til Norge har hun følt seg sliten og ikke gått helt til topps der hun har startet selv om pallen har vært hyppig besøkt. Men det er på toppen hun ønsker og vil være.

Lene og Elisabeth er rangert høyere enn Heidi på UCI rankingen, men det så ikke slik ut rett etter start. For Heidi starter i et hardt tempo og får raskt en luke på Lene og Elisabeth. Det var ikke noe rykk, kun ett regelrett høyere tempo hele veien. Fra første tråkk var Heidi i front og så seg aldri tilbake.

Ledelsen økte jevnt og trutt hele tiden, men mye kan skje i en såpass tøff løype. En punktering og ledelsen er over. Men Heidi syklet fort og safet i de tekniske partiene og til slutt kunne hun strekke henda i været som Norgesmester 2012 etter 6 harde runder a 4,6 km. En jublende glad, og litt rørt, jente kunne kaste seg om halsen på vel så stolt ektemann Christian i mål.

Dette var stort og det fortjente hun virkelig. At seieren ble så overlegen med over 2 minutter til Lene og 4 min til Elisabet sier litt om prestasjonen som skjedde på festningen i Halden.

GRATULERER SOM NORGESMESTER 2012 HEIDI SANDSTØ.

Heidi sykler for Team United Bakeries og de gjorde rent bord i NM denne lørdagen. På herresiden tapeserte de pallen med Håkon Austad, Jo Nordskar og Ole Hem. En stor dag for TUB som det neste året har to NM vinnere på laget.

Heidi satser nå mot NM marathon i Å i Heiane 30 juli. De skal sykle fort de som skal hindre henne i det, for nå er jenta i storform.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.