17. luke - Garderrunden

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Des 2011

Etter noen år med prøving å feiling, har vi endt med at dette er den beste ruta rundt Garder med utgangspunkt i Vestby.

Målet med runden var å følge Vestby-gjengens Terrengsykkelregel nr 1:

"I de partiene man sykler på asfalt må alle syklistene hele tiden holde pusten"
 
Denne regelen er satt for å få en naturlig nedjustering av antall kilometer man skal behøve å bedrive den motivasjonsnedbrytende aktiviteten "sykle med terrengsykkel på landevei". (På landeveien bør man bruke ordentlig sykkel ;-)
 
Turen går for det meste på sti, grus- og skogsbilveier, og er ikke spesielt teknisk krevende. I partiet mellom 4 og 5 km på kartet er det noen partier de fleste må ty til en fot i bakken i ny og ne, men ellers er det ganske grei skuring.
 
 
Rett etter 11 km-merket står det en rasteplassbenk som er et greit sted å stoppe for en matbit om man har slike ønsker. Ellers går turen gjennom bondelandet, slik at det er få muligheter for å kjøpe is e.l.
 
For undertegnede er dette en av yndlingsturene, da turen gir noen mil i skogen i et område hvor jeg var mye med familien i oppveksten.
Det er satt inn et "point of interest" ved 21km. Dette er Milorghytta i Kjærstadskogen. Mer info finner du på side 32 i denne utgaven av Vestby nytt

Kart med inntegnet rute her.
 
GPX-fil her (Høyreklikk på linken, velg "lagre mål som" og lagre som GPX på PC)
 
GPX-filen og kartet på hovedsiden starter fra Pepperstad, men følger du kartet to linjer lenger opp med start og stopp i Vestby sentrum, får du en finere tur.
 
God tur!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.