Veteran-NM tempo

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 16. Jul 2008

Kun to Folloryttere stilte i Smålenenes veteran-nm i Tempo. Trond Smogeli kjørte sterkt i sin klasse.

Selv om vår naboklubb Smålenene var arrangør, glimret Follo-rytterne med sitt fravær under veteran-nm i tempo-sykling. Kun to mann stilte til start i veteran-nm over 20 km tempo.

I den sterke M40-44-klassen syklet Trond Smogeli 20 km tempo på 27.34 min. Med det fikk han en fin-fin sjetteplass. Tiden er trolig en av beste som er prestert av en Follo-rytter.

Ikke så bra gikk det med Terje Marøy i klasse M54-59. Dårlig trent, med 105 kg fordelt på 177 cm på løpsdagen, vinglet han seg avgårde på ny temposykkel. Magen låste seg mot lårene, slik at han aldri maktet å komme ned i rett posisjon. Vekta ga bråstopp i de knallharde promillestigningene med høydeforskjell på opptil et par-tre meter - på flatbygda ute ved Ramstad.

Tiden 30.04 skremmer ingen, heller ikke konkurrentene. Det ble en 10. plass, minuttet fra medalje.

OBS! Jeg anbefaler klubbens ryttere å kjøre flere temporitt. Det er bare tempoløpene som kan fortelle om utvikling i kjørestyrke. Neste skikkelige test blir Nittedals 10 km ved Harestua 12. august. Samme løype kjøres igjen neste vår, slik at man kan måle effekten av vintertreninga. Ett mål for gubbene i pluss 40 kan være å slå K13 Lone, som sikkert kommer til å kjøre knallsterkt denne kvelden.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.