Suksess i Nordisk!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Aug 2009

Nordisk for veteraner i landevei ble arrangert i Sæby, Danmark 1. og 2. august. Follo stilte med to deltakere, Trond Smogeli i tempo og Sissel Vien i tempo og fellesstart. Sissel slo til med gull i fellesstart og bronse i tempo, mens Trond tok hjem 7. plass på sin tempo.  
Glade syklister etter lørdagens tempo; Sissel med sølv, Celine Monrad-Haslum, Nittedal, med knusende seier i K30 (th) og Line Foss, Lillehammer (tv)

Som førstereis jente var det med atskillige sommerfugler jeg sto på start på tempodistansen; 27 km. Jeg tok tempoen som et rent eksperiment, selv om jeg hadde gått til innkjøp av et nytt hjulsett (Zipp 404) etter råd fra Trond og tempobøyler. Riktignok viste det seg rett før start at montering av tempobøylene hadde lagt bremsewiren i klem. Dette straffet seg brutalt ved en brå oppbremsing som resulterte i en helstopp for å bende opp forbremsen. Likevel endte jeg på sølv, 37 s bak den danske vinneren, men i fhv god margin, 23 s foran den svenske bronsevinneren.

Trond kjørte kjempebra, og i et knallsterkt nordisk felt ble det 7. plass!

Norge hadde totalt sett en svært bra dag med hele 5 nordiske mestere og 3 medaljevinnere i tillegg.

Forventningene mine var store foran søndagens fellesstart. Dessverre hadde arrangøren bestemt at damene skulle splittes i to startfelt siden det skulle sykles ulik distanse. Damer over 50 skulle ikke lengre enn 49 km! Nedtur for den som vil være med å kjøre!

Et lite felt åpnet i et tempo som nesten forutsatte støttehjul. Etter 5 km kom den første seige (og faktisk lange!) bakken, og den danske jenta støtet kraftig. Feltet ble sprengt, og på toppen var det bare to av oss. Vi avtalte raskt å ta like lange føringer som bidro til at vi ikke ble kjørt inn igjen. Vi samarbeidet godt hele veien, og det ble ikke nervøst før motvinden slo imot noen km før mål. Jeg hadde snakket taktikk med gamlekara Westby og Kvernerud, og hadde bestemt meg at jeg skulle prøve å holde meg kald helt til Sæby-skiltet 150 m før mål. Den danske jenta la seg rutinert på hjul. Jeg lirket opp et passe tung gir og slo til iht rådene. Utrolig deilig å se at den danske ikke hadde sjanse - jeg var nordisk mester!

Det ble totalt to seire og en sølv for Norge i fellesstart.

Resultater; http://www.dcu-tilmelding.dk/ResultatListe.aspx


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.