22. luke - Tryvann

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 22. Des 2011

Drøbak SK har fått en forkjærlighet for bakken opp til Tryvann. Frank Tenden har sendt oss et spor fra en slik tur.


Dette er vel mer en kjent klassiker som alle vet om, enn en skjult perle. Men som kanskje den eneste ordentlige bakken å snakke om innen rekkevidde fra Follo, fortjener helt klart en luke i kalenderen.

Bakken til Tryvann er kjent nok til å ha havnet på den Europeiske listen over "sykkel-bakker" (racer). Denne listen med beskrivelse av bakkene finner du her (Klassifisering bakker). Klikker du inn på Norge og navnet på bakken, ser du at det er snakk om en jevn stigning på 5-6 % det meste av veien.



Med så mange spennende bakker er jo denne listen en rekke turforslag i seg selv, så du bør snarest legge den inn som favoritt på browseren din (om du ikke allerede har gjort det). Se på vanskelighetsgraden og finn frem til norges tøffeste bakke. Da sier det seg jo selv hva som er sommerens heteste turforslag (det bør da legges inn en korreksjon - Tronveien i Alvdal er grusvei, så denne kan du ser bort fra). De som skal til Gran Canaria, kan jo straks starte planleggingen av bakkedragene.

Her er en film fra André Nygård som viser at det ikke behøver være lenge til du kan sykle opp her. Noen av oss kjenner André fra årets Gran Canaria-tur. Han er jo meldem i Holmenkollen sykkelklubb, så han har jo denne bakken som hjemmebane.

Når vi først er inne på filmen til André, kan vi jo også nevne at denne bruks på forsiden til rittet "Klatringen til Tryvann" (www.klatringen.com). Dette er et tradisjonsrikt ritt som også inngår i Veteran-cupen. Løypen starter da ovenfor lyskrysset ved Gressbanen. Der Lybekkveien kommer ut i Holmenkollveien (stolpen til høyre i dette bildet)


Når du ser den gule skriften i asfalten er du fremme (se første bildet). Da er det bare samme vei hjem igjen.

Lage om til rute: Her 

GPX-fil her (Høyreklikk, "lagre mål som " som tidligere)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.