Treningsamlingen i Danmark tidenes beste!

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Apr 2007

Et 30 talls Follo syklister i alle aldere var samlet i Hillerød også denne påsken. Treningsopplegget til Gjertrud Bø og organiseringen av oppholdet ved Stig Knudsen var tidenes beste. Dette sammen med fint og tørt vær gjorde oppholdet til en suksess.

Elite syklistene våre dro ned allerede lørdag for å delta i det første rittet i den danske cupen. Litt tunge i bena etter Mallorca turen gjorde at våre ryttere ikke tok ut alt. Deltagere var Christian Sandstø, Dag Martin Holten, Gjertrud Bø (seniorer) og Kristian Johansen (junior).

Mandag startet selve treningsoppholdet og et variert program ble gjennomført i skogene rundt Hillerød. Som nevnt var forholdene optimale i en av Danmarks største skoger Gribskov.

”GRIBSKOV er med sine 5.600 ha Danmarks et af landets største skovområder. Den har en udstrækning på 12 km fra Esbønderup i nord til Hillerød i syd og på 7 km fra Esrum sø i øst over til Bendstrup i Vest. Den er sidste del af det vældige vildnis, der i oldtiden dækkede hele Nordsjælland.”

Det ble gjennomført treningsøkter med langturer i terreng, landevei lagtempo, intervall trening, "sightseeing i slottsparken", teknisk trening terreng. Det hele ble avsluttet med et klubbritt siste dagen.

Terrenget er variert og uttrolig morsomt å sykle i. Her finner du et nettverk av små grusveier, store/små stier, flate strekninger og små kupert terreng. På høsten arrangeres det et eget maratonritt hvor løypa på kryss og tvers er hele 10 mil lang. Dette er et krevende ritt med mange tempo skift.

Området rundt er også perfekt for landeveissykling med sine mange små asfalterte veier.

Som tidligere bodde vi på Nordisk Lejrskole. Stedet er som skapt for syklister beliggende mellom de store skover. Med eget kjøkken, spiserom, tv stue og flere aktivitetsrom var det nok å holde på med mellom sykkeløktene. Det ble også tid til shopping hos Øbro Sykler i Hillerød og Roadbikeshop i København :-) De yngste besøkte også Dyrehavsbakken som startet sesongen i påsken. Hillerød har som de fleste plasser i Danmark en flott svømmehall som også ble besøkt.

Tørrværet var slutt når hjemreisen startet. Regnet kom sigende og gikk etter hvert over i sludd ved Gøteborg og snø når vi passerte Uddevalla. På sommer dekk begynte flere å bli urolig men heldigvis gikk det hele greit hjem. Litt nedtur med masse snø hjemme, men når dette skrives noen dager etter hjemkomsten er det snøfritt og 16+ grader!

Takk til alle som bidro til at dette ble en kjempeflott treningssamling!

Aleksander, Ida og Heidi

Anders, Kristian, Christian og Frans

Mikkel

Ida

Gaute, Espen

Aleksander


Tobias


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.