19. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 19. Des 2010

Klikk, klikklikkli, klikk, klikk....
Til å bli gal av. Men det er mange måter å bringe ulydene til taushet på.
Luke 19 handler om dyre hjul som ikke holder kjeft.


Dype karbonfelger har en imponerende sviiissje-lyd når det går litt fort. Den er minst like viktig som de aereodynamiske fordelene man få av en 50 mm eller dypere felg på raceren. Det er skikkelig irriterende å bli plaget av små klikk som disse ofte har. Det er oftest den lange ventilen som får røre seg litt i ventilhullet. På dype felger har man bruk for en ventilforlenger, og i alle fall på pariserdekk har denne lett for lage litt lyd. De dype hule felgene er flotte ressonanskasser og forsterker uskyldig små lyder til det uutholdelige.

Det er ulike metoder å få dette til å være stille på. Den enkleste er simpelthen å ta en bit elektrikertape i din yndlingsfarge og trøkke ned over ventilen. Det veier ingen ting, er kjempeenkelt og ser ut som det er gjort av en pro-tour mekaniker med dårlig tid. Altså bonuspoeng.


Den mest diskrete metoden er å ta silikontuben fra 13. luke og trykke inn en minimal dæsj før du monterer dekket. Men det er nok stress med å montere pariserdekk som det er om man ikke skal drive med silikontube samtidig. Passer best for de med tre hender som ikke liker visuelt klutter på sykkelen.

Den mest forseggjorte metoden består av å bruke en liten bit krympeslange på ventilen før montering. Krympeslange er en plastslange som krymper når man varmer den opp med en lighter el. Krympeslangen blir helt stram og forer opp hullet og demper lyden. I tillegg kan du la den stikke opp litt over kanten av felgen så de skarpøyde kan se den og spørre hva det er for noe. Krympeslange får du på Clas Ohlson, 6,4 mm er fint og varenummeret er 32-272.

Du kan selvsagt også bare sykle uten å bry deg om lyden. Men hvor kult er det?


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.