23. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 23. Des 2010

Har du en gammel venn som står i garasjen og ruster?
Luke 23 viser hvordan du kan pusse opp en trofast sliter.


Først av alt så skal jeg tilstå at jeg ikke har prøvd alt av dette tipset selv.
Men jeg har snakket med, sett på og sett bilder av resultatet og er trygg på at dette er gode greier

Så til saken.
Har du en gammel sykkel som står bortgjemt og langsomt forfaller? Trenger du en reserve, en til å trene på i dårlig vær? En til å låne bort til venner eller simpelthen lengter etter ett prosjekt? 

Men så er den litt stygg, litt falmet og har umoderne bremser, eller er for trang i bakramma til å ta moderne nav eller det er noe annet som gjør trofast litt lite inspirerende. Vi skal se på noen ressurser for å fikse slikt. Noe lokalt og noe på det store nettet. 

I Hølen sitter det en fyr som kan litt av hvert. Truls Johnsen er rammebygger og sosiolog og forsker og mye annet. I tillegg har han drevet med terrengsykling og terrengsykler lengre enn de fleste andre. Han er mannen å kontakte om du har ønsker som å få montert skivebremsfester på yndlingsramma fra 97, utvidet en gammal traver til å ta 130 mm baknav, eller få montert horisontale dropouts på den gamle raceren for å kjøre den som singlespeed. Truls gjør flott arbeid, men du bør ikke ha det for travelt. Det er ferdig når det er ferdig. Sjekk www.johnsenframeworks.com for kontaktinfo og bilder.

Har du fått fikset ramma, eller var den allerede i ok stand. Så ta den med til Ås. Til Opems Pulverlakkering i Brekkeveien 19. Der driver de med fancy pulverlakkering av bildeler, MCdeler og sykler hvis du ber om det. Websida www.pulverlakkering.no krevde passord akkurat når jeg skrev dette, men ellers ligger det masse bilder av svært strøken lakkjobbing. På terrengsykkel.no ligger det bilder av en av de ansattes terrengsykkel. Imponerende jobbing til en pris som er helt akseptabel. 

Har du fått fikset ramme og lakk er det på tide å pynte litt på den. Sida www.bikesdecals.com har klistremerker til mye rart og påstår at de lager på bestilling. Ellers er det andre ressurser for merker også. Det enkleste er din egen printer og vinylfolie fra Clas Ohlson. Dog med begrenset holdbarhet. Firmaer som lager reklame til biler er en annen mulighet. Eller produsenten selv om du har en ramme der produsenten fortsatt er i sving.

Deler til prosjektet plukker du opp brukt. Det er mange nok som hvert år, eller oppgraderer fullstendig fine saker til at du kan bygge opp den gamle sykkelen med forrige modell av toppgrupper for en forbløffende rimelig penge. Deler kjøpes og selges forumene på terrengsykkel.no er gullgruver her. 

Når dette er i orden får du bare ett problem.
Og det er at den gamle sykkelen fra bak i garasjen er blitt så fin at den konkurrerer med finsykkelen. Og hva skal du da bruke i styggvær? Kanskje Naboen har en i garasjen? 






Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.